Hur man förlänger gitarrsträngarnas liv

Eftersom känsliga gitarrsträngar manipuleras ständigt när de spelar instrumentet, är de benägna att bära och korrosion. Att förlänga livslängden för dina gitarrsträngar kan uppnås genom att spela gitarr med försiktighet, rengör dina strängar noggrant och lagra din gitarr med optimala förhållanden. Från att hålla fast vid en tuningmetod för att tvätta händerna för att minimera oljor, finns det många praktiska steg du kan ta för att förlänga livets liv och hålla dem ljuka och rena längre.

Steg

Metod 1 av 3:
Spelar och stämmer korrekt
  1. Bild med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg
1. Tvätta händerna innan du spelar. De naturliga oljorna på din hud kan korrodera utsidan av dina gitarrsträngar. Du kanske till och med märka strängarna som förlorar färg och utvecklar bitar av rost. För att bekämpa detta, var noga med att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten innan du spelar för att förlänga livet för dina strängar och hålla dem smutsfria.
  • Undvik att applicera parfymer eller lotioner i händerna innan du spelar, eftersom de inte är lämpade för gitarrsträngar och deras ingredienser kan orsaka skador.
Expertips
Aaron Asghari

Aaron Asghari

Professionell gitarrist och instruktorAaron Asghari är en professionell gitarrist och ledgitarristen i spöket bredvid. Han fick sin examen i gitarrprestation från Guitar Institute of Technology Program i Los Angeles. Förutom att skriva och utföra med spöken bredvid är han grundare och primära gitarrinstruktör av Asghari gitarrlektioner.
Aaron Asghari
Aaron Asghari
Professionell gitarrist och instruktör

Vår expert samtycker till: För att hjälpa dina gitarrsträngar varar längre, tvätta händerna innan du spelar, torka sedan av strängarna med en mikrofiberduk efteråt.

  • Bilden med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg
    2. Lätta på tryck. När det första lärandet ska spela gitarr är det naturligt att trycka på strängarna ordentligt när du mäter korrekt fingerposition. När du har ett bättre kommando att spela, kan du faktiskt använda mycket mindre tryck för att uppnå dina önskade anteckningar.
  • Att göra detta kommer att bidra till att minimera alltför stort tryck av dina metallkrets mot strängarna, vilket kan orsaka fysiskt slitage på sina exteriörer och förkorta sin livslängd.
  • Bildtiteln förlänger gitarrsträngarnas livssteg Steg 3
    3. Minimera strängböjningar. När du trycker på en sträng hårt över Fret Board, så går tonhöjden upp-en teknik som ofta används i sten och bluesmusik-det stammar strängen. Även om denna effekt kan låta önskvärt, kan detta för mycket skada strängens interna struktur, vilket gör att den slits ut snabbare.
  • Nylonsträngar har en högre tolerans för strängböjningar än metallsträngar, som tenderar att ha mer problem med att knyta tillbaka i sin ursprungliga form.
  • Bilden med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg Steg 4
    4. File dina naglar smidiga. Om du spelar din gitarr med fingrarna snarare än en val, är dina naglar en av de saker som oftast berör och manipulerar dina strängar. Ojämna eller ihåliga naglar kan faktiskt orsaka nötningar på dina strängar, som förkortar sitt spelbara liv.
  • En jämn, rundad nagelform är att föredra med en fyrkantig form för gitarrspel. Det som är viktigast är dock att arkivera dem smidigt, så inga grova kanter kan skrapa dina strängar.
  • Bildbetiteln förlänger gitarrsträngarnas livssteg Steg 5
    5. Dra inte åt och lossa strängarna överdrivet. Medan vissa tinkering är nödvändigt för att ordentligt ställa in din gitarr, manipulerar de flesta amatörgitarrspelare strängspänningen långt mer än vad som är nödvändigt. Om din gitarr är i melodi, försök att inte röra runt åtdragning och lossa strängarna bara för skojs skull.
  • Överdriven slackning och åtdragning bär ner i strängens inre struktur, vilket gör att deras integritet bryts ner över tiden. Att undvika detta kommer att bidra till att öka stränglivet.
  • Försök att hålla fast vid en metod för att bevara dina strängar. På så sätt manipulerar du dem för mycket genom att byta mellan metoder - till exempel mellan standardinställning och drop-d-tuning.
  • Metod 2 av 3:
    Rengör dina strängar
    1. Bild med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg steg 6
    1. Torka ner strängarna med en mjuk trasa efter att ha spelat. Kraftig gitarrspel kan få dig att svettas, och ibland kan du sluta spela din gitarr utan att tvätta händerna. Salt försämrar metallsträngar och gör nylonsträngar smutsiga. För att hjälpa dina strängar varar längre, torka dem med en mjuk, luddfri trasa efter varje spelning för att hålla dem rena.
    • Du kan köpa en speciell flannelsduk på en musikbutik som är speciellt utformad för rengöring av instrumentsträngar. För att städa strängarna, sätt försiktigt en sträng i taget i fingrarna genom tyget och torka ner längden, gnugga när du går.
    • Om du inte har en strängrengöringsduk, fungerar en ren bomullst-shirt bara bra,. Välj en del av skjortan utan ludd eller skärmtryck för att torka dina strängar ner, så du skrapar inte din gitarr.
  • Bild med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg Steg 7
    2. Rengör med en alkoholbaserad gitarrformel. Om dina strängar är mycket smutsiga eller korroderade, kan det vara till hjälp att djupa rengöra dem med en speciell alkoholbaserad strängrengöringsformel som stora böjningar eller ernieboll. Många märken har produkter som ingår i engångservetter och formuleras specifikt för att inte skada träet i ditt instrument
  • Rengör dina strängar med den alkoholbaserade torka mycket som du skulle med din mjuka trasa. Greppa strängen genom tyget mellan fingrarna och torka ner längden på varje sträng en åt gången, gnugga försiktigt för att avlägsna smuts.
  • Bilden med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg Steg 8
    3. Prova ett strängrengöringsverktyg. Speciellt utformade verktyg, som strängrengöraren från ToneGear, kan ge dina strängar 360 grader av rengöring. Dessa verktyg smörgås alla dina strängar mellan två mikrofiberkuddar, som du soper upp och ner längden på strängarna.
  • Eftersom det kan vara svårt att få stora fingrar under dina strängar, kan dessa verktyg hjälpa till att rengöra undersidan av dina strängar mer noggrant än att använda en trasa ensam.
  • Metod 3 av 3:
    Lagra din gitarr
    1. Bilden med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg
    1. Förvara din gitarr i ett skyddande fall. Din gitarr är gjord av naturmaterial som är benägna att skada om det är lagrat vid extrema fuktighet eller temperatur. Överdriven svullnad och entreprenad av gitarr kan få dig att behöva retuna och manipulera dina strängar oftare, förkorta sitt liv.
    • Ett hårt gitarrväska kommer att ge mer strängskydd än en mjuk. Leta efter ett välmonterande väska med en vadderad inredning.
  • Bilden med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg steg 10
    2. Håll din gitarr uppåt när du inte spelar. Att lagra din gitarr uppåt kommer att applicera mindre tryck på strängarna och hålla dem från att slipas av marken. Detta hjälper dem att vara längre.
  • Luta aldrig din gitarr upprätt mot möbler eller väggen. Det kan falla, skada din gitarrkropp eller strängar.
  • Bild med titeln förlänger gitarrsträngarnas livssteg
    3. Undvik att utsätta dina strängar till överdriven fuktighet. Metallgitarrsträngar kan korrodera med exponering för vatten. Strängar, som gitarr själv, är bäst bevarade genom att undvika extremiteter i fuktighet och temperatur, vilket kan orsaka vridning.
  • Lagra din gitarr på cirka 75 grader F eller 24 grader C och en fuktighet på 50% är idealisk.
  • En hygrometer och en termometer kan bidra till att säkerställa en optimal miljö för dina strängar så att de kan vara deras längsta.
  • Tips

    Välgjorda strängar tenderar att ha längre naturliga livslängder. Om du gillar att spela samma uppsättning strängar under lång tid, investera i högkvalitativa gitarrsträngar till att börja med och ta hand om dem väl.
  • Om du är desperat att förlänga livslängden och redan har gjort alla steg ovan, kan du ta bort metallsträngarna från din gitarr och byt deras orientering, så att den slut som tidigare var av tunern är vid bron. Detta kommer att köpa dig lite mer tid att njuta av skarp ljud med gamla strängar.
  • Saker du behöver

    • Gitarr
    • Strängrengöringslösning
    • Bomullstrasa
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande