Hur man får fluffiga handdukar

Det är förbannelsen för alla som investerar i en uppsättning fina handdukar: efter upprepad användning blir de så småningom så grova och styva som resten av handdukarna i badrummet. Medan det kan vara knepigt att få handdukar tillbaka till sin ursprungliga nivå av fluffiness, gör flera olika knep det lätt att återställa en liten mjukhet till även de mest slitna handdukarna. Bäst av allt är dessa tricks lätta - allt du behöver är dina vanliga tvättmaterial (plus några vanliga hushålls ingredienser om du vill prova några out-of-the-vanliga lösningar).

Steg

Metod 1 av 2:
Ändra dina tvättvanor
  1. Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 1
1. Använd mindre tvättmedel. Det finns flera anledningar till varför en fluffig handduk kan bli styv. En av de vanligaste orsakerna är dock användningen av alltför stort rengöringsmedel. Med tiden kan kemikalierna i detergenter byggas upp i fibrerna i handduken, vilket gör dem styvare och mindre absorberande. För att undvika detta, använd lite mindre tvättmedel än du är riktad till användning för varje belastning. Detta gör det lättare för din maskin att tvätta tvålresteret bort med varje sköljcykel.
  • Var inte rädd för att skära tillbaka på din tvättmedel. Odds är, du kommer inte att vara kvar med smutsiga kläder - studier har visat att de flesta amerikaner använder mer tvättmedel än vad som är nödvändigt för att få sina kläder rena. En extra fördel med att minska din tvättmedel är att du också sparar pengar!
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 2
    2. Ge dina handdukar "andrum" i brickan. Om du letar efter fluffiga handdukar, motstå frestelsen att ställa in all din tvätt till en enda last. För att få de bästa resultaten, vill du lämna gott om plats i tvättmaskinen för dem så att de kan sköljas ordentligt. Detta betyder:
  • Med hjälp av medelstora, hanterbara belastningar. Din maskin ska vara ca 1/2 full av löst packade kläder. Detta gäller för din torktumlare såväl som din tvättmaskin.
  • Tvätta dina handdukar på egen hand (utan andra kläder i lasten). Förutom att tränga tvättmaskinen, kläder med saker som blixtlås och knappar kan bära tyget på handdukarna.
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 3
    3. Använd en varm tvätt (och en kall sköljning). Om din tvättmaskin ger dig möjlighet att ställa in olika tvätt- och sköljningstemperaturer, använd en varm tvätt följt av en kall sköljcykel. Många online-källor rekommenderar detta. Varmt vatten lossar fibrerna i handduken och hjälper till att avlägsna smuts, smuts och tvålrester som kan orsaka styvhet. Kallt sköljvatten gör fibrerna i handdukskontraktet, vilket gör det mindre troligt att de kommer att "klump" tillsammans.
  • Kontrollera vårdmärket på färgade handdukar innan du tvättar. De flesta vita kommer att vara säkra för heta tvättcykler, men varmt vatten kan göra färgade tyger blekna.
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 4
    4. Minska mängden tumble-torkning du gör. Torktumlare kan vara ett dubbelkantigt svärd. Medan de gör handdukar fluffigare på kort sikt, kan upprepad torktorkning ha på sig handdukstyg, vilket leder till handdukar som är mindre fluffiga på lång sikt. Lyckligtvis finns det flera sätt att undvika detta problem:
  • Använd mildare inställningar i din torktumlare - lägre värmer och långsammare hastigheter
  • Alternativ mellan linjetorkning och torktorkning.
  • Line-torra handdukar, då "fräscha dem upp" Med en kort cykel i torktumlaren.
  • Bild med titeln Få Fluffy Handdukar Steg 5
    5. Försök lägga till handdukar till brickan efter detergenten har upplösts. Vissa online-källor betonar vikten av att veta när att tvätta dina handdukar - inte bara hur att tvätta dem. Om du har en top-loading tvättmaskin, försök att lägga till en liten mängd tvättmedel, så att kammaren fyller med vatten och sedan Lägga till dina handdukar. Att undvika direktkontakt mellan tvättmedlet och handdukarna kommer att bidra till att minska mängden tvåluppbyggnad och bevara handdukarnas fluffiness.
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 7
    6. Vik och hänghanddukar för maximal fluffiness. Glöm inte att processen med att göra tvätten slutar inte när handdukarna kommer ut ur torken. Det sätt du viker och lagrar dina handdukar kan också ha någon effekt på sin textur. Försök använda tricks nedan för att hålla handdukarna fluffiga.
  • Använd lösa vikar för att förhindra styva veck i handdukens tyg. Alternativt rulla löst dina handdukar löst. En bra vikningsmetod är som följer:
    Håll din handduk i längdriktningen (så att den korta kanten pekar på golvet). Vik handduken i hälften för att göra en lång, mager strip.
    Vikla handduken löst i tredjedelar. Vik en kant mot mitten, vik sedan den andra kanten över toppen och stig upp kanterna så att de bildar ett städa bunt.
    Vik buntet i hälften en gång till och förvara handduken.
  • Store vikta handdukar sida vid sida (som böcker) snarare än i staplar. Detta hjälper till att förhindra att de nedre handdukarna är platta av de ovan.
  • Om du hänger handdukar från ett rack, häng inte flera handdukar ovanpå varandra - det kan också göra bottenhandduken styvare.
  • Metod 2 av 2:
    Med hjälp av okonventionella lösningar
    1. Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 6
    1. Försök använda bollar i din torktumlare. Om du har handdukar som redan är något styva, är ett sätt att mildra dem att kasta en torktumlare och två i torken med dem. Den repetitiva åtgärden av bollen som cirkulerar med handdukarna kommer gradvis "träna" några styva fläckar, lämnar dig med mjukare handdukar. Kommersiella torktumlare kan hittas online eller på många stora varuhus till rimliga priser - vanligtvis inte mer än ca $ 5 per boll.
    • Om du vill spara pengar, försök kasta några tennisbollar i torken med dina handdukar istället. Dessa fungerar i allmänhet lika bra.
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 8
    2. Försök lägga till ättika i tvättcykeln. Vanlig hushållsvit ättika kan hjälpa dig att få mjukare handdukar. Om du vill göra det, lägg till ca 1/2 kopp under den första sköljcykeln (med mer för stora laster och mindre för små belastningar). Detta hjälper till att dra den tvålde kemiska uppbyggnad och hårda vattenavlagringar ur handdukens fibrer. Du bör märka mjukare handdukar efter bara några cykler.
  • Använd endast vit vinäger för den här uppgiften. Andra vinegars, som äppelcider och speciellt balsamvinäger, kan fläcka din tvättstuga.
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 9
    3. Bakpulver. En annan bra tillsats för att få dina handdukar mjuka och fluffiga är bakpulver. Liksom ättika, kommer det att dra den smutsiga och kemiska uppbyggnaden från handdukens fibrer. Som en extra fördel kommer bakpulvera också att hjälpa till att ta bort lukt från äldre handdukar. Observera dock att bakpulver kan blekna ljusa färger.
  • Många online-källor rekommenderar att du använder bakpulver och ättika samtidigt. Dessa kemikalier kommer att reagera med och neutralisera varandra (precis som i den berömda "Papier-Mâché vulkan" Science Fair Project).
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 10
    4. Prova borax eller vatten-mjukningstabletter. "Hårt vatten" är vatten som innehåller en hög mängd upplösta mineraler. När hårt vatten används för att tvätta tvätten, kan dessa mineraler bygga upp och leda till styvare fibrer i tyget i din handduk. Men några "vattenmjukning" Produkterna kan vända denna effekt. Till exempel är borax (natriumborat) ett säkert, prisvärt tvättmedel som kan bidra till att minska mineralinnehållet i hårt vatten och lämna dig med mjukare handdukar.
  • Borax är tillgänglig online och i "tvätt" Sektion av de flesta större varuhus för billigt - sällan mer än $ 5 för en liten låda.
  • Bild med titeln Få fluffiga handdukar Steg 11
    5. Fysiskt ta bort hårt vatten från handdukar före torkning. Har ingen borax praktiskt? Försök att ta bort det hårda vattnet från dina handdukar själv. Vrid försiktigt vattnet från dina handdukar över ett handfat eller gå ut och snäppa handdukarna för att skjuta bort överskott av vatten. Det mindre hårda vattnet i dina handdukar när de går in i torken, desto mindre mineraluppbyggnad kommer du att uppleva.
  • Bild med titeln Få Fluffy Handdukar Steg 12
    6. Minska ditt beroende av tygmjukmedel och torktumlare. Medan tygmjukgörande produkter kan verka som en no-brainer, rekommenderar många källor faktiskt inte Använda dem för handdukar. Medan de kan ge mjuka, fluffiga resultat på kort sikt, med tiden, kan kemikalierna i dessa produkter byggas upp i de täta, sammanvävda tygerna hos de flesta handdukar (precis som många tvättmedel). Med tiden kommer dessa att göra handdukarna styvare och mindre fluffiga. Detta problem förvärras genom att använda för stora laster och använda för mycket produkt.
  • Tips

    Observera att alla förslag ovan tenderar att fungera bäst med högkvalitativa handdukar. Billiga handdukar kan bli styva över tiden oavsett vårdsteknik du använder.
  • Material som egyptisk bomull och bambu tenderar att vara bland de mjukaste och fluffigaste.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande