Så här redigerar du ljud

Digital ljudredigeringsteknik har skapat många sätt att redigera ljud. Medan professionella studior använder specialiserad utrustning som studiomikrofoner och blandningskort för att skapa ljud av högre kvalitet, kan grundläggande redigeringar göras ganska enkelt med bara en virtuell studio installerad på en hemdator. De grundläggande funktionerna i ljudredigeringsprogrammet förblir densamma.

Steg

Metod 1 av 5:
Installera ljudstudioprogramvara
  1. Bild med titeln Redigera ljud Steg 1
1. Installera en programvara som kan redigera ljud på din dator. Du kan köpa en CD eller ladda ner programmet från Internet och följ bara stegen i installationsguiden för det programmet. Det finns många program tillgängliga men här är några av de populära som du kanske vill välja mellan.
  • Audacity: En öppen källkodsprogram som kan spela in och redigera flera spår. Det har också en mycket effektiv bullerborttagningsfunktion för att avlägsna hissing, statisk och humming genom att helt enkelt välja ett prov av bullret och sedan ta bort det från hela spåret.
  • Power Sound Editor: Kan spela in och ändra spår som behöver blandas med andra delar av en musikalisk komposition. Du kan också ändra ljuddata genom att lägga till tidsförskjutande effekter som Echo, Chorus och Reverb. Power Sound Editor gör att du enkelt kan dela dina redigerade ljud via Internet eller via e-post. Du kan också bränna färdiga filer på en CD.
  • MP3Directcut: Specialiserar sig på inspelning och redigering av MP3-filer. Det här filformatet är idealiskt för någon som vill komprimera filer till mindre storlekar.
  • Wavosaur: Specialiserar sig på att fånga och bearbeta WAV-filer. Det erbjuder realtidseffekter så att du kan höra vad effekterna låter som medan du spelar in ljudet. Wavosaur stöder också MP3-format.
Metod 2 av 5:
Inspelningsfunktioner
  1. Bild med titeln Redigera ljud Steg 2
1. Spela in ljud genom att ansluta en mikrofon som ingångsenheten på din dator (nästan alla datorer har en mikrofon i porten). Du kan göra avancerad inspelning med följande funktioner.
  • Spela in på flera spår om du har en dator med mer än 1 mikrofonport.
  • Dub över andra spår genom att spela in ett nytt spår medan spåren som redan har spelats in i bakgrunden.
Metod 3 av 5:
Överföring av ljudfiler
  1. Bild med titeln Redigera ljud Steg 3
1. Importera och exportera ljudfiler enkelt genom att ansluta datorn till externa enheter via USB. De flesta ljudredigeringsprogram tillåter dig att importera och exportera i olika format, inklusive AIFF, OGG Vorbis, WAV och mest populärt MP3.
Metod 4 av 5:
Redigeringsfunktioner
  1. Bild med titeln Redigera ljud Steg 4
1. Redigera inspelade eller överförda ljudfiler med hjälp av en ljudredigeringsprogramvara. Varje programvara har sin egen unika uppsättning funktioner för att redigera ljud, men här är de vanligaste.
  • Kopiera och klistra in delar av ett spår för att omorganisera kompositionen.
  • Ta bort oönskade spår eller delar av ett spår.
  • Blanda spår tillsammans genom att justera volymenivåer av spår individuellt.
Metod 5 av 5:
Använder effekter
  1. Bild med titeln Redigera ljud Steg 5
1. Lägg till digitala effekter på dina ljudspår för att förbättra ljudet av instrumenten eller sången. De flesta virtuella studioprogramvaran erbjuder följande effekter.
  • Pitch Change: För att spåra en högre eller lägre tonhöjd.
  • Bullerreduktion eller borttagning: Detta minskar eller tar bort hiss och annat oönskat bakgrundsbrus.
  • Echo, flanger, fördröjning och andra liknande effekter som upprepar eller skiftar tiden för anteckningar för att göra dem låter fylligare.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

De flesta program har en hjälpmeny där du kan lära dig mer om programmets funktioner och fördelar. Även om det inte finns någon hjälpmeny kan du vanligtvis hitta många recension och korta video tutorials online för att lära dig mer om programvaran.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande