Hur man dekorerar en bröllopsbåge

Att dekorera din bröllopsbåge är ett enkelt sätt att lägga till en personlig och romantisk touch till din ceremoni. Du måste tänka på ditt tema och vilka dekorationer för bågen kan följa med det: blommor eller lövverk, ljus eller ljus, tema dekorationer, eller något annat helt unikt för ditt bröllop! Vad du än bestämmer dig för, genom att dekorera din båge, gör du din magiska dag bara lite mer speciell!

Steg

Del 1 av 4:
Hämta bågen
  1. Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 1
1. Köp bågen om du har en större budget. Om du har en stor trädgård kan du även hålla bågen där efter bröllopet som en permanent funktion. Om dekorationerna på bågen inte passar din trädgårds design, kan du ersätta dem med bakverk eller grönsaker.
  • Du kan köpa en bröllopsbåge från butiker som specialiserar sig på bröllopsdekorationer. Du kan också hitta dem online.
  • Du kan köpa en trälis som är tillräckligt stor för vad du tänker.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 2
    2. Hyr en båge om du är på en mindre budget. De är också ett alternativ för dem som inte har mycket utrymme i sina hem eller trädgårdar för att lagra bågen efter bröllopet. Du kan typiskt hyra dem från samma platser som du hyr bord och stolar för evenemang.
  • Hur långt i förväg du hyr bågen beror på den plats du hyr det från. De flesta platser kommer att hyra det för samma tid som borden och stolarna.
  • Hur mycket bågekostnaderna beror på hyresbolaget, hur vanligt eller fancy är det, och hur länge du hyr det för.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 3
    3. Kontrollera med platsen om du är på en stram budget. Vissa platser kommer redan att ha en båge som du kan dekorera. Tänk på att dekorationerna inte kan vara permanenta. Till exempel skulle du inte kunna måla bågen eller limposterna till den. Vissa arenor kan också debitera dig extra för att använda sin båge.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 4
    4
    Bygg en bröllopsbåge Om du känner dig hantverk. Detta projekt kan bli dyrt, beroende på vilka material du använder. Det kan också ta lång tid, så det skulle vara en bra idé att börja tidigt. Bågen kan vara så snygg eller så enkel som du vill att den ska vara. En grundläggande trellisliknande design skulle passa de flesta bröllopsteman, men.
  • Bambu pinnar är bra för en känslig lätta båge. Du kan köpa dem i trädgårdsförsörjningsaffärer och hantverksbutiker.
  • Trädgrenar är bra för en rustik båge. De är gratis om du kan hitta dem i din trädgård eller en skog.
  • Expertips
    Carole grogan

    Carole grogan

    Professionell Event Plannercarole Grogan är ägare och huvudhändelsesigner för ljusblå evenemang, ett evenemangsplaneringsföretag som specialiserat sig på bröllop. Hennes lag har planerat vackra, detaljerade bröllop, liksom sociala och företagsevenemang i över 10 år, tar hand om detaljer som blommönster, inredning, bemanning och catering.
    Carole grogan
    Carole grogan
    Professionell Event Planner

    Expert varning: Om du bygger din egen båge, kom ihåg att du behöver någon som kan hjälpa dig att ställa upp det i ceremonin. Men om du har det som omfattas, kan det visa sig vara väldigt underbart. Också, om du är den första som gifter sig i din grupp av vänner, kan dina vänner använda samma båge när de gifter sig, vilket kan vara en riktigt cool och personlig touch. Det är särskilt bekvämt om du kan lägga upp bågen för att lagra den.

  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 5
    5. Se till att bågen är förankrad. Det sista du vill ha på din stora dag är att bågen topple över, eftersom någon stötte på den eller en stark, oväntad vind av vind blåste det över. Om din båge inte kom med någon form av ankare, måste du köpa eller göra en själv. En metallhink fylld med stenar, grus eller sand kommer att erbjuda dig gott om stöd.
  • Placera var och en av bågarna i en hink, fyll sedan varje hink med sand, grus, stenar, etc. Detta är tillfälligt och bra för hyresbågar.
  • För ett strävtigare stöd, fyll i skoporna med snabbinställningscement istället. Observera att det här är permanent och bör inte göras på hyresbågar.
  • Del 2 av 4:
    Arbeta med riktiga blommor
    1. Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 6
    1. Köp en mängd olika blommor och grönska för din båge. Där du köper blommorna och grönska från beror på din budget och preferens. Du kan köpa dem grossist, online eller en blomsterhandlare. Eftersom bågen kommer att hållas utomhus, måste du få timingen precis rätt: få blommorna dagen före eller dagen för bröllopet.
    • Skära lite grönska också. Ferns är ett klassiskt val, men du kan också använda andra typer av grönska, till exempel eukalyptus eller succulenter.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 7
    2. Håll blommorna och grönska i vatten. Fyll två hinkar med vatten och placera blommorna i ett och grönska i den andra. Du kan också ordna blommorna baserat på färg, form eller storlek för att göra det lättare för dig att placera dem på bågen senare. Se till att vattnet är coolt, och att skoporna är i ett skuggat område.
  • Skoporna måste vara tillräckligt stora för att hålla dina blommor bekvämt. Om du befinner dig som trycker på blommorna i hinken för att få dem att passa, få en annan hink.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 8
    3. Ta bort de nedre löven från blommorna. Se till att du behåller några löv på dina blommor, för att göra din dekoration ser full och grön. Ta bort bladen från botten 2/3 av stammen för att göra anordningen av blommorna enklare.
  • Du kan dra ut löven för hand eller använda sax.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 9
    4. Använd kabelband för att säkra förblötta oasblock till bågen. Oasisblock är kvadrater eller rektanglar gjorda av mjukt, grönt skum som används i blommiga arrangemang för att hålla blommorna hydratiserade. Blöt dem i vatten först, så säkra dem till bågen med kabelband. Du behöver ett block ovanpå varje pol, och en annan i mitten av korsbaren.
  • Du kan köpa Oasis Blocks i Craft Supply-butiker och blommigaffärer.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 10
    5. Sätt in önskade grönska i blocken. Se till att stammen är fast i blocket. Det måste vara tillräckligt djupt så att växten är stabil, men inte så djupt att stammen pekar ut ur den andra sidan av blocket. Om stammen är för lång, klipp den. Om stammen sticker ut ur blocket, kommer växten inte att få något vatten och kommer att bli.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 11
    6. Fyll i luckorna med blommor. Återigen, trimma stammarna nere efter behov så att de är ordnade i blocken utan att peka ut genom den andra sidan. Använd inte för många blommor, men bågen blir för topp-tung.
  • Börja med de största blommorna först, fyll sedan luckorna i med de mindre.
  • Förhållandet mellan blommor till grönska är upp till dig. En mer traditionell båge kommer att ha fler blommor än grönska, men du kan använda mer grönska än blommor för ett mer unikt utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 12
    7. Lägg till några blommor till bågens botten, om så önskas. Du kan använda mer förkopplade oasblock, eller du kan använda hinkar fyllda med vatten. Alternativt kan du förankra din båge med tunga, krukade blommor istället för att använda hinkar fyllda med sand, grus eller stenar. Hur du ankar bågen med krukorna beror på bågens design:
  • Om bågen har platt, metallplattor på botten, ställ in blomkrukorna ovanpå plattorna för att väga ner dem.
  • Om bågen har insatser eller smala fötter, tryck dem i hinkar fyllda med jord, då transplantera blommorna.
  • Del 3 av 4:
    Arbeta med falska blommor
    1. Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 13
    1. Köp en mängd olika falska blommor och grönska. Välj ett tema och färgschema och hålla fast vid det. Se till att du har stora och små växter. Olika texturer hjälper också till att skapa en mer unik båge.Du kan köpa blommor och grönska online eller från en konst och hantverk.
    • Rosor och ormbunkar är bra för ett klassiskt tema, men du kan använda andra typer av blommor och grönska, såsom succulenter eller eukalyptus.
    • Hur många blommor du köper beror på hur full du vill att din båge ska vara. Du kan täcka toppen och sidorna av bågen, eller du kan täcka bara ett hörn av det.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 14
    2
    Binda blommorna i buntar, om så önskas. Samla 5 till 7 blommor i ett bunt, sedan wrap grönt blommigt tejp eller tråd runt stammarna för att hålla dem ihop. På så sätt kan du säkra blommorna till bågen i buntar och spara dig lite tid och ansträngning.
  • Om dina blommor kom i en spray, kan du lämna dem kopplade till huvudstammen, eller du kan skära dem i enskilda blommor med trådskärare.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 15
    3. Använd tråd för att fästa grönska på framsidan av bågen. Håll växten parallellt med korset. Använd din andra hand för att vracka grön blommig tråd runt polen och stammen. Börja i slutet av stammen och arbeta i andra änden. Du behöver inte wrap hela stammen-så länge det känns stabilt, du borde vara bra. Skär överskottsledningen med trådskärare.
  • Upprepa detta steg några gånger för att fästa fler stammar och växter. Var noga med att överlappa dem för att dölja de trådade stammarna.
  • Ferns lånar en klassisk touch, men du kan också använda andra typer av grönska, till exempel löv eller eukalyptus. Försök att använda 2 till 3 olika typer av grönska för ett mer varierat utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 16
    4. Lägg till blommor för att fylla i luckorna och lägga till färg. Återigen, håll stammen mot polen, så lash den på plats med grön blommig tråd. Om du behöver, trimma stammarna så att de passar längs polen och sticker inte ut. Börja med de största blommorna / buntarna först, fyll sedan luckorna med de mindre.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 17
    5. Lägg till mer grönska och blommor som önskat. Arbeta dig längs tvärstången, och om så önskas är polerna. Du behöver dock inte täcka hela bågen, men. För en unik touch, överväga att täcka bara det övre vänstra eller högra hörnet, stoppar blommorna halvvägs längs korsbaren och polen.
  • Förhållandet mellan blommor och grönska är upp till dig. Du kan använda fler blommor för ett klassiskt utseende, eller mer grönska för ett modernt utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 18
    6. Om du vill ordna blommorna, om det behövs. Falska blommor och grönska har tråd inuti stammarna. Ta en titt på din båge. Om du märker några områden som visas platt, böj försiktigt stammarna på blommorna och grönska för att få dem att sticka ut. Försök att hålla några blommor platt mot bågen för att undvika ett bristande utseende.
  • Del 4 av 4:
    Få kreativitet
    1. Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 19
    1. Lägg till en bakgrund med gardiner eller löpare. Skjut gardin ringer på korsbaren, använd sedan klippen för att säkra smala gardiner eller löpare. Om dina gardiner har en ficka längs den övre kanten, kan du helt enkelt glida korset av din båge genom den här fickan innan du lägger till den till polerna.
    • För en mer romantisk touch, använd arkgardiner eller tulle istället.
    • En fast färg blir lättare att samordna, men du kan också använda ett neutralt mönster, till exempel tjocka svartvita band.
    • Om du inte kan hitta färdiga gardiner, överväga gör din egen!
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 20
    2. Lägg till batteridriven lampor för en magisk touch. Wrap strängen av ljus runt polen. Använd blommiga tråd eller kabelband för att säkra lamporna, förklara sedan ledningen / slipsarna med blommor eller grönska. Håll packet gömt med blommor eller grönska.
  • Du kan få ledningar med vanliga julstäderlampor, eller du kan få tunna ledningar med mini-lampor.
  • Lägg till en annan sträng av ljus längs korset för extra gnista.
  • Om du ska använda riktiga blommor, se till att du får utomhusljus som är resistenta mot att bli våt.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 21
    3. Täck sanden, klipporna eller cement i skoporna förankra din båge. Om inte sanden eller klipporna passar ditt bröllops tema, skulle det vara en bra idé att täcka dem. Glasvase fyllmedel eller vackra stenar skulle passa de flesta teman. Moss eller blommor skulle fungera bra för ett skogsbröllop.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 22
    4. Täck skoporna vid basen av din båge med färg eller tyg. Om en metallhink inte passar ditt bröllops estetik, kan du klä upp det. Här är några idéer för att komma igång:
  • Kappa skoporna med sprayfärg för att matcha ditt färgschema.
  • Vik ett brett band runt mitten av hinken och binda det i en båge.
  • Wrap skoporna med burlap tyg för ett rustikt utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 23
    5. Gör en blomkrans att sätta ihop polerna. Gäng en lång sträng genom en klädselnål. Använd nålen för att tränga äkta eller falska blommor på strängen och lämna ca 4 tum (10 cm) mellan varje blomma. Binda en slinga i varje ände av strängen, dra sedan ner eller linda kransen runt din båge. Släpp looparna över naglarna för att hålla kransen säker.
  • Se till att du drar falska blommor av sina stammar först. Klipp riktiga blommor strax under blomman.
  • Alternativt kan du göra kortare kransar och häng sedan dem från korsbaren för att skapa en gardinliknande effekt.
  • Bild med titeln Dekorera ett bröllopsbåge Steg 24
    6. Överväg att göra en platt båge för en unik touch. Använd starkt förpackningstejp för att säkra blommorna till svarta tavlan I en bågeform. Börja från bågens toppkorg, arbeta sedan ner till ändarna. Lägg till några fler lager av blommor, se till att täcka tejpen. Använd krita för att skriva ett meddelande på kritkortet, till exempel de nygifta namnen.
  • Lägg till lite grönska, som eukalyptus, för en unik touch.
  • Du kan använda verkliga eller falska blommor.
  • Överväg att göra bågens asymmetriska, där den är tjockare i ett område. Detta kommer att ge det en mer organisk känsla.
  • Tips

    Dimma riktiga blommor hela dagen för att hålla dem fräscha, speciellt om det är varmt.
  • Du kan göra bågarna som innehåller falska blommor dagar eller veckor i förväg. Till skillnad från riktiga blommor kommer falska blommor inte att vilja.
  • Välj robusta blommor som håller sin form, som nejlikor eller rosor. Känsliga blommor, som pansies, kan det för tidigt.
  • Ge dig tid att göra misstag. Om du använder riktiga blommor, överväga att göra en träningsbåge före bröllopet.
  • Matcha blommorna till färgerna och temat för ditt bröllop. Röda eller vita rosor är bra för ett klassiskt bröllop, buthibiscus kommer att fungera bra för en strand eller tropiskt bröllop.
  • Saker du behöver

    Arbeta med riktiga blommor

    • Bröllopsbåge
    • Oasis block
    • Buntband
    • Blommor
    • Grönska
    • Hinkar eller vaser med vatten
    • Trädgårdsskärmar

    Arbeta med falska blommor

    • Bröllopsbåge
    • Grön blommig tråd
    • Avbitartång
    • Falska blommor
    • Fake Greenery
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande