Hur man får en fågel

I Förenta staterna är det ett brott att döda eller fälla vilda fåglar, med undantag för vissa icke-inhemska arter. Det finns emellertid många fall där det är ordentligt, även imperativt - att styra en fågel i rätt riktning. Tävliga fåglar måste uppmuntras tillbaka i sin bur varje dag. Vilda fåglar, å andra sidan, kan behöva en viss uppmuntran att lämna ett hem som de har invaderat.

Steg

Metod 1 av 6:
Få din fågel tillbaka i sin bur
  1. Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 1
1. Titta både upp och ner. Fåglar kan vara svåra att hitta eftersom de är små nog att dölja under många hushållsartiklar, men de kan också flyga upp ur din vision. Att hitta dem kan kräva att du gör lite omfattande sökning. Börja med att verifiera att de inte är någon plats farlig.
  • Farliga gömställen inkluderar vattenglasögon, badrum, dörröppningar, fönster, spisar och soffor.
  • Svårt att hitta gömställen inkluderar gardinstänger, växter, lampor, mantlar, takfläktar, bildramar och under möbler. De kan också dölja inuti objekt som tvättkorgar, lådor och lådor.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 2
    2. Var lugn. Fåglar förstår kroppsspråk så att skrika eller häftig rörelse kommer att få dem att vara så ängsliga som du är. För att underlätta nerverna ska du tala mjukt och flytta i en normal takt.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 3
    3. Gör buret inbjudande. Din fågel kommer sannolikt att flyga tillbaka till sin bur om det gillar att vara där. Buret ska vara någonstans i närheten av var människor samlas, så att det är intresserade, men borde också vara borta från fönster, vilka fåglar tror att de är mottagliga för fara. Ha en mängd leksaker i buret för att göra det intressant. Slutligen, ge din fågel en speciell behandling när den går in i buret.
  • Ge inte fågeln samma behandling vid något tillfälle än att återvända till buret, annars kan det hitta tillbaka till buret mindre speciellt.
  • Använd aldrig tid i buret som straff - det här kommer att skapa negativa föreningar med buret.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 4
    4. Gör inte utsidan för inbjudande. Det är en dålig idé att ge din fågelmat utanför buret, för det uppmuntrar det att tro att det aldrig kommer att behöva gå tillbaka till buret för någonting. På samma sätt reservera fågelns favoritleksaker för inuti buret. Slutligen, bygga inte upp förväntan att din fågel kan vara ute hela tiden. I stället för att låta det hela dagen en gång i veckan, försök att skapa en konsekvent mängd daglig tid ur buret för att hantera förväntningarna.
  • Medan du inte vill göra utsidan för inbjudande, bör du se till att din fågel får en bra mängd träning ut ur buret. Det är bra för sin hälsa och en trött fågel blir lättare att sätta tillbaka i buret./ TrainedParrot.com / caging /
  • Det kan också hjälpa till med dina fåglar utanför tiden med ett vanligt sovande schema. Det betyder, sätt tillbaka det i buret varje kväll innan du återvänder till sängs. När lamporna börjar gå av kommer det att förstå att det är dags att vila.
  • Metod 2 av 6:
    Fånga en fågel som har rymt in i det vilda
    1. Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 5
    1. Ring till din fågel när han flyger bort. Om du är där när din fågel flyger, ring efter honom med en lugn men hög röst. Om han inser att han plötsligt är i naturen och inte vill vara, kommer han att kunna omedelbart göra sin väg hem efter ljudet av din röst. Att se hans bur kan inspirera din fågel att flyga ner till dig genast, eftersom det här är ett välkänt objekt i en mycket okänd värld.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 6
    2. Håll ögonen på din fågel. Chansen är att din fågel inte kommer att flyga bort långt borta, eftersom fåglar som spenderar de flesta av sina tider i sina burar tenderar att inte vara så starka flygblad. Håll ögonen på det tills det är ute av sikte. Var uppmärksam på hur låg det flyger och hur trött det såg ut - det indikerar att det kan ha landat precis ur din vision.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 7
    3. Gå till var du senast såg den i luften. Be några vänner eller familjemedlemmar att gå med dig, eftersom en grupp människor som söker efter en fågel blir effektivare. När du kommer till det område där du senast såg din fågel, spred ut och cirkel runt området.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 8
    4. Ta med en annan sällskapsdjur med dig. Om du har en annan sällskapsdjur att din flyktig fågel kommer överens med, ta med den här fågeln med dig i hennes bur. Placera buret där du kan se den. Fågeln i buret kommer sannolikt att börja ringa till dig som i sin tur kan inspirera din förlorade fågel att börja ringa. Lyssna på din flyktiga fågelens samtal.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 9
    5. Ringa ut för din fågel. Om du inte har en annan sällskapsdjur, bör du försöka ringa till din flyktiga fågel med din röst. Använd ord och toner som din fågel vet eller mimiker för att låta honom veta att det är du. Han kan ringa tillbaka till dig om han är i området.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 10
    6. Håll din sökning till en enmiljig radie först. Petfåglar kommer i allmänhet inte att gå långt när de har rymt ditt hem. Titta i träd, på gräsmattor och i buskar. Observera att under din sökning kan din fågel se dig innan du ser honom. Ibland blir fåglarna tyst när deras ägare är nära eftersom de känner sig mer bekväma.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 11
    7. Ta med dig fågeln till det område där du hittade honom. När du har hittat din fågel, bör du koaxera det till dig. Försök inte ta tag i din fågel, oavsett hur upphetsad du är att se honom. Du måste förbli lugn eller annars kan du börja din fågel till att flyga igen.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 12
    8. Ta med dig fågelns favoritleksaker med dig. För att locka din fågel i buret, bör du ta med sina favoritleksaker och godis. Om fågeln är särskilt förtjust i en person, försök att få dem närvarande också. Alla dessa objekt kan användas för att locka din fågel tillbaka till dig.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 13
    9. Ring din fågel. Om du har utbildat din fågel att gå upp på ditt pekfinger, ring upp "upp."Om det är välutbildat, borde det komma till dig själv.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 14
    10. Fånga det. Om en slang är lätt tillgänglig, spraya fågeln med stora mängder vatten på kort tid. Detta gör det tungt så att det inte kan flyga. Ta tag i det på ett sätt som kommer att säkra det i dina händer, utan att tillämpa för mycket tryckfåglar är känsliga. Om du eller dina vänner saknar erfarenhet av en fågel, försök att kasta ett örngott runt det istället.
  • Det är viktigt att inte vara för mild med slangen. Om du inte får fågeln tillräckligt snygg nog, kommer det bara att bli rädd.
  • Ha vänner spridda runt för att titta på vilken riktning fågeln flyger om den flyr. Om de kan hitta en hög abborre för en bra utsikt, ännu bättre.
  • Natt kan vara en bra tid att fånga en fågel. De är ofta trötta. Dessutom, om du lyser en högdriven ficklampa i ansiktet, kan de blinda tillräckligt länge för en annan person att ta tag i dem.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 15
    11. Håll fågeln försiktigt för att förhindra skada. Om fågeln motstår fånga börjar med att kasta en handduk eller ett kuddefall över det för att förhindra att det flyger. När fågeln är i dina händer, vill du säkra sina huvuden, fötterna och huvudet utan att trycka dem i obekväma positioner eller sänka fågelns andning.
  • En handduk kan hjälpa dig att säkra fågeln utan att applicera för mycket tryck. Att täcka sitt ansikte kommer också att minska det hot som fågeln kommer att se något som orsakar stress. Men du bör vara säker på att det är en andningsdukshandduk som inte hindrar flödet av syre till fågeln.
  • Metod 3 av 6:
    Vidtar åtgärder efter de första 24 timmarna
    1. Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 16
    1. Lämna dina andra fåglar i sina burar med ett öppet fönster. Fåglar som inte spenderar mycket tid utanför förmodligen kommer inte att känna igen sitt hem. Men din fågel kan dras hemma genom ljudet av deras fågelsamtal. Du kan också försöka lämna din fågelbur tillsammans med massor av din fågelfäste mat på din främre gräsmatta eller dörr. Din fågel dras till den välbekanta buret (och hans favoritmat).
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 17
    2. Placera en fälla. Om du kan köpa en fälla på en djuraffär och placera den ute med mat.Detta kommer att dra dem in. Annars kan du försöka placera en extra bur på ditt tak med lite mat och titta på tecken på din fågel. Hur som helst, det ska placeras så högt som möjligt, eftersom fåglar föredrar att vara i luften.
  • Kontrollera ofta, eftersom din fågel sannolikt kommer att panik när det fångas.
  • Du kommer att vilja använda det som kallas a "levande fälla," som fäller fågeln utan att orsaka fysisk skada på det. Typiskt kommer detta att vara en burfälla, som, som det låter, är en bur som kommer att fälla någon fågel som steg inuti.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 18
    3. Besök en veterinär efter recapture. Det är extremt sannolikt att en domesticerad fågel som lämnas i naturen under en längre tid kommer att komma till en slags sjukdom eller lida av undernäring. Ta din fågel till en veterinär så snart som möjligt för att kontrollera några problem.
  • Var inte nedskärmad om din fågel inte återkommer omedelbart. Vissa fåglar kan leva i åratal i naturen.
  • Metod 4 av 6:
    Fånga en vild fågel i ditt hus
    1. Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 19
    1. Håll dig lugn. Det är viktigt att komma ihåg att medan du förmodligen är upprörd att det finns en fågel i ditt hus, är den fågeln sannolikt rädd. Det värsta du kan göra skulle vara att börja skrika och kasta saker på fågeln - det här kommer bara att orsaka att det är panik och fladdra runt ditt hus i en frenesi. Håll dig lugn och kom ihåg att fågeln är mycket mer rädd än du är.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 20
    2. Corral dina husdjur borta från fågeln. Om en fågel kommer in i ditt hus, bör du sätta dina husdjur i ett rum och stänga dörren så att fågeln inte kan komma in (och dina husdjur kan inte komma ut). I synnerhet Katter älskar att jaga fåglar.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 21
    3. Stäng alla dörrar till andra rum. Du vill innehålla fågelns rörelse genom att tvinga den att stanna i ett rum. För att göra detta bör du stänga alla dörrarna som leder till andra rum så att fågeln inte har något annat val än att stanna i rummet är det i.
  • Om dörrarna som leder till rummet inte har dörrar, kan du hänga handdukar eller filtar i dem så att de är blockerade. Använd trycktappar för att hålla handduken eller filten upp.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 22
    4. Sänk dina persienner och stäng av lampor. Stängningsgardiner kommer att minska sannolikheten för att fågeln oavsiktligt kommer att flyga in i ett slutet fönster som tänker på att det är en utgång. Dessutom, om du stänger av alla ljuskällor, förutom ett öppet fönster, kommer fågeln att dras till fönstret och i slutändan bör försöka flyga ut.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 23
    5. Öppna ett fönster. Om du lämnar ett öppet fönster och eliminerar alla andra ljuskällor, bör fågeln generellt dras till den. Håll dig lugn eller annars kommer du att locka fågelns uppmärksamhet. Ge fågeln ungefär trettio minuter innan du försöker en ny åtgärd.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 24
    6. Använd ett ark för att uppmuntra fågeln att flyga ut. Ta ett stort ark och håll det med händerna utsträckta så långt uppåt och utåt som möjligt, för att täcka din person. Gå mot fågeln skakar arket, för att skrämma det i riktning mot fönstret.
  • Var försiktig så att du inte rör fågeln ungefär. Fåglar är mjuka och mottagliga för skador från ännu relativt lätt kontakt.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 25
    7. Ring en professionell. I slutändan kommer vissa fåglar att vilja stanna i ditt hus trots all uppmuntran och vissa stora rovfåglar är för farliga att engagera sig med. Om du har problem, Forskning Lokal Wildlife Removal Online och ring en professionell för hjälp.
  • Metod 5 av 6:
    Bli av med olägenhet fåglar
    1. Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 26
    1. Kontakta lokala djurlivsmyndigheter. Regler begränsar strikt vad du kan göra som svar på en olägenhet. Det finns dock steg som kan vidtas om fåglar förstör din egendom, deras droppings blir en hälsorisk, eller de hindrar användningen av gutters. Wildlife myndigheter kan kanske ge dig ett speciellt tillstånd att fälla fågeln, eller ge förslag om hur man kör dem.
    • Kom ihåg att flyttfåglar bara kommer att vara tillfälligt - det kan vara bäst att vänta dem.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 27
    2. Installera fågelavstötningsmedel. Det finns ett nummer eller enheter som lagligen kan användas för att köra av fåglar. Dessa ljudemitterande enheter som skrämmer fåglar av när de närmar sig ett område. Produkter som Prowler Owl är utformade för att lura fåglar till att tro att rovdjur är runt. Kemiska polybutylenavstötningsmedel kan också appliceras på ytor som fåglar lockas till.
  • Innan du installerar något av dessa, bör du rengöra fågeldroppar från ytan.
  • Ultraljudsmeddelanden har inte visat sig vara effektiva. Enheter som är avsedda att skrämma fåglar med höga ljud och ljusa visuella är också mindre effektiva i stadsområden, där fåglar ofta har acklimatats till sådana distraktioner.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 28
    3. Konstruera fysiska hinder. Om du vet var fåglarna som bo, kan du bygga hinder som hindrar dem från att bosätta sig där. Installera ett träblock på ledningar i 45 graders vinkel så att de inte kan lösa sig där. Netmaskor kan konstrueras över yttre ytor.
  • Metod 6 av 6:
    Förhindra att din fågel kommer undan
    1. Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 29
    1. Träna din fågel. Du bör träna din fågel för att gå upp på ditt pekfinger. Placera ditt pekfinger framför det, säg "upp" och ge det en behandling varje gång det går upp. Öva detta även när du inte sätter den tillbaka i buret, så det antar inte att steg upp övning kommer att översätta till att gå tillbaka till buret. I själva verket, ibland bör du lägga den i buret och låta det komma tillbaka, så att det inte vet säkert att återvändande till buret övergår till en långvarig period av hölje.
    • Du kan försöka öva med andra saker än ditt finger, innehåller pinnar. Stegar kan vara särskilt användbara eftersom fåglar naturligt gillar att gå upp dem. Träna din fågel att göra detta kan vara ett enkelt sätt att få dem tillbaka till buret.
    • Eftersom fåglar som ska röra sig uppåt, kommer din fågel ofta att växa fonder av det här tricket om du börjar lyfta fingret långsamt efter det steg upp.
    • Vissa människor rekommenderar att du utför det här proceduren varje gång du returnerar din fågel till sin bur. Tanken är att om du tillåter den att flyga tillbaka på sin egen volition kan det komma att tro att det sätter sitt eget schema för tid.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 30
    2. Håll din fågel så att den inte kan flyga. När du har det på ditt pekfinger måste du säkra din fågel så att den inte kan flyga, men också så att det fortfarande är bekvämt. Ett sätt att göra detta är att trycka på tummen lätt mot ditt pekfinger, säkra fåglarna på ditt finger. Alternativt kan du hålla din andra hand över ryggen försiktigt, så att det inte kommer att kunna utöka sina vingar ut.
  • Du bör utöva dessa positioner under regelbunden träning, så att din fågel blir van vid dem och inte förutser att det betyder en återgång till buret. Också, om det blir andra natur, kommer du att vara mindre benägna att glömma det och låta det flyga när det är någonstans utländskt eller farligt.
  • Bild med titeln Fånga ett fågelsteg 31
    3. Fråga din veterinär om att trimma din fågel vingar. Om du har problem med att kontrollera din fågel, kan du få sina vingar trimmade, vilket gör det möjligt att flyga bara lite eller inte alls, beroende på hur kort de klipps. Detta kan dock vara kontraproduktivt, eftersom din fågel inte kommer att däcka utanför buret och kan vara mindre villig att återvända.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Forskning dina lokala lagar innan du försöker fånga en fågel. Dessa lagar kan variera från plats till plats, och kan också variera beroende på typ av fågel, e.g., kråkor, duvor, kolibrier, etc.
  • Alltid vara extremt mild när du håller en fågel, oavsett om det är med dina nakna händer eller genom en handduk. De är mycket känsliga varelser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande