Hur man klättrar ett rep

Rope-klättring är en bra övning som bygger överkroppsstyrka.Innan du klättrar, se till att ditt rep är förankrat säkert och din repklättringsmiljö är säker.Att bygga upp din övre kroppsstyrka innan klättring är en bra förberedelse för att klättra ett rep, och hjälper till att göra dina klättringar snabbare och effektivare.När du förbättrar kan du prova en hård teknik som en L-SIT eller en legless klättring.Oavsett vilken teknik du väljer, var försiktig, ha kul och försök inte att rusa.

Steg

Metod 1 av 3:
Försöker grundläggande klättringar
  1. Bild med titeln klättra ett rep steg 1
1. Klättra med gymnastiktekniken.Att klättra ett rep med gymklasstekniken, håll repet i dina händer.Håll händerna nära varandra, med en ovanpå den andra.Klämma repet mellan dina fötter.Ta bort ena handen och placera den högre på repet.Lossa dina fötter, men håll repet mellan dem och ta knäna upp till bröstet.Klämma repet igen mellan dina fötter och nå upp med din andra hand.Upprepa tills du har klättrat repet.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 2
    2. Klättra ett knutet rep.Ett knutet rep är en med stora knutar i det med regelbundet åtskilda intervaller.För att klättra på det knutna repet, placera båda händerna på repet i ett fast grepp.Placera dina fötter till vardera sidan av den lägsta knuten.Fortsätt med klättring som du skulle använda gymklassmetoden, men använd knutarna för att trycka på benen när du klättrar.Knutarna fungerar som små plattformar som du kan vila och balansera dig själv.
  • Beroende på intervall mellan varje knut kan du få fram benen upp efter att ha säkrat händerna på repet.
  • Till exempel, med dina händer förlängda så höga som möjligt på repet och dina fötter klämmer på repet medan du vilar på knuten, lyfter dina fötter upp till den punkt där nästa knut är.Knippa repet tätt mellan fötterna, ta sedan händerna upp till en högre position.
  • Om knutarna är åtskilda längre ifrån varandra, kläm repet så tätt som möjligt mellan dina fötter och förläng benen.Placera händerna så höga som möjligt på repet.När du väl har förlängt dina armar och ben, ta upp benen så högt som möjligt.Därefter nypa repet tätt mellan dem, sedan flytta händerna upp längs längden på repet tills fötterna kan vila på nästa knut.
  • Försök inte ta tag i knutarna med händerna.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 3
    3. Klättra med hjälp av broms- och squatmetoden.Även kallad S-wrap-metoden är denna teknik anställd av marinierna och kräver att repet mellan fötterna och ta trycket från dina armar.Ta tag i repet med båda händerna.Du kan låta repet falla till ena sidan, eller låta det dänga mellan benen.
  • Linda repet löst runt ett ben.Släpp inte benet helt.Snarare, låt repet wrap runt baksidan av din kalv och under foten av ett ben.
  • Ta slutet av repet över toppen av din andra fot.
  • Placera den oöppnade foten med repet på den över tårna i foten som har repet under det och tryck ner hårt.Repet kommer att fångas mellan dina fötter, och fötterna kommer således att fungera som en slags klämma för att hålla repet stabilt när du går upp i repet.
  • Nå upp med händerna för att ta tag i repet och lossa sedan utrymmet mellan dina fötter och dra upp dina armar.Dra åt repet igen mellan dina fötter när du klättrar.
  • Du kan behöva "återställa" repet mellan fötterna när du klättrar om det misslyckas med att stanna kvar i en lös slinga över din fot.
  • Metod 2 av 3:
    Använda avancerade klättringsmetoder
    1. Bild med titeln klättra ett rep steg 4
    1. Klättra ett rep utan dina ben.Klättring ett rep utan benen är en extremt utmanande klättringsteknik och kräver enorm övre kroppsstyrka.Ta tag i repet med båda händerna.Låt dina ben dänga löst under dig.Flytta en hand upp på repet, gripande tätt med den andra.Placera sedan motsatt hand över handen du flyttade till hög position.Fortsätt på detta sätt, med korta, snabba rörelser i händerna och gripa repet tätt med den andra, stabiliserande handen tills du når toppen.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 5
    2. Klättra två rep på en gång.Klättring av två rep kräver en gång två rep placerade ungefär axel längd ifrån varandra.Denna teknik utesluter också användningen av fötterna.
  • Ta ett rep i en hand och det andra repet i din andra hand.Stå mellan de två repen med en på varje sida.
  • Ta tag i repet till höger med din högra hand, och repet till vänster med din vänstra hand.Låt dina fötter dänga under dig.
  • Grippning av vänster repet tätt, skjut din högra hand upp längden på repet, ta sedan det tätt.
  • Upprepa processen, från din högra sida.
  • Denna teknik är också lämplig för individer med överlägsen övre kroppsstyrka.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 6
    3. Prova en L-Sit Climb. En L-SIT kräver att du börjar på marken med benen rakt ut framför dig.Målet är att klättra på repet medan du håller benen i samma helt raka position som de har när du börjar klättra.Med båda händerna ordentligt på repet och benen ute framför dig, placera din nedre hand över din övre hand i ett tätt grepp.Upprepa tills du når toppen av repet, hela tiden håller dina ben rakt ut från din kropp i ett horisontellt läge.
  • Positionen heter L-sit eftersom sett i profil, din kropp ska se ut som en "l."
  • Metod 3 av 3:
    Få rätt kompetens och utrustning att klättra
    1. Bild med titeln klättra ett rep steg 7
    1. Välj ditt rep.Roperna som används av marinförseglingar är naturfiber Manila rep.Dessa rep är benägna att frida över en lång tid men är mycket starka och allmänt accepterade som standard i repsklättring.De är lättillgängliga online och vid vissa militära överskottsbutiker.Ditt rep ska vara ungefär tjugo meter lång och ha en två-tums diameter.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 8
    2. Bygg din övre kroppsstyrka. Utan en stark överkropp kommer du inte att kunna klättra med någon hastighet eller kompetens.Det finns många sätt att förbättra din övre kroppsstyrka.
  • Pushups är användbara för att bygga överkroppsstyrka.För att utföra en pushup, lägg ner med bröstet mot golvet.Placera armarna axelbredden ifrån varandra och placera varje hand bara till sidan av motsvarande axel.Med andra ord, placera din högra hand bara till höger om din högra axel och din vänstra hand bara till vänster om din vänstra axel.Peka tipsen på tårna ner och balansera på dem.Din kropp ska vara styv som en planka.Tryck av marken med dina armar och sedan sänk dig tills dina armar bildar en nittio graders vinkel.Upprepa 15-30 gånger, eller tills du känner dig signifikant belastning.
  • Prova pull-ups.Pull-ups kräver att du lyfter upp dig på en horisontell orienterad metallstång två till tre centimeter i diameter.Ta tag i baren med händerna mot eller bort från dig.Dra din haka upp i baren, sedan sänk dig tillbaka tills dina armbågar bildar en nittio gradlig vinkel.
  • Lyfta vikter.Du kan lyfta en barbell på en bänkpress, eller använd hantlar.Börja med en låg vikt och lägg långsamt vikt tills du känner en betydande belastning efter 12-15 reps av din givna övning.Du kan göra enkla lockar, där du flyttar handen som håller din hantel från en nittio grad vinkel upp mot bröstet, sedan tillbaka igen för 10-15 reps.Alternativt kan du ligga på ryggen på en bänk med armen i ett helt förlängt horisontellt läge medan du håller en hantel- eller kettle-klocka, och ta sedan armen till ett vertikalt läge innan du återvänder till ett förlängt horisontellt läge.
  • Gör greppstyrka övningar. Häng från en pull-up-bar med dina händer axelbredden ifrån varandra. Försök att hänga på så länge som möjligt. Gör 3 reps och försök öka din hängande tid med 5-10 sekunder med varje rep. Du kan också göra handleden för att stärka ditt grepp. Kom på knäna och vila dina armbågar på en bänk. Håll en barbell så dina händer är axelbredden ifrån varandra. Sedan höja långsamt barbellen genom att krulla dina handleder upp mot dig.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 9
    3. Testa dig själv.Om du är osäker på om du är redo att klättra ett rep, kan du utföra ett enkelt test för att räkna ut om du är redo eller inte. Med dina fötter fortfarande på marken, nå dina händer så höga som du kan på ett rep.Dra dina ben upp i en tuckad position med knäna mot bröstet och häng på repet i minst fem sekunder.Därefter, förlänga ditt högra ben så långt som möjligt, ta det tillbaka till en tuckad position.Gör detsamma med vänster.Om du kan utföra den här enkla träningen är du redo att klättra ett rep.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 10
    4. Fäst ditt rep.Det finns många sätt att fästa ditt rep till ett fast objekt.En ögonskivor är en stark, säker metod för att avsluta (fästa) ett rep till ett fast objekt.Du kan använda en tre-strand-ögonskiva genom att klippa ändarna av repet i dess beståndsdelar.Markera repet ca 15 tum under repets ände.Dra varje ände av repet över grenen och väv det tillbaka i det avsnitt som du markerade, vrider repet moturs varje gång du lägger till väv en sträng tillbaka i repet.Upprepa minst sex gånger och trimma ändarna.
  • Bild med titeln klättra ett rep steg 11
    5. Öva klättringssäkerhet.Olika rep kan stödja olika mängder vikt, och klättra ett rep med en lastkapacitet under din vikt kan orsaka att den bryts.Inspektera repet och dess ankarpunkt för slitage regelbundet för att säkerställa att den inte kommer att bryta eller lossas från dess ankarpunkt.
  • Har alltid lite plats du som du klättrar.
  • Kontrollera repets lastkapacitet innan du klättrar.
  • Placera landningsmattor / dynor under repet till kuddepotentialen faller.
  • Tips

    Se till att repet stöder din vikt.
  • Bär skor och byxor hjälper till att förhindra att repet gnuggar på din hud.
  • Ta vilar när du behöver dem.
  • Bygg din övre kroppsstyrka.
  • Känna dina gränser - Om du känner dig trött, sluta, klättra upp, vila, ta en drink och försök igen när du känner att du kan.
  • Varningar

    Om du känner dig alls yr, faller du omedelbart. Du riskerar att falla av repet och eventuellt allvarligt skada dig själv.
  • Låt inte gå och falla av repet.
  • Skjut inte ner repet för snabbt.Du vill inte repet brinna!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande