Hur man klättrar ett kokosnötträd

Klättring ett kokosnötträd är ett knepigt företag, vilket kräver åtminstone någon nivå av färdighet i klättringsträd. En passform, aktiv vuxen eller tonåring kan lära sig att klättra små kokosnötter med sina nakna händer. Om du inte passar den beskrivningen, eller du planerar att klättra en lång palm, använd klättringsutrustning istället. Klättra alltid med en kompis eller två för att kontrollera dina framsteg och söka hjälp om det behövs.

Steg

Metod 1 av 2:
Klättring utan redskap
  1. Bild med titeln klättra ett kokosnötsträd steg 1
1. Välj ett litet träd. Det första kokosnötet du klättrar bör vara liten, helst låg nog att du kan ta tag i basen av fransarna medan du står på marken. Väljer du ett träd som du kan slåsa armarna runt. Ett träd som lutar i en vinkel blir också lättare att klättra.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 2
    2. Gör ett fotband ur en stark trasa. Välj ett starkt material, som Coir, Jute eller Burlap, eller en spole av starkt, tunt rep. Knyta varje ände av remsan i en slinga, bara tillräckligt stor för att sätta ihop dina fötter. När du är klar ska du kunna plana remsan mot kokospalmen, med fötterna på motsatta sidor av stammen.
  • Medan du kan klättra upp ett träd utan valde, kommer den här loopen att göra uppgiften mycket lättare.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 3
    3. Passa slingan runt fötterna. Placera varje fot genom en slinga på vardera sidan av remmen och dra åt säkert med en stark knut. Nu, när basen av dina fötter griper sidorna av trädet, trycker duken mot trädet också. Detta hjälper till att hålla fötterna stabila och ger dig mer hävstång att driva dig upp i trädet.
  • Ta av dina skor och strumpor innan du gör det här. Klättring kan skada om du inte brukar gå barfota, men din hud kommer att hämta sig med övning. Om du verkligen vill ha skor, prova ett speciellt par klättringsskor med gott om dragkraft och flexibla sålar.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötsteg 4
    4. Grip trädet mellan dina händer. Tryck på en hand mot stammen framför dig, på bröstnivå. Trycker den andra handen på motsatt sida av trädet. Dina armar måste vara tillräckligt starka för att hålla din vikt, så du lutar in i trädet istället för att dangla bort från det.
  • Vissa människor känner sig säkrare att placera båda händerna på baksidan av trädet. Om du gör det, lägg dina händer nära sidorna, där stammen är böjda runda på baksidan. Dina händer måste vara åtminstone delvis motsatta varandra, så du kan klämma på stammen.
  • För träd för tjocka för att fästa armarna runt, hitta en andra remsa av stark trasa, läder eller gummi. Loop det runt bagageutrymmet, och antingen greppa det i dina händer eller knyta dig säkert inuti det. Börja på ett litet träd innan du försöker detta.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 5
    5. Placera fötterna mot sidorna av trädet. Hoppa på botten av trädet, gripa den med benen. Vänd fötterna inåt, så undersidan av dina fötter trycker mot vänster och höger sida av bagageutrymmet. Dina ben kommer att böjas och splayed utåt, som en groda. Se till att slingan runt fötterna sträcker sig mot trädet.
  • Greppa trädet med låren också, om du är tillräckligt flexibel för att göra det.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötsträd steg 6
    6. Skjut dig med dina fötter. Förlänga benen utan att flytta fötterna eller händerna. Detta kommer att ge dig rakt, lite högre än tidigare.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötsträd steg 7
    7. Ta med fötterna. Ta snabbt båda fötterna upp samtidigt, gripa en plats högre upp på trädet. För att hålla dig själv, tryck hårt med båda händerna. Om dina armar är starka, kan du lyfta fötterna helt av stammen och placera dem igen vid en högre punkt. Annars glida dina fötter upp på sidan av stammen, eller tryck dem upp en i taget i små steg. Detta kräver mindre muskel, men kan vara smärtsamt på mjuka fötter.
  • Håll din fot på motsatta sidor av trädet, så slingan faller inte av dina fötter.
  • Detta är den svåraste delen. Öva går upp och ner på de lägsta nivåerna av trädet, tills du är övertygad om att du har ett fast grepp.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 8
    8. Upprepa. Nu är du tillbaka i din startposition. Förlänga benen för att lyfta dig högre och vila här om du behöver. När du är redo, ta med fötterna upp ett annat steg och klämmer på trädet mellan dina händer.
  • Öva detta nära basen av trädet innan du syftar till att gå högre. Klättra inte tillräckligt högt för att riskera allvarlig skada tills du har haft lite övning. Du borde ha tillräckligt med armstyrka och benstyrka för att klättra utan att känna sig trött eller skakig, och tillräckligt med flexibilitet för att enkelt gripa trädet mellan dina fötter.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 9
    9. Välj kokosnötterna. När du är redo att klättra upp till toppen, välj en kokos genom att vrida den upprepade gånger tills stammen bryts. Släpp det på marken, se till att det inte finns någon i närheten. Välj bara kokosnötter lätt inom armens räckvidd, och luta dig aldrig bort från trädet.
  • Fransarna på den andra eller tredje nivån är vanligtvis starka för att hålla fast vid, eller ens sitta på. Ta inte bort fransarna på den lägsta nivån, som ofta är svaga.
  • Om du är skicklig att använda en machete kan du hugga av kokosnötter med bladet. Binda machete till ett rep på bältet, så det danglar långt under dina fötter när du klättrar.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 10
    10. Sjunka. Du kan gå ner i steg precis som du faller. De flesta människor flyttar bara sina händer lägre en efter en, medan fötterna glider ner på handflatan. Detta kan skrapa eller skära mjuka fötter, men när du har hämtat är det det snabbaste sättet att komma ner.
  • Metod 2 av 2:
    Klättring med redskap
    1. Bild med titeln klättra ett kokosnötsteg 11
    1. Hitta en bekväm sele. Seleen ska vara bred och vadderad, inte en tunn bergsklättring. Rope bälten används i vissa delar av världen, men de kommer inte säkra dig nästan lika bra.
    • Läs anvisningarna nedan först, för att bestämma om en metod att klättra på trädet. Du kanske kan köpa allt ditt redskap som en del av ett kit, för att spara pengar.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötsteg 12
    2. Välj ditt rep. Hitta ett starkt rep eller byta, utan någon signifikant stretch (eller märkt "statisk"). Repet ska bli flätat, inte vrids, så det kommer inte att skicka dig snurrande, även om det här är lite mindre viktigt eftersom du inte kommer att dangla från repet. Trädklättring eller "arborist" rep är det bästa valet.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 13
    3. Använd en palmklättringsmaskin. Dessa enheter fäster på trädet och ger loopar för dina händer och fötter. Att stiga upp, allt du behöver göra är att sälja upp dina händer och fötter, och maskinen kommer att göra det mesta av arbetet för dig. Det är fortfarande en bra idé att säkra dig till trädstammen med hjälp av en längd av rep och en sele, med hjälp av den ovan beskrivna utrustningen.
  • Det finns flera mönster av klättringsmaskiner. Se anvisningarna som är specifika för din modell innan du försöker stiga upp.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötträd steg 14
    4. Prova en pinne stege. Detta är ett enkelt, säkert sätt att klättra raka palmer kortare än pinnen stege. Leta efter denna utrustning i jaktvaror, eftersom stegarna ofta används för att göra jaktplattformar. Följ dessa anvisningar för att vara säker under din uppstigning:
  • Montera din pinne stege och luta den mot trädet. Skjut det i marken och klipp det till ett band eller ett längd av repet bundet runt trädet.
  • Loop ett annat band eller rep runt trädet och klippa båda ändarna på din sele. Justera tills remmen är spänd när du står på stegen.
  • Klättra upp stegen, periodiskt binder ytterligare band runt trädet och på spåren.
  • Bild med titeln klättra ett kokosnötsträd steg 15
    5. Klättra med repslingor. Det är möjligt att klättra lättare och säkrare även om du inte har någon specialutrustning. Eftersom dina knutar måste vara exakta och högkvalitativa är det bäst att lära sig direkt från en erfaren professionell. Här är den grundläggande idén:
  • Wrap rep runt trädet och fäst båda ändarna till din sele.
  • Med en annan längd av rep, gör en slinga för en av fötterna att stå i.
  • Fäst den andra änden av denna slinga till bagageutrymmet genom att looping det och binda en prusik knut.
  • Upprepa med en andra slinga för din andra fot, och en tredje slinga för dina händer.
  • Att klättra på trädet, lyfta en fot medan du drar sitt rep högre med din hand. När du släpper och lägger vikt på den foten, ska knuten hålla repet stadigt igen. Alternativ lyft varje slinga. Håll dig nära marken för dina första flera sessioner, tills du är övertygad om att du har tekniken nere och dina knutar är stadiga.
  • Tips

    Du kan enkelt och mycket säkert klättra in och sitta ner i Coconut-trädets frans, eftersom de är mycket starka och hållbara och kommer mycket enkelt att stödja vikten av en genomsnittlig vuxen.En annan mycket bra belöning för en tråkig klättring!
  • Gummiytor kan göras från kasserade däck i gränden och bultade på vilken utrustning du planerar att använda för att klättra på trädet. Bara låta en skicklig handyman göra det, så gummiytorna har ingen risk att glida av och skicka dig plummet.
  • Innan du klättrar ett högt träd, välj någon att titta på dig från marken. Han kan söka hjälp i en nödsituation och varna människor i närheten innan du kastar kokosnötter.
  • Varningar

    Träd är ofta livsmiljöer för ormar, spindlar, insekter och andra djur så var försiktig när du skördar frukt. Detta är särskilt farligt om du förlorar din lugn och släpp av trädet till swat frantically på en annan organism. Håll dig lugn och kom ihåg att de flesta djur inte är intresserade av att attackera, de försvarar bara när de känner sig hotade.
  • Detta är en farlig aktivitet som kräver fysisk kondition och flexibilitet. Klättra inte högre än din höjd om du inte uppfyller dessa krav.
  • Spikes, Spike Soled skor och machetes (för att skära steg) kan lämna permanenta märken på handflatan. Förutom den visuella effekten gör dessa sår trädet sårbart för sjukdom och skadedjur. Om du skär trädet, Desinficera dina verktyg före och efter. Överväga att börja på en stege och "spik" upp därifrån, så varumärkena är mindre synliga från marken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande