Hur man hittar webbadressen till en webbplats

Thistaaches du hur du hittar adressen till en webbplats på din dator, telefon eller surfplatta. Om du letar efter webbplatsen för ett företag, person, produkt eller organisation, kan du vanligtvis hitta webbadressen med en sökmotor som Google, Bing eller Duckduckgo. Om du redan tittar på webbplatsen för den webbadress du behöver kan du kopiera den från adressfältet och klistra in den var som du vill, till exempel i ett e-postmeddelande, textmeddelande eller en annan webbläsare.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 1
1. Gå till https: // Google.com I en webbläsare. Du kan besöka Googles hemsida i någon webbläsare på din dator, telefon eller surfplatta, som Chrome, Edge eller Safari.
  • Om du redan surfar på webbplatsen du vill hitta webbadressen för, hoppa ner till steg 6.
  • Google är den mest populära sökmotorn, men det finns många alternativ. Om du inte hittar det du letar efter på Google (eller bara föredrar att använda något annat), kolla in Bing eller Duckduckgo.
  • Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 2
    2. Skriv namnet på det du letar efter i sökfältet. Det här är baren längst upp på sidan. Till exempel, om du letar efter WELL OF GEICO, försäkringsbolaget, kan du skriva Geico eller Geico försäkring.
  • Om du söker efter något med flera ord (till exempel ett för- och efternamn eller ett längre företagsnamn), försök att placera din sökning i citattecken för mer exakta resultat. Exempel: "Robyn Fenty" eller "Jersey Shore".
  • Om du försöker hitta en person eller ett företag med ett gemensamt namn, kan det vara till hjälp att inkludera platsen och / eller ett användbart sökord i din sökning. Exempel: Vinnies pizza i Belmar NJ eller "Joey roberts" Advokat New Orleans.
  • Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 3
    3. Kör din sökning. Om du använder en dator trycker du på Stiga på eller Lämna tillbaka Skriv in tangentbordet. Om du är på en telefon eller en tablett, tryck på Sök eller Stiga på nyckel-. En lista med sökresultat visas.
  • Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 4
    4. Granska sökresultaten. De första flera sökresultaten är vanligtvis annonser som marknadsförs av Google. Du ser ordet "Annons" i djärva svarta bokstäver i början av alla annonser. Bläddra förbi annonserna för att hitta sökresultaten.
  • Om du använder en dator visas all eller en del av webbplatsens webbadress precis ovanför länken du klickar för att visa webbplatsen. Till exempel, om du sökte efter wikiHow, du kommer se shv.maniqui-es.com ovanför det.
  • Inte alla sökresultat är för officiella webbplatser. Om du till exempel söker ett företag kan du se sökresultat för det företags Instagram, Twitter och Facebook-sidor, liksom deras hemsida. Du kanske också ser sökresultat för liknande företag och recensioner av det här företaget.
  • Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 5
    5. Klicka på en länk för att visa webbplatsen. Detta omdirigerar dig till webbplatsen.
  • Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 6
    6. Hitta webbadressen till webbplatsen. Webbplatsens URL är i adressfältet, som vanligtvis är högst upp i ditt webbläsarfönster. Denna bar kan vara längst ner i fönstret i krom på några Androids.
  • Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 7
    7. Kopiera webbadressen. Om du vill klistra in webbadressen till ett meddelande, posta eller en annan app kan du kopiera och klistra in den från adressfältet.
  • Om du använder en dator eller Mac klickar du på webbadressen för att markera den och tryck sedan på Kontroll + C (PC) eller Kommando + C (Mac) för att kopiera den.
  • På en telefon eller surfplatta trycker du på och håller webbadressen i adressfältet och trycker sedan på Kopiera När menyn visas.
  • Bild med titeln Hitta webbadressen till en webbplats Steg 8
    8. Klistra in webbadressen. Nu när webbadressen kopieras till ditt urklipp kan du klistra in det var du önskar:
  • Om du använder en dator eller Mac, högerklicka (eller tryck på Kontrollera När du klickar på en Mac) den plats du vill klistra in uradressen och klicka sedan på Klistra på menyn.
  • På en telefon eller surfplatta trycker du på och håller den plats du vill klistra in url och tryck sedan på Klistra När det visas på menyn.
  • Tips

    Ser Hur man söker Google För fler tips om att hitta webbplatser.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande