Hur man bygger en garderobs arrangör

Om du har problem med att hitta saker i din garderob eller det fortsätter att bli rörig, är en garderobsorganisatör ett bra sätt att städa upp ditt utrymme. Medan du kan köpa kit för en garderobs arrangör från en hemförbättringsbutik, kan du bygga din egen ur plywood eller medeltäthetsfiberplatta (MDF). När du har kommit upp med en layout för din arrangör, bygga hyllorna och installera en klädstång så att du kan lagra dina föremål. När du är klar kommer din garderob att vara trevlig och organiserad så att du kan hitta allt enkelt!

Steg

Del 1 av 4:
Utforma garderobsorganisatörenGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 1
1. Rengör allt från din garderob. Ta bort eventuella kläder, skor och andra objekt som du har i din garderob och lagra dem i en annan garderob eller ett område medan du arbetar. Håll dina föremål som organiserade som möjligt så att du kan hitta dem senare. Om du vill börja från början, ta bort alla befintliga hyllor eller klädstänger i din garderob så att utrymmet är helt öppet.
  • Donera eller kasta bort några föremål som du inte använder längre medan du städar ut din garderob. På det sättet har du mindre röran efter att du har installerat arrangören.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 2
    2. Bestäm hur mycket utrymme du behöver för objekten i din garderob. Lägg åt sidan allt du vill lagra i din garderob och skriv ner hur du vill lagra allt. Om du har vikta kläder eller skor, kanske du vill lagra dem på hyllor. Om du har långa klänningar, jackor eller fina kläder du inte vill ha skrynkligt, använd en klädstav i din arrangör.
  • Det finns inga specifika sätt att du behöver bygga en arrangör, så välj de funktioner du behöver för att lagra dina föremål.
  • Du kan inkludera ytterligare funktioner i din garderobs arrangör, till exempel lådor, skåp eller glidställ. Var noga med att inkludera några tillagda mönster till dina ursprungliga planer innan du börjar bygga din arrangör.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 3
    3. Mäta dimensionerna på din garderob. Använd ett måttband för att hitta höjden, bredden och djupet på din garderob. Mäta från 3 olika platser på väggen, till exempel toppen, mitten och botten, eftersom väggarna kanske inte är helt raka. Använd de kortaste mätningarna du hittade för höjd, bredd och djup för att bestämma storleken på de hyllor du kan använda.

    Dricks: Garderober kan variera i storlek, så var noga med att alltid kontrollera dimensionerna på din garderob innan du utformar några planer.

  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 4
    4. Planera den design du vill göra på garderobens vägg med målarens tejp. Rippa ut längder av målarens tejp och applicera den på din garderobs baksida. Testa olika hyllningslayouter för att se vad som fungerar bäst för att lagra dina föremål. Ta bilder och mätningar av varje layout du gör så att du kan välja vilken är din favorit.
  • Titta online för design och layout inspiration för din arrangör.
  • Märk designen med vilka saker du vill lagra på dessa områden så att du har en plan senare.
  • Tänk på vad du använder rummet för när du gör din garderobs arrangör. Om det är ett sovrum, kan du behöva mer vertikalt utrymme för att hänga kläder, men om det är en försörjningsskåp kan du behöva fler hyllor för att lagra dina föremål.
  • Del 2 av 4:
    Bygga hyllornaGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 5
    1. Skär hyllorna och sidorna av din arrangör ut ur plywood eller MDF. Överför mätningarna från layouten du valde och drar dem på ett ark av plywood eller MDF med en straightedge. Klipp längs de linjer du drog med a cirkelsåg tills du har alla de delar du behöver för dina hyllor. Du kan klippa sidorna så långa som de behöver vara, men sikta på ca 12-14 tum (30-36 cm) djupt om du vill lagra vikta kläder på dem.
    • Använd skyddsglasögon när du arbetar med elverktyg.
    • Du kan göra dina hyllor så breda eller smala som du vill så länge de lagrar de saker du behöver.
    • Fråga de anställda där du köpte plywood eller MDF för att se om de kan klippa den i storlek för dig.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 6
    2. Markera där du vill sätta hyllor längs längden på sidostyckena. Lägg en av sidorna av din arrangör ner på din arbetsyta och mäta var du vill placera hyllor baserat på layouten du drog. Syfte att lämna minst 12-15 tum (30-38 cm) mellan hyllorna så att du enkelt kan lagra högar med kläder eller staplar av föremål inuti. Rita en rak linje på sidan med en penna. Se till att dina linjer är desamma på varje sida av arrangören så att dina hyllor hänger.
  • Kontrollera att alla dina linjer är raka och nivå när du bygger din arrangör, annars kan hyllorna hänga krokiga.
  • Justera avståndet mellan hyllorna baserat på hur mycket utrymme du har i din garderob och vilka saker du lagrar på dem.
  • Om du har specifika saker som du vill lagra på dina hyllor, mät dem för att se hur lång de är så att du kan rymma dina hyllor i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 7
    3. Predrill hål genom arrangörens sidor. Använd en borr som handlar om /8 i (0.32 cm) Mindre än de skruvar du planerar att använda för att hålla din arrangör tillsammans. Gör hål varje 5 tum (13 cm) längs de linjer du drog på sidorna. Borra genom sidorna helt så träet chip inte eller bryter när du skruvas ihop.
  • Om du inte predrill sidstyckena är skruvarna mer benägna att bli krokiga eller chipa arrangörens yta.
  • Om du inte vill att dina skruvar är synliga när din arrangör är byggd, kan du istället använda fickhål. Annars kan du använda träfyllmedel att dölja skruvarna.
  • Dricks: Kläm de 2 sidostyckena och borra genom dem båda samtidigt för att säkerställa att hålen är på samma plats på varje stycke.

  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 8
    4. Fäst hyllorna i arrangörens sidor med byggskruvar. Håll sidan av arrangören så att den långa kanten vilar på din arbetsyta, och stämmer upp en hylldel längs en av de märken du drog. Sätt en byggnadskruv i en av de hål du borrat och använd en elektrisk skruvmejsel för att dra åt den. Håll hyllstycket säkert medan du borrar så det rör sig inte runt. Fortsätt skruva i alla hyllor på ena sidan av arrangören innan du monterar den andra sidan på samma sätt.
  • Kolla hyllorna med en nivå innan du skruvar dem i andra sidstycket för att de inte är krokiga.
  • Gå långsamt medan du lägger på skruvarna så att du inte av misstag chip eller bryter hyllorna.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 9
    5. Använd metallfästen för att hålla arrangören mot garderobens väggar. Skruva in minst 2 metallfästen på botten av topp och mitten hyllor. Hitta studsarna På baksidan av din garderobs vägg och använd skruvar för att montera parenteserna på väggarna. På det sättet kommer din arrangör kommer inte framåt om det blir för tungt.
  • Du kan antingen få din garderobs arrangör vila på golvet eller du kan montera den från marken. Om du monterar den av marken, se till att fästena är klassade för att stödja arrangörens vikt och de saker du sätter på den.
  • Du kan behöva fler parentes beroende på hur tunga föremålen i din arrangör är.
  • Del 3 av 4:
    Installera en klädstångGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 10
    1. Rymma din stav tillräckligt långt från dina väggar så att du kan passa hängare på den. Håll hörnet av en hängare mot baksidan av din garderob för att bestämma hur mycket utrymme du behöver. Syfte att ha en 1-2 i (2.5-5.1 cm) gap mellan hörnet av hängaren och väggen. Markera din vägg eller arrangör där hängaren på hängaren är så du vet var du ska installera din stav. Se till att dina märken är nivå med varandra så att stången inte hänger krokig.
    • Du behöver inte installera en klädstång om du inte vill ha en.

    Dricks: Du kan antingen hänga en stav mellan arrangörens sidor, eller du kan fästa den på utsidan av din arrangör så att stången går mot väggen.

  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 11
    2. Skära eller justera klädstången så det är /8 i (0.32 cm) kortare än utrymmet. Mäta avståndet på det utrymme du vill ha din gardinstång att spänna. Om du använder en trästång, använd en handsåg eller cirkelsåg för att skära stången. Många butiksbyggda klädstänger är justerbara, så följ anvisningarna för att ändra längden. Håll stången /8 i (0.32 cm) mindre än det avstånd du mätt så du har utrymme för att installera parenteserna. Jag
  • Återanvänd den gamla stången från din garderob om den hade en och du planerar inte att använda den igen.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 12
    3. Montera en stångmonteringsfäste på ena sidan av arrangören. En stångmonteringsfäste har vanligtvis en krok eller en slits där du enkelt kan ställa in klädstången. Linje i mitten av monteringsfästet med det märke du gjorde på väggen eller arrangören och använd en skruvmejsel för att säkra den på plats.
  • Du kan köpa stångmonteringsfästen från din lokala hårdvaruaffär.
  • Förpackade klädstänger kommer med parentes som passar sin stav.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 13
    4. Montera den andra konsolen direkt från den första. Ställ upp fästets mitt med det märke du gjorde på väggen. Använd en nivå för att se till att dina monteringsfästen är i linje med varandra en sista gång innan du säkrar den på plats. Använd en elektrisk skruvmejsel för att säkra den andra konsolen på plats.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 14
    5. Sätt din stav i monteringsfästena och säkra dem om du behöver. Lyft upp stången och sätt ena änden av stången i ett av parenteserna. Sedan styra den andra sidan av stången i den andra konsolen. Vissa fästen håller stången löst medan andra kan få dig att skruva fast stången. Kontrollera dina monteringsfästen och skruva fast stången om du behöver.
  • När din stav är på plats är den redo att använda.
  • Använd flera klädstänger om du vill vidare organisera dina hängande kläder. Till exempel kan du använda en av stavarna för formella skjortor eller klänningar och den andra för casual sweatshirts.
  • Del 4 av 4:
    Lägger till ytterligare funktionerGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 15
    1. Bygga lådor Om du enkelt vill dra ut objekt. Markera vilka hyllor du vill installera lådor och mäta insidan av sina fack. Montera lådskivor på sidorna av dina hyllor så att du kan dra dina lådor ut.Bygga ramarna för lådorna och fäst de andra sidorna av glidbanorna till dem. Tryck in lådorna i hyllorna så att glidarna fångar sig på varandra.
    • Lådor fungerar bra för att lagra saker som lätt kan falla av hyllor, till exempel strumpor.
    • Du kan också använda lådskivor för att göra öppna ställen för skor eller byxor.

    Dricks: Använd hopfällbara förvaringscubar om du inte vill bygga dina egna lådor.

  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 16
    2. Sätt skåpdörrar på din arrangör för att dölja dina tillhörigheter. Du kan antingen använda förbyggda skåpdörrar eller du kan göra dem själv. Skär dörrarna till storleken på dina hyllor så att de täcker hela öppningen. Installera gångjärn på sidorna av dina hyllor så att du enkelt kan hänga dörrarna. Se till att dörrarna är jämn när du lägger dem på hyllorna eller annars kan de vara krokiga.
  • Du kan installera alla handtag som du vill ha på dina skåpdörrar för att matcha resten av ditt rums dekorationer.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 17
    3. Lägg till krok Till sidan av din arrangör om du enkelt vill hänga hattar eller slipsar. Leta efter krokar som matchar resten av armaturerna i ditt rum och få så många som du behöver för dina föremål. Utrymme krokarna jämnt så att du kan hänga de saker du vill utan att de stöter på varandra. Skruva krokarna i utsidan av din arrangör så att du enkelt kan ta tag i dina föremål.
  • Använd limbackade monteringshakar om du vill ha ett billigt och avtagbart alternativ.
  • Bild med titeln Bygg en garderobs arrangör Steg 18
    4. Installera en utdragbar strykbräda så att du kan släta ut rynkade kläder. Titta på din lokala hemvaruhandel eller online för väggmonterad Vikande strykbräda och se om man kommer att passa inuti din garderob. Häng strykbräda antingen på sidan av din arrangör eller på bakväggen på din garderob så att du enkelt kan komma åt den. När du behöver använda den, välj strykbräda från väggen och stryka dina kläder.
  • Vissa väggmonterade strykbrädor har skåp där du enkelt kan lagra ditt järn och andra tillbehör.
  • Tips

    Garderobsdimensionerna varierar mellan rum och hem, så alltid mäta garderoben du vill bygga arrangören för.
  • Måla din garderobs arrangör om du vill att den ska matcha resten av ditt rum.
  • Varningar

    Var försiktig medan du arbetar med elverktyg så att du inte skadar dig själv.
  • Använd skyddsglasögon när du arbetar med elverktyg.
  • Saker du behöver

    • Måttband
    • Målare tejp
    • Plywood eller mdf
    • Cirkelsåg
    • Borra
    • Byggskruvar
    • Elektrisk skruvmejsel
    • Nivå
    • Metallväggfästen
    • Klädstång
    • Rodmonteringsfästen
    • Träfyllmedel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande