Hur man skapar en kapsel garderob

En kapsel garderob är en relativt liten samling kläder som samordnar väl. Genom att noggrant välja cirka 30 objekt för din kapsel garderob, kan du montera en outfit som du älskar för något tillfälle. En bra kapsel garderob kommer att spara pengar, tid och garderobsutrymme och göra klädda en bris!

Steg

Del 1 av 3:
Gör din garderob liten och användbar
  1. Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 1
1. Rensa din garderob. En viktig del av kapselns garderob är att ha en rubbfri garderob som bara fylls med saker som du älskar och använder regelbundet. Lägg ut alla dina kläder, skor och tillbehör. Lägg undan alla objekt som du inte längre älskar, aldrig bära, passar dig inte, eller är inte längre i gott skick. Omedelbart donera eller kasta bort dessa saker så att du inte kan ändra dig och bestämma dig för att hålla dem.Box upp och lägg dig bort från säsongskläder.
  • Du kan Bygg hela din garderob från början Om du har tid, pengar och önskan, men i de flesta fall blir det mer praktiskt att börja med bitar du redan äger och älskar, och bygga din garderob upp därifrån.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 2
    2. Personifiera din kapsel garderob. Kapseln handlar om vad som ska fungera för dig. Det finns generellt någonstans runt 30 objekt. Dessa objekt inkluderar kläder, skor och tillbehör som alla samordnar.
  • Skapa inte den "perfekta" garderoben för ett liv du inte leder.
  • Om du aldrig klär upp, lägg inte pumpar eller kjolar i din kapsel.
  • Om du använder ActiveWear som vardagliga kläder, ska ActiveWear vara en del av din kapsel garderob.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 3
    3. Investera i grunderna. Det är bättre att få en bra kvalitet grundläggande som kommer att vara genom många tvättar och slitrar än att köpa snabba modeartiklar som kan vara billiga men kommer inte att vara genom den användning de kommer att få.De grundläggande, väsentliga föremålen ska alla vara koordinerande stilar, tyger och färger som vit, svart, grå, blå som kan blandas och matchas.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 4
    4. Se till att varje objekt i din kapsel garderob är smickrande. Lär dig om vilka kläder som ser bra ut med din specifik kroppsform och undertoner. Eftersom du bara har några av varje typ av kläder, så att du absolut älskar och känner sig självsäker i varje bit är avgörande.
    Expertips
    Natalie Kay Smith

    Natalie Kay Smith

    Hållbar Fashion Writernatalie Kay Smith är en hållbar modeförfattare och ägaren av hållbart chic, en hållbarhetsfokuserad blogg. Natalie har över 5 års hållbart mode och grönt livsskrivande och har arbetat med över 400 medvetna varumärken över hela världen för att visa läsarnas mode kan existera ansvarsfullt och hållbart.
    Natalie Kay Smith
    Natalie Kay Smith
    Hållbar modeförfattare

    Den första motivationen för att skapa en kapsel garderob är balans. Ofta, ju mer kläder du har, desto mindre känner du att du måste bära och ju mer stressiga dina morgnar är. Att ha en kapsel garderob förenklar ditt liv. Du börjar också köpa saker av mer värde och du är inte impulsinköp.

  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 5
    5. Uppdatera före början av en ny säsong. Utvärdera om din kapsel garderob är klar för förändringen i väder och om det finns några föremål som behöver bytas ut. Om du bygger din kapsel garderob väl, bör starten på en ny säsong vara den enda gången du måste handla för nya kläder. Nya föremål måste ersätta ett befintligt föremål. Till exempel, gör följande ändringar i övergången från sommaren till fall:
  • Byt ut pumpar eller sandaler för stövlar.
  • Byt ut tanken med tröjor.
  • Överväg att byta ut kort ärmskjorta med långärmad.
  • Förvara ut ur säsongskläder så att de inte tar upp rum i din garderob eller sinne.
  • Expertips
    Natalie Kay Smith

    Natalie Kay Smith

    Hållbar Fashion Writernatalie Kay Smith är en hållbar modeförfattare och ägaren av hållbart chic, en hållbarhetsfokuserad blogg. Natalie har över 5 års hållbart mode och grönt livsskrivande och har arbetat med över 400 medvetna varumärken över hela världen för att visa läsarnas mode kan existera ansvarsfullt och hållbart.
    Natalie Kay Smith
    Natalie Kay Smith
    Hållbar modeförfattare

    Proffstips: Bara handla i början av säsongen om du känner att något kan lägga till mer värde för din garderob än vad du redan har. Det gör din garderob mer speciell och tankeväckande.

    Del 2 av 3:
    Välja de väsentliga kläderna
    1. Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 6
    1. Hitta den perfekta vita tee. Detta kommer att matcha allt och kan klä sig upp eller ner, så det är ett måste i någon kapsel garderob. En bra kvalitet vit tee som inte ser genom kan faktiskt vara svårt att hitta och är värt att spendera extra pengar på.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 7
    2. Lager din garderob med några klassiska tees av någon neutral färg. Välj den stil som smickrar dig bäst. Du kan para det med en kjol eller jeans och lagra det under din blazer eller jacka.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 8
    3. Lägg till 1 till 3 tank toppar. Bära det ensam på en varm dag, lager under en ren blus, eller med din blazer eller cardigan.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 9
    4. Inkludera minst en fin blus. Detta kan vara vilken stil som ser bra ut på dig. Några exempel är knapp upp, wrap stil, tryckt och chambray. Det kan klä sig upp med kjol eller byxor eller avslappnad med jeans.
    Expertips
    Natalie Kay Smith

    Natalie Kay Smith

    Hållbar Fashion Writernatalie Kay Smith är en hållbar modeförfattare och ägaren av hållbart chic, en hållbarhetsfokuserad blogg. Natalie har över 5 års hållbart mode och grönt livsskrivande och har arbetat med över 400 medvetna varumärken över hela världen för att visa läsarnas mode kan existera ansvarsfullt och hållbart.
    Natalie Kay Smith
    Natalie Kay Smith
    Hållbar modeförfattare

    Proffstips: Välj neutrala färger med en accent här eller där och kanske ett tryck, så du blir inte trött på vad du har på dig.

  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 10
    5. Lägg till en eller två långärmade tees eller lätta tröjor. Detta kommer att bli bra en lite svalare dag. För ännu mer värme kan du laga med en blazer eller jacka.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 11
    6. Inkludera en blazer. Detta klär sig direkt upp din outfit. Det kan bäras med kjol, byxor eller jeans. Blazers är stora häftklamrar för kvinnor och män.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 12
    7. Lägg till 1 till 2 cardigans. Lag en med blusar, tankplattor och tees. Bära den med kjol, byxor eller jeans.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 13
    8. Inkludera en svart klänning. Den quintessential "lilla svarta klänningen" behöver inte vara liten, men det borde vara svart. Varje kvinna borde äga en. Svarta arbetar med många tillfällen och är bantning. Du kan laga med en cardigan, blazer eller halsduk för att blanda ut utseendet.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 14
    9. Lager din garderob med 1 till 4 par jeans. Jeans går med allt och kan bäras nästan var som helst. Detta är en häftklammer i Anyclosets. När du köper jeans, sök inte efter trender (e.g. rips och tårar) men för kvalitet och komfort och för vad smicker din form.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 15
    10. Inkludera ett par byxor eller fotledbyxor. För män, välj Chinos. Dessa kan bäras på jobbet eller för en trevlig kväll ute. Ankelbyxor är ett bra alternativ till slacks. Ett skräddarsyddat par byxor kan bäras i flera tillfällen beroende på vad du parar det med.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 16
    11. Lägg till minst en kjol. En svart kjol matchar allt som liknar hur blå jeans matchar allt. En grå eller vit kjol kan fungera också. Välj något inte för kort eller frilly. En väl vald kjol kommer att vara lämplig för arbete eller gå ut på kvällarna.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 17
    12. Inkludera ett par varje polos, avslappnad mönstrad knapp UPS och Oxford-knappen för män.Det här är lite trevligare än tees och en häftning i någon mans garderob.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 18
    13. Lägg till i minst en klänningskjorta för män. Beroende på vad du gör för arbete kan du behöva mer av dessa eller ingen alls.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 19
    14. Tänk på en koldräkt för män. Om du bär en kostym varje dag, inkludera ett par kostymer i din kapsel garderob. Om du sällan bär dem så behöver du inte räkna dem.
  • Del 3 av 3:
    Välja skor och tillbehör
    1. Bild med titeln Skapa en kapsel Garderob Steg 20
    1. Inkludera ett par par av svarta eller neutrala färgade patentpumpar. Detta kommer att klä upp någon outfit. Glöm inte att försöka bära dem med jeans för en klädsel avslappnad utseende!
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 21
    2. Lägg till 1 till 3 par neutrala färgade sandaler eller ballettlägenheter. Naken skor kommer att matcha med nästan allting. Du vill ha några lägenheter som är dressy.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 22
    3. Inkludera några god kvalitet gångskor. Välj ett par skor som du kan gå hela dagen i. Dessa kan vara allt från tennisskor till sandaler med bra stöd beroende på personlig preferens och livsstil.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel garderob Steg 23
    4. Tänk på minst en halsduk. Lägg bara en halsduk och ändra dina skor, och det är en helt ny outfit.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 24
    5. Inkludera en mångsidig kappa. En trench coat är en klassiker och går aldrig ur stil. Det kommer att lägga till sofistikering på alla utseende. Om beige är din färg, få den i beige.
  • Bild med titeln Skapa en kapsel Garderobe Steg 25
    6. Inkludera casual läderskor för män. Det kommer att finnas tider när klänningskor inte är nödvändiga, men sneakers är inte tillräckligt. Dessa kan vara loafers, båtskor eller spår Oxfords.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varje bit ska vara mångsidig och utbytbar. Bitar ska fungera bra ensamma eller lagras.
  • Du behöver inte inkludera sovkläder, underkläder, loungewear, träningskläder eller några stycken som krävs för ett tillfälle (som en formell klänning) i din kapsel garderob.
  • Leta efter välgjorda bitar som kommer att vara.
  • Varningar

    Använd inte "Behöver" ett objekt för att skapa din perfekta garderob som en ursäkt för att handla mer. Som besegrar syftet med en kapsel garderob.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande