Hur man upptäcker en vattenläckage under betong

Med tiden kan rören under ditt hus slita ut och stärka att läcka. Även om detta inte kommer att skapa skada direkt, kan dessa plåtsläckor leda till otroligt höga vattenräkningar och dyra problem på vägen. Innan du spenderar pengar på en rörmokare kan du dock kontrollera om läckage med ett antal enkla metoder.

Steg

Del 1 av 3:
Letar efter tecken på skador
  1. Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 1
1. Se upp för en stor vattenräkning spik. I de flesta fall kommer den första indikationen att dina underjordiska rör läcker kommer från ditt vatten eller avloppsräkning. Om du ser en massiv pris spik från en månad till nästa, eller om din faktura ökar varje månad trots att din vattenanvändning stannar detsamma, kan du hantera ett läckande rör.
  • Du kan också kolla din vattenmätare - om din mätare spinner och du inte använder något vatten i huset, antingen är din toalett kör eller du har en vattenläckage någonstans.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 2
    2. Kontrollera efter läckande apparater. Vissa vattenräkning spikar orsakas av läckande apparater, speciellt toaletter, så kolla dem först. För att kolla på en toalettläcka, lägg till lite matfärgning till tanken och låt den sitta i 10 minuter. Om färgen flyttas till skålen har du en toalettläckage. För en kran eller vattenbaserad apparat, leta efter samla eller droppa vatten runt själva apparaten eller de anslutna rören.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 3
    3. Leta efter pooler av vatten, fuktig matta eller krökt trägolv. Slab läckor Skapa vattenuppbyggnad under din konkreta grund. Att fly, kan detta vatten poola på toppen av dina golv, gård eller betongen själv. Om du har mattor, sök efter områden som ser mörkare ut eller är oväntat fuktiga. Om du har träpaneltolv, se upp för fläckar där träet börjar Warp.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 4
    4. Sniff ut mögel eller mögel fläckar. När vatten sitter länge, skapar det en perfekt miljö för mögel och mögel att växa. Även om du sannolikt inte kommer att kunna se det, vara medveten om områden i ditt hus som luktar smaklös av funky under en lång tid. Mögel och mögel är sannolikt att växa under mattan eller, om vattenläckan sprider sig, bakom gips.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 5
    5. Notera om dina vattenarmaturer blir mindre kraftfulla. Högt vattentryck är det som låter sänkor, badkar och duschar ger dig gott om vatten för dina dagliga behov. Om de plötsligt blir mindre kraftfulla, vilket ger mindre eller svagare strömmar, kan ett läckande rör vara att skylla på.
  • För att kontrollera om dina armaturer är mindre kraftfulla, stäng av varje vattenbaserad apparat i huset och testa strömmen från en enda kran.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 6
    6. Kontrollera om din varmvattenberedare alltid är på. Om din varmvattenberedare körs mest, om inte allt, av tiden, kan det indikera att du har ett varmt vattenläckage under din betong. Eftersom varmt vatten ständigt flyr, arbetar din värmare övertid för att värma upp det nya vattnet.
  • Om det inte finns några andra tecken på en läckage läckage, leta efter indikationer på att vattenvärmaren i sig är trasig, som lerigt vatten eller höga sprickor som kommer från tanken.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 7
    7. Känn ditt golv för varma fläckar. Gå runt med nakna fötter och känna för områden på golvet som är onormalt heta. Dessa kommer särskilt att uttalas på kakel eller trägolv. Om du hittar en markera området med maskeringstejp. Om platsen stannar varmt i över 24 timmar, kan det vara över ett brutet varmvattenrör.
  • Om du äger en katt, kolla alla områden där det gillar att sova. Katter letar efter varma fläckar att curl upp på, och deras favoritplats kan vara direkt över en varmvattenläckage.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 8
    8. Se upp för stiftelsprickor som indikerar en avloppsläckage. Även om de flesta platta läckor är från färskvattenrör, är avloppsrör ibland att skylla på. När dessa rör bryter, släpper vatten till ytan och orsakar grunden att spricka eller varpa. Vanliga indikationer på avloppsläckor inkluderar:
  • Sprickor i ditt golv, kakel, tegelstenar eller lister.
  • Roterade, böjda eller separerade väggar.
  • Ojämn eller förvrängd golv.
  • Dörrar eller fönster som inte stängs eller har separerats från huset.
  • Del 2 av 3:
    Testning för en vattenläckage
    1. Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 9
    1. Stäng av dina kranar och andra vattenapparater. Så du kan kontrollera din vattenmätare för tecken på läckage, stäng av varje kran i ditt hus och se till att vanliga vattenapparater som din tvättmaskin och diskmaskin är inte på. Om något förblir på, kan du skära av ditt vatten skada dem eller din vattenmätare kan ge dig en falsk positiv läsning.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 10
    2. Hitta din huvudvattenavstängningsventil. I kalla regioner, leta efter ventilen inuti ditt hus på platser som källaren eller garaget. I varmare områden kan ventilen vara placerad på ett rör på sidan av huset eller i marken nära din vattenmätare.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 11
    3. Klipp av vatten till ditt hus. Om din vattenventil bara har ett synligt ventilhjul, vrid det medsols för att stänga av vattenförsörjningen. Om du vattenventil har två synliga ventilhjul, stäng av den som är närmast ditt hus och lämna det andra hjulet, anslutet till gatan, ensam.
  • Försök att slå på en kran långt bort från vattenventilen för att se till att vattnet är avskuren.
  • Om du har äldre rör kan din ventil läcka eller knäcka när den är avstängd.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 12
    4. Hitta ditt husets vattenmätare. Leta efter en vattenmätare inuti din gård eller av trottoaren som omger ditt hus. Typiskt kommer det att ligga i en järnlåda eller täckt av en metallplatta. Moderna vattenmätare är typiskt märkta som sådana för tydlighet. Om du inte hittar din vattenmätare, ring dina lokala offentliga lokalkontor för råd om var vattenmätare i ditt område typiskt är belägna.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 13
    5. Ta bort vattenmätarens lock. Vissa vattenmätare kan enkelt plockas upp för hand eller pried av med en skruvmejsel, par tänger eller kråka. Andra kan ha en standard- eller femkantsmutter som håller dem ner, i vilket fall du behöver en standard- eller femkantnyckel för att ta bort dem.
  • Om du inte har undersökt din mätare ett tag, se upp för spindelväv och buggar.
  • För säkerhet, bära tjocka arbetshandskar när du prynar av locket.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 14
    6. Kontrollera vattenmätaren för aktivitet. Även om vattenmätare är byggda annorlunda, kommer de att ha en metod för att spåra vattenanvändning. Detta kan vara i form av en sophand (en klockliknande hand som täcker mätaren), en läckelindikator (en liten triangel, segelhjul eller annat objekt) eller en kilometer (en rad nummer). Med dina apparater av, se om dina rör läcker genom att leta efter:
  • En sophand som under flera minuter flyttar dramatiskt.
  • En läcktindikator som inte slutar vrida.
  • En kilometer vars siffror fortsätter att öka.
  • Del 3 av 3:
    Anlita en rörmokare
    1. Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 15
    1. Sök online för lokala rörmokare. De flesta plåtläckor kan endast lösas genom att bryta betong, så leta efter allmänna entreprenörer som specialiserar sig på kormmokare. Om möjligt, gå med en rörmokare som listar Slab Läckdetektering eller reparera direkt på deras hemsida, vilket indikerar att de har erfarenhet. Förvänta dig att betala ca $ 65 per timme eller ett set pris baserat på det specifika jobbet.
    • Hourly entreprenörer kan vara billigare för små korrigeringar, men de kan kosta betydligt mer om rörmokaren möter oväntade problem.
    • Om du inte hittar bra rummers online, fråga vänner, familjemedlemmar och grannar för personliga rekommendationer.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 16
    2. Hyr en rörmokare för att upptäcka plåtläckor. Använda specialutrustning kan rörmokare bekräfta att du faktiskt hanterar en slib-läcka och kommer att isolera problemet med ett visst område. Även om vissa rörmokare kan erbjuda detekteringstjänster gratis, förväntar oss att de tar ut upp till $ 400.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 17
    3. Be om en reparationsberäkning. När du bekräftar att problemet är en slib läcka, fråga din rörmokare för en reparationsberäkning. Uppskattningen beror till stor del på ditt specifika problem, men förvänta dig en standard reparation för att kosta cirka $ 2000. För att säkerställa att priset inte förändras, se till att du får uppskattningen skriftligen.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 18
    4. Jämför uppskattningen med andra erbjudanden. Innan du förbinder till en rörmokare, ring andra VVS-företag och be om reparationsberäkningar. Eftersom du redan har undersökt läckaget, reläera bara problemet som det beskrivs för dig. När du har flera uppskattningar, välj en rörmokare som verkar ansökt och erbjuder sina tjänster till ett rimligt pris.
  • Även om det lägsta erbjudandet kan tyckas lockas, se till att det är från en rörmokare som har en juridisk operativlicens och bra användarrecensioner online.
  • Bild med titeln detektera en vattenläckage under betongsteg 19
    5. Betala för att dina rör repareras. Även om det är dyrt, betala för slaget för läckage så snart som möjligt. Slab läckor kan orsaka mycket dyrare problem på vägen, och lite pengar kan nu spara mycket framåt.
  • Vissa husägare försäkringar täcker kostnaden för viktiga rörreparationer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande