Hur klä upp dina grunder

Om du har en garderob full av grundläggande outfit bitar, bra för dig. Du har den svåra delen nere. Nu behöver du bara ta reda på hur du klär upp de som ser ut när du behöver. Du har förmodligen redan vad du behöver i din garderob för att skapa dressier ser ut, som kostymjackor eller cardigans. Tillbehör är också nyckeln till att skapa mer sofistikerade utseende, som du förmodligen redan har till hands.

Steg

Metod 1 av 2:
Skapa dressier utseende
  1. Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 1
1. Överväg att få dina grundläggande kläder skräddarsydda. Om du har en begränsad garderob, se till att dina kläder passar riktigt bra kan göra dem verkar klänningsare. Det kan vara billigare att ta välgjorda kläder som du redan har till en lokal skräddarsydd än att köpa en högre klass, bättre passande garderob.
  • Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 2
    2. Lägg till en jacka för att klä upp en tröja. Ett enkelt sätt att klä upp en tröja är att para det med en kostymjacka. Detta enkla steg gör en vanlig knapp-uppskjorta eller till och med en trevlig t-shirt i en klädd outfit som du kan bära på jobbet eller till och med för en natt ute på stan.
  • På samma sätt kommer att skapa en kjol eller fina byxor till en blus att skapa ett dressier utseende.
  • Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 3
    3. Sätt på en cardigan för ett mer sofistikerat utseende. En cardigan löser inte alla dina garderobsproblem. Men att lägga till en cardigan över en klassisk svart tank, till exempel, kan göra utdraget mycket dressier. Knappen minst några av knapparna för ett klassigare utseende.
  • Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 4
    4. Använd ett bälte. Ett bälte kan agera enbart som tillbehör, men det kan också hjälpa dig att ändra utseendet på din garderob. Till exempel kan du bära ett mager bälte över en tight-passande kostymjacka eller lägga till en ovanpå en klänning för att skapa en midja. Gör det kan göra din blick mer polerad och sätta ihop.
  • För killar kan ett bälte hjälpa till att binda en titt tillsammans, så välj en som är klassisk och sofistikerad, till exempel ett läderbälte i svart eller brunt.
  • Metod 2 av 2:
    Lägga till tillbehör
    1. Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 5
    1. Välj uttalande smycken. Ett enkelt sätt att klä upp grundläggande bitar är att välja smycken som lägger till en pop av färg till din outfit. Du kan prova ett stort chunky halsband i en ljus färg, till exempel att klä upp en vanlig topp. Alternativt kan du välja några sparkly örhängen för att göra ett uttalande med en klänning.
    • Bangle Armband eller Dainty Metallic Armband kan också höja en outfit, beroende på tillfället.
    • För en kille, överväga att lägga till ett snazzigt tie-klipp eller en snygg klocka.
  • Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 6
    2. Välj en scarf för att lägga till pizzazz. På vintern kan en tjock filt halsduk vända en tråkig outfit till något mycket mer intressant och sofistikerat. Försök plaid med neutrals eller en mjukgrå för att bryta upp en svart outfit. På sommaren kan en lätt skimrande halsduk lägga till en beröring av intresse.
  • På vintern kan du också lägga till fina handskar för en dressier utomhus outfit.
  • För killar kan en välgjord klassisk ullduk lägga till sofistikering, medan ett slips i ett subtilt mönster kan lägga till lite känsla.
  • Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 7
    3. Lägg till en välgjord handväska. En välgjord handväska kan göra någon outfit dressier. Om du väljer något som passar stilen på vad du har på dig, kan den höja outfiten. Det motsatta är också sant. Om du bär samma slarvig handväska med varje outfit kan det ta ner det. Du behöver inte hundratals påsar, men försök med två eller tre fina väskor som går med de flesta av dina outfits.
  • Du behöver inte spendera en förmögenhet på en namn-märkt väska. Men spendera lite mer än vad du normalt skulle ge dig en väska som kommer att vara längre. Leta efter bra material, en fin foder och välgjorda sömmar.
  • Välj minst en väska som kan lägga till lite färg i din garderob och plocka en annan för sin förmåga att blanda sig bra (tänk: neutral eller svart).
  • För en kille, välj en snygg väska som kommer att gå med det mesta av ditt utseende. Läder är ett klassiskt val, och du kan få en exklusiv messengerväska eller mer klassisk portfölj.
  • Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 8
    4. Bära en elegant sko. Att ha några snygga skor till hands är ett bra sätt att klä upp din garderob. Till exempel kan ett par stiliga klackar (som Black Stilettos) ta en kostym upp en nivå. På samma sätt kan ett par läderstövlar göra en genomsnittlig klänning till något Dressier och Edgier. Ett par vinge-tippade skor kan göra en genomsnittlig kostym till något mycket snyggare.
  • När du väl hittar skor älskar du (det är av anständigt kvalitet), överväga att få dem resoled när de sliter ut. Du kommer att ge dem ett nytt liv!
  • Bild med titeln Klä upp dina grunder Steg 9
    5. Gå inte överbord. Medan det kan vara frestande att lägga till ett stort halsband, stora sparkigt örhängen, en stor halsduk och en ljus klocka, med för mycket kan driva din outfit över kanten. Syfte för ett stort uttalande, och håll dina andra tillbehör mer dämpade.
  • Detsamma gäller för killar. Om du bär ett prickigt slips, lyser upp på de fina smycken och vice versa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande