Hur man kasserar akrylfärg

Oavsett om du bara har slutfört en målning eller färdig målning av ditt huss väggar, kommer du förmodligen att ha kvar akrylfärg. I stället för att helt enkelt hälla färgen nerför dränen eller i papperskorgen, ta några steg för att låta det torka ut först. Du kan säkert kassera härdad akrylfärg. Sedan separera akrylfärgen från sköljvattnet innan du häller vattnet ner i avloppet.

Steg

Metod 1 av 3:
Härdning av färgen för bortskaffande
  1. Bild med titeln Kassera akrylfärg steg 1
1. Häll inte flytande akrylfärg ner i avloppet eller i papperskorgen. De flesta stater och län har strikta lagar om bortskaffande av akrylfärg ute där den kan hamna i vattenvägar. Häll aldrig din akrylfärg ner sjunker, eftersom färgen kommer att täppa upp dina rör över tiden.
  • Du bör också undvika att hälla akrylfärg i papperskorgen eller kasta behållare av flytande akrylfärg i papperskorgen. De flesta avfallshanteringsföretag kräver att du kasserar färgen först eller låt den härda innan du sätter i behållaren i papperskorgen.

Visste du? Det är olagligt att dumpa akrylfärgen i stormavlopp, lokala vattenvägar eller ute på marken. Detta beror på att färgen kan skada vilda djur och ekosystemet.

  • Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 2
    2. Lämna färgen att härda i burken om det är 1 tum (2.5 cm) eller mindre kvar. För att avyttra en liten mängd färg som är kvar i burken, ta locket av och sätt burken i ett välventilerat utrymme. Om det inte är fuktigt eller regnigt i ditt område, sätt behållaren utanför. Lämna sedan färgen i flera dagar eller veckor tills den är helt solid.
  • Om du inte kan få den fasta färgen att komma ut ur behållaren, kasta den helt borta i papperskorgen.
  • Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 3
    3. Blanda kattskräp i kvarvarande färg för att påskynda torkningstiden. Om din behållare av färg är halvfull, häll en lika stor mängd kattkull i behållaren. Använd en lång träfärg omrörare för att blanda kattskräpet i färgen så det förtjockas och ser klumpigt ut. Ställ in burken i ca 1 timme eller tills färgföretagen uppåt.
  • Om du har ännu mer färg kvar i behållaren, häll allt in i en 5 US Gal (19 L) hink och lägg till lika mycket kattkull. Sedan, låt det härda.
  • Bild med titeln Kassera akrylfärg steg 4
    4. Ta bort den härdade eller förtjockade färgen och kasta den i ditt vanliga papperskorgen. Om du torkade färgen i burken, använd en lång metallsked för att pry den härdade skivan av måla. Du kan kasta den här härdade färgen i papperskorgen. Om du använde kattskräp för att tjockna färgen, sked blandningen i papperskorgen.
  • Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 5
    5. Kasta bort eller återvinna tomma färgbehållare. När du har avyttrat akrylfärg, låt färgen torka helt. Ta sedan det till en återvinningsrunda eller kasta den i papperskorgen med ditt andra avfall. Tänk på att de flesta avfallshanteringsföretag bara accepterar burkar som är 5 liter (19 liter) i storlek eller mindre.
  • Det finns inget behov av att tvätta burken, men det måste vara tomt och torrt.
  • Metod 2 av 3:
    Bli av med akrylfärgvatten
    1. Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 6
    1. Undvik att hälla akryl sköljvatten ner i avloppet. Vattnet du använde för att skölja borstar eller färgrullar innehåller all akrylfärg som var i borsten eller rullen. För att förhindra att denna färg kommer in i vattensystemet eller täpper dina rör, häll aldrig sköljvattnet direkt ner i avloppet.
    • Du bör också undvika att hälla sköljvattnet på marken, till ett stormavlopp, eller till en lokal vattenväg.
  • Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 7
    2. Fyll en ren hink halvfull med kattskräp eller sand. Ange en 5 US Gal (19 L) hink nära dina målningsmaterial. Sedan, häll i tillräckligt ren kattskräp för att komma halvvägs upp på sidan av hinken. Du kan använda klump eller icke-klumpig kattskräp.
  • Om du föredrar kan du använda sand istället för kitty kull, men du måste låta sköljvattnet avdunstas över flera dagar eller veckor.
  • Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 8
    3. Häll sköljvattnet i hinken. Häll långsamt alla dina behållare av sköljvatten i kattskräp eller sand. Du får se akrylpigmentet sett ovanpå kattskräpet medan vattnet absorberas.

    Dricks: Du kan fylla en mindre behållare med kattkull om du använder akrylfärg för konstprojekt. Ställ den nära din easel, så du kan hälla i sköljvattnet så snart du har slutat måla för dagen.

  • Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 9
    4. Kasta bort kattkullen när den klumpar eller blir våt. Använd en slitsad sked eller en ren kattskräpskopa för att skopa upp kattkullen med pigment. Om du använde klumpig kattskräp, sköt upp klumparna. Sätt sedan kattenskräpet i en plastpåse. Försegla den stängd och kasta påsen i papperskorgen.
  • Du kan fortsätta använda kattkullen som finns kvar i hinken. Häll ny kattskräp i hinken om blandningen börjar se vattnet.
  • Metod 3 av 3:
    Donera överskott av färg
    1. Bild med titeln Kassera akrylfärg steg 10
    1. Köp bara tillräckligt med akrylfärg för ditt projekt. För att minska mängden akrylfärg som du kasserar eller donerar, köp bara så mycket du behöver för varje projekt. Du bör också noggrant skrapa färgen av dina borstar när du är klar att måla.
    • Överväg att spara några av din akrylfärg för att röra upp väggarna.
  • Bild med titeln Kassera akrylfärg Steg 11
    2. Sök efter en hushållsavfall i ditt samhälle. Många samhällen har utsett platser där du kan släppa akrylfärg som du inte längre behöver. I vissa fall kan du behöva betala en liten avgift så fråga när du släpper färgen.
  • Kontrollera med butiken där du köpte akrylfärgen. Vissa butiker accepterar den kvarvarande målningen och återvinn det för dig. Beroende på var du bor kan du även ha betalat en återvinningsavgift när du köpte färgen.
  • Bild med titeln Kassera akrylfärg steg 12
    3. Donera kvarvarande färg till en grupp i ditt samhälle. Om du har massor av färger kvar eller flera små behållare, fråga grannar, lokala skolor, samhällscentra eller ideella grupper i ditt område om de kan använda den. Konstgrupper och drama klubbar behöver ofta akrylfärg och de skulle uppskatta din donation.
  • Om du förseglar behållaren tätt, kan akrylfärg vara upp till 5 år.
  • Tips

    Eftersom latexfärg är gjord med akrylhartser, kan du följa dessa steg för att kassera latexfärg.

    Varningar

    Häll aldrig akrylfärg nedåt, eftersom färgen kommer att hamna i vattenvägarna och kan täppa till dina rör.
  • Häll inte akrylfärg i stormavlopp eller på marken. Du kan få böter för felaktigt bortskaffande av färgen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande