Hur man ramar ett golv

Golven i de flesta moderna strukturer är byggda genom att ordna enskilda bitar av dimensionell timmer i ett konsekvent, upprepande mönster. Denna process, allmänt känd som "Stick inramning," resulterar i en struktur som är lätt och ekonomisk, men ändå byggd för att hålla. När du har bekräftat den grundläggande layouten för din nya struktur och klippa ditt timmer till de korrekta dimensionerna, är det så enkelt att fylla i golvet så enkelt som att bygga en ram med rätt form och storlek och förstärka den med balkar i båda riktningarna.

Steg

Del 1 av 2:
Planerar ditt projekt
  1. Bild med titeln ram ett golv steg 1
1. Forskning byggnadskoderna för ditt område. De flesta stater eller territorier har byggkoder, eller grundläggande krav som nya bostäder och andra strukturer är skyldiga att träffas under byggandet. Det är viktigt att bekanta dig med de unika byggkoderna för ditt område innan du börjar, eftersom de kan diktera allt från dina grundläggande material till den typ av mätningar du använder.
  • Du kan hitta en kopia av dina lokala byggkoder genom att köra en snabb sökning efter "Bostadsbyggnadskoder" plus namnet på din stad, stat eller kommun.
  • På vissa områden kan du till och med behöva ett tillstånd att installera ett golv själv för att det ska anses vara upp till kod.
  • Om ditt golv inte är upp till kod är det möjligt att du kan bötas eller till och med tvungen att dra upp hela strukturen och börja om.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 2
    2. Rita upp en grundläggande golvramplan. Innan du börjar klippa eller mäta, ta en penna och papper och skissa en skiss av ditt golv. Din skiss ska skildra golvets grundläggande form och layout, komplett med eventuella ytterligare funktioner som Alcoves, Nooks och trappor.
  • Extremt långa spänningar, trappor eller innerväggar kräver vanligtvis ytterligare support, vilket kan komplicera din inramningsplan. I det här fallet hanteras ditt golvramningsprojekt bäst av en licensierad entreprenör.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 3
    3. Märk dimensionerna på din golvramplan. Fyll i din skiss med specifika mätningar för varje område där du kommer att installera en separat bit av timmer. Om ditt golv kommer att vara 12 meter (3.7 m) x 18 fot (5.5 m), till exempel, notera att du behöver totalt 4 12 ft (3.7 m) Styrelser och 4 18 ft (5.5 m) Brädor för ytterramen, såväl som flera 18 ft (5.5 m) Styrelser skärs till storlek för att fungera som huvudgolvbjälkar.
  • Stick-inramade golv består vanligtvis av 3 huvudkomponenter - sillplattan, som går på toppen av betongfonden, fälgbanorna, vilken låda i kanten på sillplattan och golvbalkarna, som löper parallellt med varandra till Ge internt stöd.
  • Det exakta antalet golvbjälkar du behöver beror på storleken på golvet. Som en allmän regel bör golvbalkarna vara åtskilda 16 tum (41 cm) från varandra för maximal stabilitet.
  • Rita och märka din inramningsplan för att skala och dubbelkontrollera var och en av dina mätningar för att se till att de passar strukturens storlek och stödkrav.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 4
    4. Lägg upp varje del av inramningsplanen för att beräkna dina material. När du har utarbetat din inramningsplan, granska det noga för att bestämma exakt hur mycket timmer du behöver. Det enklaste sättet att göra detta är att lägga till längden på varje enskild sektion i fötterna. Till exempel 4 12 ft (3.7 m) Brädor + 4 18 ft (5.5 m) Brädor + 9 18 ft (5.5 m) balkar = 282 fot (86 m) av timmer.
  • Kom ihåg att dina beräkningar bör återspegla den kombinerade längden på den yttre ramen (multiplicerad med 2 för att ta hänsyn till både sillplattan och fälgbanorna), liksom var och en av balkarna.
  • Det är en bra idé att beställa 15% mer timmer än du tror att du behöver så du har tillräckligt med avfall.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 5
    5. Skär dina brädor till storlek. När du har beställt det timmer du behöver, Använd en cirkelsåg För att skära varje bit till de dimensioner du listade i din inramningsplan. Att rama ett golv som är 12 meter (3.7 m) x 18 fot (5.5 m), du skulle behöva 4 12 ft (3.7 m) Sillplatta, 4 18 ft (5.5 m) Fälgbrädor och 9 18 ft (5.5 m) Huvudgolvbjälkar.
  • I de flesta hemförbättringscentra kan du också få ditt timmerklipp till de önskade specifikationerna när du beställer det.
  • Märk varje bit av timmer med en penna efter att du har klippt den (till exempel "sillplatta" eller "main floor boist"). Detta gör det lättare att hålla reda på var det går senare.
  • Del 2 av 2:
    Montering av ramen
    1. Bild med titeln ram ett golv steg 6
    1. Sätt sillplattan på plats. Sillplattan (även känd som "sill" eller "lera sill") består av längder av dimensionell timmer som läggs direkt ovanpå grundväggen, och är den första delen av ramen kommer du att lägga ner. Placera en av de matchande uppsättningarna av de brädor du skär för golvets omkrets horisontellt (platt) över stiftelsen, se till att ytterkanten är spolad med betongens yttre.
    • Bostadsbyggnadskoder anger typiskt något bredare timmer för sillplattan - vanligtvis antingen 2 i (5.1 cm) x 6 i (15 cm) eller 2 i (5.1 cm) x 2 i (5.1 cm) brädor.
    • Eftersom sillplattan kommer att vara i direkt kontakt med betongstiftelsen rekommenderas att du går med tryckbehandlat trä.
  • Bild med titeln ram ett golvsteg 7
    2. Fäst sillplattan till betongfundamentet med ankarbultar. Använd en hammarborr för att öppna hål i stiftelsen tillräckligt stor för att rymma ankarna. Sätt in ankarna i hålen, sänk sedan brädorna för sillplattan ner över toppen. Glida en tvättmaskin och mutter på varje ankare och använd en justerbar skiftnyckel för att dra åt dem tills de är säkra.
  • Utrymme dina ankare bultar ungefär 4 meter (1.2 m) från varandra längs grunden för att säkerställa att sållplattor är stabila.
  • Se till att det finns ett ankare minst 5 ankarbredder från någon ostödd kant och lämnar alltid minst 10 ankarbredder mellan några 2 ankare.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 8
    3. Set och fäst fälgbanorna. Stå var och en av de återstående omkretsbrädorna upprätt ovanpå sillplattan så att de spolas med ytterkanten. Därefter kör inramning naglarna ner genom brädans nedre del i sillplattan vid ungefär 30 graders vinkel för att säkra dem. Fälgbjälkningen sitter vertikalt ovanpå sillplattan längs ramens utsida för att skapa en läpp för bottenvåningen.
  • Du använder samma storlekstimmer för att montera fälgbalkarna när du vill för huvudvåningen. För de flesta jobb, 2 i (5.1 cm) x 10 i (25 cm) Boards är en idealisk storlek.
  • Om du vill, kan du också använda metallbälten, se till att anslutningen mellan sillplattan och bandbjälk är extra säker. Skruva fastna i träet i ena änden och grunden på den andra för att klämma fast de 2 materialen tillsammans.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 9
    4. Markera positionen för varje våning Joist längs sillplattan. Golvbalkar bör vara åtskilda inte längre än 16 tum (41 cm) förutom mitt till centrum för att ge tillräcklig stabilitet. Använd ett måttband för att mäta 16 tum (41 cm) från kanten av fälgbjälken och dra ett litet hak. Gör en annan hack varje 16 tum (41 cm) för att bekräfta avståndet mellan varje nästa bjälk.
  • Längden på dina balkar varierar beroende på storleken på rummet och de exakta materialen du använder.
  • Var noga med att kontakta dina lokala byggkoder innan du markerar positionen för dina balkonger. De kan ange olika avstånd för att passa olika byggmaterial.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 10
    5. Ställ golvbalkarna. Ställ in var och en av de brädor du klippte för huvudvåningen balkar på plats längs sillplattans läpp, se till att de är ordentligt anpassade till de märkningar du gjorde. När den mäts, klipps och placeras korrekt, bör huvudgolvbalkarna passa i flush mot fälgbalkarna. Fäst dem till både sillplattan och fälgbjälkarna genom att köra inramningsspikar genom ramens ytterkant.
  • Använd 2-3 naglar för varje bjälk och kör dem med en liten nedåtgående vinkel för att se till att brädor inte Budge.
  • Joisthangers kan hjälpa dig att arbeta snabbare och effektivt om du installerar flera bjälkar på en gång. Montera helt enkelt en hängare över var och en av de avståndsmärken du drog, spika dem till fälgens joist och skjut ut i slitsen i slitsen.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 11
    6. Lägg till överbryggning mellan balkarna om de är längre än 9 meter (2.7 m). Bridging involverar att korta sektioner av material vinkelrätt mellan bjälkarna för att stabilisera dem. För att installera standardmetallbryggning, stärka de spetsiga ändarna av staplarna mot bjälkarna, spika ner de öppna ändarna.
  • Installera överbryggning på vardera änden av bjälkarna på ett avstånd av ⅓ av deras totala spänning. Om dina golv är 15 meter (4.6 m) Lång, till exempel, skulle du placera en brace 5 fot (1.5 m) från vardera änden.
  • Alternativt kan du mode ditt eget blockstöd genom att skära 4 i (10 cm) x 4 i (10 cm) brädor i 16 i (41 cm) sektioner som passar in mellan bjälkterna. Linda blocken upp i en rad vinkelrätt med bjälkarna, spika dem sedan på plats genom ansiktet på nästa balk.
  • Bridging skär ner på lampans flexion, vilket minskar stressen på den och förlänger sin livslängd.
  • Bild med titeln ram ett golv steg 12
    7. Installera undergolvet. Lägg ner /4 i 1.9 cm) Tongue-and-Groove-plywoodpaneler över bjälkarna, använd sedan trälim eller panelhäftande och galvaniserade golvspikar för att säkra varje panel runt sina kanter. Arbeta i små sektioner tills hela golvet är täckt. När du är klar kommer ditt golv att vara inramat och redo för nästa byggnadsfas.
  • Applicera limet en enda sektion i taget. Du vill inte att den ska torka ut innan du har chansen att lägga ner undergolvet.
  • Använda både naglar och lim (istället för bara en eller annan) hjälper till att säkerställa en helt platt, stabil yta och förhindra squeaking underfoot.
  • Tips

    Ett välbyggt golv är en av de viktigaste delarna av ett byggprojekt. Utan en solid bas kommer resten av strukturen att vara utsatt för olika risker som varvning, skiftande, strukturell svaghet eller utkast.
  • Att inrama ett golv är relativt enkelt, men det kräver noggrann noggrannhet och hantverk. Om du inte är säker på din förmåga att bygga en ram själv, anställa en licensierad golventreprenör för att komma in och göra jobbet rätt.
  • Varningar

    Dra alltid på ett par tjocka arbetshandskar och använd skyddsglasögon när du använder en cirkelsåg.

    Saker du behöver

    • Dimensionell timmer
    • Måttband
    • Cirkelsåg
    • Hammarborr
    • Hammare
    • Inramning av naglar
    • Galvaniserade golvspikar
    • Förankringsbultar
    • Nötter
    • Brickor
    • /4 i 1.9 cm) Tongue-and-groove plywood undergolvpaneler
    • Penna eller penna
    • Papper
    • Arbetshandskar
    • Säkerhetsglasögon
    • Joisthangers (valfritt)
    • Metall- eller träbälte material (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande