Hur man skär trä med olika elverktyg

Någonsin behövde veta vilken typ av såg gör det som jobb? Eller till och med hur man använder den? Verktyg hjälper till att göra skärning genom trä mindre komplicerade, snabbare och mer exakt. Förutsatt att de utnyttjas ordentligt och försiktigt kan de vara av enorm fördel när man utför ett nytt projekt med virke. Det finns en mängd olika sågar som kan användas för att skära trä. Denna snabba artikel är full av tips för att hjälpa dig längs vägen och är en hjälpguide till några av de typer av sågar som är tillgängliga.

Steg

  1. Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 1
1. Använd en pussel. Olika blad kan monteras för att passa olika typer av massivt trä, som plywood, spånskivor samt hardboard. Jigsaws är speciellt lämpade för att skära timmer. Det kan skapa raka eller krökta nedskärningar.
  • När du genererar ett snitt, placera träet på bänken och se till att skärområdet är klart för att se till att du inte skär igenom någonting du inte vill.Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 1Bullet1
  • Nedskärningar görs när den skarpa kanten stiger uppåt genom virket. Vilket betyder att snyggaste sidan kommer att vara på undersidan. Bär det här i ditt sinne medan du placerar det speciella virket för en snitt, speciellt om man huggar fast trä som har en belagd eller melaminyta.Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 1Bullet2
  • Jigsaws har ofta justerbara hastighetshastigheter och är tillgängliga med en luftburet smuts och dammavlägsnande och även variabel basfatperspektiv.
  • Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 2
    2. Använd en cirkelsåg. Dessa används för att klippa timmer, MDF, Block Board och Ply Board. Det gör direkta linjesskärningar. Liksom med en pussel, är den faktiska snittet gjort när skärbladet stiger upp-avdelningar genom virket, så den snyggaste sidan kommer att vara på undersidan.
  • När du gör en ny klipp, placera den faktiska timmerbelagda ytan på en bänk och se till att skärområdet är klart för att du inte skär det med vad du inte menar för.Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 2Bullet1
  • Cirkelsågar har i allmänhet varierande huggningsfunktioner, justerbara hastigheter, en variabel linje med snittindikator, en djupjusterare, en avlägsen nedre vaktliftspak, en dammavlägsnande och säkerhetsbrytare. Olika bilagor såväl som blad är vanligtvis erhållna.Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 2Bullet2
  • Cirkelsågstillbehör är också tillgängliga, som kan monteras på toppen av din elektriska borr.
  • Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 3
    3. Använd en miter såg. Detta används för alla typer av generell snickeri, som huggning av plankor, Dado Rails och Architaves. Det kan göra praktiskt taget skuren när en specifik vinkel är väsentlig, vilket inkluderar vinklade och titeln. En miter såg är en "fast" såg som betyder att det inte behöver flyttas manuellt eftersom det skivar det faktiska träet. Du måste därför överväga extra försiktighet för att aldrig placera dina händer i vägen när du genererar skärningen.
  • För att använda en MITER SAW, bör du se till att det timmer du vill klippa är faktiskt klämd fast, eftersom även en liten mängd rörelse kan påverka skäret såväl som resultera i en dålig ledning.
  • En miter såg bör användas med en sågstativ eller eventuellt ett arbetsbord för att stödja ditt timmer och såg medan du utför jobbet.
  • Hoppsågar är de enklaste formerna av mitsågar. Dessa inkluderar en såg som är suspenderad ovanför det faktiska virket på ett gångjärn. För att producera en snitt drar du sågen rakt ner mot virket. Hur stort ditt blad bestämmer storleken på det kan du ska kunna skapa.
  • Glidande miter sågar tenderar att vara mer överlägsen. Förutom samma förmågor som en chopsåg, har de också en glidfunktion för att sågen kan glidas längs järnvägen eller kanske guide. Vad det här betyder är att de ofta används för att producera en mycket bredare skärning än en chopsåg kommer att göra.
  • Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 4
    4. Använd en fram- och återgående såg. Fram och återgående sågar används ofta för rivningsarbete istället för att bygga arbete. Detta beror på att de är mest lämpade för att snabbt och "grova" nedskärningar. De är inte lämpliga för alla slags noggrann skärning. De används därför normalt för jobb som att ta ut gamla fönsterramar eller till och med skära upp trädrötter. Det gör grova, grundläggande nedskärningar - som liknar den typ av snitt en kedjesåg skulle sannolikt skapa. På grund av sin form kan en fram- och återgående såg ofta användas för att göra skärningar på platser som andra kraftverktyg inte skulle kunna uppnå.
  • En fram och återgående såg måste hållas i båda händerna när de används. Korrekt vård måste vidtas för att hålla sågen stabil. Att placera verktygets ände mot träet kan hjälpa till att behålla det på plats.Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 4Bullet1
  • När du använder en fram och återgående såg är det möjligt att hitta bladet som fångas i timmeret, så du bör ta hand om att planera dina nedskärningar och var noga med att, när det är möjligt, ditt trä kan du klippa inte kan "närma sig" runt bladet. Smörjning av bladet kan också hjälpa till.
  • Återgrävande sågar har ofta inställningsbara hastighetsinställningar. Vissa är tillgängliga med en bladbyte som inte kräver ett annat verktyg (medan vissa behöver en insexnyckel). Flera ömsesidiga sågar har en orbitalbladrörelse som ofta kan hjälpa till att göra skärning snabbare.
  • Trådlösa ömsesidiga sågar är tillgängliga, vilket kan vara ett bra val för användning i svåråtkomliga områden.
  • Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 5
    5. Använd en dörr trimning såg. Detta används för att trimma de nedre kanterna på dörrarna medan de är i position. Det gör enkla formningsskärningar. En dörr trimning såg borde hållas i båda händerna och borde verkligen användas långsamt och stadigt.
  • Din såg borde användas när dörren ska klippas är stängd. Du måste driva den faktiska sågen gradvis i botten av dörren tills kanten möter dörren och inte tillåter dig att trycka på sågen längre framåt. Du bör sedan glida sågen mycket försiktigt längs dörrens kant med en stadig hastighet, hålla den enda plattan i kontakt med golvet för att styra dig. Du måste sluta innan du når dörrkanten för att du inte skadar ramen. Din skärning kan då vara färdig medan dörren är öppen.Bild med titeln Cut Wood med olika elverktyg Steg 5Bullet1
  • Den enda skillnaden mellan olika typer av dörr trimningssåg är skärningsdjupet och också höjden på bladet från marken.
  • Tips

    Som nämnts i början av denna artikel, d.Jag.Y-utrustning kan vara skadligt måste därför utnyttjas noggrant såväl som förnuftigt.
  • Du måste bära ögonskydd och handskar när du använder majoriteten av elverktyg och kan också behöva sätta på öronförsvarare om du använder bullriga maskiner.
  • Följ alltid tillverkarens rekommendationer för enskilda verktyg.
  • Varningar

    Verktyg kan vara ganska farliga om de inte används korrekt. När du använder elverktyg är det viktigt att helt fokusera rent på jobbet till hands och vara säker på att du inte är sidospårad när du använder någon driven utrustning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande