Hur man ren suede couch kuddar

Suede är ett mycket populärt material för möbler, särskilt för att det är så hållbart. Men som någon soffa, kan din Suede Couch bli smutsig från användning. Kontrollera vårdmärket för att se till att du använder lämpliga städare för din mocka. Vakuum mocka som inte kan hantera vatten och använda vit vinäger till målspecifika fläckar.

Steg

Metod 1 av 5:
Gör allmän rengöring
  1. Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 1
1. Kontrollera vården. Din Suede-soffa ska ha en vårdmärke som berättar hur man rengör det. En W-etikett indikerar att det är säkert att använda vatten vid rengöring av soffan. En s-label-soffa kommer att reagera väl till lösningsmedel som att gnugga alkohol, men du bör undvika att använda vatten. En S-W-märkning innebär att du kan använda antingen vatten eller ett speciellt lösningsmedel, men en X-label betyder att du inte kan använda någon vätska alls. För X-Label-soffor bör du bara använda ditt vakuum för att rengöra soffkuddarna.
  • Om du inte hittar en vårdmärke på din soffa är ett säkert sätt att fortsätta att behandla det som om det har en S-tagg.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 2
    2. Ta bort soffkuddarna. Om du kan, ta bort kuddarna från din Suede-soffa. Detta gör att du kan rengöra båda sidor och göra det lättare att få hela kudden ren. Om dina kuddar inte är borttagbara, var försiktig med att rengöra hela kudden.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 3
    3. Använd en mocka borste för att arbeta upp näsan. Arbeta mot muedans korn i din kudde, borsta försiktigt kudden med en mockaborste. Detta lyfter upp nap, som hjälper dig att mätta kudden med renare.
  • Om du inte har en mockaborste, kommer en ren badhandduk också att fungera.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 4
    4. Blanda rätt rengöringslösning. För soffor med W-etiketter, fyll en sprayflaska med varmt vatten och lägg sedan till några squirts av mild diskmedel. Om din soffa har en S-Label Care-tagg, fyll en vattenflaska med outspädd gnidningsalkohol.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 5
    5. Applicera rengöringslösningen till små sektioner. Att rengöra hela kuddarna för att uppdatera din soffa, arbeta på ett litet område i taget. Spraya ett litet område så det är det fuktigt, men inte blött, med rengöringslösningen du använder.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 6
    6. Gnid rengöringslösningen med en vit handduk. Använd en vit handduk för att gnugga sektionen du sprutade i en cirkelrörelse. Arbeta från insidan av det fuktiga området, gnugga rengöringslösningen försiktigt in i tyget. Att använda en vit handduk kommer att förhindra eventuell överföring från din handduk till soffan.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 7
    7. Doppa en annan handduk i rent vatten. Upprepa de cirkulära rörelserna du använde för att rengöra kuddarna för att fungera klart vatten i mocka. Detta skölj dina kuddar. Använd handduken till buff i kanterna på ditt rena område för att förhindra vattenmärken.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 8
    8. Låt kudden helt lufttorka. Om du städar båda sidor av en kudde, låt den första sidan torka innan du vänder den över och arbetar på andra sidan. Om du städar kuddar som är permanent kopplade till soffan, låt dem helt torka innan du sitter på soffan igen.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 9
    9. Borsta kuddarna med en mjuk borste. När kuddarna är torra, borsta dem med en mjuk borste eller badhandduk. Detta fluffar mockafibrerna tillbaka och ger din soffa ett rent, uppfriskat utseende.
  • Metod 2 av 5:
    Dammsuga dina kuddar
    1. Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 10
    1. Använd din vakuums klädsel. För mocka soffor som inte kan hantera någon typ av vätska, rengör dem med ditt vakuum. Det är bäst att använda ditt vakuums klädselfäste - borsten som är fäst vid den hjälper dig att arbeta upp napen och få mer smuts och skräp ut ur mocka.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 11
    2. Vakuum mot kornet. Börjar i en kant av kudden, kör vakuumet långsamt ner i kudden, rör sig mot kornet. Överlappa dina dammsugare för att du ska få all skräp och smuts möjlig av dina kuddar.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 12
    3. Använd sprickfästet för mellan kuddarna. Om dina mocka-kuddar inte är avtagbara, använd ditt vakuums sprickfäste för att rengöra mellan kuddarna. Många smuts och skräp kan falla i dessa sprickor, så det är viktigt att rengöra dem.
  • Metod 3 av 5:
    Använda vit vinäger för att upptäcka rena fläckar
    1. Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 13
    1. Blott fläcken med en ren trasa eller pappershanddukar. Om fläcken är färsk, använd pappershanddukar för att suga upp eventuell överskottsvätska. Tryck lätt på toppen av fläcken, men tryck inte för hårt. Detta kommer att tvinga fläcken längre in i mocka.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 14
    2. Häll vit ättika i en liten skål. Om dina kuddar bara behöver en plats ren, kan du använda vit vinäger. Häll några matskedar i en liten skål. Späd inte med ättika. Detta är säkert för vilken typ av soffa som helst, och fungerar särskilt bra på fläckar som skapats av olja eller bläck.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 15
    3. Dip rengöringsmaterial i ren vit ättika. Du kan använda en bomullsvätska eller bomullsbollar för att upptäcka dina kuddar. Doppa ditt rengöringsmaterial till ren vit vinäger, se till att duken eller bomullsbollarna är fuktiga, men inte droppa våta.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 16
    4. Skrubba soffan kuddar försiktigt. Skrubba fläcken försiktigt i en cirkulär rörelse. Detta hjälper till att hålla dina kuddar upp och säkerställer att du kommer till basen av fläcken.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 17
    5. Skölj med vatten. Doppa en ren trasa i klart vatten, så se till att du dämpar, men inte suga, tyget. Om duken är för våt, kommer kuddarna att ta för lång tid att torka och riskerar att lämna vattenfläckar på dina kuddar.
  • Metod 4 av 5:
    Avlägsnande av tuggummi eller vax
    1. Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 18
    1. Placera flera isbitar i en väska. Du kan använda en plast dragkedja eller ispaket, beroende på vad du har till hands. Vik upp din väska i en handduk för att skydda din soffa från kondens.
    • Se till att handduken är ren så att du inte av misstag överför smuts på soffan.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 19
    2. Håll isen mot tandköttet eller vaxet tills det härdar. Det är okej att flytta påsen bort från tandköttet eller vaxa några minuter för att kontrollera om det är fruset. Fortsätt att applicera isen tills gummit eller vax är märkbart svårt.
  • Det kan ta flera minuter för tandköttet eller vaxet att härda.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 20
    3. Skala det frusna gummit eller vaxa av soffan. Gå långsamt för att undvika att skada tyget. Det borde komma rent.
  • Om du inser att det inte är helt frusen, använd isen till tandköttet eller vaxet.
  • Metod 5 av 5:
    Avlägsna oljesfläckar
    1. Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 21
    1. Använd en pappershandduk för att dab bort så mycket olja som möjligt. Tryck lätt på pappershanddukarna i fläcken, men gnugga inte. Gnidning kan sprida fläcken och göra det värre.
    • Få en ny handduk så snart varje handduk blir smutsig. Annars kan du göra fläcken värre.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 22
    2. Dämpar en ren trasa med gnidningsalkohol. Mätta inte tyget, men se till att den innehåller tillräckligt med alkohol för att behandla tyget. Du kan doppa tyget i gnidningsalkoholen och tryck sedan ut den.
  • Som ett alternativ kan du hälla en liten mängd alkohol på tyget.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 23
    3. Dab fläcken med gnidningsalkoholen. Täcka hela ytan av fläcken, bläckera bort så mycket av oljan som möjligt. Gnugga inte tyget, vilket kan sprida oljan. När fläcken försvinner eller din handduk blir smutsig, sluta dabbing fläcken.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 24
    4. Blott området med en ren trasa. Detta kommer att avlägsna eventuell återstående gnidningsalkohol och rester av oljestången. Kontrollera fläcken för att se om det är helt borta. Om det inte är, kan du försöka igen.
  • Låt spoten lufttorka när fläcken är borta.
  • Bild med titeln Clean Suede Couch Kuddar Steg 25
    5. Återanvända gnidningsalkohol om fläcken kvarstår. Du kan behandla fläcken flera gånger om fläcken är envis. Efter varje applicering av gnidningsalkohol, blås soffan med en ren handduk.
  • Tips

    Du kan lägga till en tesked bakpulver eller vit vinäger till din rengöringslösning för att neutralisera lukt.
  • För att förhindra fläckar från inställningen bör du rengöra dem så snart de förekommer.
  • Pennfärg kan avlägsnas från mocka kuddar genom att spruta området med fönsterrenare och sedan skrubba det försiktigt med en ren trasa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande