Hur man fixar trasig smink

Det är alltid en ledsen dag när dina kompakta pulver sprickor efter att du släpper den på golvet, eller läppstiftet smälter eller bryter i din handväska. Medan din smink inte kommer att vara så perfekt som när du först köpt det är det definitivt möjligt att göra det användbart igen.

Steg

Metod 1 av 2:
Reparera krackade pulver
  1. Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 1
1. Täck ditt kompakta pulver med plastfolie. Samla alla bitar av ditt knäckta kompakta pulver och lägg dem i pannan. Placera plastfolie över det kompakta pulvret så att pannans kanter är helt täckta.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 2
    2. Krossa pulvret i små bitar inuti kompakten. Använd en sked eller fingrarna för att krossa pulvret så att det blir mycket lös. Plastfolien gör att du kan krossa upp pulvret utan att få fingrarna smutsiga eller göra en röra.
  • För en lätt fix, krossa bara sminken helt för att skapa ett lös pulver. Du kan behöva överföra pulvret till en annan behållare så det spillas inte.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 3
    3. Lägg till några droppar gnidning alkohol till pulvret. Ta bort plastfolie och fyll en dropp eller sked med gnidningsalkohol. Släpp några droppar i det kompakta pulvret - du vill sträva efter att skapa en pasta-liknande konsistens. Hur många droppar du lägger till kommer i stor utsträckning att bero på storleken på din kompakta, så börja med 2 eller 3 och gå därifrån.
  • Om du övervatte ditt pulver, oroa dig inte - det tar bara längre tid att torka ut.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 4
    4. Släta ut pastan med en sked. När du har skapat en pasta med pulver och gnuggar alkohol, platta ut det med en sked så att toppen är fin och slät. Försök att se till att pastan når alla kanter på kompakten och att det inte finns några luftbubblor.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 5
    5. Låt pulvret torka i 24 timmar. När ditt pulver är jämnt, torka av eventuella rester runt kompaktens kanter. Låt pulvret torka i 24 timmar eller över natten. När det är torrt är det klart att användas igen!
  • Lämna behållaren öppen medan alkoholen torkar.
  • Denna metod fungerar bra för krackade ögonskuggor, rodnar, bronzers, highlighters och brutna pulver.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 6
    6. Ta bort en trasig kompakt spegel med en aceton-blött pappershandduk. Om din kompakta spegel splittras när pulveret knäckt, är det bäst att ta bort spegeln helt. Se till att det inte finns något glas i pulvret och täcker sedan pulvret upp med plastfolie eller en trasa. Dämpa en pappershandduk eller tyg med aceton och börja lossna limet som håller spegeln fäst vid kompakten, skrapar glasstyckena med ett skarpare verktyg. Använd aceton för att ta bort eventuella extra rester.
  • Om du vill hitta en annan spegel för att ersätta den trasiga, besök en hantverksbutik eller gå online.
  • Skydda fingrarna från att klippas med glas genom att ha handskar, om så önskas.
  • Metod 2 av 2:
    Återställa bruten läppstift
    1. Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 7
    1. Smälta ändarna på läppstiftet om den bröt i hälften. Om din läppstift bröt i hälften, reatach den genom att smälta bitarna tillbaka ihop. Gör ändarna på läppstiftstyckena med en bomullspinne och använd sedan en tändare för att mildra basen. Strax efter att läppstiftets bas är något smält, mjuknar änden av stycket som bröt av. Stick bitarna försiktigt, med lättare för att smälta på kanterna där de ansluter så att du kan släta ut dem med en bomullspinne.
    • Vrid din läppstift tills den är helt förlängd innan du börjar reparera läppstiftet för att göra processen enklare.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 8
    2. Skopa ut botten av läppstiftet om den bröt på basen. Om din läppstift råkade bryta av rätt där den är fäst vid basen, fixar det är super lätt. Använd en tandpetare, Bobby Pin eller annat litet verktyg för att ta bort läppstiftet fast i botten av basen. Ta nu den övre delen av läppstiftet som bröt av och placera den i basen.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 9
    3. Köp en återanvändbar läppstiftsmögel om din läppstift smälter ofta. Om du bor någonstans varm eller din läppstift håller smältning, överväg att köpa en återanvändbar läppstiftsmögel. Det bästa stället att hitta dessa är online, och de kostar ungefär $ 15.
  • Bild med titeln Fix Broken Makeup Steg 10
    4. Överför din läppstift till en behållare om den inte kan lösas. Om din läppstift är knäckt i bitar eller helt enkelt inte kan återställas, smälta ner det. Placera läppstiftets bitar i en stor sked och smälta dem med en tändare. När det är allt smält, överför det till en liten behållare eller palett innan den sätter den i frysen att styva. Nu kan du använda fingret för att applicera läppstiftet, eller använd en läppborste.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande