Hur man spricker programvara genom att ändra dll-filer

Har du någonsin velat lära dig hur ett program skyddar sig från att kopieras? Med rätt verktyg kan du undersöka det inre arbetet med ett program och experiment med omvändteknik. Du behöver ha ett fast grepp om monteringsprogrammering och hex-kod för att komma igång, och en Disassembler-app. När du är bekant med koden kan du ändra DLLS så att deras motsvarande program aldrig måste registreras eller köpas.

Steg

  1. Bild med titeln Crack-programvara genom att ändra DLL-filer Steg 1
1. Lär dig monteringsprogrammering och hex kodmanipulation. Om du vill knäcka mest programvara måste du ha en bra grepp om montering, vilket är ett programmeringsspråk med låg nivå. Montering är härledd från maskinens språk, och varje monteringsspråk är specifikt för den typ av dator du använder. Det mesta monteringsspråket uttrycks genom binärt och hexadecimal.
  • Bild med titeln Crack-programvara genom att ändra DLL-filer Steg 2
    2. Installera en demontering. För att undersöka och modifiera DLL, behöver du flera olika verktyg, inklusive en demontering. IDA PRO är ett bra alternativ, eftersom det är en demonter och debugger. Lyckligtvis finns det en gratis version tillgänglig från https: // hexstrålar.com / Products / IDA / Support / Download_Freeware, Även om det är mycket mer begränsat i funktionalitet än Pro-versionen. Du kan också prova dotpeek, vilket är en dll-stödande dekompiler som dekomperas .Nätmonteringskod till C #. Ett annat alternativ är Ollydbg, som låter dig öppna DLL-filer gratis.
  • Bild med titeln Crack-programvara genom att ändra DLL-filer Steg 3
    3. Öppna programmet du vill spricka i din demonter. Processen är lite annorlunda beroende på vilken demontering du använder. Detta visar dig vilka DLL-filer som laddas av programmet. Använd debuggeren för att undersöka vilka funktioner som kallas från DLL.
  • Bild med titeln Crack-programvara genom att ändra DLL-filer Steg 4
    4. Hitta räknaren. Många program använder en timer för kopieringsskydd, och när timern löper ut, kan användaren inte längre komma åt programmet. Målet är att hitta denna motkod, och sedan kringgå den.
  • Om programmet du är knäckt använder en annan form av skydd, måste du leta efter det istället.
  • Bild med titeln Crack-programvara genom att ändra DLL-filer Steg 5
    5. Ställ in en paus på disken. När du har isolerat räknaren, sätt din demonterembler att bryta när den stöter på. Detta gör att du kan titta på den exakta koden som inträffar när räknaren är kallad.
  • Bild med titeln Crack-programvara genom att ändra DLL-filer Steg 6
    6. Ändra motkoden. Nu när du har hittat koden för räknaren kan du ändra koden så att räknaren aldrig når den punkt där den stänger av dig av programmet. Till exempel kan du göra det så att räknaren inte kan räkna upp till breakgränsen eller du kan kringgå räknaren genom att hoppa över den.`
  • Bild med titeln Crack-programvara genom att ändra DLL-filer Steg 7
    7. Kompilera din nyligen knäckta programvara. Efter demontering och redigering måste du kompilera den nya versionen av programmet så att dina ändringar sprids till DLL-filerna och andra beroenden.
  • Varningar

    Programvarupiracy är olagligt, så gör det här på egen risk.
  • Det är olagligt att knäcka mest programvara.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande