Hur man färgar blommor

Medan naturen ger många blommor i ett brett utbud av färger, är några av de briljant färgade blommorna som ses på bröllop, i blomsterhandlare och i högkvalitativa bilder i tidningar ibland färgade. Oavsett om du arbetar med färska blommor, färgade blommor eller silkeblommor, kan du skapa den perfekta huesblomningen av ditt val hemma med några olika döende metoder.

Steg

Metod 1 av 5:
Döende färska blommor med matfärg
  1. Bild med titeln färgblommor Steg 1
1. Välj dina blommor. Processen med att döda färska blommor innebär att man lägger till en färg till vatten och väntar på att blommorna absorberar det. Färgen kommer att absorberas av dina blommor så det är bäst att välja ljusa blommor. Populära val inkluderar rosor, dynor, orkidéer, mammor och drottning annes spets men du kan prova någon blekfärgad blomma.
  • Bild med titeln färgblommor Steg 2
    2. Välj dina färger. Bestäm vilka färger du vill ha. Om du använder en flytande matfärg kan du blanda färgerna för att få det du vill ha. Vanligtvis kommer matfärguppsättningar med gul, röd, grön och blå, men du kan blanda dessa för att skapa andra färger. Alternativt kan du använda pulverformiga blommiga absorptionsfärger.
  • 3. Förbered ditt färgade vatten. Fyll en vas med tillräckligt varmt vatten för att dondera stammarna. Lägg till blommat och färgämne till vattnet. Det finns ingen rätt eller fel sätt att lägga till färgämnet - desto mer färgämne lägger du till, ju mer livfulla blommans färg blir, desto mindre färgämne, desto mer dämpas.
  • 4. Förbered dina blommor. Innan du sätter dina blommor i det färgade vattnet måste du klippa stammarna. Använd ett par trädgårdsskärmar eller skarpa sax för att skära en tum eller två av stammen 1-2 tum (2.5-5.1 cm) i 45 graders vinkel. Ta bort eventuella extra löv som du inte vill ha. Detta möjliggör optimal vattenabsorption, påskynda den totala tiden som tar dina blommor att byta färg.
  • Efter att ha plockat dina blommor kan du lämna dem ut utan vatten i ett par timmar. De kommer att få törstiga och när du skär stammarna och lägg dem i din färglösning, kommer de att absorbera färgen ganska snabb.
  • 5. Placera dina blommor i vattnet och vänta. Sätt din bukett blommor i den beredda vasen Färgen kommer inte att dyka upp i blombladet omedelbart, men det blir inte länge. Beroende på blomman kan det ta 1 till 6 timmar för att de ska vara snyggt färgade. Ju längre du lämnar blommorna, desto snabbare blir färgen.
  • Bild med titled färgblommor Steg 6
    6. Ta bort dina blommor från färglösningen. Skär stammarna och lägg dem i en vas med färskt varmt vatten och blommat. För att hålla blommorna ser färskt, bör du lägga ett nytt vatten i vasen åtminstone varannan dag och lägga till ny blommat varje gång. Färgen kommer att förbli i blommorna tills de så småningom vill och dö.
  • Metod 2 av 5:
    Dip-döende färska blommor
    1. Bild med titeln färgämnen Steg 7
    1. Köp blommig dip-färg. För dip döende färska blommor måste du använda specialflorist dip färgämne. Detta är tillgängligt online och från vissa grossistblomsterhandlare. Din blomsterhandlare kan beställa detta för dig. Typiskt kommer dessa färgämnen i tio färger, men du kan enkelt blanda färgämnen för att få rätt färg.
  • Bild med titeln färgämnen Steg 8
    2. Välj dina blommor. Eftersom du kommer att belägga utsidan av blombladet med färgämne istället för att de absorberar det, kan du använda nästan alla färger och arter av blomma. DIP Dye är inte helt ogenomskinlig men, så kom ihåg att vita / bleka blommor kommer att ha en ljus, djärv nyans medan mörkare färgade blommor kommer att sluta en rik, mörk nyans. Välj blommor som är helt i blom, så att var och en av kronbladet kommer att ha lätt tillgång till färgämnet.
  • Du kan skapa mycket mörka blommor genom att använda mörka blommor till start-röda blommor doppade i lila färgämne kommer att sluta en mörk plommonfärg, till exempel.
  • 3. Förbered ditt färgämne. Häll ditt färgämne i en skål eller liten hink - någon behållare med en bred brim kommer att fungera. För en mer dämpad färg, lägg till isopropylalkohol till din färgmix. Placera tidningen eller en droppduk under behållaren, för att förhindra splatters och droppar från att färgas av din arbetsyta.
  • 4. Doppa dina blommor i färgämnet. Håll en enda blom upp och ner i slutet av stammen, så att knoppen är vänd nedåt. Sänka blomman i färgämnet och håll den i färgämnet i några sekunder, se till att varje petal utsätts för färgämnet. Lyft sedan blomman ut ur färgämnet och skölj det i färskt vatten. Undvik att skaka den nyfärgade blomman eller du kommer att sluta med färgfläckar på dig själv och ditt arbetsområde som inte kommer ut.
  • 5. Sätt blommorna i en vas med varmt vatten och blommat. Sätt vasen ur vägen på en skyddad yta tills de är torra för att röra. Det är viktigt att du låter blommorna torka helt innan han hanterar dem, annars kommer färgämnet att överföra från blommorna till dina händer, kläder och möbler, vilket orsakar en fläck.
  • 6. Upprepa processen. Följ de ovan nämnda stegen för var och en av blommorna i din gäng, tills de alla har blivit färgade. Om blommorna inte är så mörka / ljusa som du hade hoppats på, kan du doppa dem en andra gång och låt dem torka för en djupare nyans.
  • Metod 3 av 5:
    Använda sprutfärg för färska och torkade blommor
    1. Bild med titeln färgblommor Steg 13
    1. Köp blommig sprayfärg.Blomsprayfärg är mycket lik sprutfärg, förutom att det görs så att det inte kommer att döda färska blommor och klibbar blomblad. Blomsprayfärg (eller blommig sprayfärg) kommer i olika färger, och är säker att använda på både färska och torkade blommor. Tänk på att det kan bli ganska rörigt, spraya måla en bukett blommor.
  • Bild med titeln färgämnen Steg 14
    2. Välj dina blommor. Sprayfärg är ogenomskinligt när den appliceras och kommer helt att täcka färgbladet under blombladet under. Som ett resultat kan du använda någon färg, form eller arter av blomma du vill ha.
  • 3. Ställ in din arbetsyta. Med hjälp av sprayfärg är rörigt företag, så det är viktigt att du ställer in ett speciellt arbetsområde för att göra det i. Flytta in i ett välventilerat utrymme - som ditt garage eller uppfart - och lägg ner en droppduk eller tidningar.Sätt på gummihandskar och gamla kläder som du inte har något emot att bli lite smutsig och färgad.
  • 4. Förbered sprutfärgen. Med locket fortfarande på, skaka burken av sprayfärg i 20-30 sekunder. Ta bort locket och vrid munstycket så att den svarta pricken är i linje med den riktning du vill spraya.
  • 5. Spraya dina blommor. Håll varje blomma upp individuellt, så att knoppen är vänd bort från dig. Med din andra hand, håll burken av sprayfärg 15-18 tum (38.1-45.7 cm) bort från blomknoppen. Håll ner munstycket för att släppa färgämnet, vrida blomman som du gör för att spruta det jämnt. Spraya blomman tills den är helt täckt med en jämn färgfärg.
  • Bild med titled färgblommor Steg 18
    6. Ställ blomman åt sidan för att torka. Sätt den nyfärgade blomman i en vas eller annan behållare som håller den upprätt. Färgen tar 1-3 timmar att torka beroende på temperatur och fuktighet. Rör inte blommorna tills de är helt torkade, annars kommer färgämnet att gnugga på dina händer och kläder.
  • Sätt blommorna i ett varmt, torrt rum för att hjälpa dem att torka snabbare.
  • 7. Upprepa denna process på de återstående blommorna. Fortsätt arbeta genom din bukett, spruta varje blomma individuellt och sedan sätta den i en vas för att torka. Du kan lägga till flera lager av färgämnet till blommorna om du inte är nöjd med densiteten eller ljusstyrkan i färgen.
  • Metod 4 av 5:
    Använda tygfärg på torkade blommor
    1. Bild med titled färgblommor Steg 20
    1. Välj ditt tygfärg. Tygfärg kommer framgångsrikt att färga någon typ av blomma, men eftersom det innebär kokande vatten och hårda kemikalier, kommer det att förstöra färska blommor. Om du dock har torkat blommor som du vill lysa upp, kan du använda tygfärg för att uppnå uppgiften. Välj vilket pulver eller flytande tygfärg, de använder alla vanligtvis samma process för att blanda färgämnet med kokande vatten. Tänk på att du kan välja hur ljus eller mörk dina blommor kommer att baseras på hur länge du lämnar dem i färgämnet.
  • Bild med titeln färgblommor Steg 21
    2. Välj dina torkade blommor. Blommor som är färgade tenderar att bruna, vilket gör dem lite svårare att färga. Som ett resultat bör du leta efter ljushöjda blommor, eftersom mörka färgblommor blir för mörka för att färga effektivt. Vit, grädde och ljusblå blommor är bäst för detta. Populära torkade blommor inkluderar hortensior, barns andetag och rosor. Tänk på att dina blommor måste ha blivit helt torkade i minst 2 veckor innan de döende dem.
  • Undvik blommor som är skadade eller missfärgade, eftersom det fortfarande kommer att visa även när det är färgat.
  • 3. Förbered ditt färgämne. Varje märke av färgämne kommer att skilja sig något i form av instruktioner, men kommer att innebära att det förpackade färgämnet med en proportionell mängd kokande vatten. Medan färgämnet kokar, sätt upp droppduk eller tidning i arbetsområdet för att undvika att bli färgämne på dina kläder eller bänkskiva.
  • 4. Doppa varje blomma i färgämnet. Håll en enda torkad blomma av stammen så att blomningen är pekad nedåt. Långsamt doppa blomman i färgämnet och håll den i 5-10 sekunder. Dra ut det och undersöka färgen - om du är nöjd med nyansen, ta bort det helt. Annars sätta blomman tillbaka i färgämnet tills du når önskad färg, kontrollerar ofta.
  • Bild med titeln färgblommor Steg 24
    5. Häng blommorna för att torka. Använda en klädstreck eller ett torkställ, häng var och en av dina blommor upp och ner för att torka helt. Sätt dem i ett varmt, torrt rum för den snabbaste torkningstiden - lämna dem i minst 24 timmar innan de använder dem som dekorationer.
  • Metod 5 av 5:
    Döende silkeblommor
    1. Bild med titeln färgämnen Steg 25
    1. Samla dina varor. Silkblommor kan inte färgas med tygfärg, eftersom tyget inte kan kokas. Även om du kan försöka använda matfärgning, kommer det sannolikt att skölja av tyget eftersom det inte är permanent. Den mest framgång har kommit från döende silkeblommor med akrylfärg. Därför behöver du ett rör av akrylfärg i en färg efter eget val, en behållare av gelmedium och vatten.
  • 2. Förbered dina blommor. Beroende på vilken typ av silkblomma du använder, kan du behöva förbereda dem lite. Om din blomma har en stamen i mitten, måste du använda målarebandet för att blockera det för att förhindra att det blir färgat. Allt annat du inte vill ha färgas bör också blockeras med målare tejp också.
  • 3. Gör ditt akrylfärg. För att göra färgämnet för dina silkblommor, blanda 2 delar akrylfärg med 1 del gelmedium, använd en rörstift eller sked för att helt innefatta detta och sedan lägga till en liten mängd vatten för att tunna ner det. Mängden vatten som du lägger till blandningen är beroende av hur ljus du vill att färgämnet ska vara mer vatten du lägger till, blaner den slutliga färgen. När du är klar, sätt färgämnet i en bred brimmad skål eller behållare och placera tidningar runt den för att förhindra läckage.
  • 4. Färga dina blommor. Placera en enda blomma i färgämnet och håll den så att den är helt täckt i färgen. Lyft försiktigt ut det av färgämnet med hjälp av stammen eller pincetterna (om det inte finns någon stam) och placera den på tidningarna. Använd en pappershandduk för att klappa blomman och ta bort det överskottsfärgade. Låt sedan blomma för att torka på tidningen i 2-3 timmar.
  • Bild med titeln färgämnen Steg 29
    5. Upprepa processen. Arbeta igenom alla dina blommor, dö dem med de ovannämnda metoderna. Efter att de har torkat i ca 3 timmar, ta bort eventuella målare tejp som du kanske har tillämpat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd ett glas eller keramisk vas i stället för en plastbehållare för att hålla färgade blommor eftersom färgämnet är sannolikt att fläcka plast.

    Varningar

    Var alltid försiktig med färgning, eftersom det kan skapa permanenta fläckar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande