Hur man flyr från att vara bunden

De flesta av oss går igenom våra dagliga liv som upplever lite eller ingen personlig fara. Men i det osannolika fallet att du befinner dig i en hotande situation är det smart att veta hur man svarar och försvarar dig själv i förväg. Om du befinner dig attackerat och bundet, vare sig från militär handling, en kidnappning medan du är utanför ditt hem eller reser utomlands, eller aggressiva heminvenemang, behöver du veta hur man fly från dina obligationer. Det är viktigt att inte panik när du är knuten, men fokuserar på lossning eller skärning fri från dina obligationer.

Steg

Metod 1 av 3:
Flyr när du är knuten till rep
  1. Bild med titeln fly från att vara bunden steg 1
1. Placera dig själv för att undvika att vara knuten tätt. Ju mer löst du är bunden, desto lättare blir det för dig att fly. Motstå Låt dina fångare knyta dig så tätt som möjligt. Till exempel, om dina handleder är bundna framför dig, håll dina knogar från båda händerna ihop och dra händerna in mot bröstet. Även om det ser ut som om du samarbetar, kommer den här gesten att skapa ett gap mellan dina handleder.
  • Alternativt kan du presentera dina händer för att vara bundna med båda händerna framför dig, korsad på handleden. Rotera din nedre handled ca 45 grader medan du är bunden, så att, när repen är täta, kan du räta ut din handled och lossa repet.
  • Gör mycket buller. De flesta djupt djupt vill inte orsaka mer obehag eller lidande än nödvändigt. Gråta i smärta - även om du inte är det. Klaga. Låt tårarna flöda. Prata med dem och försök att manipulera dem. Göra det mentalt svårare att strama de obligationerna tättare.
  • Gör uppgiften svår. De flesta människor är inte experter i repbindning, knutar och tekniker. Vanligtvis gör den genomsnittliga personen utan formell utbildning (som en person som är skicklig i arbetet med nötkreatur) inte ett adekvat jobb. Om du slänger runt, motstå, och i allmänhet är en fysisk utmaning är uppgiften så mycket svårare.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 2
    2. Spända alla dina muskler medan du är bunden.Om mer än bara dina handleder eller anklar är bundna, hjälper det dig att fly. När dina muskler är tensade, expanderar de och tar upp mer rum än när de är avslappnade. Detta kommer att göra din kropp större, medan dina fångare binder dig hårt. Följaktligen, när du slappnar av dina muskler, kommer din kropp att krympa något och repen kommer att vara looser, vilket ger ditt fler rum att flytta och så småningom fly.
  • Detta är en teknik som används av de flesta flyktartister och tillåter linorna att vara något lösare när du slappnar av dina muskler.
  • Om fångar knyter ett rep runt bröstet, ta ett djupt andetag och expandera dina lungor så mycket som möjligt. Om du kan göra en lös fläck tillräckligt stor för att göra det, glida ut ur den.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 3
    3. Vrid ut ur repen runt dina händer. När dina fångare har vridit ryggen eller lämnade rummet är du i, rotera dina handleder fram och tillbaka för att lossa dem. Du kan också använda dina tänder för att dra på en sträng av repet för att göra det lossaren. När repen fortsätter att lossa, kan du klara av dem.
  • Om dina händer är knutna till din torso eller sidor, vrid händerna tills de är i en smalare del av din kropp (t.ex. direkt framför dig). ROPES kommer att vara lösare här, och du kommer att kunna glida ut.
  • Om dina armar är fastsatta i magen, bröstet eller torso, böj en arm uppåt och försök lyfta bindningarna. Om repet är alls förlora, kan du klara av det över huvudet.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 4
    4. Försök att klippa repen runt dina handleder. Du behöver händerna till otrevliga andra rep, så börja alltid med att frigöra dina händer. Rep (och även telefon och elkablar) kan skäras igenom med friktion, så du måste hitta ett hårt föremål för att gnugga de bindande repen mot. Leta efter ytor som ett exponerat hörn av en cementmur, en tabellkant eller en granitbänk.
  • Om du är ensam i ett rum, leta efter ett skarpt föremål, som en kniv, saxblad, etc. Om du använder ett av dessa objekt för att klippa repet medan dina händer är bundna, var försiktig så att du inte skär eller skadar dig själv.
  • Om du har en nyckel eller liten kniv i fickan, försök att ta ut det utan att någon märker. Om du snabbt kan klippa repen, kommer du att vara bra på väg att fly.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 5
    5. Sparka av dina skor innan du frigör dina fötter och ben. Om dina händer är omöjliga att fria, kan du behöva frigöra fötterna först. Sparka av dina skor, eftersom det blir lättare att glida repen om du bara bär strumpor. Sedan, se om repet är tillräckligt med att vrida ut - om det inte är, böja om och försök att avvika knuten med dina tänder.
  • När dina fötter är fria, använd dina bundna händer för att dra benbindningarna ner tills de har gått över dina fötter.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 6
    6. Planera ditt ögonblick att fly försiktigt. Planera inte att springa ut dörren så snart du är fri- Du måste göra en taktisk utgång. Du borde bida din tid och välja det bästa möjliga ögonblicket att fly. När dina fångare har vridit ryggen eller lämnade rummet, gör din paus. Komma långt borta så fort du kan.
  • Om du förväntar dig att drivas av dina fångare, försök att blanda eller dölja i din miljö och armera dig själv (till exempel med en bit av rebar) om det behövs.
  • Du kan också samla information om dina fångare som kan hjälpa polisen att spåra dem. Var uppmärksam på deras utseende och fysiskt utseende, några tatueringar och ärr, och ljudet av sina röster.
  • Metod 2 av 3:
    Bryt fritt från Zip Slipsar
    1. Bild med titeln fly från att vara bunden steg 7
    1. Bryt låsningsmekanismen på zipbanden. Detta är den svagaste punkten på zip-slipset, och blir det enklaste att bryta. För att bryta slipsarna, bilda händerna i nävarna med knogarna som pressas ihop höja dina bundna händer ovanför huvudet och ta ner dem skarpt. Samtidigt dra dina armbågar och tryck på dina handleder hårt i buken. Detta bör utöva tillräckligt med tryck för att snäppa låsmekanismen på zipbanden.
    • Om dina händer är bundna framför dig, dra åt zip-slipsen så mycket som möjligt, eftersom det blir mer bräckligt när det är helt spänt. En Looser Zip Tie blir svårare att bryta sig fritt från.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 8
    2. Skära igenom zipbanden med friktion. Om du kan manövrera dig själv till en hård yta, gnugga bandet av zipbanden över ytan upprepade gånger för att bygga upp friktion och, så småningom, skära igenom zipbanden.
  • Paracord eller Kevlar-sträng är värmebeständig och kan användas för att skapa tillräckligt med friktion för att skära genom dragkedjor eller rep. Om du är orolig kan du vara bunden, eller resa i ett farligt område, överväga att byta ut dina skosnören med paracord eller kevlarsträng. Att fly, knyta dina skosnörar från båda fötterna, med knuten mellan dina bundna handleder. Använd sedan en "cykel" -rörelse för att skapa friktion och skära av dina dragkedjor.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 9
    3. Släpp ut från Zip Slipsar. När du är bunden, knyta dina nävar tätt för att expandera musklerna i dina handleder. Detta kommer att göra dina handleder större och gör dina obligationer lossaren när du har slappna av dina händer. Om du gör det här korrekt, bör du kunna vrida dina händer ut ur zipbanden, utan att skada dig själv.
  • Om du har bett hårt, rotera dina händer och flytta dina handleder fram och tillbaka mot varandra. Detta kan lossa plastskålarna och skapa tillräckligt med utrymme för att du ska glida dina händer.
  • Det kan ta tid, så se till att dina fångare inte observerar dig att försöka fly.
  • Metod 3 av 3:
    Komma ut ur kanaltape
    1. Bild med titeln fly från att vara bunden steg 10
    1. Bryta bandet framför dig. Även om kanaltape är otroligt lim, är det fortfarande sårbart för tårar och raster. Om dina händer är bundna framför dig, höja dem över huvudet och sedan ta ner dem snabbt mot buken och dra ihop armbågarna samtidigt.
    • Till skillnad från dragkedja, är det osannolikt att bryta kanalbandet i den här metoden.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden upp steg 11
    2. Tugga genom kanaltape. Eftersom kanaltape inte är lika robust som rep, kan det vara böjt och slitna lättare. Använd detta till din fördel. Du kanske kan tugga igenom det, eller använd tänderna för att riva bandet, och sedan pry bandet från varandra.
  • Om du inte kan bryta bandet med dina tänder, försök att avlägsna det från din hud med dina tänder eller mun. Detta ger ditt mer utrymme att vrida ut ur bandet.
  • Bild med titeln fly från att vara bunden steg 12
    3. Få kanalbandet våt för att lossa den. Liksom någon annan typ av tejp, förlorar kanaltape nästan all sin limkvalitet när den är våt. Om du är nära vattenflaskor eller en naturlig vattenkälla (även om det finns vatten på golvet eller i ett handfat i rummet där du är bunden), kom till vattnet och fuktar tejpen. Efter en tidsperiod lossar tejpen och du kommer att kunna dra dina händer eller fötter ut.
  • Om du kan slicka eller spotta på kanaltape, kommer även saliv från munnen att hjälpa till att lossa vidhäftningen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du flyr från en farlig situation, se till att din captor inte märker din flykt - annars kan de koppla om dig, och mer effektivt.
  • Om dina händer är bundna bakom ryggen och du är i stående position. Försök att ta med händerna nära marken och hoppa över dem, vilket kommer att föra dem framför dig. Detta gör det lättare att lossa dem.
  • Försök att öva att fly genom att fråga en vän eller syskon att knyta dig. Använd de tekniker som beskrivs för att fly, men om du inte kan göra det första gången, det är bra, det tar övning. Se till att du använder ett rep som är OK att klippa, om du inte kan släppa av repet.
  • Om abduktorn eller fångaren är i rummet med dig, försök inte det! Du kan antingen vänta tills Le lämnar rummet, eller gör vad han säger! De flesta fångarna kommer att låta sina offer gå efter en tidsperiod.
  • Varningar

    Ring omedelbart polisen efter att ha flyktat.
  • Det kan vara smärtsamt när du fly från att vara bunden, speciellt om du har varit bunden med dragkedjor eller tätt rep. Låt inte detta distrahera dig. Du kan söka läkarvård senare om du behöver det, men din högsta prioritet flyr.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande