Hur man bygger en enkel cigarrboxgitarr

Cigarrboxgitarrer är inget nytt, men det har varit en återuppkomst i konsten att bygga och spela dem. Från mitten av 1800-talet till början av 1900-talet har cigarrbox och hembyggda gitarrer gjorts av spirande musiker som i allmänhet kom från fattiga landsbygdsområden. Blues är vanligtvis förknippade med dessa fascinerande instrument. De har visat sig på många områden i USA, främst i djupt söderut till Carolinas. Vissa har sett så långt norrut som Virginia och Pennsylvania som de som inte hade råd med en riktig gitarr skulle göra sina egna.

Om du vill veta mer om cigarrtrådsgitarristens historia, läs "En mans sopor: En historia av cigarrboxgitarr" av William J Jehle (självpublicerad).Så här kan du göra en.

Steg

1. Samla dina material listade i detta steg. För en kondenserad version, gå till avsnittet "Saker du behöver".
  • För att börja med behöver du självklart en cigarrlåda. Få inte en cigarrlåda från en närbutik som de är tunna och gjorda av kartong. Få en från en sann tobak / cigarrbutik. Spendera inte mer än $ 3 för en pappersbelagd låda och inte mer än $ 5 för en trälåda om det inte är en specifik låda. Vissa platser kommer att ge dem borta - men de flesta debiterar något. En låda i intervallet 9" bred, 7" djupt och 1 1/2" tjock är bra. Något tillsammans med en maduro storlek låda. Något mycket mindre och du kommer inte att kunna få många ljud. För stort är inte ett problem men du måste justera mätningarna av trä.
  • Vi kommer att göra det som kallas en nacke trågdesign där nacken går in i en sida av lådan och lämnar den andra. Denna design möjliggör en stark nacke och en plats att säga upp strängarna i båda ändar. Du behöver en längd av trä som nacke. Den här artikeln visar hur du använder en standard 1x2 bit av trä (poppel eller ek, använd inte tall eller eld) som en nacke. Ovannämnda 1x2-timmer är faktiskt 3/4" x 1 1/2", och du måste mäta med hjälp av dessa mätningar. Stycket ska vara 3 till 4 fot (0.9 till 1.2 m) lång. Du behöver också standardgitarrstämningspinnar, ett paket med 11 eller 12 gaugesträngar, en bit av 1/4" X 1 1/2" bult och en 1/4" X 2 1/2" ögonbult. Dessa kommer att vara nöt och bro respektive. Muttern är biten närmast gitarrtunna pinnarna. Du behöver också en 1/4" x 1 1/2"x 2 `bit av ek eller poppel som fingerboard.
  • Du behöver också några grundläggande verktyg som en såg (grundläggande handsåg och hanteringssåg om du kan få en), skruvmejsel, trälim, hammare, borr och bitar, träfil eller rasp, sandpapper, gummiband (som klämmor) Kniv, linjal eller måttstock, 1" däckskruvar är praktiska men du kan använda något liknande. Var noga med att ha en skärpa eller penna och lite målare tejp (tejp för att markera utan att markera på lådan).
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrboxgitarr Steg 1
    2. Bestäm om du ska göra en vänster eller högerhänt gitarr.
  • En högerhänt gitarr har nackenorienterad till vänster. Tuningpinnarna kommer att vara till vänster och gitarrens svans kommer att vara till höger. En vänsterhänt gitarr kommer att vara motsatt. Mät och märke i enlighet därmed!
  • Ta rutan och ta bort locket genom att klippa den längs papperssömmen i ryggen. Detta hjälper dig att klippa lådan och placera nacken utan att ha locket i vägen. Titta på lådans framsida, hitta mitten av vänster och höger sida och markera det på målarens tejp. Markera 3/4" från centrum. Det är här du kommer att klippa lådan nere för nacken. Markera på utsidan av vänster och höger sida 1" ner. Skära dessa områden ur båda ändarna av lådan. Hålen i varje ände ska vara 1 1/2" x 1".
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrboxgitarr Steg 2
    3. Bestäm instrumentets skala. Skalan är avståndet mellan muttern (tuning peg eller huvud) änden av strängarna och bron. Det finns inga regler om längd men 24" är en bra start så vi kommer att använda det.
  • Sätt nackstock i lådan med ca 1 1/2" sticker ut sidan och mäter 3/4 vägen in i lådan från var svansänden möter lådan. Det är här bron kommer att vara. Markera på nackdelen i penna där nacken möter utsidan av lådan i varje ände. Oroa dig inte för att nacken verkar djupare som det hål det sitter i. Det borde vara ca 1/4" djupare. Justera efter behov.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrbox gitarr steg 3
    4. Markera nacken.Ta bort nackdelen och mäta från bron markera 24" längs nacken. Denna punkt är där muttern kommer att vara. Kom ihåg att muttern är där strängarna slutar i huvudänden.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrbox gitarr steg 4
    5. Trim huvudet ner. I huvudänden på nacken kommer du att göra en serie nedskärningar som kommer att tunna ut huvudet så att du kan applicera tuningpinnarna. Du behöver tunna huvudet ner till 5/8" Från dess 3/4" tjocklek. Från den punkt där du har märket för nötter, mäta ca 5 1/2" ut på nacken och klippa där. Åtgärd 5/8" från botten av nacken i huvudområdet och markera det här längden på huvudområdet på båda sidor.
  • Du måste ta bort 1/8" till 3/16" Från toppen av nacken. Håll eller kläm nacken i vertikal position och såg nacken längs märket i huvudområdet. Såg tills du når ca 1/2" Varifrån muttern kommer att vara. Klippa detta område ut från toppen. Oroa dig inte om du inte fick det rakt eller om klippet var jämnt. Att använda handverktyg är svårt och du kan alltid göra en ny hals senare.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrboxgitarr Steg 5
    6. Fäst tuningpinnarna. Du måste göra en serie hål i huvudet för tuningpinnarna. Ta två pinnar som är för ena sidan och en mot motsatt sida och ordna dem på nacken så att de inte är för nära varandra (ca 1/4" isär). Något som vänster-höger-vänster eller höger-vänster-höger. Markera där hålen ska vara och borra 3/8" hål i huvudet. Se till att axeln av tuningpinnarna är 3/8". Om inte, använd lämplig borr.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrbox gitarr steg 6
    7. Markera bropositionen. Lägg nacken i lådan där du markerade utsidan på nacken. Mäta från lådkanten till var bryggan är. Sätt locket på och lägg en bit av målareband där bron ska använda samma avstånd du just uppmätt. Markera denna punkt. Det är här Eyebolt / Bridge kommer att vara.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrbox gitarr steg 7
    8. Gör svansändhålen. Ta bort nacken och på svansänden i de är som sticker ut, borra tre 1/8" hål ungefär 3/8" isär. De kan vara närmare eller längre, men se till att centret är centrerad till nacken. Du kan borra i vilken plats som helst eller form du vill ha (se exempelbild).
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrbox gitarr steg 8
    9. Montera delarna och lima eller skruva ner dem. Placera nacken i lådan och byt ut locket. Du kan limma locket om du vill. Använd gummiband eller målare tejp för att hålla locket. Du kan skruva locket på nacken om du vill eller du kan limma det också.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrboxgitarr Steg 9
    10. Gör fingerbrädans mutter.Placera 1/4"x2" Poplar remsa ovanpå nacken så att den sitter i spolen med locket och markera det där huvudet klipptes. Se till att det täcker där muttern var märkt. Muttern sitter på toppen av fingerbrädet.
  • En gång klippt, lim det på nacken genom att sprida limet tunt på både nacke och fingerbrädan med ett gammalt kreditkort eller kartong. Placera dem tillsammans, torka av det överflödiga limet och klämma med gummiband. Låt det torka.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrbox gitarr steg 10
    11. Montera gitarr. När hela limet är torrt, ta bort bandet från locket och gummibanden från nacken. Fäst gitarrtunarna med hjälp av skruvarna. Lim muttern på plats med en liten mängd lim såväl som bron. Använd målare tejp för att hålla dem tills det är torrt.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrboxgitarr Steg 11
    12. Gör ljudhålen. När alla delar är torra, ta bort tejpen och skära två hål i locket för ljudhålen (se bild). Hålen kan vara ca 1" till 1 1/2". Försök att centrera dem så gott som möjligt. Försök använda målareband för att markera där du vill att hålen är.
  • Bild med titeln Bygg en enkel cigarrbox gitarr steg 12
    13. Anpassa din gitarr (tillval). Här är några förslag.
  • Färg eller tillämpa konstverk till lådan
  • Lägg till "Fret Marks" så du kommer att veta var anteckningarna är
  • Gör en mutter ut ur 1/16"x1 / 16" Trä eller Corian (TM). Du kan också göra en annan bro.
  • Installera ett pickup-system för piezo-typ.
  • Vinkel huvudet tillbaka genom att klippa en halsdukfog.
  • Forma baksidan av nacken till mer av en D-form med hjälp av en trä rasp eller talade rakning.
  • Applicera grommets eller metallavloppshål täcker som ljudhål dekorationer.
  • Tips

    Målare Tape är din vän. Det håller inte så mycket som maskeringstejp och kan markeras och tas bort enkelt.
  • Du kan fläcka och sätta en finish på nacken innan du monterar CBG.
  • Ibland kommer gitarrtuners att sitta lite tight. Du kan köpa en reamer för att öppna hålen för att få pinnarna att gå i enklare.
  • Du kan använda tunnare bultar eller insätta mutterns bult om du vill sänka strängarna.
  • Försök använda en kombination av handverktyg och elverktyg. En bandsåg är alltid praktiskt, liksom en borrpress för raka hål.
  • Kom ihåg att det inte finns några regler. Du kan ändra instruktionerna (på egen hand) för att göra en CBG som du vill ha. Faktum är att bygga en och bygga sedan en annan ändra din design. Många av oss gör och lär oss mycket!
  • Du kan klippa ljudhålen först innan du monterar CBG, men se till att du riktar locket ordentligt innan du skär.
  • Använd inte Gorilla Lim. Det expanderar och gör en stor röra. Använd inte Acrylic Paint eller Clear Coat. Dess finish är klibbig och svår att spela.
  • Du kan sanda nacken innan du monterar gitarr.
  • Mät två gånger, skära en gång. Annars kan du röra upp. Det enklaste att röra upp är där nacken går igenom lådan och mäter skalan. Mät de så noggrant som möjligt.
  • Du kan runda av nackens baksida med en träbrun och sandpapper innan du monterar CBG.
  • Använd paketets DGB-strängar. De är de mest använda, men du kan använda alla strängar du vill ha. Inga regler!
  • Varningar

    Akta sig! Vissa skogar är farliga när de inandas. Vänligen känna dina skogar och hur man behandlar dem.
  • Använd inte tall eller gran. Dessa skogar är inte starka och kan inte hålla upp till spänningarna i strängarna.
  • Använd lämpliga säkerhetsprocedurer. Verktyg kan klippa och elverktyg kan skära snabbt.
  • Sandträ och använd färger och lösningsmedel i välventilerade områden.
  • Saker du behöver

    • Trä cigarrlåda någonstans i 9"x7"x2" intervall (vanligtvis kallad kartong men behöver ha sidor om 1/4" tjock och inte från en närbutik) (kan vara andra storlekar)
    • 3 `1x2 trä lager för nacke (poppel eller ek, inte tall eller andra granar)
    • 2 `1 / 4x2 ek eller poplarremsa för fingerbrädet
    • (2-4) 1" Skruvar (sheetrock skruvar är bra)
    • 1/4" X 1 1/2" bult
    • 1/4" X 2 1/2" ögonbult
    • Trälim
    • Sandpapper (trä, 120 till 220 grit)
    • Standard Guitar Tuning Pegs (3)
    • Pack av akustiska gitarrsträngar (11 till 13 gauge)
    • Handsåg och / eller hanteringsåg
    • Skruvmejsel och hammare
    • Borra med olika storlekar bitar
    • Nytta kniv
    • Träfil eller rasp, eller någon slags mejsel
    • Gummiband (för att fungera som klämmor)
    • Linjal eller måttstock
    • Penna
    • tuschpenna
    • Målarens tejp (för att markera istället markera på lådan)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande