Hur man dekorerar ett buffébord

Inrätta ett buffébord kräver planering för både bekvämlighet och överklagande. I huvudsak är din buffé mittpunkten av din händelse, så du borde lägga mycket tid och ansträngning för att göra det engagerande. Genom att välja ett tema, få en smakfull mängd dekorationer, skapa en logisk progression för dina gäster och göra en provkörning, kan du se till att ditt bord kommer att dekoreras vackert och bekvämt för din händelse.

Steg

Del 1 av 3:
Välja ett tema
  1. Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 1
1. Välj ett färgtema. Ditt bord blir mycket mer sammanhängande om det finns ett tema till dina dekorationer. Temat kan vara antingen en färg eller en händelse, till exempel en födelsedag, en säsong eller en viss semester. Om temat är en färg istället för en händelse, begränsa dig till 2-3 färger som går bra tillsammans.
  • Om temat är en semester, välj färger som motsvarar den semestern. Till exempel, om det är en julbuffé, använd dekorationer som är röda, gröna och guld.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 2
    2. Köp eller gör saker relaterade till ditt tema. Skapa ett centerpiece som innehåller ditt tema med frukt, blommor, rekvisita eller ljus. Du kan då välja objekt som ledt till det temat för resten av bordet, som ätbara garnering, blommor, frukt, löv eller kanelpinnar.
  • Några andra idéer för bordsdekorationer, beroende på ditt tema, är band eller snäckskal.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 3
    3. Undvik att överdriva dekorationerna. Du vill att dekorationerna är eleganta, inte bra eller överväldigande. Helst kommer maten att visas och någon inredning runt bordet kommer att förbättra utseendet på maten, inte gömma det eller överväldigt det.
  • Undvik också att sprinka bordet med glitter eller andra icke-ätbara dekorationer, eftersom de ofta hamnar på människors tallrikar eller i munnen.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 4
    4. Koordinera din duk, en bordslöpare, servetter och placemats. Välj antingen en duk eller en bordslöpare för att placera under maten på buffébordet. Servetter är också ett måste. Placemats är valfria, men kan vara en fin touch att ha under dina serveringsrätter. När du väljer dessa föremål, var noga med att de är inom ditt färgschema och att de går bra med varandra.
  • Tänk överdimensionerade tygdukar i färger som matchar ditt tema. För en mer avslappnad buffé är pappersservetter bara bra. Oavsett vad, leverera massor av extra servetter i händelse av en röra.
  • Bordslöpare ska hänga ca 6 tum (15 cm) längs bordet på båda sidor.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 5
    5. Förbered en etikett för varje matvara.Gör etiketter för varje maträtt som du kommer att ha på bordet. Använd kartong eller papper vikta i hälften, med namnet på skålen skrivet på ena sidan. Skriv eller skriv in ett djärvt, tydligt teckensnitt som är tillräckligt stort för någon gäst att läsa.
  • Skriv om en maträtt är vegetarian, vegan eller glutenfri på etiketten, under skålens namn.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 6
    6. Överväg att göra en meny att visa. För en extra touch kan du skapa en meny med alla olika livsmedel som kommer att serveras. Visa menyn antingen med en liten meny easel på bordet eller ett stativ bredvid bordets början. På det sättet kommer gästerna att veta vad de hittar längre ner i bordet och kan göra mer informerade matval.
  • Del 2 av 3:
    Arrangera grunderna på bordet
    1. Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 7
    1. Planera ditt arrangemang innan du börjar placera dekorationerna. Detta förhindrar att du slösar bort tid omarrangerar det. Bestäm vilka dekorationer du vill använda, där de ska gå, och vilken riktning du vill att gästerna ska följa.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 8
    2. Ställ in en logisk resa nerför bordet. Tänk dig att börja i början av bordet, plocka upp en tallrik, dishing upp en aptitretare och en sallad, och sedan flytta ner till huvudrätten maträtt. Tänk på den ordning du skulle äta en måltid i och ordna maträtterna i den ordningen.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 9
    3. Flytta ditt buffébord till ett bekvämt läge. Det måste vara synligt, men inte på människors väg. Om du har många gäster och ditt rum är stort, sätt bordet bort från alla väggar så att dina gäster har tillgång till bordet från båda sidor. Om rummet är mindre, placera bordet mot en vägg, ur vägen. Om möjligt, lämna utrymme för att människor ska stå på beståndet av bordet för att undvika för mycket trängsel på framsidan.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 10
    4. Lägg ner din bordsduk eller bordslöpare. Endera av dessa kommer att skapa en härlig bas för buffébordet och kan maskera ett bord som du kanske inte vill bli visat. Om du använder en bordslöpare, placera den i mitten av bordet och se till att den kör hela längden på bordet.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 11
    5. Sätt tallrikarna och skålarna i början av buffébordet. Tallrikar är det första dina gäster behöver, så de borde vara i början av bordet. Ställ ut fler tallrikar än du tror att du behöver, eftersom gästerna ofta tar en ny tallrik varje gång de återvänder till bordet.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 12
    6. Placera redskapen i slutet av bordet. Att ha redskapen i slutet av bordet lindrar människor från att behöva hålla dem medan de försöker hålla sin tallrik och tjäna sig mat. Med bara två händer, det kan vara en svår uppgift! Du kan också ha redskap i både början och slutet av bordet, om du föredrar.
  • Ge alla redskap som behövs för den mat du tjänar. Till exempel, glöm inte soppskedarna om du serverar soppa!
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 13
    7. Ställ in servetterna nära redskapen, eller Vik redskapet i servetterna. Omslagsredskapet kan göra det lättare för dina gäster att ta tag i hela bunten samtidigt, istället för att behöva hämta varje redskap individuellt.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 14
    8. Ha flera staplar tallrikar, koppar, redskap och servetter. Eftersom hungriga människor kan vara mycket ivriga att få vad de behöver och sätter sig ner, är det bäst att ha flera staplar tallrikar, koppar, redskap och servetter. På det sättet kan många få en på samma gång utan att behöva vänta i en linje eller trycka in i varandra.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 15
    9. Lämna utrymme för människor att tillfälligt sätta sina tallrikar nere. Detta steg är ofta missat men är mycket viktigt. Om en gäst behöver ta tag i en annan servett eller justera något, vill du att de ska ha utrymme för att ställa in sin tallrik för ett ögonblick. När du ordnar ditt bord, försök att lämna småfickor av utrymme där en tallrik kan passa.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 16
    10. Gör en träningskörning. Detta hjälper dig att visualisera slutresultatet och se om något behöver justeras. Se till att bordet inte är för trångt, och att dina dekorationer inte kommer att blockera någon mat. Gör en rättegång längs buffébordet, låtsas att tjäna dig själv. Se till att allt är placerat logiskt och inom räckhåll.
  • I detta skede, justera allt som behöver fixas och ta bort eventuella dekorationer som är besvärliga eller oattraktiva.
  • Del 3 av 3:
    Innehåller dina dekorationer
    1. Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 17
    1. Höja några av dina rätter. Att lägga till höjd till vissa rätter är estetiskt tilltalande och lägger till livet i ditt bord. Du kan enkelt höja områden genom att täcka säkra objekt som lådor och upp och ner behållare med tyg. Bara överdriv inte höjden, eftersom det inte bara ser kaotisk, men det kan vara farligt. Du bord borde ha subtila stigningar och dips.
    • Placera alla serveringsrätter som kommer att användas på bordet när du dekorerar. Detta kommer att bidra till att du har tillräckligt med utrymme för allt som behöver vara på bordet.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 18
    2. Ordna dina teman dekorationer. Nu när dina rätter är placerade, fortsätt och fyll i mellanslag med de dekorationer som du har valt. Var uppmärksam på att inte placera föremål framför maträtter eller i områden där de kommer att bli knackade över med armbågar. Försök att placera större föremål på baksidan av bordet och mindre föremål mellan rätter och runt kanterna på bordet.
  • Bild med titeln Dekorera ett buffébord Steg 19
    3. Ställ ut ljus. Ljus är en underbar dekoration för någon buffébord. Överväg att placera långa ljus på baksidan av bordet om bordet är mot väggen, så att de inte kommer att bli knackade över. Annars kan du dekorera små burkar med ljus inuti och placera dem runt bordet. Om du har flammor verkar farligt för din händelse, överväga att använda flimrande elektriska ljus.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande