Hur man skapar en virtuell kör

Virtuella körar är ett kreativt, inspirerande sätt att fånga magiken att sjunga från ditt hem. Till skillnad från en fysisk kör där alla sjunger i samförsel, är virtuella körer ett unikt digitalt samarbete där allas ljud och video spelas in separat och senare blandas och redigeras i en video. Medan dessa musikaliska mästerverk är givande för att skapa, involverar de lite ganska omfattande organisation, tillsammans med några många timmar av ljudblandning och videoredigering. Med rätt plan på plats kan du vara en del av ett riktigt speciellt musiksamarbete med dina vänner och kollegor!

Steg

Metod 1 av 4:
Planera
  1. Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 1
1. Välj ett sångarrangemang för din virtuella kör. Bläddra online för en sång som inte är för komplicerad, så sångarna har inte svårt att navigera och sjunga biten. Om du har lite bakgrund i musikkomposition, känner du dig fri att ordna musiken själv.
  • Välj en sång med ett konsekvent tempo-det här blir mycket lättare att organisera.
  • Du kan hitta många gratis korearrangemang online. Den här webbplatsen är ett bra ställe att börja: http: // cpdl.org / wiki.
  • Om du köper ett arrangemang, kontakta utgivaren och se om du behöver en synkroniseringslicens för att publicera ditt virtuella körskydd online.
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 2
    2. Tilldela texterna i sången till olika sångare. Tänk på hur du vill att sången ska flöda. Vill du bryta upp musiken med solos och duetter, eller vill du att alla sjunger på en gång? Välj en musikalisk riktning för din sång och bestämma vilka sångare som ska sjunga vilken del.
  • Det kan hjälpa till att dela upp sången med vokal typ (bas, tenor, alto, sopran).
  • Bild med titeln Skapa en virtuell kör steg 3
    3. Ange en plats där vokalister kan släppa eller skicka sina filer. Ställ in en offentlig mapp på en molnbaserad klient, som Dropbox eller Google Drive. Skicka den här länken till alla vokaldeltagare, så de kan släppa sina färdiga ljud- och videofiler där när tiden kommer.
  • Samla inte filerna via e-post-det här kan komprimera ljudet och sänka kvaliteten överallt.
  • Bild med titeln Skapa en virtuell kör steg 4
    4. Spela in ett styrspår och maila det till de andra sångarna. Ett styrspår är en tidsbestämd, enhetlig inspelning av varje vokaldel, så alla sångare kan enkelt följa med. Spela in guider för alla vokaldelar i sången, så dina sångare kan följa med sin respektive sida. För att ge en känsla av sångens tempo, räkna av för 2 åtgärder innan du börjar sånga.
  • Be en vän för hjälp att spela in vokaldelar som är ute av ditt sortiment.
  • För extra referens, skicka över en kopia av sångens digitala poäng, ett separat ackompanjemangsspår och ett provprestationspår. På det här sättet kommer dina sångare att ha en riktigt bra känsla av vad låten låter som när allas delar sätts samman.
  • Bild med titeln Skapa en virtuell kör steg 5
    5. Skicka ett "bästa praxis" -dokument till sångarna. Ett bästa praxis dokument erbjuder råd och förslag för att förbättra vokalisternas ljud- och videokvalitet. Begär att dina sångare använder en högkvalitativ mikrofon och kamera för sina inlagor och att spela in i en lugn plats utan något bakgrundsbrus. Påminn alla deltagare att lyssna på styrspåret genom hörlurar eller öronproppar, så ljudet läcker inte in i sina egna inspelningar. Sedan, låt alla veta när deras vokalinspelningar beror, så det virtuella körkåpan stannar på schemat.
  • Du kan också ange en viss klädkod för videon, och vilken typ av bakgrund de ska spela in framför.
  • Metod 2 av 4:
    Repetering och inspelning
    1. Bild med titeln Skapa en virtuell kör steg 6
    1. Uppmuntra de andra sångarna att träna med styrspåret. Virtuella körer tar mycket tryck från vokalisterna - eftersom de spelar in på egen hand hemma, kan de träna och återställa sina inspelningar så många gånger som de skulle vilja. Påminna deltagarna att träna med stödspåret så många gånger som de behöver förrän de kan sjunga sina delar tydligt och säkert.
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 7
    2. Be vokalisterna att video själva medan de sjunger. Instruera sångarna att slå "spela" på sin kamera och sedan "spela" på styrspåret (med hörlurar eller hörlurar anslutna). Då kan de sjunga med styrspåret. Begär att de sjunger hela låten i 1 ta istället för att skicka in flera videoklipp.
  • Det är okej om sångarna inte får det rätt vid första ta. Eftersom det är en virtuell kör, kan deltagarna rekord så ofta som de behöver!
  • Bild med titeln Skapa en virtuell kör steg 8
    3. Vänta på sångarna att exportera och skicka sina färdiga videor till dig. Ge deltagarna fram till tidsfristen för att skicka in deras ljud och video till dropplänken. Som deadline-tillvägagångssätt, skicka ut påminnelser om att inlämningar för virtuella kören beror snart.
  • Metod 3 av 4:
    Organisera och blanda ljud
    1. Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 9
    1. Ladda ner och märka videon som de skickas in. Spara filerna till din dator under inlämningsperioden, så du har inte så mycket arbete att göra senare. Högerklicka och byt namn på filerna för att inkludera vokalistens namn, liksom vilken del de sjunger (e.g., bas, tenor, alto, etc.).
    • Du kan märka en fil som "Tiffany Smith - Alto" eller "John Watkins - Bass."
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 10
    2. Extrahera och separera ljudet från varje videofil. Ladda upp varje video till ett ljudutvinningsprogram, som VLC-Detta kommer att separera och exportera ljudspåret till ett separat ljudfilformat, som WAV. När du laddar upp och extrahera ljudet från varje video, fortsätt att märka de nya filerna med sångaren och deras respektive vokaldel.
  • Joyoshare Media Cutter, Pazera Gratis Audio Extractor, och Online Audio Extractor är också bra program att överväga.
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 11
    3. Städa upp och tid varje enskilt ljudspår. Ladda upp ljudet till en digital ljudarbetsstation (DAW), som Audacity, Avid Pro Tools eller Ableton Live. Ordna alla vokaldelar på rätt sätt på Daws tidslinje, så alla sånger ljudet i synkronisering. För att verkligen ta ditt ljud till nästa nivå, ladda ner specialiserade plug-ins för din DAW, som andningsstyrning eller röstdefinisering, vilket kan ta bort några av de brister från varje ljudspår.
  • Om du har tid, använd ett separat inställningsprogram, som Melodyne Studio eller Izotope, för att korrigera eventuella vågor eller inkonsekventa platser. De flesta ljud tuning programvara är ganska dyr-se om du kan anmäla dig till en gratis provperiod istället.
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 12
    4
    Blanda ljudet in i ett enhetligt spår. När hela ljudet är rengjort och tidsbestämt, ta lite tid att "mixa" ljudet, eller göra det helt och hållet sammanhängande. Lägg till lite reverb och fördröjning till ljudspåren och justera EQ- och komprimeringsinställningarna för att förbättra mixen.
  • Blandning av ljud är en mycket teknisk skicklighet, och kan ta år att behärska. Om du har budgeten, beställer en ljudtekniker för att blanda alla filer tillsammans.
  • Om du verkligen vill ta ditt ljud till nästa nivå, behärska det sista ljudspåret. Mastering-processen hjälper till att optimera den färdiga produkten så att framtida lyssnare kan få den bästa lyssningsupplevelsen möjlig.
  • Metod 4 av 4:
    Redigera och exportera videon
    1. Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 13
    1
    Konvertera videon så de är alla samma filtyp. Importera alla videoklipp till ditt redigeringsprogram. Konvertera sedan och exportera videon till en enhetlig filtyp, som MP4 / H264.
    • DaVinci Resolve, HitFilm Express, och Lightworks är gratis videoredigerare som du kan prova. Om du inte har något emot att betala lite extra pengar är Final Cut Pro och Adobe Premiere Pro också bra alternativ.
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 14
    2. Trim början och slutet av varje video så att de alla är ordentligt ordentligt. Chansen är att dina vokalisters videor inte är exakt samma längd. Det är okej! Använd din videoredigeringsprogramvara, trima början och slutet av varje klipp så att de är alla samma.
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 15
    3. Ställ upp alla videoklipp med ljudbackspåret. Ladda upp ljudet till ditt videoredigeringsprogram. Ordna videon i redigeringsgränssnittet, tillsammans med bakre ljudfilen. Tweak och justera videon med ljudet, så sångarna synkroniseras perfekt med musiken. Det kan vara lite tidskrävande, men det hjälper din video look och låter polerad!
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 16
    4
    Lägg till övergångar och effekter För att göra videoen extra dynamisk. Ställ upp videoklipp i ett gallerliknande mönster för att skapa en enhetlig köreffekt, så tittare kan se alla sångar på en gång. För en mer komplex video, funktion och övergång mellan mindre grupper av videor. Spela runt med olika effekter i din videoredigeringsprogram tills du är nöjd med det färdiga resultatet!
  • Du kan till exempel panorera videon horisontellt över eller skärm, eller blekna vissa grupper av videor in och ut.
  • Följ inte om denna process tar en lång tid-videoredigering är en mycket specialiserad skicklighet, och kräver mycket övning och träning till verkligen mästare. Om du vill påskynda saker, överväga att du har en professionell att avsluta din video.
  • Bild med titeln Skapa ett virtuellt kör steg 17
    5. Göra den färdiga videon. Kontrollera renderingskön på din dator för att få en grov tidsberäkning. När din video är gjord och exporteras, blir det redo att gå!
  • Bild med titeln Skapa en virtuell kör steg 18
    6. Publicera din färdiga video online. Skapa en miniatyrbild för din video, så potentiella tittare får en snabb smak av vad som ska komma. Skriv sedan ut en videobeskrivning som talar om den sång du täckte, och som alla var inblandade i projektet. Du är nu redo att ladda upp och dela virtuella kör med resten av världen!
  • Tips

    Under den 2 måtträkningen i början av låten, bjuda sångarna att klappa i början av den andra åtgärden. Detta gör det lättare att ordna ljudet och videon senare.
  • Acapella-appen låter dig göra multitrack-videor med upp till 9 sångare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande