Hur man skapar en superhjälte

Har du någonsin velat skapa nästa Spider-Man, Superman eller Batman? Att skapa en superhjälte kan vara ett roligt sätt att bygga en historia och ett tecken att skriva om. Även om du bara har några idéer först kan du ta de små idéerna och göra dem till något bra.

Steg

Del 1 av 3:
Välja din superhjälte egenskaper
  1. Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 1
1. Välj din superhjälte krafter. Eftersom superhjältar allmänt identifieras av sina krafter, är det perfekt att tänka på krafterna först och sedan forma karaktären för att passa dem. Ett stort antal supermakter har redan hävts av andra tecken, så försök att komma med något unikt.
  • Överväg att ge hjälten flera krafter, som flyg och superstyrka. En mix av krafter kan hjälpa till att skilja din nya hjälte från andra som redan finns.
  • Vissa superhjältar har inte övernaturliga krafter och är istället beroende av prylar och träning, som Batman och Black Widow. Deras dedikationskommandon respekt, men gör dem också mer sårbara - och eventuellt mer intressant.
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 2
    2. Ge din superhjälte en tragisk fel eller svaghet. En tragisk eller "dödlig" fel är i huvudsak en karaktärsdrag eller kvalitet som din hjälte griper med regelbundet. En oskadlig hjälte kan bli gammal. Genom att ge honom eller henne en dödlig svaghet, gör du strider mer intressanta och gör fans mer investerade i karaktären.
  • Till exempel är Supermans svaghet Kryptonite, medan Batmans tragiska fel är hans besatthet med att söka rättvisa efter att ha sett sina föräldrar mördade. Brister eller svagheter kan vara känslomässiga, psykologiska eller fysiska.
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 3
    3. Kött ut din karaktärs personligheter. Din Super Hero kan ha två separata identiteter: hans dagliga identitet och hans hjälteidentitet. Dessa två liv kan medföra separata personligheter och egenskaper. Utarbeta vilka egenskaper din hjälte äger i varje form.
  • Överväg att dyka din superhjälte ett alter ego, (i.e. Superman och Clark Kent). Detta kan lägga till dimension och göra din karaktär mer intressant för läsare.
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 4
    4. Undvik att kopiera andra befintliga tecken. Det är tveksamt att du kan hitta egenskaper eller befogenheter som inte redan har tagits av någon någonstans, så var noga med att tweak det nog att du inte direkt rippar av en annan karaktär.
  • Till exempel, om du vill ge din hjälte Supermans krafter, ge honom ett annat namn och en annan backstory. På det sättet är din hjälte annorlunda och original.
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 5
    5. Försök att göra din hjälte annorlunda än andra superhjältar. Om du skapar din egen superhjälte är du förmodligen ganska bekant med de vanliga egenskaperna och egenskaperna hos populära superhjältar. Snarare än att göra din precis som de som redan existerar, bryta mögel och försök att vara original. Ge din hjälte en unik kombination av krafter eller egenskaper.
  • Du kan vara original i alla aspekter av att skapa din superhjälte. Kanske sätter deras makt dem i nackdel, eller kanske är de för rädda för att använda sina krafter.
  • Använd populära superhjälte tecken som referenspunkter. När du tänker på en traditionell hjälte, vad tänker på? Hur kan du göra din hjälte annorlunda än dessa topor?
  • Del 2 av 3:
    Bygga din superhjälte bakgrund
    1. Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 6
    1. Kom upp med en backstory för din hjälte. I Superhero-världen kallas backstories ofta ursprungsberättelser. De erbjuder inblick i det liv som din hjälte hade innan han verkligen blev en hjälte, och även hur han blev en. Den här historien kommer att ge oss en titt på den mer "mänskliga" sidan av din hjälte, och göra honom till en mer sympatisk och relativ karaktär.
    • Många superhjältar har upplevt tragedier som inspirerade och motiverade dem att genomdriva och tjäna rättvisa. Till exempel vill Bruce Wayne tjäna rättvisa eftersom han såg sina föräldrar mördade.
    • Konflikt och inre-turmoil kan hjälpa till att forma karaktären och deras berättelse. När du kommer med sin backstory, tänk på konflikter eller problem som de kan ha mött som formade dem i hjälten är de nu.
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 7
    2. Tänk på hur superhjältens befogenheter utvecklades. När du har bestämt din hjältes backstory, vet du om han föddes med de befogenheter han har, eller om han kom in i dem senare i livet. Bestämmer hur han upptäckte eller kom in i sina befogenheter är en viktig del av sin historia och vem han är.
  • Tänk på några frågor: Vad var deras första reaktion på sina förmågor? Är de nödvändiga för överlevnad? Hur ofta använder de sina krafter, och är de stolta eller skämda över dem?
  • Göra supermakterna en resa i och av sig själva. En karaktär som har ett statiskt förhållande till sina egna förmågor kommer inte att generera mycket intresse. Några försök och fel, eller till och med en viss intern konflikt med hur man använder krafterna är båda bra alternativ.
  • Bild med titeln Skapa en super hjälte Steg 8
    3. Bestäm gemenskapens förhållande till karaktären. Vissa superhjältar är ogillade eller frukta av de samhällen de existerar inom. Batman och Spider-Man, till exempel, båda ses som hot i början, innan samhället kom för att se dem som hjälpsamma. Bestäm vilken typ av relation du vill ha din hjälte att ha med sin gemenskap.
  • Anti-hjältar, som Deadpool, Älskade av många publik, även om de inte är ogillade eller frukta i sina serier eller filmer. Detta tillvägagångssätt kan vara ett roligt experiment i berättande och karaktärsutveckling.
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 9
    4. Skapa rivaler eller fiender för din hjälte. Någon bra superhjälte behöver en skurk eller två för att bekämpa. Kött ut fiender på samma sätt som du gjorde superhjälte. Men svara inte för många frågor om skurkarna direkt från fladdermusen. Att ta tid att avslöja sina backstories, sanna naturer och motivationer kommer att göra dem mer engagerande och mystiska.
  • Villainens backstory kunde knyta in med superhjälte, även om hjälten inte känner till det. De kan ta reda på förbindelsen som sin historia utvecklas. Detta kan lägga till nya lager till berättelsen och tecknen.
  • Folk älskar en bra skurk och är intresserade av sin backstory, oavsett om det är skylt eller att förstå deras motivationer. Stora exempel inkluderar Joker och Loki.
  • När du skapar din skurk, överväga att göra honom motsatsen till din hjälte. Till exempel kunde hans supermakt konflikt med din hjälte. Detta kommer att ge de två anledningen till att vara i odds.
  • Del 3 av 3:
    Utforma din superhjälte bild
    1. Bilden med titeln Skapa en Super Hero Steg 10
    1. Välj ett kön och kroppstyp för din superhjälte. Superheroes kommer i alla former, storlekar och könen. Vissa är inte ens mänskliga alls. Besluta om de fysiska egenskaperna i din superhjälte. De supermattor du har valt kan till och med hjälpa dig att bestämma karaktärens fysikalitet.
    • Tänk på några frågor: Är din karaktär en tank? Skulle en lithe och lanky build vara mer lämplig? Är den effektkönspecifika?
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 11
    2. Designa en kostym för din superhjälte. Se till att färgerna, stilen och tillbehören är lämpliga för både karaktärens befogenheter och personlighet. Tänk på de centrala vapen som din hjälte kan lita på, och om din hjälte kan ha ett signaturvapen som de skapade och använder.
  • Tänk på vad vissa färger ofta innebär. Till exempel kan vitgöra oskuld, medan svart kan vara mer förknippad med mörkret eller ondskan.
  • Bild med titeln Skapa en super hjälte steg 12
    3. Ge din superhjälte ett varumärke. En symbol eller en logotyp gör till exempel superhjältar mer minnesvärd och hjälper till att göra sina kostymer slutförda. Tänk på de stora "s" på Superman`s Chest, och skallen målade på punisherns skjorta.Ett catchphrase kan också vara användbart, men kom ihåg att göra det catchy, inte lång eller ostliknande.
  • Om det är lämpligt för karaktärens makt, överväga att ge dem ett varumärkesposition, vapen, fordon eller annat verktyg. Var noga med att namnge dessa saker och ge dem en speciell plats i berättelsen.
  • Bild med titeln Skapa en super hjälte Steg 13
    4. Namn din superhjälte. Namnet på din superhjälte kommer i huvudsak att vara "kroken" för att få folk intresserade. Naturligtvis är det berättelserna och karaktärsdrag som gör att människor älskar superhjältarna, men det är deras namn som är minnesvärda och gör läsaren intresserad av den första platsen.
  • Prova olika namngivningstekniker. Det finns substantiv + substantiv teknik, där du använder två substantiv och gör ett sammansatt ord, som Spider-Man. Eller du kan prova adjektiv + substantivtekniken, som i Superman och Black Widow.
  • Ett namn kan ha något att göra med hjältenens befogenheter, deras personlighet, eller vem de är. Eftersom du redan har tänkt på sin ursprungsberättelse och vilka krafter de har, bör dessa saker hjälpa dig att komma med ett gott namn.
  • Bild med titeln Skapa en Super Hero Steg 14
    5. Bestäm om du vill ge din hjälte en sidekick. Du kan också överväga att göra din hjälte del av ett lag. Tänk på kända lag och parningar som X-Men, Justice League och Avengers. De kommer ofta tillsammans som ett lag, men har också separata berättelser om sina egna.
  • Utveckla sidekick / team på samma sätt som du har utvecklat superhjälte så långt, sedan skapa en backstory om hur de träffades eller kom ihop.
  • Tänk på dessa frågor: Är sidekicket användbart eller gör de många misstag? Var de en gång fiender? Var de rädda av samma händelse?
  • Prov Superhero Profiles

    Prov kvinnlig superhjälte profil

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov Male Superhero Profile

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov ung superhjälte profil

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    En superhjälte som har samma slags problem som vanliga människor har är lättare att relatera till, och mycket lättare för dig att skriva om.
  • Försök att undvika att göra hjälten för perfekt eller kliché, om du kan dra av den, det är bra, men om inte, blir det enkelt till en Maria Sue / Gary Stu.
  • Du kan försöka basera din karaktärs utseende på en riktig person.
  • Om du fastnar på att skapa ett namn, försök använda en namngenerator eller tänka på ord som inte har använts. (Som kristall, smaragd, hjärta, etc.)
  • Du kan göra din OC ha social svaghet också. Många superhjälte karaktärer har också sociala problem. (Spider-Man, Batman, Superman, etc.) Var inte rädd för att lägga till det som en svaghet.
  • Att göra en anti-hjälte är också bra. Självmordskvad, Deadpool, och några andra är anti-hjältar vilket innebär att de var skurkar en gång men inte längre.
  • Något för besvärligt kommer alltid att sluta dåligt, men gör en hjälte som bryter klichéer, som Deadpool, är en bra idé.
  • Du kan få dig och dina vänner att göra separata superheros, sedan visa dem till varandra och bilda en superhjälte squad!
  • Varningar

    Ordet "superhero" är varumärkes, så om du använder den i titeln på din serie om din superhjälte, kommer du inte att kunna sälja den boken för vinst.
  • Gör inte din OC överstyrd som Thor. Försök att skapa några få krafter och svaghet istället för att lägga till för många krafter eller ingen svaghet. Massor av superhjältar är inte som gudar. (Thor är dock en gud)
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande