Hur man rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel

Oavsett vilka åtgärder du tar för att skydda ditt hem, kan det fortfarande vara en farlig miljö för din husdjurskatt om du använder fel rengöringsmedel. Vanliga rengöringsmedel innehåller ofta hårda kemikalier som kan förgifta eller orsaka en allergisk reaktion i nyfikna katter. Om du letar efter ett sätt att hålla ditt vardagsrum obefläckade och din kattvän säkra och friska samtidigt, dike kemikalierna till förmån för pet-säkra produkter eller försöka blanda dina egna rengöringslösningar med enkel, helt naturlig Ingredienser.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda PET-Safe Commercial Products
  1. Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 1
1. Leta efter multi-yta rengöringsmedel med alla naturliga ingredienser. Kassera alla allsidiga produkter som du för närvarande har i ditt hem som innehåller ammoniak, etenacetat, trisodiumfosfat eller liknande kemikalier. I stället för dessa, välj rengöringsmedel som har aktiva ingredienser som ättika, citronsyra och eteriska oljor.
  • Du kan använda multi-yta rengöringsmedel på någon yta i ditt hem, inklusive rostfritt stål, glas, golv, bänkskivor och apparater.
  • Puracy gör en multi-yta rengörare som är giftfri, hypoallergenisk, biologiskt nedbrytbar, grymhetfri och helt vegan.
  • Om du inte har råd att lagra på kommersiella sällskapsfria rengöringsmedel, kan du också försöka göra din egen helt naturliga renare.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 2
    2. Handla runt för en giftfri golvrengörare. En bra giftfri golvrengörare, som Bean & Lily Non-toxic Golv Cleaner eller Eco Me Multi-Surface Floor Cleaner, är viktigt för husdjur med husdjur. För det mesta formuleras dessa lösningar med ingredienser som härrör från växter. Dessutom torkar de snabbt och avdunstar utan att producera rök.
  • Katter spenderar mycket tid på golvet, så det är viktigt att renaren du väljer är försiktig på hud och tassar.
  • Växtbaserade golvrengöringsmedel kan appliceras på alla hårda golvmaterial, inklusive laminat, vinyl, kakel och äkta lövträ.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 3
    3. Byt till ett fosfat- och kemiskt fria mattanchampo. Katter är kända för att utforska ovanliga sevärdheter och luktar genom att slicka dem, och mattan är alltid utsatt. Av den anledningen vill du se till att du använder en mattrengörare som inte kommer att göra dem sjuka. Många samvetsgranna husägare svär efter varumärken som naturens mirakel för deras matta, matta och klädselbehov.
  • Det är en bra idé att hålla din katt låst i ett annat rum tills dina rena mattor har haft tid att torka, även om du använder en pet-säker produkt.
  • Vanliga mattrengöringsmedel får sin kraft från perkloretylen, naftalen och ammoniumhydroxid. Dessa kemikalier kan orsaka symtom som sträcker sig från yrsel, illamående och brist på aptit till leverskador och jämn cancer.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 4
    4. Skrubba smutsiga tyger med en enzymatisk fläck och luktborttagare. Enzymbaserade produkter är vägen att gå när det gäller att rengöra tyger säkert. De är lika stora som de flesta kemikalier, men de bryter ner snabbt efter användning, vilket innebär att de inte kommer att dröja länge tillräckligt för nyfikna katter att komma in i.
  • Clean + Green Professional Strength Pet Lukt Eliminator och Stain Remover, Eco Care Stain och luktborttagare, och liknande enzymatiska rengöringsmedel är effektiva på alla de mest envisa organiska messes-urinen, avföring och matrelaterade fläckar som vin, kaffe och fett.
  • Även om de är helt säkra för de flesta uppgifter, kan vissa enzymer fortfarande göra din katt sjuk om de intas i stora mängder.
  • Varning: Kemiska rengöringsmedel och fläckborttagare är ansvariga för ett stort antal oavsiktliga husdjursförgiftningar varje år.

  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 5
    5. Tvätta dina kläder med växtbaserat tvättmedel. Rengöringskraften hos PET-godkända tvättmedel kommer från naturliga enzymer som kan piska bort smuts, stärkelse och fetter. Eftersom naturliga tvättmedel inte använder sig av konstgjorda färgämnen och parfymer, är de bättre för välbefinnandet av både din katt och dina kläder på lång sikt.
  • Vanliga god och sjunde generationen tvättmedel är tillgängliga i formler hela vägen upp till 4x koncentration, vilket betyder att de är tillräckligt starka för att säkerställa att även de mest slitna kläderna kommer ut att se helt nya.
  • Plocka upp några kemiska fria, icke-statiska torkdukar för att kasta in med dina rena kläder när de är redo att gå i torken.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 6
    6. Använd glasrengöringsmedel som inte innehåller ammoniak eller andra kemikalier. Kommersiella glasrengöringsmedel är fulla av blekmedel, ammoniak, isopropanol och andra potentiellt skadliga kemikalier. Ett bättre alternativ är en mild, biologiskt nedbrytbar lösning som kommer att radera streck och fläckar utan att lämna en giftig återstod eller frigöra rök i ditt hem.
  • SpotAway och naturens källglasrengöringsmedel kommer båda rekommenderas av veterinärer.
  • För det bästa värdet, köp din glasrengörare i en koncentrerad form och blanda den med den rekommenderade mängden vatten i en sprayflaska. Det kommer att vara längre och bevisa mer kostnadseffektivt på det sättet.
  • Metod 2 av 2:
    Göra dina egna helt naturliga rengöringslösningar
    1. Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 7
    1. Blanda en allsidig renare från vatten och ättika eller citronsaft. Häll 1.5 koppar (350 ml) destillerat vatten i en stor sprayflaska, tillsammans med /2 kopp (120 ml) destillerad vit ättika eller citronsaft. Skaka blandningen för att blanda ingredienserna och hålla sprayflaskan till hands när du stöter på en jolleseglare yta som behöver en torkad.
    • Du kan också använda flytande castile tvål i stället för ättika eller citronsaften om du föredrar. Använd bara inte de två tillsammans - eftersom en är en syra och den andra är en bas, kommer de att sluta att avbryta varandra.
    • Krama i några droppar av din favorit eterisk olja (eller en fräsch blandning) för att göra din hemlagad renare mer doftande.
    • Din hemlagad all-purpose rengörare kommer att vara säker att använda på alla icke-porösa ytor i ditt hem, från golv och bänkskivor till apparater och naturmaterial.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 8
    2. Eliminera tygfläckar med bakpulver och väteperoxid. Börja med att gå upp så mycket av röra som du kan använda en pappershandduk. Damm fläcken vänster bakom tungt med natron och häll sedan en blandning av 3% väteperoxid och all naturlig flytande tvål över toppen. Skruva fläcken kraftigt, låt sedan den återstående lösningen sitta i 10-15 minuter innan du torkar eller dammar det torrt.
  • Denna kombination av ingredienser är också användbar för coaxing stående fläckar ut ur mattor och mattor.
  • Du kan behöva applicera din väteperoxidlösning mer än en gång för att avlägsna varje sista spår av fläcken eller åtföljande lukt.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 9
    3. Gör en sällskapsfri badrumsrengöring ut ur ättika och väteperoxid. I en stor sprayflaska, kombinera 1 kopp (240 ml) destillerad vit vinäger, /4 kopp (59 ml) väteperoxid och 1 tesked (4.9 ml) flytande castile tvål. Fyll flaskan resten av vägen upp med vatten och skaka det noggrant. Använd lösningen på duschar och duschhuvud, badkar, sänkor, kakel och andra släta badrumsytor.
  • Om dina ingredienser är begränsade är det möjligt att göra en snabb och enkel lösning med hjälp av ättika och vatten.
  • Dricks: Denna blandning kan också dubbla som en glasrengörare för speglar, fönster och olika apparater.

  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 10
    4. Bekämpa envis messes med en bakpulverpasta. Kombinera lika mängder bakpulver, salt och vatten i en liten behållare och rör dem tills de bildar en tjock pasta. Använd en svamp eller tyg för att applicera pastaen på vilken yta som behöver uppmärksamhet och skruva noggrant. När du är klar, skölj ytan ren med varmt vatten.
  • De exakta proportionerna du använder beror på hur mycket du behöver städa ett visst område.
  • En enkel Baking Soda Scrub kan fungera underverk på smutsiga apparater, liksom marmor och stenbänkskivor, keramik, rostfritt stål och kattens mat och vattenrätter.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 11
    5. Använd Tang eller Kool-Aid för att hålla dina toaletter rena. Stänk drickblandningen över insidan av toalettskålen, som syftar till att täcka så mycket av ytan som du kan. Efter ungefär en timme, spola toaletten och titta på det gnistrande. Om du har att göra med fastnat fläckar, gå över skålen med en toalettborste innan du spolar dryckblandningen.
  • Den höga koncentrationen av citronsyra i frukt-smaksatta dryckblandningar är effektiv för att buka upp fläckar som orsakas av hårt vatten, rost och en mängd andra yucky substanser.
  • En extra fördel med att använda pulveriserad dryck blandning är att katter tenderar att ogilla citrus doft, vilket innebär att de inte kommer att bli frestade att dricka ut ur toaletten medan det är blötläggning.
  • Bild med titeln Rengör ditt hem med kattfasta rengöringsmedel Steg 12
    6. Polska träytor med olivolja och citronsaft. För att göra ett DIY möbler polska som inte kommer att utgöra en risk för din sällskapsdjur, rör helt enkelt 1-2 vätskesounces (30-59 ml) färsk citronsaft i 1 kopp (240 ml) extra jungfruolja. Använd en ren, luddfri trasa för att sprida sig på en tunn beläggning av polsk på träytan, torka sedan av överskottet och låt det suga in.
  • Medan du är på det, prova din olja polska på skärbrädor och träspår och accenter.
  • Den sura citronsaften kommer försiktigt rengöra och desinficera, medan oljan kommer att fungera som en balsam för att bevara styrkan och glansen i träet.
  • Tips

    När som helst du tänker på att köpa en ny typ av renare, leta efter en tätning som indikerar att produkten har godkänts av EPA, FDA eller ASPCA.
  • Se till att alla potentiellt skadliga rengöringsmedel du bestämmer dig för att hålla ut är att din katt når hela tiden. Detta kommer sannolikt att kräva att du låser upp dem, eftersom katter är skickliga klättrare.
  • Du kan faktiskt spara pengar genom att göra omkopplaren från butiksköpta produkter till hemlagade städare.
  • Varningar

    Håll ögonen på tecken på att din katt har blivit utsatt för farliga hushållsrengöringsmedel. De vanligaste symptomen är kräkningar, diarré, desorientering och irriterad eller blåsad hud.
  • Vissa katter kan vara allergiska mot naturliga föreningar, som de som finns i citrus eller eteriska oljor. Om din katt börjar nysas, hosta eller kräkas okontrollerbart eller om det verkar ha problem med att andas, kontakta din veterinärspecialist direkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande