Hur man rengör merrell skor

Merrell skor är ett sko som ofta används för utomhusaktiviteter som vandring. Merrell-företaget rekommenderar att du bara städa dina skor med mild tvål för att undvika att skada materialet. Om din Merrell skor bygger upp oönskade lukt, rikta detta med bakpulver efter att ha rengjort dem. Med lite omsorg kan Merrell skor vara länge.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av dina skor
  1. Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 1
1. Borsta av små mängder smuts regelbundet. Eftersom Merrell skor ofta används för utomhusaktiviteter, är de benägna att bygga upp smuts och andra skräp. Gör en vana att rengöra Merrell skor efter varje användning. Efter att ha haft dina skor, använd en mjuk borste för att försiktigt borsta av smuts eller skräp.
  • Om du är vaksam om att borsta av smuts regelbundet, är det mindre sannolikt att bygga upp på dina skor. Ju mindre du måste tvätta dina skor med tvål, desto bättre.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 2
    2. Använd mild tvål för att ta bort fläckar. Om dina Merrell-skor blir tungt färgade, leriga eller på annat sätt smutsiga, undviker du att använda några hårda produkter på dem. Dessa kan skada materialet. Istället, använd mild tvål och vatten för att torka av några inbyggda fläckar. Sedan skölj dina skor helt under rinnande vatten.
  • Du kan tillämpa tvålvattnet med någon rengöringsredskap. En gammal tandborste kommer att fungera.
  • Se till att skorna är helt sköljda efter användning. Att låta tvålrester sitta på dina Merrellskor kan orsaka skador. Fortsätt skölja dem tills vattnet går rent.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 3
    3. Torka dina skor vid rumstemperatur. Merrell skor ska lufttorka naturligt. Ta bort snören och sulorna i skorna. Ställ skorna, snören och insoles på ett säkert ställe i ditt hem som förblir stadigt vid rumstemperatur. Använd inte skorna igen tills de är helt torra.
  • Torkningstider varierar beroende på hur mycket vatten du använde när du rengör dina skor. Ibland kan Merrell skor behöva torka över natten.
  • Du kan ställa tidningen i dina skor för att hjälpa dem att torka snabbare.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 4
    4. Utsätt inte dina skor för att värma efter tvätt eller torka dem. Merrell skor ska inte torkas med värmebehandlingar. Håll dem i ett coolt område och använd aldrig något som en torktumlare eller hårblåsare för att torka dina Merrell-skor.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsna oönskade lukt
    1. Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 5
    1. Rengör din sko noggrant. Om dina skor har en uppbyggd lukt, bör du rikta igenom detta efter att ha tvättat dem. Gör någon rutinrengöring, som att borsta av smuts eller tvätta skor med vatten innan du försöker ta bort lukt från dina skor.
    • Se till att dina skor är helt torra innan du lägger till natron för att ta bort lukt.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 6
    2. Stänk stövlarna med bakpulver. Stänk lite bakpulver på insidan av dina skor. Du kan också fylla en socka med natron och sätt den i skorna. Sockmetoden rekommenderas eftersom det minskar risken att lämna Baking Soda Restue i dina skor.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 7
    3. Låt bakpulken sitter på över natten. Placera skorna på ett coolt och torrt ställe i ditt hem. Låt bakpulken sitter på över natten. Detta kommer att ge det tid att ta bort någon oönskad lukt.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 8
    4. Ta bort bakpuljen. Om du lägger natron i dina skor, vänd dem upp och ner och skaka ut bakpuljen. Var noga med att få allt ut för att undvika att skada skor. Om du använde strumpor, helt enkelt ta bort strumporna från dina skor. Dina skor ska lukta märkbart fräschare.
  • Metod 3 av 3:
    Vidta försiktighetsåtgärder
    1. Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 9
    1. Testa några tvål först. Innan du använder någon tvål på Merrell skor, även mild tvål, testa tvålen på ett litet, obemöjligt område av dina skor. Se till att det inte orsakar skador, som missfärgning, innan du applicerar tvål över dina skor för rengöring.
    • Om en tvål orsakar missfärgning, prova en annan tvål tills du hittar en som inte skadar skorna.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 10
    2. Minimera exponering för fukt. Fukt kan göra skor mer benägna att bli missfärgade, skadade eller smutsiga. Försök att undvika att använda dina skor när det regnar eller snöar. Håll dem i ett område i ditt hem som inte är utsatt för överflödig fuktighet.
  • Bild med titeln Clean Merrell Skor Steg 11
    3. Använd en skyddsspray för att skära på rengöring. Du kan köpa Suede Protector Sprays online eller på ett lokalt varuhus. Dimma skor med ett lager av sprayen och låt det sitta på så länge etiketten rekommenderar. En skyddande spray kommer att göra skorna mindre benägna att skada, smuts och skräp. På det här sättet måste du inte rengöra skorna så ofta.
  • Olika sprayer har olika specifika riktningar. Var noga med att läsa en flaskans instruktioner innan du använder den på dina skor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande