Hur man rengör fläckar av en mocka handväska

Suede, ett smörigt-slät läder, är en av de trendigaste tygerna runt för kläder och tillbehör. En mocka handväska lägger till ett vackert texturellt element till någon outfit. Nackdelen att mocka, är dock att det kan vara knepigt att rengöra. Eftersom vattenfläckar mocka, måste du prova icke-traditionella rengöringsmetoder för att få fläckar ur din mocka-handväska.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en suddgummi
  1. Bild med titled Clean fläckar av en mocka handväska steg 1
1. Blott fläcken och låt den torka, om det behövs. Om fläcken inte redan är torr kan du försöka blotta upp en del av vätskan. Var försiktig med att lätt dab det, blötlägga vätskan istället för att trycka den djupare in i mocka. När du väl tror att du har blottat så mycket du kan, låt den lufttorka. Du kan prova andra metoder när det inte längre är vått.
  • Bild med titeln Clean fläckar av en mocka handväska steg 2
    2. Borsta den torra fläcken med en mocka borste. Du kan köpa dessa på mål, på Amazon, eller till och med på ditt lokala apotek. Bortsett från att städa upp olyckor kan en mocka borste användas regelbundet för att hålla ut utseendet på din mocka kläder och tillbehör, så det är ett smart köp. Innan du gör någonting måste du borsta fläcken noggrant med en mockaborste.
  • Du kommer att ta bort toppen, det yttre lagret av smuts först. Borsta i en riktning när du tar bort dessa större partiklar.
  • Alternativt kan du använda en nagelborste, tandborste eller en mjuk skrubbborste, även om en mocka borste är bäst.
  • När du har fått ytan smuts, måste du skrubba med lite mer kraft. Du kan också börja skrubba i båda riktningarna för att ta itu med de djupare, inmatade fläckarna.
  • Tillsammans med att ta bort smuts kommer borstning av fläckens område hjälpa dig att nå de djupare fläckarna med dina nästa metoder.
  • Bild med titled Clean fläckar av en mocka handväska Steg 3
    3. Gnugga fläcken med en vit suddgummi. Du kan hitta en suddgummi som är speciellt gjord för mocka, men en stor penna suddgummi kommer också att fungera. Använd en vit suddgummi för att städa din mocka, eftersom du riskerar att spela din mocka med en färgad suddgummi. Börja inte detta steg tills du är övertygad om att du har borstat ut några smuts eller torkade bitar med mockaborsten.
  • Börjar lätt att gnugga fläcken med suddgummi. Efter en liten bit av gnidning bör du se fläcken börja lyfta.
  • Fortsätt arbeta suddgummi på mocka tills fläcken har tagits bort.
  • Du kan använda finkorns sandpapper som ett alternativ till en suddgummi, om så önskas. En bit av gammalt bröd kommer till och med att arbeta i en nypa! Gnugga den över fläcken tills den börjar smula.
  • Bild med titled Clean fläckar av en mocka handväska steg 4
    4. Borsta det färgade området igen för att blanda mocka. Efter att ha gnuggat en plats med en suddgummi är det troligt att mocka blir lite mattad och ojämnt. För att få din handväska ser lika bra ut som ny, gnugga din mocka borste över hela ytan. Detta kommer att "återfluga" mocka, och ingen kommer att veta att du någonsin haft en fläck!
  • Metod 2 av 3:
    Arbeta med ättika eller gnidningsalkohol
    1. Bild med titled Clean fläckar av en mocka handväska steg 5
    1. Testa ättika eller gnugga alkohol på en liten dold del av väskan. Bara prova den här metoden om du använder en suddgummi inte fungerade.Det är viktigt att göra en testkörning innan den applicerar vätskan över hela fläcken, bara om den reagerar illa med den speciella mocka du arbetar med. Dab en bit av vätskan på den plats du har valt, och låt den torka. Se till att det inte lämnar några fula markeringar.
    • Exempel på obehindrande fläckar på din väska kan vara undersidan av remmen eller botten av handväskan.
    • Medan ättika och gnidningsalkohol både fungerar bra fungerar de bäst på olika typer av fläckar. Till exempel arbetar vit vinäger väl på miljöfläckar som salt, smuts och till och med mat. Rubbing alkohol fungerar bäst på desto mer "intensiv" fläckar, som bläck.
  • Bild med titled Clean fläckar av en mocka handväska steg 6
    2. Gnugga den vita ättika eller gnugga alkohol i fläcken med en vit tvättduk. När du vet att mocka har inte en fruktansvärd reaktion på vätskan, häll den på en vit tvättduk. Det är viktigt att använda en vit trasa för att undvika färgöverföring från en färgad. Medan vattenfläckar mocka, gnugga alkohol och vit vinäger inte.
  • Du bör inte gnida våldsamt, utan pressar snarare tyget i fläcken så att du är säker på att vätskan blötlägger sig i den helt.
  • När du väl har täckt ytan av fläcken med antingen gnidning alkohol eller vit ättika, låt den lufttorka. Du vet verkligen inte hur bra det fungerade förrän det är helt torrt.
  • Vinäger kan lämna en lukt på mocka, men det kommer att spridas efter lite tid.
  • Bild med titled Clean fläckar av en mocka handväska Steg 7
    3. Använd mockaborsten för att slutföra processen. När vätskan torkar, gå över området med en mocka borste tills området blandar sig i. Om det behövs kan du också vilja gnugga fläcken ner med suddgummi.
  • När du är klar, bedöma ditt handarbete och bestämma om du behöver upprepa processen.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring med majsstärkelse
    1. Bild med titled Clean fläckar av en mocka handväska steg 8
    1. Ta lite majsstärkelse om fläcken är oljig eller oljig. Oavsett om en läppglans läckte eller du har lite smör på din handväska på en restaurang, är dessa oljiga fläckar envis. Cornstarch är ditt hemliga vapen. Cornstarch fungerar genom att blötlägga oljan direkt ur fläcken.
  • Bild med titeln Clean fläckar av en mocka handväska Steg 9
    2. Stänk fläcken med majsstärkelse och låt den sitta över natten. När du har helt täckt fläcken, klappa det i mocka försiktigt. Låt den majsstärkelse sitta och arbeta sin magi. Efter 12 timmar, skaka försiktigt handväskan över ett papperskorgen så att majsstammaren kommer av. När majsstammaren faller bort, förhoppningsvis att peskyolja fläckar också.
  • Bild med titeln Clean fläckar av en mocka handväska steg 10
    3. Borsta ut området på din handväska. Att gå över området med en mocka borste kommer att ta bort resterna av majsstärkelsen. Det kommer också att blanda området så det sticker inte ut från resten av handväskan. Om allt har gått bra, kommer du inte att kunna säga att det någonsin var en fläck.
  • Tips

    Spraya väskan med en fläckavstötande och mocka protektorspray innan du använder den. Du kan hitta dessa artiklar online eller från en läder specialbutik.
  • Undvik att hålla mocka i lagringsbehållare eller plastpåsar. För att hålla din handväska mjuk och vacker, låt Suede andas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande