Hur blir det kraftfullt

Kraftfulla människor sätter i maktpositioner av andra människor, men det betyder inte att de är inaktiva under hela processen. För att bli kraftfull måste du visa de egenskaper och åtgärder som är gemensamma för personer som har myndighet och inflytande. Du kan behöva vinna över vänner för att påverka människor.

Steg

Del 1 av 2:
Bygga en kraftfull person
  1. Bild med titeln blir kraftfullt steg 1
1. Hitta den rätta rollen. Att bli kraftfull kommer att komma mer naturligt om du sätter dig i en position som också känns naturligt. Hitta något du känner dig bekvämt, sätt sedan in dig i mitten av fältet och arbeta dig till makten därifrån.
  • I synnerhet bör du försöka sätta dig i ledarskapsroller som du känner dig bekväm, även om dessa roller inte är direkt relaterade till det fält du vill bli kraftfull i. Du kan till exempel leda en liten grupp i din kyrka, trots att du vill bli kraftfull på kontoret.
  • Genom att sätta dig i myndighetens positioner kan du utveckla en mer kraftfull personlighet. Den personligheten kan sedan överföra till andra delar av ditt liv.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 2
    2. Meditera på tidigare källor till makt. Du har förmodligen upplevt stunder av makt i ditt förflutna, även om de verkar mindre jämfört med den typ av makt du söker nu. När du känner att din lösning börjar skaka, återkalla de senaste ögonblicken och spendera lite tid mediterar på känslan av makt som de en gång framkallade.
  • De ögonblick du minns kan hantera nästan alla aspekter av livet. Till exempel kan du välja en anmärkningsvärd akademisk prestation, som examen med hedersbetygelse, eller till och med en personlig, som framgångsrikt sluta röka. Oavsett vad du väljer är poängen att fokusera på känslan av att vara kraftfull snarare än på själva evenemanget.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 3
    3. Anta en kraftfull hållning. Medan det inte alltid är sant, tenderar kraftfulla människor att använda expansivt kroppsspråk som tar upp mer utrymme. Denna typ av kroppsspråk kan förmedla förtroende för andra människor, vilket kan få dem att se dig som en mer kraftfull person.
  • Expansivt kroppsspråk kan innefatta att korsa dina armar, korsar benen så att knäet sticker ut, sträcker ut benen så att de sträcker sig bortom kanten av stolen, eller håller händerna till dina höfter.
  • Däremot demonstrerar du trånga hållning när du gör saker som att vika benen under din stol, släppa axlarna eller hålla händerna på dina sidor.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 4
    4. Agera kraftfull innan du blir kraftfull. Att göra det kommer att kräva att du visar oräddhet och en betydande mängd självförtroende. Om du väntar tills du har befogenhet att backa dina påståenden, kommer du förmodligen att vänta på obestämd tid.
  • Var inte rädd för att göra ändringar eller ta risker, och även om du är rädd, bör du fungera som om du inte är. Power fungerar i en cykel. När andra ser dig som kraftfull, kommer de naturligtvis att behandla dig som om du är en kraftfull person, även i den utsträckning att ge dig makt hade du inte tidigare.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 5
    5. Håll dig sant mot din egen vision. Vet vad du vill och gå efter det, oavsett om andra är överens eller inte. Till samma ände, fortsätt aldrig en handlingsplan, helt enkelt för att det är den populära saken att göra.
  • När du jobbar med din egen väg, sänder den inte ständigt den. Gör det så att det verkar som om du söker godkännande, vilket sätter dig i en mindre kraftfull position än de andra du söker det från.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 6
    6. Bryta några regler. Var inte rädd för att tänka utanför lådan och bryta några mindre regler eller sociala konventioner. Innovation kräver ofta ett hopp om tro. Dessutom kan taktfullt bryta en mindre konvention också föreslå andra att du är en kraftfull nog att komma undan med att göra det.
  • Nyckeln är att förstå vilka regler som måste hållas och som kan brytas. Det finns inget enda sätt att definiera vilket är vilket sedan varje uppsättning omständigheter kan variera drastiskt, utan som en allmän regel, bara bryta en regel som behöver brytas. Leta efter områden som kan förbättras om de nuvarande reglerna sträckte sig lite och se vad du kan göra för att bryta sig undan onödiga begränsningar.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 7
    7. Axelansvar. När saker går fel, peka inte fingrarna eller spendera tid att bo på de misstag som gjordes tidigare. Istället acceptera ansvaret för att korrigera misstaget i nutiden och få ut det mesta av en dålig situation.
  • Misslyckande är en del av allas livshistoria, och kraftfulla människor är inte rädda för att erkänna det. Nyckeln accepterar den och arbetar proaktivt för att korrigera den. I stället för att diskutera vem som har mest fel i en situation kan du visa mer kraft genom att svara med en enkel, "Jag tar hand om det här."
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 8
    8. Var uppmärksam på ditt eget välbefinnande. Detta inkluderar både ditt fysiska och mentala välbefinnande. Om du inte är bäst, kommer du inte att ge av en mycket kraftfull närvaro.
  • Att ta hand om din fysiska hälsa är en enkel sak. Ät bra, träna nog att hålla sig i form och få den sömn som din kropp behöver fungera.
  • Att ta hand om din mentala och emotionella hälsa kan vara trickigare, men i allmänhet bör du ta tid att koppla av och återansluta med de människor och saker som är viktiga för dig. Bli inte så upptagen i att jaga makt som du låter questen konsumera dig.
  • Del 2 av 2:
    Utnyttja kraftfulla sociala färdigheter
    1. Bild med titeln blir kraftfullt steg 9
    1. Ange förväntningar. I stället för att vänta på att andra ska fatta beslut, gör de besluten själv. Kasta undan din tvekan och vara okomplicerad om dina krav och önskningar och därigenom ställa in takten i varje interaktion.
    • I stället för att fråga tillstånd att göra något, ange dina planer utan att be om bekräftelse. Även om saker skulle hamna på samma sätt oavsett om du gjorde det första draget, kommer att ange dina förväntningar först att du kan hävda den mer kraftfulla positionen i interaktionen.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 10
    2. Behandla människor med professionell artighet. Att kräva respekt måste du vara villig att ge den. Den andra partens tid är lika värdefull som din, och du måste visa din förståelse för det nyckelfakta.
  • Håll dig till den gyllene regeln: Behandla andra som du vill behandlas. Du skulle inte vilja om någon körde sent till ett möte och varnade inte dig i förväg, inte heller vill du ha det om du gjorde någon en tjänst och han eller hon inte erbjöd så mycket som ett enda "tack."Om någon som visar denna typ av beteende skulle förlora ditt självförtroende, kommer du förmodligen att förlora någon annans förtroende om du agerar så här.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 11
    3. Håll personer informerade. God kommunikation är absolut nödvändigt om du vill bli kraftfull. Lägg inte människor i stånd att behöva gissa eller oroa dig för vad som händer. Istället, ge dem alla detaljer du vill veta om dina positioner var omvända.
  • Till exempel, om du undersöker något för någon och har sagt till honom eller henne att du förväntar dig att få ett svar på tisdag eftermiddag, måste du kontakta den personen före eller före tisdag eftermiddag. Även om du inte har svaret, måste du släppa den personen en linje och låta honom eller henne veta att du inte har glömt och fortfarande avser att följa igenom.
  • Bilden med titeln blir kraftfullt steg 12
    4. Var tydlig. God kommunikation lämnar lite utrymme för fel eller missförstånd. När du förklarar något, gör det så mycket förvirrande sättet. Se till att alla viktiga detaljer är strykade ut innan du släpper saken.
  • Detaljerad kommunikation är viktig om du vill undvika senare olyckor och smältningar. Alla måste vara på samma sida. Även om saker går fel, kommer tidigare upprätthållande av tydlig kommunikation att minska mängden fingerpekande som härrör från olycka eftersom ingen kan hävda att de helt enkelt inte visste."
  • I synnerhet bör du också kommunicera skriftligen så ofta som möjligt så att detaljerna lätt kan refereras och granskas senare.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 13
    5. Förutse behov och krav. Försök att inte vänta på att någon ska fråga innan du slutför uppgifter eller gynnar. Om du kan förutse ett kommande behov innan det blir brådskande, kommer du att visa en hög grad av kapacitet.
  • Naturligtvis finns det tider när du måste vänta på instruktioner innan du agerar. Om du har ett nytt jobb, tar det till exempel tid innan du vet allt tillräckligt bra för att agera på egen hand.
  • Det viktigaste du behöver undvika är att tvinga människor att fråga dig om något repetitivt. Oavsett hur bra du slutför uppgiften, kommer den person som mottar resultatet troligen att känna sig frustrerad om han eller hon behövde påminna dig flera gånger.
  • Bildbeteckningen blir kraftfullt steg 14
    6. Engagera dig själv. Ser upptagen och distraherad kommer inte att se dig så kraftfull som du kanske tror, ​​så var inte distraherad när du pratar med någon. Se till att varje person du pratar med har din fullständiga och odelade uppmärksamhet.
  • I synnerhet bör du sluta besatta över texter, samtal och e-post på bekostnad av folket framför dig. Tekniken kan hålla dig i ständig kontakt med andra, och det är bra, men du kan inte lita på det.
  • Du måste reagera på hela mentalt och emotionellt - när det gäller andra, och det kräver uppmärksamhet och äkthet.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 15
    7. Arbeta bra med andra. Om folk fruktar tanken på att arbeta med du, de kommer sannolikt att avvisa begreppet arbete för du. Lär dig att acceptera idéer från andra människor och låta dig lära av dem. När konflikten kommer upp, hantera det ganska istället för att lashing ut på ett litet sätt.
  • I stället för att fixera på andras fel, hjälp dem att fungera genom det. På samma sätt, när någon påpekar dina egna fel, accepterar kritiken nådigt och lär sig att förbättras från det.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 16
    8. Nätverk effektivt. Även om du borde ha ett positivt rykte med alla som korsar din väg, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt de relationer du har med människor som redan är i maktpositioner.
  • Faktum är att du bör aktivt söka människor i maktpositioner. Att göra anslutningar med rätt personer gör det lättare att sätta dig på rätt väg.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 17
    9. Visa ilska när det är lämpligt. Konflikt är oundviklig, så det är inte riktigt att springa bort från det. Hantera saker som rationellt och lugnt som möjligt, men var inte rädd för att uttrycka ilska, heller. När det gäller makt är ilska åtminstone bättre än ånger eller sorg.
  • Det finns alltid en plats för förlåtelse och förståelse. Med det sagt kommer folk i allmänhet inte att söka förlåtelse om du är upptagen med att göra ursäktande och beklagar dem. Tillåter dig att uttrycka ilska betyder inte att du måste vara nådelös, men det betyder att du måste visa att du inte kan skjutas runt.
  • Bild med titeln blir kraftfullt steg 18
    10. Var inte rädd för att göra fiender. Du borde verkligen försöka komma överens med de flesta, men samtidigt kan du inte behaga alla. Var inte rädd för att gå mot kornet och komma på någons dåliga sida. Om du alltid skräddarsys dig för att passa andras förväntningar, kommer du aldrig att få någon makt eller stå för dig själv.
  • I allmänhet, att vara okomplicerad utan att dra några slag kommer att gnugga några människor på fel sätt, men du kan inte låta den kunskapen stoppa dig från att agera hur du behöver agera. Var taktfull, öppen och villig att kompromissa efter behov. När push kommer att skjuta, var inte rädd för att gå på några tår för att få saker gjort på rätt sätt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande