Hur man köper din första saxofon

Saxofonen är bra instrument, populärt i många genrer av musik runt om i världen. En gång intresserad av att lära sig att leka, kan du få en saxofon att bevisa svårt. Medan vissa skolprogram erbjuder uthyrningsprogram, om du har råd med det, är det bekvämare att ha din egen. Saxofoner, särskilt nya, kan också vara dyrt, så det är viktigt att veta hur man får den bästa kvaliteten för dina pengar.

Steg

  1. Bild med titeln Köp din första saxofon Steg 1
1. Vara engagerad. Om du fortfarande är osäker på om du ska börja spela, är det bättre att hyra eller låna innan du spenderar pengarna för att äga en. Det finns ingen anledning att spendera flera hundra dollar på ett instrument för att få det att samla damm.
  • Bild med titeln Köp din första saxofon Steg 2
    2. Välj en typ av saxofon. Nybörjare, särskilt i skolprogram, börjar i allmänhet på alt-. När du väl har lärt dig Alto kan du utforska tenor, sedan de låga tonerna i baritonen eller de höga anteckningarna av sopranaxofonerna. Altos är allmänt de billigaste och är en lämplig storlek för alla elever. De är också vanligare att utföra ensembler. Tenorsaxofonen är större och dyrare, men fortfarande ganska överkomligt. Baritonsaxofonen är den största och dyraste av de gemensamma fyra (sopran, alto, tenor, bariton) med grundläggande modeller kostar över $ 5000 och professionella modeller kostar över $ 7500. Sopran saxofon kostar i allmänhet $ 2000- $ 3500 för en grundläggande modell och $ 3500 och upp för professionella modeller.
  • Bild med titeln Köp din första saxofon Steg 3
    3. Gör din forskning. "När du är i tvivel, gå med Yamaha." Yamaha är känt för att göra anständiga kvalitet, prisvärda studentmodeller av de flesta instrument. Om du bestämmer dig för att köpa en Selmer Paris, se till att det är Selmer Paris inte Selmer USA-de är helt och hållet annorlunda. Selmer Paris saxofoner har en krans i logotypen, medan Selmer USA säger Selmer. Selmer USA har generiska hårda fall med det logotyp medan Selmer Paris har ett mer mjukt fall. Det finns också andra märken som specialiserar sig på saxofoner, till exempel Jupiters 669 student alto saxofon eller Cannonballs nybörjare Alcazar-modeller. Du kan undersöka online, prata med saxofon-leker vänner eller släktingar, eller hitta en saxofonlärare och be om deras inmatning. Handla om priser, och överväga att köpa som används. Leta efter musikbutiker i ditt område som kan sälja flera olika märken och typer av saxofon.
  • Om du inte kan komma till en musikbutik kan du också försöka shoppa på nätet, men det skulle vara bäst att inte gå med eBay. Om du gör det, var noga med att du vet vad gör du. Be en mer erfaren saxofonist att ta en titt på den produkt du får.
  • Bild med titeln Köp din första saxofon Steg 4
    4. Bestäm om du ska gå med ett nytt eller begagnat instrument. Begagnade saxar från en välrenommerad butik kan vara i bra form, men kostar betydligt mindre än nya horn. Vissa butiker erbjuder "nivån" av "använd-ness", Så du kan få ett riktigt använt instrument för några hundra dollar, en lite bättre för lite mer, och en försiktigt används för ett hundra eller så. Tänk på att de mest använda kan behöva mer i reparationer än du skulle spendera på en något mindre använt en, så försök att gå minst en "nivå" upp från det värsta av gänget.
  • Bild med titeln Köp din första saxofon Steg 5
    5. Om du köper från en butik, ordna ett möte (om det behövs) för att komma in och spela testinstrument. Även om du just har börjat spela instrumentet, kan spela testning inte skada, eftersom du kommer att kunna märka åtminstone de värsta problemen och du får en känsla av vilka saxar "känna" bäst för dig. Om du vill ha en andra åsikt, ta med en mer erfaren spelare med dig.
  • Bild med titeln Köp din första saxofon Steg 6
    6. Köp din saxofon. Se till att saxen antingen kommer med, eller du köper också, följande: ett fall, en nacke, ett munstycke och en ligatur (som förmodligen kommer med hornet), en nackrem, en swab, vass och metod böcker. Din lärare eller skola kan ha specifika krav för dessa, så fråga före tid!
  • Bild med titeln Köp ditt första saxofon Steg 7
    7. Njut av att spela din nya saxofon.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bli aldrig av med din studentsaxofon, även om du går vidare till en bättre. Du vet aldrig när du behöver en säkerhetskopia. Du kommer sannolikt att ha ett andra, billigare instrument om du går med i ett marschband eller annan utomhusgrupp.
  • När du väljer en musikbutik kanske du vill fråga om de har ett hyresrum, där du kan hyra instrumentet och betala för det i små avbetalningar. Det här är en bra plan om du inte har råd med en uppresa, eller om du kan byta instrument inom en snar framtid.
  • Många saxofonspelare börjar på klarinett. Genom att starta på klarinett kan du utveckla en känsla för reed-instrument, och din embouchure kommer att användas till känslan.
  • Plus, om du bestämmer dig för att gå med i en jazzgrupp, vet du hur man spelar klarinett kan hjälpa dig. Många bitar kräver en saxofonspelare att dubbla på klarinett, så bakgrundskunskap kan hjälpa dig.
  • Varningar

    För professionella modeller är din bästa satsning antingen Selmer Paris, Yamaha eller Yanagisawa. Selmer Paris gör bara professionella saxofoner som gör Yanagisawa. Selmer saxofonlinje inkluderar serien II, serien III (något förbättrad), referens och de nya SELES AXOS (Entry Level Pro Model for Alto). Medan Yanigisawa har den professionella linjen, AWO1 och AWO2 och där elitlinjen, AWO10, AWO20 och Silver-Sonic (modeller som innehåller ett fast 95% silverrör i saxofonen) AWO30, AWO33, AWO35, AWO37. Yamahas professionella modeller är YAS-62III (Entry Level Pro Sax), YAS-82Z (jazzmodell) och YAS-875 (toppklassisk modell.)
  • Om du letar efter en grundläggande student eller mellanliggande modell Köp från dessa märken: Conn-Selmer (AS400, AS500 och AS600 (GO med AS400, om du bestämmer en Selmer USA)) Jupiter (JAS-669) Trevor James och Yamaha (Yas -280, YAS-200AD). Dessa märken gör de bästa studentmodellen saxofonerna.
  • Köp inte instrument online, de är i allmänhet dåligt gjorda eller bustade och brutna. Dessa inkluderar men är inte begränsade till, Mendini, Cecilio, SKB, ära, bästa val (är inte ditt bästa val), Lade, Dirigent, Merano, Z ZTDM, SAX.com, Vinci, University, Suzuki, Chee och Xinghai. Många människor buysoprano och baritonsaxofoner online för att antingen spara pengar eller eftersom det inte finns det lokala musikbutiken. Försök att ignorera några recensioner online för online varumärken eftersom de kan vara från företaget, från en nybörjare som inte vet vad de pratar om eller de bara köpt det och har inte spelat det.
  • Undvik instrument som säljs på butiker som Walmart. Dessa annonseras ofta med varumärken som "Första handlingen" eller "Simba". Dessa instrument är extremt billiga, mycket dålig kvalitet, och omöjligt att fixa när de bryter (vilket de gör mycket enkelt), eftersom de använder icke-standardiserade delar som är svåra att hitta eller reparera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande