Hur man bygger en inspelningsbod

En hemlagad inspelningsbås kan vara ett bra alternativ när du vill spela in sång eller akustiska instrument. För att bygga en inspelningsbox själv behöver du lite allmän kunskap om snickeri och erfarenhet med grundläggande hemförbättringsprojekt. Men med rätt verktyg och know-how kan du slutföra projektet på en vecka eller två. Tänk på att bygga en inspelningsbås som att lägga till ett litet rum till ditt hem, med mycket av samma steg som inramning av väggarna och sätta upp gips. Känn dig fri att kontrahera några delar av projektet du inte känner dig bekväm att ta itu med dig själv.

Steg

Del 1 av 4:
Planerar båsen
  1. Bild med titeln Bygg en inspelningsbox Steg 1
1. Välj ett hörn av ett befintligt rum för att bygga din inspelningsbox i. Välj ett hörn av ett rum där du vill bygga din inspelningsbod så du behöver bara bygga 2 väggar. Välj ett hörn med yttre väggar om möjligt eftersom de är i allmänhet tjockare och mer ljudsäkra.
  • Detta gäller för att bygga en rektangulär inspelningsbod från grunden. Du måste ha grundläggande kunskaper om snickeri, inklusive inramning och drywalling för att bygga båsen. Om du inte har verktyg eller kunnande att göra det själv, anställa en entreprenör för att bygga båsen för dig.
  • Se till att rummet du väljer har ett solidt golv också. Till exempel är ett bottenvåning eller en källare ett bra val. Ett rum på ett övre våning är inte idealiskt eftersom dessa golv inte är lika stabila, vilket kan vara dåliga för inspelning om golvet vibrerar eller gör creaking ljud.

Dricks: Du kan tillämpa samma begrepp för att bygga en rektangulär inspelningsbod i ett hörn för att bygga bås av andra former i hörn, till exempel en pentagon eller triangelformad bås.

  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 2
    2. Välj ett hörn med en befintlig ljusarmatur eller uttag om möjligt. Bygg båsen runt en befintlig ljusarmatur om du kan ge ljus inuti båsen utan det extra arbetet med att installera en ny armatur i taket. Konstruera boothen i ett hörn med ett befintligt vägguttag för att ge fler källor till el i båsen som du kan ansluta en lampa eller ljudutrustning till.
  • Om du bygger båsen runt en befintlig ljusarmatur är inte ett alternativ, kan du köra några LED-belysningsremsor runt taket och golvet på båsen för ljus.
  • Bild med titeln Bygg en inspelningsbod Steg 3
    3. Mäta rummet och hitta tapparna i hörnväggarna. Använd ett måttband för att mäta längden, bredden och höjden på rummet och skriv ner mätningarna. Använd en studfinder för att lokalisera dubbarna i de 2 väggarna i hörnet som du planerar att bygga båsen och markera sina positioner på väggen med en penna.
  • Du kan rita en grov skiss av rummet och skriv ner mätningarna och studpositionerna om det är lättare för dig att visualisera båsen på det sättet.
  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 4
    4. Gör båten en storlek som passar i rummet och linjer upp med väggstudierna. Planera för 1 kort vägg och 1 längre vägg, ca 1.5 gånger längden på den korta muren, för att göra en rektangulär bås. Gör väggarna tillräckligt länge att de kommer att ställa upp med dubbar i de befintliga väggarna för att skruva dem in i.
  • En bra standardstorlek för en rektangulär inspelningsbod är 4 ft (1.2 m) med 6 ft (1.8 m). Justera dock storleken baserat på det utrymme du har tillgång till och stiften på tapparna i dina väggar.
  • Tänk på vilken typ av inspelning du vill göra när du planerar storleken på båsen. Till exempel en 4 ft (1.2 m) med 6 ft (1.8 m) Booth är bäst lämpad för solo sångare eller akustiska konstnärer, eller kanske 2-personband. Om du vill kunna spela in ett större band kanske du vill tänka på att konvertera ett helt rum till en inspelningsstudio istället för att bygga en bås.
  • Del 2 av 4:
    Konstruera ramen
    1. Bild med titeln Bygg en inspelningsbod Steg 5
    1. Köp en dörr för din inspelningsbod och notera mätningarna. Plocka ut och köpa en dörr innan du konstruerar ramen. Du kommer att använda mätningarna för att bygga en grov öppning för dörren i 1 av väggramarna.
    • En dörr med ett glasfönster på toppen eller till och med en dörr som är mestadels glas är ett bra alternativ för en inspelningsbod så att du kan tillåta lite ljus i båsen och har synlighet mellan båset och det omgivande rummet.
  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 6
    2
    Konstruera ramarna För väggarna. Bygg den kortare väggen och den längre väggen av 2 i (5.1 cm) med 4 tum (10 cm) bitar av timmer och skruva ihop bitarna med 4 tum (10 cm) träskruvar och en kraftborrning. Gör väggarna så långa som rummets takhöjd, som vanligtvis är ca 8-9 ft (2.4-2.7 m).
  • Till exempel, om din inspelningsbod kommer att vara 4 ft (1.2 m) med 6 ft (1.8 m), bygga 1 vägg som är 4 ft (1.2 m) lång och 1 som är 6 ft (1.8 m) lång.
  • Du kan antingen klippa timret i storlek eller ha det klippt för dig på ett hemförbättringscenter eller timmergård.
  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 7
    3. Bygg en grov öppning för dörren i 1 av väggarna. Konstruera en dörrram som är 2 i (5.1 cm) bredare än dörrens bredd och 2 i (5.1 cm) högre än dörrens höjd. Gör det av 2 i (5.1 cm) med 4 tum (10 cm) lumber som med resten av väggramarna.
  • Till exempel, om dörren är en standard 80 i (200 cm) med 36 tum (91 cm), gör den grova öppningen 82 i (210 cm) med 38 tum (97 cm).
  • Observera att detta steg måste göras samtidigt med att bygga väggramarna.
  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 8
    4. Skruva ramarna i dubbar i de befintliga hörnväggarna och in i golvet. Stå upp den längre väggen på plats, vilket är försiktigt med tappen i väggen som du planerade för, fäst sedan den med knappen med 4 i (10 cm) träskruvar och en kraftborrning. Upprepa detta för den kortare väggen och skruva de 2 väggramarna ihop där de möts. Skruva fast bottnen på ramarna i golvet också.
  • Har någon hjälp dig att hålla väggarna upp och stabila medan du kör skruvarna på plats.
  • Om golvet i rummet är ett vanligt trägolv, använd träskruvar för att säkra ramen på golvet. Om du bygger din bås någonstans som ett garage eller källare med ett cementgolv, använd murskruvar.
  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 9
    5. Fäst elektriska lådor för ett ljuduttag och eluttag till ramen. Spik eller skruva 1 elektrisk låda för eluttaget till en stråle av ramen, ca 12-18 i (30-46 cm) från golvet. Fäst en annan elektrisk låda för ljudkabelutloppet 1 eller 2 balkar över.
  • Var noga med att kontrollera lokala elbestämmelser innan du installerar de elektriska rutorna. Om du inte är säker, kontakta en licensierad elektriker.
  • Om du inte har erfarenhet av elektriskt arbete är det bäst att få en elektriker att göra den faktiska ledningarna för dig. Du kan fortsätta och installera de elektriska rutorna på ramen om du vill, men har en licensierad elektriker avslutar ledningsarbetet.
  • Del 3 av 4:
    Isolering, gips och målning av väggarna
    1. Bild med titeln Bygg en inspelning Booth Steg 10
    1. Stuff R-19 glasfiberisolering mellan båsens väggar. Klipp bitar för att passa mellan tapparna från en rulle av R-19 glasfiberisolering med hjälp av en verktygskniv. Fyll i alla mellanslag mellan dubbar med isoleringen.
    • Glasfiberisolering kommer i rullar som är 16 i (41 cm) breda, standardbredden mellan väggpinnar, så det passar perfekt mellan tapparna och stannar på plats.
    • Du kan köpa speciell ljudisoleringisolering istället för standardfiberglassisolering om din budget tillåter det. Men glasfiber isolering tenderar att arbeta lika bra och är mycket billigare.

    Varning: Använd alltid tunga arbetshandskar när du arbetar med glasfiberisolering.

  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 11
    2
    Häng gips inuti och utanför väggarna. Klipp bitar av gips för att passa väggarna, med hål för de elektriska lådorna och fäst dem på ramarna med hjälp av gipsskruvar och en elektrisk borr. Täck gipsmuren med 3 tunna lager av gipslampa, vilket gör att varje lager torkar i 24 timmar och slipar det smidigt innan du applicerar nästa kappa.
  • Du kan anställa en gipshandlare för att slutföra den här delen av jobbet för dig om du inte vill hantera all skärning, hängande och mudding själv.
  • Bild med titeln Bygg en inspelningsbod Steg 12
    3. Måla väggarna en färg efter eget val. Använd en färgrulle för att applicera en primsköld till både de inre och ytterväggarna. Vänta tills primern torkar, så måla över den med 1-2 lager väggfärg.
  • Du kanske vill matcha den yttre väggfärgen till färgen på väggarna som du byggde båsen i så det ser ut som en del av rummet. Men du kan måla den en annan färg om du vill att den ska stå ut som en accent.
  • Del 4 av 4:
    Lägger dörren och ljudisolering av båsen
    1. Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 13
    1
    Hänge i den grova ramen. Montera dörren i den ram du byggde för den i 1 av väggarna. Montera dörren till ramen med hjälp av gungor, hårdvara och skruvar.
    • Om det är för svårt för dig att hänga dörren ordentligt, anställa en snickare för att göra det för dig.
  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod steg 14
    2. Mount remsor av trä på insidan av dörrramen för att skapa dörrstopp. Stäng dörren så det är spola med ytterväggen, markera sedan positionen på dörrens insida kant runt insidan av dörrramen med en penna. Skära bitar av 1 i (2.5 cm) med 2 i (5.1 cm) Timmer för att passa runt sidorna av ramen, spik dem sedan på plats med kanterna som är kantade upp längs de märken du gjorde på insidan av ramen.
  • Dörren stannar kommer att se till att dörren stängs ordentligt såväl som hjälper dig att låta ljudet.
  • Bild med titeln Bygg ett inspelningsbod Steg 15
    3. Stick gummerad skumband Väderstrippning runt dörren stannar. Klippremsor av gummerat skumband Väderstrippning till längden på varje remsa av dörrstopp. Tryck dem mot dörrens kanter som står inför dörren.
  • Detta kommer att hjälpa ljudisolerat bås genom att säkerställa en tät försegling när dörren är stängd.
  • Bild med titeln Bygg en inspelningsbox Steg 16
    4. Applicera akustiska skumplattor på alla båsens inre ytor. Använd en limspray för att montera akustiska skumplattor till alla båsens inre väggar, liksom insidan av dörren. Skär skumplattorna i storlek som behövs med hjälp av en verktygskniv.
  • Om din dörr har något glas i det, täck inte upp glaset med akustiskt skum.
  • Skumplattorna hjälper till att hålla ljudet inuti inspelningsboxen för att skapa bra akustik. Detta, tillsammans med isoleringen inuti väggarna och vädret som strippar runt dörren, innebär att din monter nu ska vara ganska ljudisolerad och redo att spela in!
  • Dricks: Akustiska skumplattor är typiskt 1 ft (0.30 m) med 1 ft (0.30 m) i storlek. Mäta det totala arealen på båsens inre väggar för att bestämma hur många kakel du behöver för att täcka den.

    Tips

    Varningar

    Använd alltid tjocka arbetshandskar när du arbetar med glasfiberisolering för att skydda dina händer från glasslivers.

    Saker du behöver

    • Måttband
    • Penna eller penna
    • Papper
    • 2 i (5.1 cm) med 4 tum (10 cm) timmer
    • Borrmaskin
    • Motorsåg
    • 4 i (10 cm) träskruvar
    • Hammare
    • Naglar
    • R-19 glasfiberisolering
    • Handskar
    • Nytta kniv
    • Gipsvägg
    • Gipsåg
    • GODWALL MUD
    • Gipsskruvar
    • väggfärg
    • Färgrulle
    • Färgfack
    • Innerdörr
    • Gummierad skumband Väderstrippning
    • 1 i (2.5 cm) med 2 i (5.1 cm) timmer
    • Akustiska skumplattor
    • Klisterspray
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande