Hur man är bra på warhammer

Warhammer, och dess kusiner Warhammer 40.000, Lotr och specialspelen är Tabletop Wargames gjorda av Games Workshop. Denna artikel kommer främst att fokusera på Warhammer och Warhammer 40 000 (ofta känd som Warhammer 40k eller helt enkelt som 40k)

Steg

  1. Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 1
1. Innan du gör några större inköp, läs reglerna och utveckla en grundläggande förståelse för hur de olika arméerna fungerar! Om du inte är ganska upplevd med Wargames redan kommer du förmodligen inte att vara säker på hur du vill spela, men överväga de tillgängliga alternativen och det som är mest fördelaktiga för dig inte bara när det gäller hur du spelar, men också i tid och pengar som spenderas samla, montera och måla modellerna.
  • Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 2
    2. Du kanske vill äga en jätte goblin horde eftersom det inte bara skulle vara en intressant kraft på slagfältet, men skulle också se bra ut! Men om du är otålig och inte villig att måla rang på rang av goblins till en spelstandard, bör du förmodligen samla en mer elit armé, som Ogres, eller om du verkligen verkligen vill ha goblins kan du alltid gå till en medelstor armé av blandade orker och goblins. Detsamma gäller för 40K-det kan inte vara den bästa idén att gå till ett infanteri-tung kejserligt vakt eller en horde av tyranid gaunts om du inte kan stå måla, men det är inte att säga att du inte kan ha de enheterna bara ha en blandning av "hord" och "elit" enheter.
  • Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 3
    3. När du har cirka 500 poäng borde du vara redo för ditt första anständigt spel (40k Combat Patrol kräver 400 poäng, men det är fortfarande ett utmärkt sätt att spela ett bra spel av Warhammer på ett kort tidsutrymme). Ta reda på vem du kommer att kämpa och planera din armé. Tänk på vilken armé du håller på att slåss om terräng om det redan är bestämt, och något annat som din armé kommer att möta i den kommande striden.
  • Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 4
    4. Om du är matematiskt sänkt, tänk på sannolikheten för hur många sår du sannolikt kommer att påverka ett visst vapen jämfört med en annan. Finns det någon punkt i att väcka din speciella vapengrupp med plasmapistoler över granatlansers när de kämpar mot Orcs? Vad är mer benägna att vinna en kamp mot standard infanteri, ett 40-man-regiment av Skaven Clanrats eller ett par råtta Ogres?
  • Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 5
    5. Utvid inte din armé för snabbt. Se till att du har några spel med olika enheter och olika strategier. Tänk på vad som fungerar bäst för dig. Om du samlar kejserligt skydd och hitta de stora grejerna (Stormtroopers, Ogryns, tankar, etc.) fungerar bäst för dig, överväga allvarligt en mer elitarmé. Detta betyder inte nödvändigtvis att överge din Imperial Guard Army! Många spelare kommer att vara glada för dig att använda rymdmarknaderna med din kejserliga vakt, och det är helt acceptabelt att lägga till grå riddare, förmodligen det ultimata valet som finns i truppsektionen av någon Codex i 40k-till din armé. Alternativt kan du hitta din genealer-tunga Tyranid-armén har för få män i IT-Lägg till Gaunts, Massor och massor av Gaunts!!!
  • Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 6
    6. Specialiserar din armé är inte så enkel som stor och svag eller liten och stark - det finns otaliga andra saker att överväga, till exempel om du vill ha en shoady armé-som Tau-eller en nära stridsarmen som ORKS. Du kan också specialisera din armé till din spelstil utan att ändra den faktiska armén. Till exempel ses chaos som en nära stridsarmen. Detta behöver inte vara fallet, bara ägna det till Tzeentch och du är ett jätte steg på vägen för att dominera skjutfasen mot någon fiende!
  • Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 7
    7. Så småningom kan du upptäcka att din armé är tillräckligt stor och att du vill gå vidare till något annat. Detta är, märkligt nog, mycket viktigt att mastera Konst av Warhammer. I det sista steget fokuserade jag huvudsakligen på 40k, så den här gången ska jag främst fokusera på Warhammer-Commoly som kallas Warhammer Fantasy Battles, eller Warhammer Fantasy. Om du har samlat bretonnier för det gångna året eller så och nu har över 2000 poäng, börjar på nytt med en helt annan armé kan fungera underverk. Under den tid du har samlat in en balanserad armé av Brettonians, är chansen att du är van vid en snabb, tung och mycket hårt träffande armé, bakom ett ganska stort antal bönder. Du överträffar sällan din fiende, men om du har en bra balans av riddare och bönder bör du hitta dig sällan överträffad av mer än 2 till 1, även av Goblin eller Skaven horder! Låt oss nu säga att du har ändrats för att samla dvärgar. Inte några gamla dvärgar, men dessa är shooty dvärgar, med så många vapen som du kan passa in i armén med en nästan total ignorering för dedikerade kamptrupper. Du står nu inför en helt annan situation. Du kommer sannolikt att vara ännu mer outnumber än tidigare utan extra billiga bönder för att säkerhetskopiera, du har inga dedikerade kamptrupper (men det är inte att säga att ditt genomsnittliga dundrare är värdelös i strid), och värst av allt du är långsam!!! På en mer positiv anteckning finner du dock att ju fler vapen du lägger i din armé, verkar de mindre fienderna nå dig, eftersom de alla är gunned ner innan de kan nå dina linjer.
  • Bild med titeln vara bra på Warhammer Steg 8
    8. Detta hjälper dig att tänka som din fiende nästa gång du spelar någon med en armé som ovanstående. Inte bara det, men när du använder dina shooty dvärgar mot en balanserad armé av Brettonians, finns det alla chanser du vet vad din motståndare tänker, och vilka knep som de har upp sina ärmar (som borde vara, vara de mest hedervärdiga i Warhammer värld). Kom också ihåg att tänka innan du flyttar.
  • Tips

    Ta råd från de mer erfarna än du. Tänk inte för en minut att du vet vad du gör under dina första spel, för det är troligt att du inte gör det! Även om du är en schackmormaster, är Warhammer faktiskt ett helt annat spel tillsammans.
  • Hitta informativa resurser online. Internet är fullt av utmärkta arméval tips och turneringsvinnande strategier, även om spårning av dem kan vara svårt.
  • Läs vita dvärgar! De är fyllda på reams med värdefulla strategier, liksom råd om målning och montering, bakgrundsdetaljer och snyggtoppar vid nya utgåvor. Ingen Warhammer Collector / Player ska inte få den nya frågan minst en gång i månaden. Det är inte att säga att gå nötter om du saknar ett problem, det är inte världens ände, men försök att få dem varje månad eftersom de verkligen är värda.
  • Varningar

    Warhammer är dyrt. Ditt första köp är sannolikt att kosta något mellan £ 5- £ 50, beroende på vad det är. Köp inte allt på en gång och försök att hitta tid att spela några spel - om du inte kan hitta den tiden är det förmodligen inte värt pengarna.
  • Alla har sitt eget sätt att samla och spela Warhammer. Tänk på detta när du följer ovanstående steg och tips - bara för att det fungerade för den person som skrev det betyder det inte att det kommer att fungera för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande