Hur man fixar gitarrtuningpinnar

Fallar dina gitarrsträngar ofta ut ur melodi eller gör ett rattlande ljud när du spelar? Om de gör det kan du ha ett problem med dina tuningpinnar eller tuners. Eftersom tuning PEGS styr spänningen på dina strängar, kan de orsaka många problem när de inte fungerar ordentligt. Lyckligtvis kan du vanligtvis göra några mindre reparationer hemma. Vi går igenom hur du fixar de vanligaste tunerproblemen så att du kan börja spela igen!

Steg

Metod 1 av 4:
Justering av PEG-spänningen
  1. Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 1
1. Rotera stiftet medurs för att lossa strängen tills den är slack. Om du lämnar din sträng som det kan det snäppa eller bryta om du av misstag dra åt pinnen under din reparation. Lägg din gitarr platt på en stabil yta så att pinnarna möter dig. Rotera tuningpinnen du arbetar med medurs tills du inte känner dig mer spänning på strängen.
  • Du kan också ta bort strängen helt från din gitarr om du vill, men det är inte nödvändigt för den här åtgärden.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 2
    2. Dra åt skruven i slutet av pinnen genom att vrida den medurs. Leta reda på skruven som sticker ut från slutet av tuning PEG, som styr hur lätt du kan vända den. Håll tuningpinnen fortfarande med din icke dominerande hand och passa en Phillips-huvudskruvmejsel i skruven. Vrid skruven medurs med en fjärdedel sväng åt gången så att du inte av misstag överträffar pinnen.
  • Om dina tuningpinnar inte har skruvar i slutet, kommer den här reparationen inte att fungera för din gitarr.
  • Omvänt, om din tuningpinne känns för hårt, försök att vrida skruven en kvart vrid moturs istället.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 3
    3. Vrid pinnen för att testa om du känner dig liten spänning. Din tuningpinne ska inte känna sig lös, men det borde inte vara för hårt. Försök att snurra pinnen för hand för att se om det finns en liten mängd resistans. Så länge som pinnen stannar på plats efter att du vänder det och du fortfarande enkelt kan göra justeringar, kan du gå vidare till nästa steg.
  • Om tuningpinnen fortfarande känns för lös, rotera skruven ett annat kvart och testa det igen.
  • Var försiktig så att du inte överträffar tuningpinnen eftersom du kan skada tunern eller lageret på din gitarr.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 4
    4. Snurra stiftet moturs för att sätta spänningen tillbaka på gitarrsträngen. Håll fast på pinnen och vrid den moturs så att strängen stramar upp igen. När du lägger till spänning tillbaka till strängen, strumar det några gånger för att kontrollera tonhöjden. Använda en tuner För att säkerställa att din sträng spelar rätt ton för den övergripande inställning du använder för din gitarr.
  • Om du av misstag ställer in strängen för hög, rotera stiftet medurs med en halv vändning för att sänka noten. Sluta långsamt tillbaka till önskad anteckning för att hålla dina strängar täta.
  • Metod 2 av 4:
    Åtdragning lösa tuningpinnar
    1. Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 5
    1. Lossa strängar av av pinnarna genom att vrida dem medurs. Rotera tuningpinnarna medsols så att strängarna lossnar och har lite slack. Om du vill spara dina strängar, lossa pinnarna nog tills du kan ta bort och skjut strängarna ut från dem. Om du planerar att installera helt nya strängar, kan du använda ett par trådskärare för att klippa strängarna innan du drar ut dem.
    • Undvik att försöka packa upp eller skära strängarna om de fortfarande har spänning eftersom de kunde knäppa upp och skada dig.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 6
    2. Skruva fast monteringsskruvarna medurs för att de är täta mot beståndet. Lägg din gitarr upp och ner på ett bord så att du kan se var tuningpinnarna monterar på baksidan av beståndet, vilket är stycket i slutet av nacken. Hitta de små monteringsskruvarna längs kanterna på pinnarna för att se om någon av dem känner sig lösa. Använd en Phillips-huvudskruvmejsel för att vrida skruvarna medurs tills de är täta.
  • Undvik att överträffa skruvarna så att du inte skadar din gitarrkropp.
  • Du kan hitta skruvarna på gitarrens sida om det är där tuningpinnarna är monterade.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 7
    3. Vrid skruven på en öppen tuner växel medurs om den wobbles. Medan de flesta moderna tuningpinnar har täcker, lämnar vissa akustiska och klassiska gitarrer de exponerade kuggarna. Om du märker växeln som går fram och tillbaka, passa en phillips-huvudskruvmejsel i skruven i mitten. Rotera skruven medurs tills det känns tätt mot beståndet.
  • Justering av tätheten på växeln påverkar inte spänningen när du vrider pinnen.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 8
    4. Använd en skiftnyckel för att vrida muttern på framsidan av lager medurs om det känns lös. Vissa gitarrer har en mutter på framsidan som håller tuningpinnen på plats. Vänd din gitarr över så det är uppåt och passar en skiftnyckel runt pinnens mutter. Rotera muttern medurs med en fjärdedel sväng och kontrollera om det fortfarande känns lös. Håll skruvningen på muttern på hårdare tills pinnen inte rör sig om längre.
  • Din gitarr kanske inte har nötter på dina tuningpinnar.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 9
    5. Fyll på monteringsskruvens hål med en tandpetare om tunern fortfarande inte är säker. Skruva av monteringsskruvarna på tunern och ta av dem av din gitarr. Kappa en tandpetare med trälim och tryck det så långt du kan i monteringsskruvens hål. Använd en verktygskniv för att skära av någon överskott av tandpetare som fortfarande sticker ut. Placera tunern tillbaka i läge och skruva in den igen.
  • Tandpetaren lägger till extra tand för skruven för att hålla fast på så det är mindre benägna att glida ut eller känna sig lös.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 10
    6
    Sätt tillbaka strängarna på din gitarr. Håll strängen slack och mata änden rakt igenom hålet i tuningpinnen. Vrid pinnen moturs så strängen omsluter den ovanför hålet. Styr strängen under den inslagna sektionen och vrid pinnen en annan full rotation. Stäng strängen till rätt anteckning och trimma av eventuell överflödig sträng med ett par trådskärare.
  • Undvik över omslaget strängen runt pinnen eftersom det kan påverka den totala tonen i din gitarr.
  • Metod 3 av 4:
    Smörjande styva pinnar
    1. Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 11
    1. Ta bort strängarna genom att vrida pinnarna medsols. Ta spänningen av strängarna genom att vrida dem medurs. Om du planerar att återanvända strängarna, fortsätt att vrida pinnen tills du enkelt kan dra strängarna ut från tuning PEGS-hålen. Om du planerar att använda nya strängar, använd ett par trådskärare för att skiva genom strängarna innan de drar ut dem.
    • Du kan lämna strängarna på botten av din gitarr om du inte vill ta bort dem helt. På det sättet är de enklare att installera om.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 12
    2. Skruva av tuningpinnarna från beståndet. Vänd din gitarr över så att du kan komma åt monteringsskruvarna som håller pinnarna till beståndet. Använd en Phillips-huvudskruvmejsel för att vrida skruvarna moturs tills de är lösa. Lyft försiktigt pinnarna ur hålen i gitarrens lager och ställ dem åt sidan.
  • Du kan också behöva lossa nötter på framsidan av pinnen om din gitarr har dem.
  • Undvik rengöring och smörj dina tuningpinnar medan de fortfarande är fästa eftersom du kan skada din gitarrens kropp.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 13
    3. Skrapa ut smuts och damm med en ren tandborste. Ta en mjukborst tandborste och skrubba försiktigt på tuningpinnen. Applicera ljustryck när du arbetar över alla områden där pinnen och redskapet är utsatta. Försök att få så mycket uppbyggnad av pinnen som du kan.
  • Se till att du bara använder tandborsten för rengöringsändamål.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 14
    4. Rengör fast fast material med en trasa som blöts i WD-40 eller Nafta. Spraya några WD-40 på en butiksduk och torka försiktigt ytorna på pinnen och redskapet. Vrid pinnen medan du arbetar för att sprida WD-40 genom hela mekanismen. Om din pek fortfarande inte rör sig väldigt lätt, fyll en liten maträtt med lite nafta, vilket är en typ av olja, och låt tuningpinnen suga i ungefär en minut för att lossa upp gunk.
  • Om du arbetar med en tuningstift med ett slutet redskap, använd sedan en pipett för att spruta WD-40 eller nafta i öppningen längst ner på pinnen.
  • Om du använder nafta, arbeta i ett välventilerat område med skyddshandskar. Nafta kan orsaka näsa, hals och hudirritation och är extremt brandfarligt.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 15
    5. Squirt ett multifunktionsmässigt smörjmedel på tuningutrustningen. Placera spetsen av smörjmedelsmunstycket i det lilla hålet nära botten av pinnen eller direkt på den. Krama några droppar av smörjmedlet på tuningpinnen och växeln så att den täcker ytan.
  • Du kan använda något mekaniskt smörjmedel, men du kan hitta några specifika för gitarrer på en musikbutik.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 16
    6. Vrid pinnen för att jämnt sprida smörjmedlet. Håll på tunerns kropp med din icke dominerande hand och rotera pinnen i båda riktningarna. Smörjmedlet kommer att fungera längs pinnens gängning och in i kugghjulen så det är lättare att snurra och göra justeringar.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 17
    7. Sätt tillbaka tuningpinnarna och strängarna. Placera tuning PEG tillbaka mot gitarrens lager och skruva tillbaka den i monteringshålen så att den passar tätt. Mata slutet på strängen genom pinnens hål och vrid pinnen moturs för att dra åt det igen. Vik strängen runt pinnen ca 2-3 gånger innan du trimmer bort något av överskottet.
  • Metod 4 av 4:
    Byte av tunarna
    1. Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 18
    1. Vrid pinnen medurs för att lossa och ta bort strängen. Rotera pinnen så långt medurs som du kan för att släcka på strängen. Om du vill spara strängen, fortsätt att vrida pinnen tills du enkelt kan glida ut strängen. Om du planerar att sätta in en ny sträng tillsammans med din nya tuner, kan du bara klippa strängen med ett par trådskärare och dra ut det.
    • Ta alltid spänning av strängen innan du skär eller tar bort den. Annars kan det springa upp och skada dig.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 19
    2. Skruva av monteringsskruvarna på tunerns baksida. Vänd din gitarr för att avslöja de små monteringsskruvarna på baksidan av pinnen. Använd en Phillips-huvudskruvmejsel för att vrida var och en av skruvarna moturs tills de är tillräckligt långa för att dra ut. Var och en av dina tuningpinnar har vanligtvis 1-2 skruvar, så var noga med att ta bort dem alla.
  • Nya tuners kommer vanligtvis med nya monteringsskruvar, så du behöver inte rädda de gamla.
  • Vissa klassiska eller akustiska gitarrer kommer att ha monteringsskruvar på sidan av gitarrlagret istället för på baksidan.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 20
    3. Dra pinnen ut från baksidan av gitarrens lager. Ta tag i tuningpinnen och skjut den rakt ut från hålet i din gitarr. Var försiktig så att du inte böjer den eller dra ut det i en vinkel så att du inte skadar din gitarrens kropp. Du kan kasta bort den gamla stiftet så snart du tar bort den.
  • Om din PEG inte enkelt glider ut, kan den hållas in av en mutter på gitarrstockens framsida. Använd en skiftnyckel för att lossa muttern.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 21
    4. Mata en ny inställningspinne genom hålet i gitarrens baksida. Få tuners som är samma storlekar som dina gamla så att de passar i de befintliga hålen. Skjut pinnen i hålet och tryck det tätt mot gitarrens baksida. Ställ upp skruvhålen på gitarren med de på tuning PEG för att göra den inriktad.
  • Du kan köpa tuningpinnar online eller från en lokal musikbutik.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 22
    5. Vrid monteringsskruvarna medsols för att säkra tunern. Mata monteringsskruvarna genom hålen i tuningpinnen och in i hålen på baksidan av din gitarr. Använd din Phillips-skruvmejsel för att dra åt skruvarna så att tunern trycker hårt mot lageret. Att dra åt skruvarna för tight kan skada din gitarr, så sluta så snart du känner dig liten spänning.
  • Om din tuningpinne har en mutter på framsidan, dra åt den för hand innan du ger det några mer varv med en skiftnyckel.
  • Om skruvhålen inte stämmer upp på gitarr och tuning PEG, håll in tuning PEG i läge. Använd sedan en borr med lite en storlek mindre än skruven för att göra ett pilothål för skruven på gitarrens baksida. Om du inte känner dig bekväm att arbeta på din gitarr, ta den till en professionell reparatör.
  • Bild med titeln Fix Guitar Tuning Pegs Steg 23
    6. Restring din gitarr. Mata strängen genom hålet i mitten av tuningpinnen och dra den tätt. Vrid PEG moturs för att dra åt strängen och ta den i melodi. När du har strängen inställd på höger notering, trimma bort överskottet med dina trådskärare.
  • Tips

    Om dina tuningpinnar fortfarande inte fungerar ordentligt, kan du behöva ersätta dem.

    Varningar

    Var försiktig så att du inte överträffar någon av hårdvaran eftersom det kan påverka dina mottagares livslängd.
  • Nafta kan irritera näsan, halsen och huden, så bära handskar och arbeta i ett välventilerat område. Det är också extremt brandfarligt så håll det borta från alla värmekällor och öppna flammor.
  • Saker du behöver

    Justering av PEG-spänningen

    • Phillips-huvudskruvmejsel

    Åtdragning lösa tuningpinnar

    • Phillips-huvudskruvmejsel
    • Rycka
    • Tandpetare
    • Trälim
    • Nytta kniv

    Smörjande styva pinnar

    • Phillips-huvudskruvmejsel
    • Tandborste
    • Butiksduk
    • WD-40 eller Nafta
    • Multi-purpose smörjmedel

    Byte av tunarna

    • Phillips-huvudskruvmejsel
    • Avbitartång
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande