Hur man väljer en gitarrupphämtning

Kan inte räkna ut vilka pickup som ska överväga när du vill ha en uppgradering? Bygga ett projekt? Eller när du väljer en ny gitarr för bättre än genomsnittliga lagerupphämtningar? Här är några sätt att hjälpa till att få ditt huvud runt ett mycket stort val!

Steg

  1. Bild med titeln Välj en gitarr Pickup Steg 1
1. Ta en närmare titt på vad din gitarr är kapabel. Det kan vara svårt att få ditt huvud runt alla möjligheter med manipuleringen av sitt ljud och prestanda. Det finns många saker om en gitarr som påverkar sitt ljud. Vissa har bara en ganska liten effekt, som om kondensatorer används inom din gitarr och några är ganska relevanta, såsom kroppens trä och den allmänna byggnaden av sådana delar. Men den viktigaste faktorn som påverkar din gitarrs ljud är pickuperna. Dessa är magnetiserade föremål som genererar en liten signal när det är störning av deras magnetfält, vilket vanligtvis orsakas av strängens vibrationer. Denna signal reser sedan runt många spolar av inslagna ledning inuti pickupen. Det kommer så småningom att nå en förstärkare där signalen ökas, och sedan kan höras genom högtalare. Eftersom den genererade signalen är väsentligen vad du hör kommer ut ur förstärkaren, är byggandet av pickupen och dess unika egenskaper viktiga. En mängd faktorer påverkar den tonalkvaliteten på pickupen, inklusive material som används, den typ av magnet som används, ledningsmaterialet, ledningens längd, hur ledningarna är lindade, den övergripande storleken på pickuperna, där de är placerad på kroppen, deras ålder och tillstånd och den faktiska strukturella layouten av gitarr. Det finns många fler variabler av pickupens design som påverkar signalen som den skapar från strängens vibrationer. Det är därför det finns så många val när det gäller pickup, och någon av dessa faktorer kan bidra till olika problem.
  • Bild med titeln Välj en gitarr Pickup Steg 2
    2. Forskning informationen online. Samla företagsbaserad information, som ofta innehåller en beskrivning av ljudet, vilka genrer av musik det var utformat för (även om det här är uppenbarligen inte restriktivt) och ibland vågar på 1 till 10 eller liknande enheter som visar pickupens frekvenssvar för bas, mitten och diskantrasser. Vid vissa tillfällen kan du hitta ljudklipp och demos av hämtningen som används. YouTube och liknande webbplatser har också andra demos- och ljudrecensioner som bidrog av allmänheten. All denna information är viktig i beslutsprocessen, men borde inte vara enbart beroende av.
  • Bild med titeln Välj en gitarr Pickup Steg 3
    3. Gå till din lokala gitarrbutik. Fråga din lokala gitarrbutik om de har gitarrer med några av de pickup som du är intresserad av, och de flesta gitarrbutiker låter dig auditionera dem i affären. I de flesta fall uppmuntras det, och de är vanligtvis villiga att låta dig prova någon utrustning i shoppingstegen för att hjälpa dig. Det är artig att köpa pickupen från sin butik om du vill köpa den och de har det på lager. Estetiskt värde är något som för vissa är också en viktig faktor för att välja pickup, men många anser att ljudet av pickups är den viktigaste kvaliteten på enheterna.
  • Bild med titeln Välj en gitarr pickup steg 4
    4. Ta reda på vad dina favoritartister använder. Om du inte är säker på var du ens börjar med att överväga eventuella pickup för att köpa hitta en musiker eller ett band där det finns en gitarr som du vill äga ljud och tonala förmågor hos. Att göra detta kommer att begränsa saker mycket för att när du har ett exempel, behöver du bara följa det exemplet. Till exempel, om du hade bestämt att du skulle vilja att din gitarr låter som Steve VAIs gitarr kan du göra lite kändisforskning och ta reda på vad hans pickups används för den sången. Även om du inte vill ha de exakta hämtningar, hjälper det dig att bestämma mellan typer av pickup som humbucker, enstaka spole eller p90 etc.
  • Bild med titeln Välj en gitarr Pickup Steg 5
    5. Välj en pickup med dina önskade tonkvaliteter. En allmän regel är det för varmare, fylligare, högre och fetare toner humbuckers är bättre lämpade. För ljusare, tunnare och med en uppsättning 3 som används, är mer universellt gitarrljud, enskilda spolar bättre lämpade. Men inom dessa typer finns det igen många, många möjligheter och variationer. Så det finns några metoder för att hjälpa till att välja pickups, och några viktiga saker att tänka på.
  • Bild med titeln Välj en gitarr pickup steg 6
    6. Passiva vs aktiva pickup. En sista viktig faktor som är involverad är operationsmedlen för pickuperna. Pickups kommer antingen att vara passiva eller aktiva. Det finns också mer komplicerade sätt att pickups som arbetar, men det är ofta mycket högteknologiska sätt som kommer att bära mycket unika egenskaper. De flesta pickups är passiva. Passiva pickup kräver att gitarr är ansluten till en förstärkare som är ansluten till en strömförsörjning, eftersom pickuperna själva inte ger några medel för förstärkning för att öka den signal som de fångar. Aktiva pickup har en inbyggd strömförsörjning i gitarr, och de flesta drivs av ett 9 volt batteri eller liknande. Detta möjliggör en mer expansiv kontroll över gitarrtonen när du använder inbyggd kontroller (volymknapp, tonkontroller, hämtningsväljare, etc.) Även om många säger att det också finns en särskiljande skillnad mellan ljudet av aktiva och passiva pickup som kan vara svåra att lösa, även med andra tonkontroller.
  • Bild med titeln Välj ett gitarr Pickup Steg 7
    7. Tänk på själva instrumentet. En annan viktig punkt att komma ihåg när du letar efter rätt hämtning är vad instrumentet är eller inte kan. Vissa gitarrer är utformade för specifika akustiska eller tonkvaliteter, och det kommer att påverka hur en hämtning interagerar med ljudet som skapats av gitarr. Elektriska gitarrer har vanligtvis fasta kroppar och kommer att producera mycket olika vibrationer än en akustisk gitarr. Medan elektriska gitarrer fungerar främst genom strängvibrationerna, eftersom de inte producerar starkt akustiskt ljud, finns det också subtila effekter på dessa vibrationer som skapas av gitarrens material (den typ av trä eller syntetiskt material som det är konstruerat med). En akustisk gitarr skapar hörbart ljud genom kroppens form och producerar ljud genom att fånga och förstärka de faktiska ljudvågorna när de flyttar luften i och runt kroppen. Som sådan skulle samma pickup reagera mycket annorlunda när den används för en elektrisk gitarr och en akustisk gitarr. Detsamma gäller för alla gitarrer som är konstruerade annorlunda.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande