Hur man väljer japanska lönnträd

Japanska lönn är prisade för sin skönhet och mångfalden av deras storlek, färg och bladstruktur. De långsam växande träden är särskilt älskade av trädgårdsmästare, som använder dem för landskapsarkitektur, dekoration och till och med botanisk konst som formning. Om du funderar på att föra in en japansk lönn för att försköna din gård eller trädgård, beror ditt urval främst på de växande förhållandena i ditt område och din avsedda användning för trädet.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av dina växande villkor
  1. Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 1
1. Bestäm om en japansk lönn är väl lämpad för ditt klimat. Japanska lönn är känsliga träd och föredrar tempererade klimat. De flesta arter är bäst på platser med varma, milda året runt temperaturer. Om du bor i en region som upplever särskilt hårda somrar eller vintrar, kan drastiska fluktuationer i temperaturen göra det svårare att hålla ditt träd levande.
  • Leta efter art med en kall hårdhet som motsvarar klimatet i ditt område.
  • Som regel håller japanska lönn bättre till värme än vad de gör för att kalla.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 2
    2. Se till att du har tillräckligt med utrymme. Innan du rusar ut för att köpa din första sapling, notera hur mycket utrymme trädet måste växa i din gård eller trädgård. Höga upprättarter som Osapazuki kan nå höjder på upp till 20-30 fot (6.1-9.1 m) på bara några år, medan andra som Green Cascade mer liknar låga buskar som sprids ut för att täcka områdena 12-15 fot (3.7-4.6 m) bred.
  • Storleken ska vara en viktig faktor i ditt beslut, eftersom du inte vill att ditt träd ska växa över sin tomt eller misslyckas med att sprida sig över ett område där det var tänkt att ge omslaget.
  • På grund av hur mycket japanska lönn påverkas av olika sol, mark och temperaturförhållanden kan det vara svårt att förutsäga exakt hur stor de kommer att växa.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 3
    3. Plantera din japanska lönn i en behållare för att spara utrymme. Du kan fortfarande njuta av den lugna skönheten i en japansk lönn, även om det inte finns mycket tillgängligt rum i din gård eller trädgård. Mindre arter, såsom en miniatyr Beni-Maiko eller Katsura, kan pottas i blygsamma planterare och flyttas runt på viljan.
  • Japanska lönn som en snygg passform. För bästa resultat, välj en behållare som inte är större än två gånger diametern på rotbollen.
  • De flesta arter är kapabla att överleva inomhus eller utomhus lika bra, vilket ger dig ännu mer frihet över hur du väljer att visa ditt val.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 4
    4. Utvärdera din växande jord. Japanska Maples trivs i fuktig, näringsrik, skogsjord. Men de kommer vanligtvis att bli bra med den lilla hjälpen från ett ändringsförslag, även om lappen av mark du planterar på är mindre än ideal. Du kan ändra torr eller sandig jord genom att blanda i en generös mängd organiskt material under planteringsprocessen.
  • Leaf Mulch, gödsel, torvmos och trädgårdskompost är några av de organiska materialen du kan använda för att uppmuntra till tillväxten av din japanska lönn.
  • Träd som planteras i behållare kan odlas i en blandning av kvalitetskort och organiska ändringar.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 5
    5. Ta hänsyn till solens exponering av din planteringsplats. Medan japanska lönn är i allmänhet toleranta med varmare förhållanden, gör de inte bra med långvarig exponering för direkt solljus. Om möjligt, plantera din japanska lönn på östra sidan av ditt hem eller fenklock. Där kan det få gott om ljus på morgonen och få lite välbehövlig nyans under den hetaste delen av eftermiddagen.
  • Din japanska lönn bör inte mer än ca 6 timmar direkt solljus per dag, särskilt under de första åren av tillväxt.
  • Intensivt solljus kan scorch känsliga löv när temperaturen utanför klättrar till 90 ° F (32 ° C) eller högre.
  • Del 2 av 3:
    Välja en art
    1. Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 6
    1. Ange trädets avsedda syfte. Tänk över dina anledningar till att du vill integrera en japansk lönn i din landskapsarkitektur. Letar du efter en unik import som kommer att ge skugga, eller är du mest intresserad av att lägga till estetisk överklagande? Kommer din japanska lönn komplettera nyanser av närliggande växter eller kontrast dem? Dina svar hjälper till att begränsa den specifika sorten du slutligen bosätter sig på.
    • En majestätisk kejsare kommer att dra en blick när den ligger på egen hand, medan en låg, svepande Dissectum atropurpureum kan vara perfekt för att hålla klocka över en säng av vildblommor.
    • Eftersom det finns så många olika sorter av japanska lönn, kommer du sannolikt att kunna hitta en som uppfyller dina mer än ett av dina kriterier.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 7
    2. Plantera en upprätt art för att visa upp sin imponerande höjd. Upprätt arter som lejonhuvud, korallbark och lila spöke är i allmänhet bäst för långa, smala tomter eller plantering i kluster. När de är avstängd kan de fungera som en awe-inspirerande kontaktpunkt för ditt trädgårdsutrymme.
  • Se de storleksbeskrivningar som anges för en viss art på ditt lokala trädgårdscentrum eller plantskola för att få en mer exakt känsla av sina rumsliga krav.
  • Det finns också gott om information om olika japanska lönn tillgängliga på internet. Kör en snabb sökning med namn Om du har en specifik art i åtanke eller bläddra i artiklar om några av de vanligaste arterna som finns i inhemska inställningar.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 8
    3. Använd Cascading Species för att förbättra utseendet på din landskapsarkitektur. Mindre träd som granat och vattenfall som har buskiga, gråtande former är användbara för att fylla i blomsterbäddar och ge blygsam nyans. Plantera dem nära andra låga trädgårdsarmaturer som stenar, dammar och staket för en pittoresk effekt. Kiyohime, viridis, och liknande buskliknande lönn kan till och med användas för att etablera en naturlig gräns runt dina växtbäddar.
  • Eftersom efterföljande arter sällan kommer över 8 fot (2.4 m) Tall, de kommer inte att överskugga eller uppmärksamma bort från dina andra blommande växter.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 9
    4. Välj ett palmatum för sin starka bladstruktur. Japanska lönn är uppdelade i två huvudtyper baserat på formen av deras löv. Art klassificerade som "palmatum" ha breda, fasta, vaxartade löv och är bland de vanligaste sorterna i bostadsvaror. De flesta av de hjärtliga upprättarterna är palmatum, inklusive den populära blodgödor.
  • Palmatum som shaina och Beni-Maiko Funktion full-look-löv med en tydlig tillräcklig profil för att göra dem till en huvudattraktion på gården eller trädgården.
  • Det finns dussintals olika palmatum, var och en med sina egna unika tillväxtmönster och färgscheman. Den exakta arten du går med kommer i stor utsträckning att vara en fråga om dina estetiska preferenser.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd steg 10
    5. Markera den naturliga mildheten hos ett dissectum. Den andra typen av japansk lönn är den elegant hängande "dissectum." När de flesta visar bilder av en statlig japansk lönn är de smala bladliknande bladen av dissectums vad de bildar. Ett enda graciöst urval som inaba shidare eller seiyu kan omvandla ett lugnt hörn av din egendom till en skogsreservat.
  • En av de saker som erfarna trädgårdsmästare älskar mest om dissektum är deras många olika bladstorlekar, färger och texturer. Denna sort gör det möjligt för dem att grupperas tillsammans utan att se upptagen eller övervuxna.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 11
    6. Använd djärv färg för att accentuera din omgivning. Både palmatum och dissectums varierar i stor utsträckning i sin färg, från eldig röd och skimrande guld till djupa flätiga purpur. En Crimson Sherwood Flame kan vara bara det du behöver för att bryta upp de dämpade greenerna av en stor bakgård.
  • Vissa palmatum har även varierade löv, med flera färger som bleknar in i varandra. Dessa kan vara ett bra alternativ för dem som letar efter något mer bländande, eller har problem med att besluta om en enda nyans.
  • Du kan använda färg för att komplettera såväl som kontrast. Till exempel plantering a sumi nagashi Bredvid en tegelvägg kommer det att betona sin varma ton.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd steg 12
    7. Lägg till djup i din befintliga grönska. Subtila exemplar som benikawa och higasayama Blanda bra med de andra träd, buskar och gräs. Val med en mer neutral färgning, som den silverfärgade fjärilen, är mångsidiga nog att se naturliga vart de är planterade.
  • Att välja en japansk lönn med grönt lövverk är ett bra sätt att introducera ett element av visuell känsla utan att tvinga dina säsongsblommor att tävla.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för japanska lönn
    1. Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 13
    1. Mulch runt basen av utomhus träd. Sprid mulch 4-6 tum (10-15 cm) tjock och klappa ner det lätt för att kompakta den. Ett tjockt lager av mulch kommer att isolera trädet från frysningstemperaturer på vintern och förhindra att det förlorar fukt på sommaren. Som sådan borde det vara kvar på plats under året.
    • För bästa resultat, använd en strimlad lövträ mulch. Dessa är mer motståndskraftiga för att ändra väderförhållanden och försämras därför inte så snabbt som lövträdsorter.
    • Få vana att återanvända mulch när det tidigare lagret har eroderat med mer än en halv tum.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd steg 14
    2. Gödsla svag mark med organiska föreningar. Generellt sett är det inte lämpligt att mata unga japanska lönn med användning av standard kemiska gödselmedel. Om din jord saknar allvarligt i näringsämnen, blanda i en liten mängd balanserat emulsionsgödsel, milorganit eller kökskompost före plantering. Annars kan du lita på det att anpassa sig till sitt nya hem ganska lätt.
  • Det borde inte vara nödvändigt att befrukta din japanska lönn igen efter att ha fått det i marken.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd steg 15
    3. Vatten din japanska lönn preliminärt. De flesta utomhus träd kommer att få all den fukt som de behöver från enstaka nederbörd. Om du bor i ett särskilt torrt klimat, eller du lyfter ditt träd inomhus, noggrant våt jorden runt trädets botten så snart var 2-3 dagar som den börjar torka ut.
  • När man tenderar till törstig inomhus träd, vatten kontinuerligt tills vätskan börjar dränera behållarens botten.
  • Var försiktig med att undvika att övervattna din japanska lönn. För mycket fukt kunde drunkna rotsystemet, vilket ledde till att trädet dör.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 16
    4. Täck dina träd under sena våren frost. Tidig lövning kan lämna japanska lönn sårbara om det finns fler frysningstemperaturer i butik. Håll dina träd skyddade genom att förpacka stammarna med isolerade filtar på natten. När våren är i full effekt, kommer de att vara hårdiga nog att motstå fluktuationer i temperaturen på egen hand.
  • Det borde värmas upp under dagen för att du ska ta bort filtarna.
  • Bild med titeln Välj japanska lönnträd Steg 17
    5. Beskära trädet sällan efter behov. För det mesta kräver japanska lönn inte mycket beskärning - helt enkelt plantera dem och låt dem växa till sin varumärkesilhouette. Om du tycker att det är nödvändigt att ge ett äldre träd någon uppmärksamhet, klipp några inches från de yttre grenarna och lövverket som har spridit sig för långt. Den tillfälliga touchen kommer att bidra till att upprätthålla en mer attraktiv profil och främja en sund ny tillväxt.
  • Det är en bra idé att skära bort några offshoots som ser annorlunda ut från resten av trädet. Dessa kan vara bevis på sjukdom eller infektion.
  • Den bästa tiden att beskära din japanska lönn är i midsommar (vanligtvis någon gång mellan juli-augusti), när man tar bort filialer kommer inte att få dem att förlora SAP.
  • Tips

    Japanska lönn är anmärkningsvärt lågunderhållsplanter. När du har fått dem i marken, är det bästa du kan göra för dem lämna dem ensamma.
  • Cultivars som Orido Nishiki och Kihachijo kan låna din gård ett stänk av rustik fallfärg året runt.
  • Använd containerplantade japanska lönn för att spruce upp en trädgårds gångväg, en skärmad veranda eller uteplats, eller ditt hem foajé.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande