Hur man fångar en blå tailed skink

Har du någonsin sett en ödla med en ljusblå svans? Dessa är blåa-tailed skinks! Det finns flera metoder för att fånga dessa ödlor om du vill titta på dem närmare eller ta bort en från ditt hem. Kom ihåg dock att blå-tailed skinks är vilda djur och bör inte hållas som husdjur utan snarare fångade och släppt tillbaka till det vilda.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda dina händer
  1. Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 1
1. Använd dina händer om du behöver fånga ödlan omedelbart men inte ha ett nät eller fälla. Att fånga en blå tailed skink med dina händer är mycket svårt, eftersom skinkar är ganska snabba och snabbt kasta sina svansar. Om du inte har några andra alternativ eller som en utmaning, kan du försöka fånga en på detta sätt.
  • Om du har problem med att locka skinken ur sin gömställe, så blir det svårt att använda dina händer. Försök använda en fälla istället.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 2
    2. Förbered ett tillfälligt hem för att sätta skinken efter att du fånga det. Någon unscented, robust behållare kommer att vara bra för ett tillfälligt hem, men se till att väggarna är minst 6 tum (15 cm) höga. Du kan lägga till lokala löv och gräs, tillsammans med mat och vatten, för att göra skinken mer bekväm innan du låter det gå.
  • Blå-tailed skinks kommer att äta spindlar och andra insekter, men den enklaste maten att förvärva är crickets.
  • Om du kan, välj en behållare med lock så att skinken inte kan springa ut innan du släpper den. Poke hål i sidan med ett par sax så det kan andas lätt.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 3
    3. Sätt på handskar för att undvika bakterier och skydda dig mot bett. Om du kan, glida på tjocka arbetshandskar innan du kommer att fånga skinken med dina händer. Ödlor kan bära infektionssjukdomar, inklusive Salmonella och botulism. Även om risken för att du får en sjukdom från kort kontakt med en skink är låg, är det bäst att spela det säkert genom att lägga på handskar innan du hanterar det.
  • Skinks kan också bita. Deras biter är inte giftiga eller mycket smärtsamma, men det är fortfarande bäst att skydda dina händer om du kan.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 4
    4. Locka skinken ur sin gömställe med bete och ljus. Blå-tailed Skinks, som de flesta ödlor, lockas till ljuset. Ställ in ett ljus, till exempel en lampa eller en ficklampa, och lite bete (antingen crickets eller måltidsmaskar) nära området där du tror att skinken är belägen för att locka det ut.
  • Om du använder bete men inte vill röra den eller placera den på ditt golv, lägg den i en liten behållare, till exempel en liten plastskål eller lock. Kom ihåg att det fortfarande finns en chans att betet kan hoppa eller krypa ut, så håll ett ögonblick på det.
  • Skina ljuset på plats där du vill att ödlan ska gå.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 5
    5. Flytta långsamt mot skinken. Du vill inte skrämma det för tidigt, så få dig självklart och utan plötsligt rörelser. Du borde komma mot det bakifrån (eller över, om möjligt) så att det är mindre benägna att se dig.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 6
    6. Ta snabbt skinkens kropp för att fånga den. Använd din hand för att snabbt fånga ödlan ovanifrån eller bakom. Se till att du försöker fånga den på kroppen, snarare än svansen. Skinks kan lossa sina svansar när de hotas och flyr om du tar tag i dem där.
  • Var försiktig så att du inte kläms för hårt, annars kan du skada skinken.
  • Håll fingrarna borta från Skinkens mun. Även om skinkar inte är giftiga, kan det fortfarande skadas när de biter!
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 7
    7. Placera skinken i sitt tillfälliga hem och släpp sedan det. Sänk försiktigt skinken i sitt tillfälliga hem. Placera ett lock eller en bit kartong tätt över öppningen så att skinken inte kan krypa ut, sedan bära den utanför. Släpp den på marken i din gård eller, om du vill ha det längre bort, i en närliggande park eller skogsområde.
  • För att undvika att stressa eller skrämma skinken för mycket, försök att inte hålla skinken i det tillfälliga hemmet i mer än 12 timmar eller så.
  • Metod 2 av 3:
    Fånga det med ett nät
    1. Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 8
    1. Använd ett nät om du inte vill använda dina händer och kan inte använda en fälla. Att använda ett nät är ett bra alternativ om du inte kan fånga skinken i en fälla - om den är ute eller långt från en vägg, till exempel - men vill inte använda dina händer. Du kommer att nå mer på skinken än vad du skulle med bara dina händer, och behöver inte oroa dig för att det slänger sin svans.
    • Denna metod är bäst om du tydligt kan se skinken eller lätt locka det. Om det inte kommer att dyka upp från sin gömställe, försök använda en hemlagad fälla istället.
  • Bild med titeln Fånga en Blue Tailed Skink Steg 9
    2. Förbered ett tillfälligt hem för att placera ödlan efter att du har tagit det. Rensa en unscented, robust behållare för att lagra ödlan innan du släpper den. Se till att väggarna är minst 6 tum (15 cm), så skinken kan inte krypa ut lätt. Du kan placera lokala löv och gräs inuti, tillsammans med mat och vatten, för att göra ödlan mindre stressad.
  • Om du vill lägga till mat, använd crickets, spindlar eller andra insekter.
  • Om du kan, välj en behållare med lock så att skinken inte kan springa ut innan du släpper den. Poke hål i sidan med ett par sax så det kan andas lätt.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 10
    3. Ta en fjärilsnät med ett långt handtag och ett brett nät. Om du fångar skinken med ett nät är ett fjärilsnät det bästa valet. Den har ett brett nät, vilket ger dig en bättre chans att fånga skinken och ett långt handtag för att nå det från längre bort.
  • Du kan också använda en annan typ av nät, men se till att hålen är tillräckligt små för att skinken inte kommer att kunna glida igenom. Skinks är tillräckligt små för att passa i handflatan och är ganska tunna, så hålen ska vara så små som möjligt.
  • Bild med titeln Fånga en Blå Tailed Skink Steg 11
    4. Locka skinken med ljus och mat. Liksom alla ödlor, lockas Skinks till ljuset. Att placera en lampa eller en ficklampa nära dess gömställe kan hjälpa till att dra det ut i det öppna så att du kan fånga det. Du kan också försöka placera en liten, grunda skål med mat i närheten, som crickets, spindlar eller andra insekter.
  • Kom ihåg att betet kan hoppa eller krypa ut ur behållaren, så håll ett ögonblick på det.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 12
    5. Fälla skinken genom att stänga nätet runt det bakifrån. När du får skinken i det öppna, närma dig det långsamt bakifrån. Ta ner nätet snabbt för att fälla det under, se till att du inte träffar skinken med sidorna på nätet.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 13
    6. Skjut en bit kartong under nätet och vrid den över. Långsamt flytta en bit kartong, eller en annan typ av robust papper, under nätet, lyfter upp skinken något som du gör. Lyft sedan nätet och kartongen och vrid långsamt nätet så att skinken faller till botten. Fortsätt hålla kartongen över toppen av nätet så att skinken inte kan hoppa eller krypa ut.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 14
    7. Skjut skinken i sitt tillfälliga hem och släpp sedan ut det. Ta bort kartongen och vrid nätet för att tillåta skinken att falla eller krypa in i det tillfälliga hemmet. Därefter bära behållaren ute till ett område bort från ditt hus och sätt ner det på sin sida för att tillåta skinken att krypa ut.
  • För att undvika att stressa eller skrämma skinken för mycket, försök att inte hålla skinken i det tillfälliga hemmet i mer än 12 timmar eller så.
  • Metod 3 av 3:
    Fånga det med en mänsklig fälla
    1. Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 15
    1. Använd en enkel kartongfälla för att fånga och transportera ödlan i en behållare. Om du inte vill fånga ödla för hand men inte har ett nät runt, antingen med en kartong kan vara en bra lösning. Det är humant och enkelt, och kräver bara att du skapar en kartong och vänta på att skinken ska krypa in och släpp sedan ut det utanför.
    • Detta fungerar bäst om du redan vet var skinken gömmer sig, och speciellt om de är inomhus eller i ett litet hörn där du kan luta dem i.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 16
    2. Besättning ödla mot ett hörn med en kvast eller pinne. Om skinken inte redan är i ett hörn eller mot en vägg, besättning i mot en. Du kan helt enkelt gå mot ödlan, eller använd en pinne eller en kvast för att uppmuntra den att flytta.
  • Undvik att röra skinken med pinnen eller kvasten, som det kan skada det.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 17
    3. Placera en kartonglåda mot väggen, mot skinken. När du har skinken stöds i en vägg, sätt ner din låda så att öppningen står inför skinken. Om skinken är i ett hörn, placera lådan diagonalt så det har inte utrymme att fly runt i sidorna. Om det inte är, försök att placera hinder runt lådan, till exempel andra lådor eller höga böcker eller andra föremål, för att blockera sina flygvägar.
  • Du kan göra lådan mer attraktiv för skinken genom att placera några lokala gräs eller löv inuti eller till och med ge mat som crickets, spindlar eller andra små insekter.
  • Använd en shoebox eller en gammal förpackningsbox för att fånga skinken. Se till att det är tillräckligt stort att skinken kan passa inuti, men inte så stor eller skadad att det kommer att kunna krypa ut genom andra öppningar. Undvik lufttäta lådor också.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 18
    4. Besättning skinken mot lådan med en kvast eller pinne. Försök att nudge skinken mot lådan med en kvast eller en pinne, igen utan att röra den. Du kan också helt enkelt lämna lådan och hinder där de är och vänta på att skinken ska krypa in i sig.
  • Kolla tillbaka om några minuter för att se om skinken har gått in - om det inte har det, ge det mer tid.
  • Bild med titeln Fånga en Blue Tailed Skink Steg 19
    5. Tippa lådan upprätt och täck den med en bit kartong. När skinken är i lådan, lutar det snabbt och täcker den med en annan bit kartong eller styvt papper. Håll kartongen eller papperet på plats när du lyfter rutan för att se till att skinken inte kommer ut.
  • Bild med titeln Fånga en blå tailed skink steg 20
    6. Ta rutan ute och släpp skinken. Låt skinken gå i din gård eller om du inte vill att det kommer in i ditt hus eller trädgård igen, i ett närliggande park eller skogsområde. Helt enkelt ställa in lådan på marken igen och luta den långsamt den till sin sida. Ta bort kartongen på toppen och låt den ödla att krypa ut!
  • För att undvika att stressa eller skrämma skinken för mycket, försök att inte hålla skinken i det tillfälliga hemmet i mer än 12 timmar eller så.
  • Tips

    Hantera skinkor med försiktighet för att förhindra att svansarna släpps.
  • Skinks är snabba ödlor. Ta det snabbt men försiktigt för att undvika att skada skinken.
  • Varningar

    Håll husdjur borta från Blue-Tailed Skink Tails. Om svansen faller av skinken, håll dina husdjur borta eftersom de är giftiga när de intas.
  • Kom ihåg att bära tjocka arbetshandskar innan han hanterar skinkor. De kan hjälpa till att skydda dig från att fånga sjukdomar från ödlan eller bli biten.
  • Håll inte Blue-tailed Skinks som husdjur. De är vilda djur, och på många ställen kan det vara olagligt att ta bort dem från deras naturliga livsmiljö och hålla dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande