Hur man hittar en stud

När du hänger bilder, hyllor, eller till och med en vägg-storlek plattskärms-tv, måste du se till att du hänger det säkert och på rätt plats. Om du inte vill hamna frustrerad och ha nagelhål och skruvmärken över dina väggar, lokalisera en stud innan du börjar hänga. Hitta en stud genom att använda en elektronisk eller magnetisk studfinder, eller genom att undersöka väggen och ytan för att räkna ut där tapparna är belägna.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en studfinder
  1. Bild med titeln Hitta en Stud Steg 1
1. Investera i ett verktyg som låter dig identifiera dubbar i dina väggar. Dessa kallas ofta Stud Finders eller Studsensorer. De kan köpas på hårdvaruaffärer, hemförbättringshandlare eller varuhus, och de är vanligtvis ganska billiga.
  • Bild med titeln Hitta en stud Steg 2
    2. Bestämma vilken typ av studfinder du har. Vissa studfyndare är magnetiska, så du kommer att känna ett drag när en stud identifieras baserat på närvaron av naglar eller ledningar som löper längs studben. Andra mäter förändringar i din väggbredd. Dessa kommer att signalera närvaron av en stud med ett ljud eller blinkande ljus.
  • Magnetic Stud Findare kan vara mindre effektiva än andra typer av studfinnare. Detta beror på att de inte diskriminerar mellan metaller. Ett metallrör som inte ligger nära en stud kommer att visas mycket samma till en magnetisk studfinder som en längd av trådmonterad på en stud.
  • Använd endast en studfinnare som mäter ändringarna i väggbredden om du har väggar av gips. Detta beror på att gipsmuren har en likformig bredd, vilket gör det enkelt för studfinden. Gips, å andra sidan saknar ofta enhetlig bredd, vilket kan störa stiftfinnaren.
  • Bild med titeln Hitta en Steg Steg 3
    3. Kalibrera Stud Finder om det behövs. Vissa modeller kommer att kräva att du kan kalibrera dem före användning. Du gör det genom att placera studfinnaren mot en del av väggen där det inte finns någon stud och slår på den. Kalibreringsprocessen tar olika längder av tid beroende på modell. Vissa modeller kan kalibrera om några sekunder medan andra kan behöva närmare en minut. Generellt kommer Stud Finder att indikera när den är klar med kalibrering eller om du behöver upprepa processen.
  • Studfinder som kräver kalibrering kommer i allmänhet att ha ett sätt att varna om du har placerat sökaren över en stud eller annat material som kan störa kalibreringsprocessen, såsom metall. Flytta bara Stud Finder till en annan plats och försök igen.
  • Bild med titeln Hitta en Steg Steg 4
    4. Var uppmärksam på vilken modell av studfinder du har. En kantfästsmodell kommer att lokalisera kanten på en stud. Så om du har en av dessa måste du upprepa processen från den andra riktningen för att hitta den andra kanten av studen. Du kan också behöva omkalibrera Stud Finder innan du gör ett andra pass. En centrumavkänningsmodell, å andra sidan, kommer att indikera var centrumets mitt är.
  • Om du har en kantfästsmodell, kom ihåg att bredden på dubbar kan variera mellan 1.5 och 3.5 tum (3.8 och 8.9 cm) Om din bostad använder 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) timmer. Andra bredder av timmer leder till olika stiftbredder. Därför, överväga att kontrollera med en entreprenör eller din hyresvärd för att bestämma hur breda dina studs är.
  • Bild med titeln Hitta en Stud Steg 5
    5. Kör verktyget över väggen vid installationshöjden för vad du vill hänga. Leta efter indikatorn som berättar att en stud har varit belägen. Upprepa denna process flera gånger i varierande höjder för att bekräfta att du har hittat en stud.
  • Om du har kantfästsmodell, markera där pipningen startar och slutar för att bestämma bredden på studen.
  • Mäta och markera 16 i (41 cm) steg över för att hitta ytterligare studs baserat på dina baseboards. Detta är typiskt stavavstånd. Äldre bostäder kan ha dubbar 24 tum (61 cm) från varandra. Använd din Stud Finder för att bekräfta att studs finns på dessa punkter.
  • Bild med titeln Hitta en Stud Steg 6
    6. Ta reda på om du har metallpinnar innan du borrar i dem. Många lägenheter och kontorsbyggnader använder metallpinnar i stället för trä. Om så är fallet för din bostad eller byggnad, måste du använda speciella fästelement. De flesta träskruvar kommer inte att gå igenom metall.
  • Använd självborrningsplåtskruvar om du har metallpinnar. Eller borra ett pilothål, använd sedan en gips eller träskruv som är bara större än pilothålet.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta studs i gips utan en studfinder
    1. Bild med titeln Hitta en Steg Steg 7
    1. Kontrollera trimmen. Vilken typ av interiör som helst som baseboard eller kronformning är fäst vid studs. Du kan hitta var tapparna är genom att leta efter små dimples i trimmen. Dessa indragningar är där trimet spikades på studben. Spikhålen är fyllda med caulk och målade över efter att trimmen är fastsatt, men i allmänhet är de synliga om du ser noga nog.
  • 2. Använd en ficklampa. Slå på en ficklampa och sätt den på golvet så det lyser upp på väggen. Leta efter små ofullkomligheter, som dimples, som körs i en vertikal linje för att identifiera tapparna. Detta fungerar bäst om din vägg är slät, snarare än texturerad.
  • Bild med titeln Hitta en Steg Steg 8
    3. Prova knocktestet. Detta kräver att du knackar lätt på väggen för att se om du kan höra om en stud har lagts till. Ett område utan stud kommer att producera ett lågt, ihåligt ljud. Ett område med en stud kommer att producera ett högre, mer solidt ljud. Öva i områden där du vet att det finns dubbar att träna ditt öra.
  • Bild med titeln Hitta en Steg Steg 9
    4. Kör en stift i den plats där du tror att studen är belägen. Om det finns en stift där, kommer stiftet att sluta när den kontaktar träet. Om det inte finns någon stud, kommer du att stöta på lite motstånd och stiftet kommer att gå hela vägen in i väggen.
  • Om du inte hittar en stud första gången du använder en stift, prova trådtestet. Mode en kapphängare eller annan bit lång, tunn, styv tråd i rätt vinkel. Sätt i ledningen i hålet du har gjort i väggen och snurra den tills den kontaktar en stud. På så sätt behöver du inte slå flera hål i din vägg.
  • Bild med titeln Hitta en stud steg 10
    5. Leta upp växlar och utlopp på dina väggar. De flesta elektriska lådor kommer att monteras på kanten av en stud. Stäng av strömmen till den omkopplaren eller uttaget och ta bort locket. Du borde då kunna se vilken sida av strömbrytaren studen är placerad på genom att leta efter monteringsskruvarna. Om du inte kan, använd knack eller stifttest för att bestämma placeringen av studen.
  • Mäta åtminstone /4 tum (1.9 cm) bort från utloppet eller den elektriska enheten för att hitta mitten av studen. Prova Knock eller PIN-testet om du vill räkna ut studens bredd. Kom ihåg att studs normalt kommer att placeras vid 16 tum (41 cm) på vardera sidan av utloppet / switchen.
  • På samma sätt surrar studs fönster och dörrar.
  • Bild med titeln Hitta en Stud Steg 11
    6. Beräkna studpositioner genom mätning från hörnet till hörnet. Eftersom studs tenderar att vara 16 i (41 cm), kan du mäta in från något hörn för att räkna ut var du hittar dubbar.
  • Kom ihåg att inte alla väggar är delbara med 16 tum (41 cm) exakt, så det kan finnas några dubbar som dyker upp på ett avstånd som är mindre än 16 i (41 cm) från föregående eller nästa stud.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta studs i en gipsvägg
    1. Bild med titeln Hitta en Steg Steg 13
    1. Prova en stark magnet eller magnetisk studfinder. En elektronisk studfinnare som mäter förändringar i väggdjupet fungerar inte på gips. Men en magnetisk studfinnare eller särskilt stark magnet kan indikera var träloten har spikats på studben.
    • På samma sätt kan du använda en metallkänsla studder för att lokalisera naglarna som håller lathen på studben. Slå bara på studfinden och kör det både vertikalt och horisontellt längs väggen.
    • En metalldetektor kan också visa dig var lath har spikats till studen.
    • Om du använder någon av dessa metoder, kom ihåg att hitta flera studs och mäta avståndet mellan dem för att se till att du inte har hittat ett metallrör eller tråd som inte är ansluten till studben.
  • Bild med titeln Hitta en Steg Steg 14
    2. Prova knocktestet istället för stifttestet. Knocktestet fungerar fortfarande för gips. Knacka på väggen för att se om en stud är närvarande. Ett område utan stud kommer att producera ett lågt, ihåligt ljud, medan ett område med en stud kommer att producera ett högre, mer fast ljud.
  • Medan du kan hitta dubbar i gips genom att köra en stift genom väggen för att se om den träffar studsen, är gips generellt för tuff för en stift för att tränga in. En stift kommer inte heller att gå igenom träsläktet i alla fall.
  • Använda växlar och utlopp för att hitta dubbar kommer också att fungera. Alla elektriska omkopplare eller utlopp kommer att monteras på en stud. Stäng av el till strömbrytaren eller utloppet och ta bort plastlocket för att se på vilken sida av stiftet omkopplaren eller utloppet är monterat genom att leta efter skruvarna.
  • Bild med titeln Hitta en Steg Steg 12
    3. Använd trä lath för att hålla lättare föremål. Hängande föremål på en gipsvägg kan vara lättare än att hänga dem på gips eftersom gips appliceras på ett inre lager av trä lath. Lath är i allmänhet tillräckligt stark för att hantera något föremål som väger mindre än 10-15 pund (4.5-6.8 kg). Men för tyngre saker som tv-apparater behöver du fortfarande hitta minst en stud.
  • Bild med titeln Hitta en Stud Steg 15
    4. Häng tunga föremål med ett väggankare. Du kanske inte behöver oroa dig för dubbar om du använder en stark nog väggankare. Vissa väggankar är tillräckligt starka för att hålla flera hundra pund, oavsett om det är gips eller gips. Kom alltid ihåg att läsa instruktioner noga innan du hänger något på ett väggankare för att undvika allvarliga skador på din vägg.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta bilder av dina väggar om du bygger ditt eget hem eller ombyar en del av ditt hem. Detta ger dig en värdefull referens i framtiden när du letar efter studs.
  • Montera tunga föremål, som TV, i centrum av studen för att säkerställa att de är fastsatta säkert.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande