Hur man ansluter en gitarr eller basgitarr till en macbook

Ansluta din basgitarr eller elektrisk gitarr till din MacBook kan hjälpa dig att förbättra som en konstnär. Med en förbelastad programvara som medföljde din MacBook som heter GarageBand kan du spela in din spelning och lyssna på det senare. Men det kan vara svårt att ställa upp det här om du är ny på MacBooks musikgränssnitt. Du behöver bara de rätta kablarna för att ansluta ditt instrument, hörlurar för att skära ner på feedback och kunskap om var du ska klicka för att få din inspelningssession påbörjad!

Steg

Metod 1 av 2:
Anslut en elektrisk gitarr eller bas
  1. Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 1
1. Tänk på en di-låda. Du behöver något slags gränssnitt eller adapter som tar signalen från gitarren och får den till datorn.En di är en liten förstärkare som tar den (tysta) signalen som kommer från ditt instrument och förstärker det innan det går in i din MacBook. De kommer i antingen aktiva eller passiva former. De flesta sex stränggitarrerna är passiva genom design (ingen förstärkning i själva instrumentet som kräver ett batteri) och därmed kräver en aktiv di. Vissa basgitarrer är aktiva genom design (kräver ett batteri i instrumentet) och kan använda en passiv di, men i allmänhet är Active DIS vanligare.
  • Även om den inte konvertera instrumentsignalen, används de oftast tillsammans med professionell inspelningsutrustning och kan således inte ha lämpliga utgångar för att komma in i din MacBook. Eftersom du vill undvika att anpassa dina anslutningar / signal flera gånger, se till att du hittar en DI som har den utgång du vill ha.
  • Sök efter en "gränssnitt". Termen gränssnitt används ofta för mer komplexa alternativ för att ansluta instrument till datorer, och innebär en mer automatisk kompatibilitet med moderna bärbara datorer via USB eller andra medel. Sök "Guitar MacBook-gränssnitt" eller liknande se några alternativ. Dessa fungerar mycket på samma sätt som att förstärka signalen på väg till den bärbara datorn, men säljs ibland i samband med programvaruplattor som hjälper till att modellera olika klassiska förstärkare och effekter när din signal har gjort språnget till digitalt.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 2
    2. Överväga att gå direkt. Först förstå vad du har när det gäller anslutningar en sida (1/4 tums kabel / thunderbolt-ingång mm...) Tänk sedan på vad du försöker uppnå. Välja att ansluta dina kablar endast med adaptrar (och inte använda DI eller annan korrekt signalomvandlare) när du spelar in resultat i signalförlust och oönskat ljud.
  • Obs! Äldre versioner av MacBook hade en "mikrofon" 1 / 8INCH INPUT, medan nyare versioner inte gör det.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 3
    3. Ställa in din gitarr eller bas. Det här är den perfekta tiden för dig att kontrollera om din gitarr är i tune. Du behöver inte en AMP vrids till full volym för att göra det här. I en rimlig volym eller utan förstärkning alls, lyssna på intervallet på ditt instrument eller använd en tuner för att ställa in den.
  • Om du planerar att använda en tuner eller fotpedal med ditt instrument, måste dessa också läggas till i din installation. För de flesta basar betyder det att du måste ansluta fotpedalen och tunern till din gitarr med rätt åtföljande bilagor innan du bifogar din di.
  • Om du spelar in kan du också vilja överväga att använda lite fretboard smörjmedel. Detta kommer att minska mängden squeaking som orsakas av att glida fingrarna ner i strängarna.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 4
    4. Länk ditt instrument till din MacBook. Att göra det beror på ditt valda di / gränssnitt. Om du väljer att anpassa ditt ackord och anslut din gitarr direkt till din MacBook, behöver du lämpliga adaptrar och kan förvänta sig betydande signalförlust..
  • Nyare MacBook-versioner har inte en ljudingång för en direktanslutning men äldre modeller gör.
  • Var försiktig när du ansluter din kabel till din MacBooks ljudingång! Den här porten kan se väldigt ut som din hörlursingång. I de flesta fall kommer din hörlursingång att indikeras med en liten hörlurs eller musikalisk anteckningssymbol bredvid porten.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 5
    5. Använd GarageBands digitala förstärkare. Detta kan vara en effektiv rymdbesparande teknik, eftersom traditionella ampere kan ta upp en betydande mängd utrymme. GarageBand är förbelastad med många vanliga ampere som du kan använda för att hämta ljudet av din gitarr. Välj mellan en av dessa för den AMP som bäst passar dina ändamål.
  • Du måste experimentera med GarageBand för att hitta vilken AMP som producerar den typ av ljud som passar för din inspelning. Du kan också anpassa AMP Pre-Sets via AMP-popup-menyerna. Med dessa kan du byta mellan AMP-typer, modeller, skåp och mikrofoner.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 6
    6. Anslut hörlurar. Även om det kan känna sig rättfärdig att riva en solo på din bas till höga volymer, med den här typen av installation, kommer det extra bullret att skapa feedback och snedvrida ljudet på ditt instrument när du spelar in. Skydda kvaliteten på dina inspelningar med hjälp av hörlurar.
  • Även om du inte har för avsikt att använda dina hörlurar och istället planera att använda avläsningen i ditt digitala ljudgränssnitt (DAW), som i det här fallet är GarageBand, kan pluggar i hörlurar fortfarande förbättra kvaliteten på din inspelning.
  • En feedbackskyddsfunktion kan aktiveras i GarageBand från popup-menyn Monitor. Växla den här funktionen "På" I den menyn för att skydda dig från överflödig feedback.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 7
    7. Byt in din ingång från mikrofonen till linje. Detta finns i dina systeminställningar, som finns på programdockan. Du hamnar vanligtvis längst ner på skärmen, och systeminställningar kommer sannolikt att representeras av en växelikon. I systeminställningar bör det finnas ett alternativ märkt "Ljud." Öppna detta genom att klicka och välj sedan "Inmatning" I följande meny. Här kommer du att kunna ändra inställningarna från den interna mikrofonen till linje.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 8
    8
    Öppna GarageBand och Record. Navigera till GarageBand på din MacBook. När programmet lanseras, ska i det övre vänstra hörnet vara "Fil" rubrik. Välj det här och, i den resulterande menyn, välj "Ny" eller "Nytt projekt." Detta öppnar den nya projektdialogrutan. Här kan du välja mellan många olika ingångar för din inspelning - Välj den inställning som bäst matchar dina inspelningsinställningar.
  • När du har öppnat ett nytt projekt och den tillhörande dialogrutan har uppstått, bör alternativ vara tillgängliga för digitala AMP-användare som inte använder en extern amp.
  • Eftersom du använder hörlurar, vill du också ändra din från "Övervaka" till "Övervaka." Dessa inställningar finns i "Mitt instrument" popupmeny.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 9
    9. Återställ dina inställningar till Normal när du är klar. Din MacBook kommer att minnas många av dina ändrade inställningar, vilket kan skapa svårt om du planerar att du chattar eller använder en mikrofon efter din inspelningssession. Du måste återgå till Systeminställningar på din programdocka och därifrån led efter ljudet till Input-menyn för att returnera din ingång från "Linje i" tillbaka till "Mikrofon."
  • Metod 2 av 2:
    Felsökning av problem
    1. Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 10
    1. Lösa död ljudutgång skapad av mono ljud. I vissa fall när du använder en fysisk amp kan du upptäcka att GarageBand inte känner igen något ljud som produceras, även när du spelar ditt instrument. Detta kan orsakas av en konfliktskonflikt. Det mest troliga problemet kommer att vara med din mono ljudinställning. För att åtgärda detta borde du:
    • Navigera på din MacBook från Inställningar → Allmänt → Tillgänglighet. I den resulterande menyn bör du se ett monoalternativ som du ska stänga av. Efter justering av den här inställningen ska din ljudproduktion vara A-OK.
    • Du kan behöva stänga GarageBand och starta om programmet för din inställningsändringar för att träda i kraft.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 11
    2. Kontrollera muting, solo och instrumentspår för andra ljudproblem. Om du har dämpat ditt huvudinstrument eller soloed ett annat instrument, kommer GarageBand inte att mata ut ljudet från ditt instrument. Dessutom, om du har ändrat ditt instrumentspår från Blue to Green, programmeras GarageBand för att ignorera ditt ingångsinstrument.
  • Du kan ha aktiverat en av dessa funktioner genom ett oavsiktligt klick eller genom att slå en snabbtangent felaktigt. Kontrollera var och en av dessa enkla lösningar innan du försöker något mer drastiskt.
  • Bild med titeln Anslut en gitarr eller basgitarr till en MacBook Steg 12
    3. Kontrollera manualer för inkompatibilitet. Det finns ett stort utbud av utrustning som du kan använda när du producerar och spelar in ljud med din MacBook. Någon av dessa delar av utrustning, din tuner, din DI, din pre-amp, och många andra vanliga gitarrtillbehör, kan skapa svårigheter med GarageBand om utrustningen inte är kompatibel med Apple-produkter. Kontrollera manualerna för din utrustning för att se om det finns kompatibilitetsproblem.
  • Om du har köpt din utrustning som används och gavs aldrig en manual, eller om du har förlorat din manual, kan du vanligtvis söka make och modellen för din utrustning för att hitta sina specifikationer. I många fall kan du till och med ha en digital kopia av den manuella som är tillgängliga för dig.
  • Tips

    Saker du behöver

    • En ¼-tum till /8-tum kabelkabel eller a /8-tums kabel till /8-tums kabel med 1/4" Adapter eller vice versa
    • En ¼-tum till ¼-tums kabel
    • En förstärkare (tillval för elektriska / basgitarrer)
    • En macbook med garageband
    • Hörlurar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande