Hur man bryr sig om en skadad vild fågel som inte kan flyga

Om du ser en skadad fågel, vill du självklart hjälpa det - men det är i allmänhet inte lagligt för dig att försöka ta hand om fågeln på egen hand. Det bästa sättet är att ringa till hjälp, antingen innan du försöker hämta fågeln eller efter att du har lagt fågeln i en låda på ett säkert ställe.

Steg

Del 1 av 3:
Etablering av fågeln behöver hjälp
  1. Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 1
1. Kontrollera åldern. Du kanske tror att en babyfågel behöver hjälp, men det kan bara vara fågeln lär sig att flyga. Titta på fågeln ett tag från ett avstånd för att etablera det är verkligen skadat och har övergivits av moderen.
  • Leta efter fjädrar. Om en babyfågel har fjädrar, är det troligt att jag ska flyga.
  • Du kan sätta fjäderlösa babyfåglar tillbaka i boet om de inte är skadade. Om en fågel känns kall, varma den i händerna innan du ställer in den i boet. Doften av dina händer kommer inte att störa föräldrarna, som kommer att mata det som de gör de andra barnen.
  • Om du inte ser ett bo, lägg fågeln någonstans där den är dold från katter och hundar. Till exempel kan du ställa in det i en buske eller ett träd.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 2
    2. Leta efter öppna sår i vuxna fåglar. Om du ser ett gapande sår, det är en indikation som en vuxen fågel behöver hjälp, och du kan behöva rädda den.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 3
    3. Synkontroll för blod. Blod är en annan indikation En fågel är i trubbel. Om fågeln drar blod eller om du ser torkat blod kan det behöva hjälp.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 4
    4. Kontrollera om rörelse. Om fågeln har problem med att stå eller flyga, är det i allvarliga problem och behöver hjälp.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 5
    5. Tänk på alternativen. Det kan vara bäst att lämna fågeln där det är tills du kan få hjälp från en professionell. Stora fåglar, som hökar, kan orsaka allvarlig skada om du inte vet vad du gör.
  • Del 2 av 3:
    Plocka upp fågeln
    1. Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 6
    1. Ha en låda klar. Använd en kartong och skär hål i den för ventilation. Placera något som är mjukt i botten, till exempel en handduk. Du kan också använda andra typer av djurbärare, som kattbärare, om fågeln är stor. Du borde ha något att täcka lådan eller buret, som en handduk, eftersom det är bäst att hålla djuret i det mörka och tysta.
    • Du bör dock inte använda en trådbärare, som det kan orsaka skada på fågeln.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 7
    2. Förbered en värmekälla. Du kan använda antingen en värmekudde (satt på lågt) eller varmt vatten i en zip-top-väska. Om du använder värmekudden, placera den på utsidan av lådan i ena änden. Om du använder zip-top-väskan, luka den i tyg och sätt den inuti lådan med fågeln.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 8
    3. Lägg på handskar. Även små fåglar kan orsaka skador på dina händer. Sätt på ett tjockt par handskar innan du försöker hjälpa fågeln.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 9
    4. Täcka fågeln med en handduk eller filt. Innan du försöker flytta fågeln, täcka den med tyg för att lugna det.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 10
    5. Välj fågeln upp försiktigt. Även om fågeln är skadad kan det fortfarande få dig att skada dig om du startar det. Det kommer sannolikt att kämpa tillbaka.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 11
    6. Sätt fågeln i lådan. Stäng locket och täck det med handduken. Håll fågeln i en varm, tyst plats medan du arbetar med dina nästa steg. Se till att dina husdjur inte har tillgång till det område där du placerar fågeln.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 12
    7. Tvätta dina händer. Även med handskar på är det viktigt att tvätta händerna och armarna efter hantering av vilda djur, eftersom de kan sprida bakterier och sjukdomar.
  • Bild med titeln Hjälp en fågel med en trasig vinge steg 3
    8. Undvik att försöka mata fågeln. Du kommer sannolikt att få fågelns diet fel. Du kan ge vatten så att fågeln kan dricka på egen hand, men försök inte droppfoder fågeln. På så sätt kan fågeln dricka vatten även om det är uttorkat.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för fågeln
    1. Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 14
    1. Hitta en Wildlife Rehabilitator. Detta är viktigt, eftersom en rehabilitator för djurliv kommer att veta hur man bryr sig om ett vilddjur som den fågel du hittade. Du kan vanligtvis hitta listor över lokala rehabilitatorer på lokala och statewide Government Wildlife Websites. Du kan också ringa veterinärer för rekommendationer.
    • Det är faktiskt olagligt för en person utan licens att försöka rehabilitera ett vilddjur eller fågel utan hjälp från en licensierad professionell. Fåglar är skyddade enligt lagen om migrerande fågelfördrag, vilket gör det olagligt för dig att hålla en i din besittning utan licens.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 15
    2. Fråga hur man bryr sig om fågeln. Rehabilitatorn kan berätta hur man bryr sig om fågeln, eller de kan säga att det är bäst att ta med det till någon som är licensierad att ta hand om det. Hur som helst, du vet hur du går framåt.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 16
    3. Leverera fågeln till en licensierad Wildlife Rehabilitation Professional. Fåglar har olika krav på kost och vård, och vilda fåglar anpassar sig inte bra på fångenskap.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 17
    4. Förstå vad som händer nästa. Djur som är rehabiliterade ansikte en av fyra öde. Det bästa alternativet är att fågeln kommer att återhämta sig och släppas tillbaka till det vilda. Om det inte är möjligt att släppa fågeln tillbaka i det vilda, kommer fågeln att placeras på en lämplig anläggning och brukade utbilda människor. De andra två alternativen är inte lika trevliga. Fågeln kan dö från tillståndet, eller det kan behöva läggas i sömn om skadan är för svår.
  • Bild med titeln Vård för en skadad vild fågel som inte kan flyga steg 18
    5. Få en licens. Om du insisterar på att hålla fågeln måste du vara licensierad, eftersom det är olagligt att behålla vilda djur utan tillstånd eller licens. Du kan ansöka om rätt pappersarbete genom din lokala myndighet.
  • För att få en licens måste du fylla i tillståndsformuläret från U.S. Fisk- och djurlivstjänst för den federala regeringen, liksom en form för din statliga regering.
  • För att kunna rehabilitera djur måste du ha kunskap och expertis att ta hand om vilda djur. Du måste svara på frågor om din kunskap, liksom om hur du var utbildad att ta hand om djur.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Som en allmän regel när han hanterar de flesta vilda djur, undvik att röra dem. Om du rör dem, var noga med att tvätta områden som kom i kontakt med djuret med varmt vatten och tvål.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande