Hur man förutspår vädret med moln

Observera moln är ett enkelt men effektivt sätt att prognostisera kortsiktiga väderförhållanden. Höga, gles utspridda moln som Cumulus och Cirrus Clouds producerar vanligtvis inte nederbörd, medan mer otrevliga moln som arcus moln och tratt moln indikerar svåra stormar och regn, sleet eller snö. Spåra moln förändras under en dag för den mest exakta bilden av väderprognosen.

Steg

Metod 1 av 2:
Erkännande av rättvisa väderklipp
  1. Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 1
1. Titta högt i atmosfären för tunna och fjäderiga cirrusmoln. Cirrus Clouds består av iskristaller som faller genom atmosfären. De är wispy-looking och vanligtvis spridda gles över himlen. Cirrus moln högt i atmosfären bekräftar gott väder, eftersom de sällan någonsin producerar nederbörd eller stormar.
  • Cirrus Clouds är de mest rikliga av alla högkvalitativa moln.
  • Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 2
    2. Kontrollera efter puffy, spridda kumulus moln lågt i atmosfären. Cumulus Clouds är den typ av moln du ser på en vacker sommardag. Leta efter ljusa, fluffiga moln som är åtskilda tillräckligt långt ifrån varandra för att tillåta den blå himlen att lysa genom tydligt. Cumulus moln brukar ange rättvist väder.
  • Stratokumulus moln är tätare och indikerar lätt regn eller snö.
  • Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 3
    3. Notera låga hängande grå stratus moln som sträcker sig över himlen. Stratus moln ses vanligtvis på mulet dagar eftersom de ofta blockerar hela himlen med en tråkig grå färg. Leta efter Stratus-moln för att bekräfta en dimmig dag med lite till ingen nederbörd.
  • Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 4
    4. Titta på skålformade lentikulära moln som är låg i atmosfären. Lentikulära moln inträffar mestadels i bergiga eller kuperade områden där stabil, fuktig luft passerar över förhöjd mark. Leta efter unika, UFO-formade moln som är speciellt slående strax före solnedgången. Lentikulära moln är vanligtvis ett tecken på gott väder eftersom de inte är förknippade med stormar eller stark nederbörd.
  • Metod 2 av 2:
    Spotting nederbörd och stormmoln
    1. Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 5
    1. Var uppmärksam på långa, platta cumulonimbus-moln som indikerar stormar. Cumulonimbus moln A är större, tätare version av cumulus moln som sträcker sig högt in i atmosfären. När de når en del av himlen där luften inte längre är flytande, plattar deras form på toppen. Leta efter dessa mothållformade moln för en stark indikation på att en åskväder kommer.
    • Under en dag kan rättvist väder cumulus moln bli cumulonimbus moln.
  • Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 6
    2. Håll ett öga ut för cirrokumulus moln högt i atmosfären, vilket ger utfällning. Cirrocumulus Clouds utvecklas från Cirrus Clouds. De har en krusningsform och är vanligtvis kornig i utseende. Leta efter Cirrocumulus Clouds för att ange ett överhängande nederbörd eller snöfall.
  • I tropiska regioner kan cirrokumulus moln indikera en kommande orkan.
  • Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 7
    3. Leta efter små fläckar av Altocumulus-moln, vilket innebär åskväder. Alto-Cumulus Clouds är midnivå moln som består av vattendroppar och visas som gråa, puffiga, oregelbundna föremål. Dessa moln ses oftast i ett lager av små moln. Leta efter altokumulus moln på dagar med varma, fuktiga, temperaturer för att förutsäga åskväder inom några timmar.
  • Till exempel, om du ser altokumulus moln på morgonen, kommer det sannolikt att storm på eftermiddagen.
  • Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 8
    4. Titta på låghängande, hyllliknande arcusmoln som indikerar regn. Arcus moln är horisontella moln som svävar ominously low. De är vanligtvis en indikation på att en storm kommer att inträffa. Leta efter ARCUS-moln för att förutsäga regn, åska och lätta med närliggande säkerhet.
  • När du upptäcker arcus moln, sök skydd så snart som möjligt för skydd mot stormen.
  • Bild med titeln Prognos Vädret med moln Steg 9
    5. Var medveten om trattmoln, som kan bilda tornador. Traktmoln har en avsmalnande form och verkar komma från basen av ett större moln. Tornados kan uppstå om denna typ av moln når marken med en våldsam vindhastighet. Vara på utkik efter trattmoln som indikerar att allvarliga stormförhållanden är överhängande.
  • Sök skydd direkt om du upptäcker ett trattmoln i himlen som tunga stormar och tornador kan vara mycket farliga.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande