Hur man hittar en luftkonditioneringsläckage

En läckande hemluftskonditionering kan göra ditt liv väldigt obekvämt. Medan du.S. Institutionen för energi rekommenderar att en professionell tekniker utför reparationer till din A / C-enhet, kan du fart längs processen genom att hitta källan till läckan i förväg. Börja med att lokalisera kylmedelslinjerna, använd sedan en tvålvattenblandning eller en elektronisk anordning för att räkna ut där läckan är. Du kan använda en liknande procedur till Testa ditt fordon A / C-system För läckage.

Steg

Metod 1 av 3:
Lokalisering av kylmedelslinjerna
  1. Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 1
1. Titta bakom ditt hem för att se om du har en utomhuskondensor. Kolla utanför ditt hem och se om du kan upptäcka en stor metallisk låda. Om du inte ser den här enheten utanför ditt hem, är din kondensorenhet sannolikt ansluten till din ugn.
  • Medan du kanske känner effekterna av en kylmedelsläcka på insidan av ditt hem är källan till läckan sannolikt utanför.
  • Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 2
    2. Kontrollera om din enhet är ovanpå ugnen. Hitta ugnen i ditt hem och se om det finns en liten metalllåda fäst på toppen av den. Titta till vänster om ugnen och se om en stor, krökt sektion av kanal är fäst vid sidan. Om du ser båda dessa element kopplade till din ugn, har du framgångsrikt placerat din staplade enhet.
  • Kontrollera ditt hems schema för att dubbelkontrollera var din ugn är.
  • Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 3
    3. Hitta kylmedelslinjerna i din enhet. Om du har en soloenhet, identifiera kylmedelslinjen (eller filtrera / torktumlare) genom att hitta ett tunt rör som är fäst vid en cylindrisk adapter. För dem med en staplad kondensorenhet, undersök kondensorboxen fäst vid ugnsdelen. Kontrollera sedan det nedre högra hörnet av den här rutan för att lokalisera kylmedelslinjerna, som är ett par tjocka och tunna rör.
  • När du försöker hitta en läckage i en utomhusenhet är filtret / torktumslan den mest sannolika misstänkta.
  • Dricks: Alla A / C kondensorenheter har 2 kylmedelslinjer: en sugledning och en flytande linje. Suglinjen är ett tjockare, bredare rör som håller gas. Den flytande linjen är ett smalt, tunnare rör som transporterar vätska.

    Metod 2 av 3:
    Testning med tvålvatten
    1. Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 4
    1. Fyll en sprayflaska med en tvållösning. Ta ca 0.5 teskedar (2.5 ml) diskmedel och lägg till den i en vattenfylld sprayflaska. Skaka behållaren ordentligt eller rör den med en lång redskap för att skapa en tvållösning. Syfte att använda ljummet vatten vid beredning av blandningen.
    • Lukekarmvatten är i allmänhet omkring 90 till 95 ° F (32 till 35 ° C).
  • Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 5
    2. Spraya köldmedträngslinjerna med vattnet. Hitta de platser där linjerna är fästa på kondensorn. När du har hittat dessa leder, Spritz över dem med några squirts av tvålvatten. Vänta några sekunder för att se om några stora bubblor börjar skumma längs dessa leder.
  • Även om det är blandat med tvål, kommer vattnet själv inte så skummigt när du sprayar det på kylmedelslinjerna. De bubblor som bildar sig runt en läcka är stora och distinkt, som en bubbla-blåser leksak.
  • Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 6
    3. Identifiera läckor genom att leta efter stora bubblor som bildas på lederna. Var inte avskräckt om du inte kan hitta en läcka först. Fortsätt spruta längs bilagorna tills du upptäcker några bubblor. En brist på bubblor kan inte innebära brist på kylmedelsläckage - det kan bara innebära att din läckage är för liten för att detekteras med tvålvatten.
  • Tvålvatten är bäst för att hitta stora läckor. Om du misstänker att din läckage är mindre, försök använda en elektronisk detektor istället.
  • Om du tror att det kan vara en läcka i den längre sträckan av dina kylmedelsrör, spraya längs hela linjen.
  • Metod 3 av 3:
    Använda en elektronisk läckningsdetektor
    1. Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 7
    1. Ström på din elektroniska läckningsdetektor. Använd strömbrytaren för att slå på enheten och se till att den fungerar ordentligt. Beroende på din specifika detektor kan det finnas en skärm eller en serie krökta LED-lampor på enheten. För att testa enheten, tryck och dra den utökade sonden över en plan yta, så du kan se om den pipar och belyser ordentligt.
    • Om du inte har en elektronisk läckningsdetektor till hands, var god att köpa en online eller hitta en på en maskinvara / hem förbättring butik.
    • Dessa enheter har ett långt munstycke med ett känsligt spets som detekterar läckor och rapporterar dem till den huvudsakliga elektroniska komponenten.
  • Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 8
    2. Placera sonden för enheten på toppen av kylmedelslinjen. Börja i slutet av linjen, där röret är anslutet till metallcylindern eller den lilla metalllådan (beroende på din A / C-inställning). För att göra processen effektivare, var noga med att arbeta dig från vänster till höger eller topp till botten med sonden för den elektroniska detektorn.
  • Vissa delar av kylmedelslinjen kan vara utom räckhåll. Om läckan är i dessa områden, kommer enheten inte att kunna upptäcka den.
  • Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 9
    3. Dra sonden långsamt längs linjen tills enheten avger en lång pip. Håll på den elektroniska basen på enheten och skifta detektorn långsamt. Håll sonden rakt och se till att det alltid berör kylmedelslinjen. Om sonden skiftar för mycket, kommer du inte att kunna få en exakt läsning.
  • Försök att imitera en sköldpaddans takt när du drar sonden längs linjen.
  • Enheten kommer att avge en stadig, kort pip när den rör sig, liknar en metalldetektor.
  • Bild med titeln Hitta ett luftkonditioneringsläckage steg 10
    4. Vänta på att sonden visar en läcka genom pipning och belysning. Håll ögonen och öronen öppna för några distinkt ljud från enheten. Lyssna på en lång, högt pip när du slår en paus i linjen. Dessutom, se om din LED-skärm lyser alls. Kontrollera alla kylmedelslinjer tills du har bestämt dig där läckan är.
  • Saker du behöver

    Testning med tvålvatten

    • Sprayflaska
    • Vatten
    • Diskmedel

    Använda en elektronisk läckningsdetektor

    • Elektronisk läckningsdetektor

    Tips

    UV-färgämne är ett användbart sätt att detektera A / C-läckage. Prata med en HVAC-tekniker och se om de ska utföra detta test på dina hemkylmedelslinjer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande