Hur man bryr sig om en basilika växt

När du har lyckats odla din basilika, Du måste ge den regelbunden vård för att behålla det. Oavsett om din basilikan är inuti i en kruka eller ute i en jordbädd, måste du följa en liknande vårdregim för att hålla din växt frisk. Basil är dock en årlig anläggning, så det kommer att växa, blomma, producera frön och dö inom ett år, oavsett vårdnivå. Att delta i växtens grundläggande behov, inspektera bladen för skadedjur, och regelbundet skörda bladen är bara några sätt att ta hand om din basilika.

Steg

Metod 1 av 4:
Delta i de grundläggande behoven
  1. Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 1
1. Upprätthålla ett avstånd av 12-18 i (30-46 cm) mellan dina basilikaplantor. Låt inte dina basilika växter blir så buskiga att de börjar med varandra med varandra. Detta kan orsaka skuggade delar av dina växter att vara. Försök att behålla det tomma utrymmet mellan plantorna för att hålla dem friska.
  • Om det behövs, prune eller replant stora, sprawling basilika växter för att hålla dem från att kväva några mindre växter runt det. Detta kommer också att bidra till att skapa ett hälsosamt, balanserat rotsystem under anläggningen.
  • Om du märker att din potted basil inte längre växer, kan det här bero på att din växt har odlat sin kruka. Replant Basiliska växter som har blivit för stora för sin nuvarande kruka. House Starter Plants i en kruka som är 6-8 i (15-20 cm) bred. Överför mogna eller stora basilikaplantor till krukor som är ungefär 9-12 i (23-30 cm) breda.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 2
    2. Se till att din basilika växt får minst 6-8 timmars solljus dagligen. Undersök olika platser i ditt hus eller gård hela dagen för att bättre hjälpa dig att bestämma det bästa stället för din basilika. Om ett visst fönster i ditt hus får mycket solljus på morgonen och väldigt lite på eftermiddagen, så kanske det inte är det bästa stället.
  • Om du märker att bladen på din basilika växt ser livligare under vissa delar av dagen än andra, så kan det här bero på att det inte får en tillräcklig mängd solljus under hela dagen.
  • På samma sätt, om Basil-växten blir konstant solljus och bladen, överväga att flytta växten om den är krukad, eller sätta upp ett paraply eller liknande skuggstruktur för att hålla basilika växten från shriveling och torkning ut.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 3
    3. Håll jorden runt din basilika fuktig genom att vattna den varannan dag. Vatten växten i början eller slutet av dagen, och bara om jorden verkar torka ut. Använd fingret för att försiktigt peka jorden runt den krukade basilikan. Om det känns mest torrt, ge växten tillräckligt med vatten för att fukta jorden. Sprida vattnet runt hela markytan för att undvika övervatten i en enda plats.
  • Mängden vatten du ger din basiläggsverk beror i stort sett på storleken på växten. Generellt, ge bara din växt tillräckligt med vatten för att fukta jorden runt växten.
  • Undvik direkt vattna bladen på basilikan. Detta kan främja mögel- eller svamptillväxt, och kan till och med vilja löv om de utsätts för varmt väder medan det fortfarande är vått.
  • Regelbundna bouts av stadigt regn kan enkelt övervattna din basilika. Överväga att investera i ett skyddskåpa för att skydda din basilika växt från regnet. Dessa kan köpas på din lokala plantskola eller hårdvaruaffär, och online med stora återförsäljare.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 4
    4. Främja rätt vattenavlopp genom att använda en kruka med hål i den. Vissa krukor kommer med dräneringshål som redan stansas igenom, och andra kräver att du stansar hålen själv. För att skapa hålen, använd en skruvmejsel och vrid den genom botten av potten för att undvika att spricka den, eller använd en strömborr för att långsamt perforera de skisserade områdena på botten av potten.
  • Om du behöver stanshål i en kruka som redan är fylld, anlita någon som hjälper dig att lyfta och tipsa krukväxter, så du kan enkelt göra dräneringshålen.
  • Att inte ha hål i botten av din pott, kan leda din basilika växt för att utveckla mögel eller svamp.
  • Metod 2 av 4:
    Justera marken och hanteringen av väder och hantering
    1. Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 5
    1. Testa pH-nivån i din basilikas jord genom att använda ett pH-testkit. Basilika trivs i mark som har en pH-nivå av 6 eller 7. Om du upptäcker att din basilika inte växer, kan det bero på att jorden är för sur (under 7) eller alkalisk (över 7). Köpa a pH-testkit I trädgårdsdelen av ditt lokala varuhus eller online med stora återförsäljare.
    • De flesta testpaket kräver att du blandar ett prov av din jord med destillerat vatten och testa sedan lösningen med en pH-band.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växt steg 6
    2. Använd kompost och gödselmedel för att justera jordens pH-nivå efter behov. Varje produkt kommer påverka jorden annorlunda, så läs baksidan av förpackningen noggrant. Var inte rädd för att fråga en representant på en lokal trädgårdshandel vilken produkt som fungerar bäst för din jord.
  • Typiskt kommer Dolomit, Quicklime eller Wood Ash att minska surheten i din jord. Och det organiska materialet, som tallnålar eller svavel kommer att minska alkaliska nivåer.
  • Efter en stor skörd av löv, ge din växt ett boost genom att mata det lite flytande gödselmedel. Detta kommer att bidra till att stimulera tillväxten.
  • Vidare, använd en organisk vätska eller långsam frisättningsmedel för att hjälpa till att cykla näringsämnen tillbaka till den utarmade potten en gång i månaden. Följ tillverkningsanvisningarna på mängden gödselmedel för användning för din anläggning.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 7
    3. Laga jorden runt utomhus basilika med mulch för att reglera temperaturen. Eftersom Basil är en fjäder sommar ört, växer den bäst i temperaturer högre än 50 ° F (10 ° C). Redogöra för eventuella temperaturfluktuationer genom att lägga till ett lager av mulch ovanpå Basilbädden.
  • Mulch kommer också att avskräcka ogräs från att växa inuti din säng av basilika.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växt steg 8
    4. Täcka utomhusbasil med ett tunt ark för att skydda det mot frostiga temperaturer. Stick 3 eller 4 träskläder i marken runt dina basilikaplantor. Dra sedan ett gammalt, tunt ark över toppen av dowels och din basilika. Säkra arket till marken med viktade föremål som stenar. Detta kommer att hjälpa plötsliga droppar i temperaturen från att skada bladen på din basilika.
  • För att täcka din basilikan på lång sikt, investera i ett mer strukturerat frostskydd. Dessa kommer i olika storlekar och kan köpas på ditt lokala varuhus, lokala plantskola eller online med stora återförsäljare.
  • Om din basilika är i en kruka ute, överväga att flytta den inuti under vintermånaderna för att skydda den från förkylningen.
  • Metod 3 av 4:
    Hantera skadedjur
    1. Bild med titeln Vård för en basilika växt Steg 9
    1. Kontrollera basilikan och jorden regelbundet för buggar och angrepp. Leta efter löv som är perforerade med små hål, eller löv som saknar stora bitar. Det här är en indikation på att buggar äter din växt. En handfull perforerade löv ska inte öka oro. Om det finns stora delar av din växt som påverkas, måste du omedelbart ta itu med problemet.
    • Detta kommer sannolikt att vara vanligare för basilika som är ute, snarare än inuti, men du bör fortfarande kolla regelbundet.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 10
    2. Behandla en bug-infekterad växt genom att slänga av det med vatten. Använd en slang med ett munstycke för att försiktigt spruta växten med kallt vatten. Fortsätt att spruta växten i 1-2 minuter, eller tills alla synliga buggar tas bort. Vattnet kommer att drunkna några buggar som finns på bladen. Om du slår din anläggning ofta, kommer det sannolikt att avskräcka några fler buggar från att störa växten.
  • Skadedjur som spindelmider, bladlus, och japanska skalbaggar kan i allmänhet avskräckas genom att stigande växten av med vatten.
  • Bild med titeln Vård för ett basilika växtsteg 11
    3. Byt jord runt din krukväxter om den blir infekterad med gnats. Kontrollera inte bara bladen för skadedjur - var noga med att kontrollera jorden för angrepp. Om du märker att jordens yta runt din potted basil är krypa med gnats, måste du repetera din växt.
  • Gnats är vanliga inomhus skadedjur för krukväxter och har en tendens att lägga ägg i fuktig jord, vilket kommer att äventyra de näringsämnen som växten tar emot.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 12
    4. Avsluta sniglar från din utomhus basilika genom att placera slugpellets i din gård. Anvisningarna om hur man använder pelletsna kan variera mellan varumärken. Följ tillverkningsanvisningarna på ditt speciella paket med pellets för hur långt att placera dem från din anläggning. En gång placeras, kommer pelletsna att hjälpa till att omdirigera sniglarna borta från din basilika.
  • Köp snygg pellets i trädgården i ditt lokala varuhus eller online via stora återförsäljare.
  • Om det behövs, använd en slang med ett munstycke för att försiktigt spraya och ta bort alla nuvarande sniglar på din anläggning.
  • Metod 4 av 4:
    Skörda basilikanbladen
    1. Bild med titeln Vård för en basilika växt steg 13
    1. Beskära det övre lagret av löv av stammar som är 6-8 i (15-20 cm) långa. Använd fingrarna för att regelbundet plocka det översta lagret av löv på varje basilisten. Att hålla toppen av Basil Stamms plockade kommer att uppmuntra växten att växa nya löv och kommer att begränsa antalet producerade blommor.
    • Fortsätt att regelbundet beskära bladen oavsett om du använder dem.
    • Undvik att ta bort de nedre, äldre bladen eller din basilika växt blir tunn och långig.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växt steg 14
    2. Förhindra basilikan från sådd genom att klämma av några synliga blommor på växten. Leta efter små vita blommor längs toppen av stammarna i basilikan. Använd fingrarna för att plocka och kassera blomman. Ta bort blommorna kommer att hålla basilika från sådd och främja tillväxten av dina basilikablad.
  • Ta bort blommorna när du märker dem eller gör det till en bi-veckovis rutin.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 15
    3. Använd sax för att trimma stammarna i Basil-fabriken för stora skördar. På stammarna som är minst 6 i (15 cm) leta efter en punkt på stammen som har 2 stora löv. Använd ett litet sax för att skära stammen något ovanför de 2 sammanfogande bladen. Fortsätta att skörda Basilen efter behov.
  • Regelbunden skörd hjälper till att Basil-växten växa en rundad form. Var noga med att inte skörda mer än 2/3 av växten - annars kommer det att ta längre tid för basiliken att fylla i igen.
  • Bild med titeln Vård för en basilika växtsteg 16
    4. Förvara överskott skördad basilika i en liten vas med vatten eller i frysen. När din basilika växt växer kan det börja producera mer än du kan använda. Överväg att placera de nyskydda stammarna i en liten vas eller kopp med vatten, eller till och med frysa det så att du kan njuta av smaken under vintermånaderna.
  • Om du regelbundet äter basiliken, placera sedan basilikan stammarna i en liten vas eller kopp med vatten. Detta är en liknande process att sätta blommor i en vas. Täck toppen av basilika med en plastpåse, och lämna den på räknaren vid rumstemperatur i 7-10 dagar.
  • För långvarigt lagring, skölj basilikanbladet under kallt vatten och låt dem torka helt. Placera sedan bladen i en frysväska och förvara dem i frysen i 4-6 månader.
  • Du kan också använda torkad basilika att säsong din mat. Placera dina basilikablad i en matdehydrator för att torka dem ut. Förvara sedan den torkade basiliken i en lufttät behållare tills du använder den.
  • Tips

    Regelbundet beskära bladen eller blommorna från din mogna basilika växt. Detta kommer att uppmuntra det att växa nya löv och utveckla en rundare form.

    Varningar

    Var försiktig så att du inte övervattnar din basilika, eftersom det kan orsaka mögel eller svamp att växa på växten. Hålla jorden runt växten fuktig, men inte ständigt över-mätta det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande