Hur man väljer rätt pistol (pistol)

Polis, militär och berörda medborgare måste objektivt och noggrant välja en pistol som passar deras behov. Beslutet kan vara svårt, eftersom listan över pistoler är lång och det finns ingen perfekt pistol, ingen perfekt kaliber och ingen perfekt kula. Det viktigaste är att få en pistol som du känner dig bekväm, inte den pistol du tror du behöver. Din komforthållande och skjuta en pistol är mycket viktigare än "rätt" kaliber eller kula.

Steg

Metod 1 av 4:
Förstå Basics Pistol
  1. Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 1
1. Tänk på dina personliga försvarsbehov. Pistoler används nästan uteslutande för självförsvar. Således måste du överväga varför du behöver pistolen och förutses de platser du tänker bära den. Planerar du att bära den med dig hela tiden, eller är det i huset? Vill du ha något som kommer att stoppa människor och arbeta som ett brott avskräckande, eller vill du ha något med tillräckligt med makt för att avsluta standoffet våldsamt?
  • Dessa beslut gör en stor skillnad på storlek, form och typ av pistol du väljer.
  • Tänk länge och hårt om du någonsin kunde dra av triggeren på en annan människa. Det kan tyckas som en bra idé att dra ut pistolen utan att skjuta för att skrämma en kriminell. Men oftare än inte, en pistol eskalerar situationen, och kommer att göra saker mycket, mycket värre om du inte är villig att skjuta den.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 2
    2. Bestäm din grundläggande punktskytte i intervallet innan du köper. Du måste ta reda på hur bekvämt du kan sträva efter en pistol innan du köper den. Med en lossad pistol, stäng dina ögon och peka pistolen i en säker riktning med fingret bredvid avtryckaren, men inte på det, på ett provisoriskt mål. Öppna dina ögon - sevärdheterna bör vara fodrade upp exakt var du ville ha dem. Vid fem meter bör det inte vara mer än ett par inches off center-mål.
  • Om du är för låg, prova en lättare pistol. För högt, du kanske vill ha något tyngre.
  • Om pistolen pekar högt eller lågt kan detta kompenseras med övning. Till exempel har nästan alla som aldrig använt en Glock före en högpunktskytte plats med 6-10 tum (15.2-25.4 cm) på fem meter. Men med övning kommer du att upptäcka att du kan kompensera för det snabbt.
  • Prova en mängd olika pistoler när det är möjligt. Du vill ha den som känns bekväm i handen när du skjuter eller a "Mer exakt" Modell kanske inte gör dig något bra.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 3
    3. Välj en större pistol för större noggrannhet och intervall. Större pistoler är mer exakta än mindre på grund av deras passform, vikt (reducerad filtrekyl) och längre siktplan. De är dock mycket svårare att dölja och bära, och den extra vikten kan göra dem svåra att sikta och manövrera för vissa människor.
  • Även kallad "bekämpa pistoler" eller "tullpistoler."
  • De flesta kommer att ha större framgång att skjuta en full storlek pistol, eftersom rekylen och passformen ofta leder till en bekvämare skytteupplevelse.
  • 1911, Glock 17 eller 22, och Beretta M9 är alla bra exempel på populära kamppistoler.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 4
    4. Välj en mindre pistol om du behöver bära den på din person. Mindre pistoler är lättare att dölja och är lättare att bära, men de handlar av någon kraft och noggrannhet. Men eftersom de är mindre är de ofta lättare att sikta, särskilt för mindre människor.
  • Dölja pistoler har en längd av 4.5-6 tum och är ljusa och små.
  • Ofta sålda som "kompakt," "trubbig näsa," eller "dölja" pistoler.
  • Glocken 26 eller 27, Kahr PM9, och Colt Mustang XSP är alla högt rankade döljande pistoler.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 5
    5. Vet att kammarens kaliber betyder så mycket som storlek när du väljer en pistol. Den kaliberkula du fotograferar ändras inte jämnt med pistolens storlek. Varje kaliber har sina egna styrkor och svagheter, och du måste hitta en som passar dina behov istället för att bara gå för det högsta antalet du kan hitta. Nybörjare bör sikta på mindre kalibrer.
  • Mindre kalibrer betyder mindre rekyl, vilket i sin tur betyder snabbare och mer exakta uppföljningsskott, men i allmänhet mindre energi och kraft. En bra utgångspunkt är .380 ACP-kaliberkulor, vanliga i mindre pistoler.
  • Större kalibrer orsakar mer skada per kula, men är svårare att klämma ut flera skott snabbt. Prova .45 ACP, 10mm, eller .357 SIG för en autoloader eller a .357 magnum eller .41 Mag för en revolver.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 6
    6. Vet att revolver anses vara mer tillförlitliga och enklare än semi-autos. En revolver är lätt att ladda, peka och skjuta, och har varit populära alternativ i årtionden. De är också enklare att rengöra och underhålla än de flesta semi-automatik. Det sagt, komfortinnehav och skytte borde vara din första oro när man får en pistol.
  • Metod 2 av 4:
    Shopping för kalibertyper
    1. Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 7
    1. Tänk på både fördelarna och nackdelarna med varje kulltyp. De flesta som studerar Handgun Bullet Ballistics and Tactics har dragit slutsatsen att pistolrundor är svaga relativt, och punktplacering är ett mer tillförlitligt slagstopp än själva rundan. Det finns dock några fördelar från en runda till en annan, och att veta vilken kaliber du söker efter hjälper dig att få ut det mesta av ditt köp.
    • Genomslag är extremt viktigt. Om en kula inte tränger in tillräckligt djupt, är vitala organ och nervsystemet mindre benägna att vara skadade. I slutet av 90-talet genomförde FBI omfattande studier som föreslår att en kula bör penetrera minst 14-16 tum (35.6-40.6 cm) för att vara pålitlig. Detta gör det möjligt för kulor att komma in i en kropp på mindre än optimala vinklar och har fortfarande tillräckligt med energi för att nå vitala organ eller ryggraden.
    • Permanent kavitet är den resulterande "tomhet" I ett köttigt mål där majoriteten av en kuls energi överfördes och vävnaden förstördes förstördes. Ju större den permanenta håligheten desto större är chansen att vitala organ eller centrala nervsystemet förstörs.
    • Rekyl är något som ofta inte pratas om i Bullet Ballistics eftersom det är en mycket subjektiv och vapenspecifik egenskap. Låg recoil tillåter dig att placera fler bilder snabbare och mer exakt. Varje person kommer att ha en annan känsla för en kula, och varje pistol kommer att överföra rekylen till användaren på olika sätt.
    • Bulletenergi är en överbelastad egenskap hos en runda. I handvarvar är energi av kulor extremt låg. "Slå ner" är en fabelfödd av Hollywood action filmer scener. Folk sköt med a .22Lr i icke-vitala områden har fallit ner eftersom de antog att skott är synonymt med att falla ner och eventuellt dö.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 8
    2. Förstå kaliberen av de vanligaste pistolen. Det finns många olika kalibrer där ute, och det kommer att vara skrämmande för de oinitierade att ta reda på vad du ska köpa utan en grundläggande primer:
  • 9mm parabellum är den vanligaste pistolkaliberen.Dess relativt låga recoil möjliggör snabba, exakta uppföljningsskott. Tidningenskapaciteten är vanligtvis mycket större än andra större rundor. Kostnaden är låg och tillgängligheten är utmärkt, vilket gör 9mm ett attraktivt val för utökad övning. Slutligen finns det utmärkta högre tryck (+ p-nominerade) tillgängliga, vilket ger utmärkta självförsvarsegenskaper (se till att din pistol är klassad för att skjuta + p-laster innan du använder dem).
  • .45 ACP använder tyngre, bredare kulor än 9mm vid något lägre hastighet. Kaliberen lämpar sig för att använda med ljuddämpare på grund av det faktum att en standardrunda (230 korn) är subsonisk under nästan alla omständigheter. Den permanenta håligheten (på ballistikgel) av en JHP .45 är ca 40% större än JHP 9mm. Recoil är svårare än 9mm, och magasinkapaciteten tenderar att vara mycket lägre.De flesta brottsbekämpande tjänstemän säger (hänvisar till en punkt-blank pistolkamp), att om du inte slår dem i de tre första kulorna, kommer du inte att slå dem. Så en stor kapacitetstidningar betyder mindre än du kanske tror.
  • .40 s & w är en annan vanlig kaliber med prestandaegenskaper någonstans mellan 9mm para och .45 ACP.Det har fått en stor följd av brottsbekämpande organ och på annat håll. Bland andra fördelar med rundan har rundan av rundan visat sig skapa större temporära håligheter och också för att tillåta att energin överföras i snabbare hastighet skapar en betydande permanent kavitet.
  • .38 speciella, .357 Magnum, och .44 Magnum är vanliga revolverpatroner. 357SIG (en 9mm kula i en nackad .40 cal hölje) och 10mm bil är också något vanliga autoloaderkalibrer.
  • 5.7x28mm är utformad för att besegra klass III kroppspansar med lämplig ammunition. Sådan ståltippad ammunition är inte allmänt tillgänglig för civila, men fördelen med rundan som en mycket låg-rekyl, höghastighetsrunda kan inte nekas.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 9
    3. Bortse från "slagkraft" När du handlar för en pistol. Knock-down Power i en pistolkaliber är en komplett farce. Newtons lag säger, "För varje åtgärd finns en lika och motsatt reaktion" Det betyder att om kula hade tillräckligt med kraft för att knockdown ditt mål, skulle skjuta kullen ha tillräckligt med kraft för att slå dig ner. Allt detta att säga, en kula är inte garanterad att slå en person ner bättre än den andra - det är mer av en fråga om vem du skjuter, där du skjuter dem, och huruvida den här personen har det eller inte De borde falla ner när de skottas. Shot Placering är mycket viktigare än kula storlek eller energi.
  • Metod 3 av 4:
    Välj rätt kulor
    1. Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 10
    1. Använd Jacketed Hollow-Point (JHP) kulor för självförsvar. JHP är nästan universellt anses det bästa valet för försvar ammunition.Andra expanderande mönster som federal efmj och Cor-Bon DPX anses också vara effektiva. En avvägning med ihåliga punktrunder är det, när rundan expanderar, skapar den en större permanent och tillfällig hålighet. Men på grund av den snabbare energiöverföringen minskar det penetrationsdjupet.
    • Soft-tip JHP är en vag beskrivning för vilken typ av JHP som har fyllning i hålet (det kan vara polymer eller annat hårt material). Detta gör det möjligt för källan att genomborra några föremål eller att resa genom mjuka saker (som kläder eller kött) under en tidsperiod innan du öppnar, vilket möjliggör djupare penetration. Det finns alternativa namn för sådana kulor, som ballistiska-tips eller v-max. Detta är förmodligen den mest mångsidiga kula. Det kommer lätt att tränga in i tunga kläder samtidigt som den behåller sin förmåga att expandera i ett mjukt mål.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 11
    2. Testa fast FMJ (full metalljacka) kulor för bättre målpenetration. Solida FMJ kulor har inte problemet med att förlora sin energi så snabbt och är kända för att tränga igenom hinder och fortfarande piercing djupt nog i köttet för att komma fram till vitala organ. Den permanenta håligheten reduceras i storlek (jämfört med JHP), men det finns handel till varje kula. FMJ används ofta för målpraxis.
  • Federal Hydra-Shok är en kula som ser ut som en vanlig JHP från många vinklar, men inuti främre hålrummet finns det en "spjut". Detta gör det möjligt för källan att öppna och fortfarande genomborra genom några saker. När det först skapades ledde denna design branschen, men de flesta kommer att säga att förbättrade standard JHP-design har sedan tagit upp.
  • Omvänd avsmalnande ihålig punkt är en unik typ av kula. Hålet i kula ökar i diameter när det faller genom kullen. Designen möjliggör viss penetration genom hårda föremål utan att öppna. När källan öppnar det öppnas i separata sektioner som hålls ihop av manteln.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 12
    3. Tänk på kullens vikt. I allmänhet har lättare kulor högre hastigheter än tyngre, så över kortare avstånd (mindre än 100 meter) lättare kulor har smalare banor. Problemet med lätta kulor är det mot mjuka mål som de förlorar sin energi med mindre motstånd än tyngre kulor. Det har bevisats att extremt lätta kulor kan till och med stoppas av mycket tunga kläder.
  • En ljus 9mm kula skulle vara 100 korn. Och en tung kula skulle vara 147 korn (men 124/125 gr. är vanligare).
  • Ett ljus .40 skulle vara 135 korn och tunga .40 skulle vara 180 korn.
  • Ett ljus .45 skulle vara 165 korn. Men ett 230-korn skulle troligen vara bättre för nästan alla syften i en .45- Även tyngre kulor som 250 korn är också tillgängliga.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 13
    4. Vet att pulverbelastningar kan ändra en kula ballistik och pistolens känsla. Standardbelastningar rekommenderas alltid för de flesta vapen, men vissa vapen som Glock och H & K anger förmågan att skjuta heta laster. De flesta H & K-pistoler kommer med en dubbel-stegs rekylfjäder som hjälper till med filtrekylen samt recoil chock för interna komponenter. Detta gör det möjligt för H & K att skjuta + P (varm pulverlast) och + P + (mycket varm pulverbelastning) utan problem. Andra pistoler kan behöva en fjäderutbyte eller andra förändringar. De varmare belastningen möjliggör mer nosenergi och hastighet såväl som bättre tillförlitlighet eftersom gliden kommer att rackas hårdare med extra energi (mindre chans att limpa-skrivning eller stovpipor).
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 14
    5. Undvik att skjuta med ammunitionen du tänker använda för självförsvar, eftersom det kan bli dyrt. Du borde elda många av dina "specialitet" rundor för att se till att skjutvapen cykler på ett tillförlitligt sätt med dem. Vissa pistoler är picky om vissa JHP Bullet Shapes. För allmän praxis kan du använda FMJ för billiga träningsrundor, men överväga att använda samma vikt (korn) kulor och, om möjligt, samma belastning (standard, + P, etc). Detta beror på att snabbt brandcykler kan förändras drastiskt med olika vikt och laster.
  • Metod 4 av 4:
    Köpa pistoltillbehör
    1. Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 15
    1. Få natt sevärdheter för alla dölja bär eller plikt vapen som du planerar att använda efter mörkret. Det gör det möjligt för användaren att sänka mål i låg- eller no-lätta situationer. Problemet med några nattsängar som används i närheten av skymning, eller tidigt på morgonen, när det inte finns tillräckligt med ljus för att på ett tillräckligt sätt belysa de vita ringarna, och det är för ljust att se tritiet, vid denna tidpunkt är sevärdheterna mycket svåra att noggrant ställa upp. Men någon mörkare (när de flesta skott äger rum) Nattens sevärdheter är mycket synliga.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 16
    2. Överväg att få ett taktiskt, fäst ljus. Taktiska, bifogade ljus kan inte bara tända hela rum, men kan också ge dåliga killar en kort period av blindhet om de används på dem. Problemet är att de lägger till vikt på pistolen, och kan eventuellt kasta bort balansen. Vissa hävdar att de också ger den dåliga killen ett trevligt enkelt mål att sikta på (men ärligt talat, försök bara titta på ljuset i några sekunder - de kan känna riktningen att skjuta, men de kommer inte att se vad de skjuter på ). Att köpa ett billigt ljus garanterar nästan att det bryts efter ett tag. För ett plikt eller dolt vapen kan detta vara avstängd, men för hemförsvar, kan det hjälpa till att identifiera ditt mål innan du vidtar åtgärder.
  • Ett separat handhållet ljus kan göra det mesta av vad ett bifogat ljus kan göra.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 17
    3. Överväga att få utlösningsarbete till brandrundor snabbare. Lätta ofta utlösaren, eller förkorta längden på dragningen. Det här är bra för målskytte eller matchskytte, men ett utlösningsdrag som är mindre än tre pund kan snabbt bli osäkra om du bär pistolen mycket. Det kan också hjälpa mycket med snabba uppföljningsskott, vilket gör dem mer exakta.Detta är en förändring som endast bör göras till pistolen om utlösarens drag är grovt tung eller lång.
  • Bild med titeln Välj rätt pistol (pistol) Steg 18
    4. Tänk på ett nytt gummi grepp för komfort. För personer med mycket stora händer är det ett måste för att möjliggöra en fast passform på greppet. Grepparna har dock problem. De kan flytta, påverka påverkan och kräva konstant justering. De flesta taktiska stilens handpistoler har spår och luckor i greppet för att tillåta ett fast grepp även med svettiga händer - gummit gör pistolen lite halt när det är svettigt. Ytterligare underhåll krävs också, som svett och smuts kommer att byggas upp under greppet, vilket kräver att gummit att tas av och greppet och gummit tvättas noggrant.
  • Tips

    Alltid behålla din pistol korrekt och ofta.
  • Snabb eld är inte allt. Kontrollerad hastighetsbränning är den rätta termen. Om du inte är inom en arms räckvidd, måste du balansera hastighet och noggrannhet.
  • Nästa: Lär dig att bli bättre med din pistol, och var noga med att Öva med din pistol med borrar (medföljande artiklar).
  • Den korrekta pistolen är den som fungerar perfekt till dig. Även om andra människor kanske inte gillar det, är den bästa pistol du kan använda, är din pistol.
  • Varningar

    Var noga med att veta vad som är nere. Kulor kan resa för miles eller kan studsa och ricochet till oavsiktliga riktningar.
  • Varje skjutvapen bör bara skjutas på en säker och juridisk plats. Var medveten om statliga och lokala lagar om användning och transport av skjutvapen och följ dem noggrant. Lagar förändras drastiskt mellan stater och kan förändras mellan län eller till och med städer.
  • All övning bör göras på skytteområdet som följer alla säkerhetsregler, eller på ett juridiskt och privat läge med en lossad pistol (eller du kan ersätta rundorna med snap-caps).
  • Pistoler är sällan det bästa vapnet som valts för kampsituationer. Rifles och hagelgevär gör mycket mer skada än pistoler. Pistoler är bäst för mål på 0-10 meter (0.0-9.1 m), hagelgevär är bäst för mål på 2-50 meter (1.8-45.7 m), och gevär är bäst för mål på 4-1000 meter (3.7-914.4 m).
  • En pistol kan orsaka allvarlig skada eller till och med döden. Var noga med att alltid peka på pistolen i en säker riktning och aldrig peka på det som du inte tänker skjuta. Det är väldigt lätt att peka en pistol i fel riktning.Håll huvudet om dig och fokusera på uppgiften (erna).
  • Säkerheten först! Skjutvapen kan vara mycket farliga när de inte hanteras ordentligt. Använd bara en pistol eller annan skjutvapen om du är en erfaren shooter eller har en mycket erfaren shooter direkt övervakning av dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande