Hur man rengör gutters utan steg

Rengör din takrännor Utan en stege är ingen lätt uppgift - om du inte har rätt verktyg. En dammsugare, högtrycksflus, eller speciellt utformad rännor eller tang kommer att göra det möjligt att rensa gunken ur dina rännor på ett säkert och effektivt sätt från marknivå. Du kan även riga upp ditt eget DIY Gutter-vakuum med hjälp av material som du sannolikt redan har ljugit hemma!

Steg

Metod 1 av 3:
Dammsuga dina takrännor
  1. Bild med titeln Clean Gutters utan en stege Steg 1
1. Köp en Gutter Attachment för ditt våta / torrt vakuum. Numera säljer många tillverkare gutterrengöringsmedel som är utformade för att passa över de flesta vanliga butiksvakuum och lövblåsare med "Reverse" -funktioner. Dessa har vanligtvis en C-formad konstruktion, så att du kan koppla in dem i dina takrännor från marknivå. Släpp bara bilagan på munstycket i ditt vakuum och få rengöring.
  • Du kan köpa en grundläggande rentrengöringsfäste för cirka $ 30. Du kan också hitta dessa tillbehör på ditt lokala hårdvaruaffär eller hemförbättringscenter.
  • Om du inte redan äger ett vått / torrt vakuum kan du också få en av dessa från ditt lokala hemförbättringscenter. De kostar vanligtvis cirka $ 100 helt nya, och cirka $ 20 per dag att hyra.
  • Beroende på höjden på dina takrullar kan det vara nödvändigt att ansluta din vakuumförlängning till en eller flera förlängningsstänger för att se till att den kommer att nå.
  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 2
    2. Rig upp din egen rännfäste med hjälp av kanallödor och tejp. Om ett nytt rengöringstillbehör inte är i din budget, oroa dig inte - du kan enkelt göra din egen med några billiga, lättillgängliga material. Först, passa ditt våt / torrvakuum eller bladblåsare med 1 eller 2 förlängningsstänger för att förlänga din räckvidd. Därefter slutar Tape 2-kanalerna tillsammans innan du tar bort kontrotionen till vakuumets munstycke. Det är lika enkelt som det!
  • För att säkerställa att din provisorisk rännanslutning håller ihop, använd en stark typ av tejp, som kanal eller gorillband.
  • Aluminiumkanal Elbows kostar ungefär $ 5 stycken på de flesta hårdvaruaffärer, vilket innebär att du kan spara ungefär $ 20 genom att cobble ihop din egen bilaga om du redan har en lämplig rulle av tejp.
  • Dricks: Var noga med att handla om kanalögon som passar över munstycket i ditt vakuum utan för mycket extra utrymme runt kanterna. Ett par armbågar med en diameter av 3 i (7.6 cm) ska passa bekvämt över en standard 2.5 i (6.4 cm) Vakuummunstycke.

  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 3
    3. Stå under dina takrännor och höja din vakuumfäste till gutternivå. Gå in i position nedan och något framför sektionen av rännan du vill rengöra. Lyft upp din vakuumfäste upp och över kanten av rännan så att den öppna änden vilar i botten av rännan. När du är redo att börja rengöra, slå på vakuumet.
  • Stå så långt tillbaka från rännan som möjligt när du bor inom ett bekvämt rengöringsavstånd för att undvika att bli täckt av fallande skräp.
  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 4
    4. Kör vakuumet längs längden på dina takrännor för att suga ut skräp. Gå långsamt från ena änden av rännan till den andra, var försiktig så att du inte låter bilagan glida ut ur spåret. När du slutar städa ut en rak sektion, flytta till nästa. Suget från vakuum- eller bladblåsaren bör vara tillräckligt starka för att avlägsna de flesta lös, torra skräp.
  • Du vill också undvika att oavsiktligt dra på dina takrännor med den krokliknande bilagan. Om du drar för hårt kan du faktiskt skada rännan.
  • Dammsugning kommer att fungera bäst för torr och delvis fuktig skräp, såsom löv, kvistar och tallnålar. Om dina takrännor är fyllda med fuktiga, mulchliknande klumpar, kan du få bättre resultat med hjälp av ett rännans flusher eller rent rengöringsverktyg.
  • Metod 2 av 3:
    Rensa ut dina takrännor med en gutterflusare
    1. Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 5
    1. Plocka upp en Gutter Flusher-tillbehör online eller på din lokala hårdvaruaffär. En gutterflusare är en typ av liten, krokformad spruta på en lång pol som tjänar som en högdriven förlängning för en normal trädgårdsslang. En bra gutterflusare kan kosta var som helst $ 25 till $ 50, vilket gör det till en ganska prisvärd marknivå gutter-rengöringslösning.
    • Din gutterflusare kan eller kanske inte med sitt eget utökat handtag. Om det inte gör det, eller om det fortfarande inte är tillräckligt länge för att nå dina takrännor, måste du köpa en separat genomströmningspole för att fästa den till. Du kan ofta hitta en av dessa för så lite som $ 20-30.
    • Det finns också gutterflushers avsedda att snabbt par till munstyckena i någon spruta eller tryckbricka med en trollstav. En av dessa bilagor kan komma till nytta om du hellre inte behöver vrida din slang varje gång du rengör dina takrännor.
  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 6
    2. Infoga eller skruva fast rännans flusare i slutet av din slang. Några gutterflushers glider direkt in i en standardslangmunstycke - andra måste skruvas på plats. Beroende på den exakta modell du arbetar med kan du också behöva koppla en separat spärr- eller låsningsmekanism för att garantera en säker anslutning under användning.
  • Var noga med att läsa igenom instruktionerna som följde med din Gutter Flusher för att bekanta dig med sin grundläggande design och funktion innan den tog det ut för sin jungfru.
  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 7
    3. Slå på vattnet till din slang. Vrid handhjulet på din slangs spigot hela vägen till vänster (moturs). När vattnet flyter, kommer det att röra sig genom slangen i rännans flusare, fly från munstycket i en högtrycksstråle kraftfull nog för att spränga ut även den mest envis rännan.
  • Trots att du bara har ett enda munstycke, producerar de flesta gutterflushers en bred, fanningsström som hjälper till att se till att verktyget gör sitt jobb även om det inte hålls på en perfekt nedåtgående vinkel.
  • Om du kör din rännans flusare genom en tryckbricka eller sprutstav, måste du hålla ner enhetens utlösare för att frigöra strömmen.
  • Gutterflushers avger ganska stora mängder vatten, vilket innebär att du kan se en liten ökning av din räkningsräkning om du använder din regelbundet.
  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 8
    4. Svepa rännans flusher långsamt från ena änden av rännan till den andra. När du flyttar verktyget, kommer den kraftfulla strömmen av vatten som det avger att bryta upp och tvätta bort klumpar av komprimerad organisk materia som har blivit cementerade på plats på grund av tid och fukt. Spola en sektion av rännan i taget tills dräneringsvattnet körs klart och fortsätt sedan till nästa avsnitt.
  • Gutter Flushers tenderar att göra ett snabbare och mer noggrann jobb med att städa ut stoppade gutters än vakuumfästen eller manuella borttagningsverktyg.
  • Varning: Ändra till några gamla kläder som du inte har något emot att smutsiga innan du kommer till jobbet. Saker är bundna att bli röriga med allt det vattnet och lösa skräp som flyger runt.

    Metod 3 av 3:
    Ta bort skräp manuellt
    1. Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 9
    1. Plocka upp en gutter rake eller tongfäste. Om du föredrar att städa ut dina gutters det gammaldags sättet men inte vill bryta ut en stege för att göra det, kommer en av dessa verktyg att vara din bästa satsning. Du kan hitta dem på ditt grannskapsutrustning eller hemförbättringscenter, eller hos någon återförsäljare som bär uteservering.
    • Du kan köpa en no-frills gutter rake bilagan för runt $ 15-20, medan en uppsättning tang kan köra dig $ 30 eller mer.
    • Båda dessa verktyg är utformade för att fästa i slutet av en vanlig förlängningspol, som bör lägga till högst $ 10-20 till din totala kostnad.

    Dricks: Om vädret i ditt område är oförutsägbart kan det vara klokt att investera i ett av varje verktyg. Använd din rake för att lossa torrt skräp, och boka dina tang för att plocka upp våta material som du inte kan gräva ut med en rake.

  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 10
    2. Skrapa torr skräp ut dina rännor lite i taget med en rännare. Håll raken så att det vinklade huvudet är vänd bort från dig och höjer det upp till din rännor. När det är inuti, dra polen mot dig för att dra kluster av löv, pinnar och andra skräp över kanterna. Fortsätt på detta sätt tills du har befriat så mycket skräp som möjligt.
  • Rem på en ansiktsmask och bära solglasögon eller liknande ögonskydd för att förhindra att små bitar av lösa skräp som faller i dina ögon, näsa och mun när du arbetar.
  • Medan det kanske är den billigaste lösningen övergripande, kan raking ut dina takrännor vara svårt, tidskrävande arbete. Var beredd att ta korta pauser så ofta som behövs när dina armar börjar däcka.
  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 11
    3. Använd Gutter Tang för att skopa ut våt, sönderdelande skräp. Höja tangarna så att de är placerade strax ovanför rännan med armarna öppna. Dra strängen vid basen av bilagan för att klämma tången stänga runt en hamn av skräp, lyft sedan den ur rännan och lossa strängen för att släppa den. Fortsätt i korta sektioner tills du har rensat hela längden på rännan, brytning när det behövs.
  • Det är också en bra idé att ha på sig en ansiktsmask och ögonskydd när du arbetar med tång, eftersom du sannolikt kommer att sprinklas med drivande skräp.
  • Om du planerar att plocka upp de skräp du rensar ut ur dina takrännor, försök att koncentrera dig så mycket som möjligt i samma allmänna område. Detta gör det mycket lättare att hantera senare.
  • Bild med titled Clean Gutters utan en stege Steg 12
    4. Placera gunken du tar bort i en soptäcke eller skottkärra för enkel bortskaffande. När du är färdig med rengöring, rake eller skovlar den fallna skräpet i påsen, förseglar den där och tätt och chuck den i papperskorgen. Alternativt kan du överföra materialen till en skottkärra och dumpa dem i skogen eller en out-of-the-way del av din gård eller trädgård för att låta dem bryta sig naturligt.
  • De sönderdelande löv, pinnar och andra organiska ämnen i dina takrännor kan göra utmärkt kompost.
  • Tips

    De flesta hemförbättringsspecialister rekommenderar att man får vana att rengöra dina takrännor 2-3 gånger per år, eller oftare efter behov.
  • Om täppt takrännor är ett konstant problem för ditt hem, överväga att installera lite specialitet rännvakt. Dessa är väsentligen skärmar som passar rätt över dina takrännor, vilket håller skräp ut samtidigt som regnvatten kan passera igenom.
  • Varningar

    Försummelse att rengöra dina takrännor kan leda till allvarliga, potentiellt kostsamma problem, inklusive mögel och våtrot, läckor, insektsinfestationer, skada på din gård eller uppfart, eller till och med en knäckt grund.

    Saker du behöver

    Dammsuga dina takrännor

    • Shop vakuum eller bladblåsare med omvänd funktion
    • Gutter-rengöring vakuumfäste
    • Vakuumförlängningsstänger (tillval)
    • Aluminiumkanal Elbows (Valfritt)
    • Starkt tejp (tillval)

    Spola dina takrännor med vatten

    • Trädgårdsslang, tryckbricka eller spruta
    • Gutter Flusher Tool
    • Genomströmningspolen (tillval)

    Ta bort skräp manuellt

    • Gutter Rake eller Tong Attachment
    • Metallförlängningspol
    • Soptäcka eller skottkärra
    • Kompostfack (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande