Hur man får hund urin luktar ut ur mattor

Om du har hundar eller valpar är det troligt att de har olyckor inuti. Medan det kan vara lätt att städa, Du kan fortfarande lukta hundens urin om den blöt i din matta. När det finns en långvarig lukt som du vill bli av med, kan du enkelt deodorisera din matta med ättika och bakpulver, en väteperoxidpasta, klubbsoda eller en enzymatisk renare. Oavsett vilken metod du väljer, kommer din matta att lukta som ny när du är klar!

Steg

Metod 1 av 4:
Rengöring med ättika och bakpulver
  1. Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 1
1. Blanda tillsammans vatten och vit vinäger i en sprayflaska. Kombinera 1 kopp (240 ml) destillerad vit vinäger med 1 kopp (240 ml) varmt vatten i en sprayflaska. Skaka lösningen för att blanda den noggrant och späda ättika. Se till att sprutflaskan fungerar genom att spruta lösningen i diskbänken innan du använder den på din matta.
  • Du kan köpa en sprayflaska eller du kan använda en tom från en gammal rengöringslösning.
  • Om du använder en sprayflaska som hade något annat i det tidigare, var noga med att tvätta det ordentligt innan du lägger till den nya blandningen. Du vill inte fläcka eller förorena din matta med okända kemikalier.
  • Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 2
    2. Spraya blandningen på urinens fläck och låt den sitta i 15 minuter. Håll sprayflaskan 3-4 i (7.6-10.2 cm) över din matta och dra avtryckaren för att applicera lösningen. Kappa hela fläcken med lösningen så att din matta är helt mättad och låt den suga in i 15 minuter.
  • Vinäger fungerar bra på torra eller våta urinfläckar.
  • Klappa inte ättägaren omedelbart eftersom det måste suga in i dynan under mattan för att helt eliminera lukten.
  • Bild med titeln Få hund urin luktar ut ur mattor Steg 3
    3. Dab mattan för att lyfta upp överskott av ättika. Använd en gammal rengöringsduk eller svamp och tryck på ättika för att suga upp vätskan. Arbeta över hela fläcken så mattan är inte blötläggning våt. När du är klar, tvätta omedelbart tyget eller kasta den bort.
  • Bära rengöringshandskar om du inte vill få någon ättika eller urin på dina händer medan du arbetar.
  • Varning: Gnugga inte fram och tillbaka på din matta eller annars jobbar du ättika och urinen djupare in i mattan istället för att lyfta upp det.

  • Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 4
    4. Täck vinägerlösningen med bakpulver för att deodorera din matta. Kappa hela ytan av fläcken med ett tunt lager av natron och tryck det i tyget med en trasa. När bakpulken är applicerad, låt den sitta för att dra ut fukt och lukt från djupt i din matta. Bakpulveret kommer att fungera upp mot ytan och bilda en tunn skorpa på din matta.
  • Om du är orolig för ättika och bakpulver som byter färg på din matta, testa blandningen i ett litet, inkonsekvent område innan du täcker fläcken.
  • För en extra luktbekämpning, blanda några droppar av din favorit eterisk olja med bakpulveret innan du sprinklar på det. Tea Tree, Lavendel, Eller Lemongrass Oil är alla bra alternativ.
  • Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 5
    5. Vakuum bakpulit soda när det är torrt. När bakpulveret är helt torr, kör ditt vakuum över området för att lyfta det ur din matta. Gå över platsen flera gånger för att få någon bakpulver som är djup i mattan. När du är klar luktar det område som var färgat för att se om det fortfarande finns en urindoft.
  • Om du fortfarande luktar urin kan du tillämpa lösningen igen eller prova en annan rengöringsmetod.
  • Expertips

    "Spot clean fläckar som de förekommer, men du borde också ha dina mattor ånga rengöras årligen, speciellt om du har husdjur."

    Chris willatt

    Chris willatt

    Husstädning Professionalchris Willatt är ägare och grundare av Alpine Maids, en städbyrå i Denver, Colorado startade 2015. Alpina Maids har fått Angies lista Super Service Award i tre år i rad sedan 2016 och har tilldelats Colorado "Topprankade lokala husrengöring" Utmärkelse 2018.
    Chris willatt
    Chris willatt
    Husstädning Professionell
    Metod 2 av 4:
    Applicera en väteperoxidpasta
    1. Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 6
    1. Blanda väteperoxid, diskmedel och bakpulver. Kombinera 1/2 Matskedar (22 ml) väteperoxid, 1 US-TBSP (15 ml) flytande diskmedel och 2 matskedar (28 g) bakpulver i en plastskål och rör den ihop. Blandningen kommer att bilda en tjock pasta och börja bubbla när de reagerar med varandra. Håll omrörningen av blandningen tills den är grundligt blandad.
    • Väteperoxid fungerar bäst på ljusa mattor. Om du vill använda den för att rengöra mörka mattor, testa en liten mängd på din matta för att se om det påverkar färgen.
    • Du kan använda väteperoxid på färska eller torra urinfläckar.
  • Bild med titeln Få hund urin luktar ut ur mattor Steg 7
    2. Applicera pastaen till urinen fläck med en sked och lämna den i upp till 1 timme. Använd en sked för att skopa och sprida pastan på urinfläck. Tryck ner på pastan för att arbeta i mattan så att den kan lyfta lukten från dynan under. När du har spridit pastaen på hela fläcken, lämna den ensam i minst 30 minuter och upp till 1 timme.
  • Bakpulver och väteperoxid reagerar med varandra och kommer att fälla urinlukten så att din matta inte luktar.
  • Lukten är mer benägna att gå bort om du lämnar peroxiden längre.
  • Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 8
    3. Dab pasta av din matta med en våt trasa. Våt en rengöringsduk med det varmaste vattnet du kan hantera och vrida det så det dricker inte vått. Skjut tyget ordentligt på pastan för att lyfta den ut ur din matta. Rewet rengöringsduken om den torkar ut och fortsätt dabbing fläcken tills du tar bort så mycket av pastaen som du kan.
  • Bild med titeln Få hund urin luktar ut ur mattor Steg 9
    4. Torka din matta med pappershanddukar. När du har tagit bort pastaen, placera ett lager av pappershanddukar över den våta punkten och tryck ner för att absorbera eventuell vänstervätska. Undvik att torka pappershandduken från sida till sida så att du inte arbetar tillbaka i mattan.
  • Du kan också använda en rengöringsduk istället för pappershanddukar om du vill.
  • Dricks: Om det finns någon kvarvarande pasta på din matta, låt den torka helt och vakuum över området för att ta bort det.

    Metod 3 av 4:
    Använda Club Soda
    1. Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 10
    1. Häll klubb soda över hela fläcken. Använd en liten mängd i taget så din matta får inte blötläggning våt. Fäll långsamt klubben soda över hela fläcken så det bubblar och suger i din matta. När fläcken är täckt med klubbsoda, låt den sitta i ca 10-15 minuter så det kan tränga in i dynan under.
    • Du kan köpa Club Soda från alla mataffär.
    • Club Soda fungerar bäst för färska urinfläckar.
  • Bild med titeln Få hund urin luktar ut ur mattor Steg 11
    2. Blott fläcken med en rengöringsduk eller svamp. Efter 10-15 minuter har passerat, sätt en rengöringsrag ovanpå fläcken och tryck fast på den för att lyfta soda. Om duken blir för våt, vrider den ut eller använder en annan för att lyfta lukt ut. Arbeta dig över hela fläcken tills det mesta av läsket lyfts upp.
  • Torka inte fram och tillbaka över fläcken, annars kommer urinlukten att fungera tillbaka till mattan.
  • Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 12
    3. Torka området med pappershanddukar. Täcka fläcken med 2 lager pappershanddukar och klappa det torrt. Tryck ner hårt med din hand för att absorbera någon klubbsoda som är djup i mattan. Fortsätt trycka ner över hela fläcken tills du inte kan dra upp mer vätska.

    Dricks: Använd skor och steg på pappershandduken för att applicera mer kraft och absorbera mer vätska från mattan.

  • Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 13
    4. Spraya en luftfräschare på din matta för att få en uppfriskande lukt. Att använda Club Soda kommer att ta bort lukten, men du kan ha en starkare lukt när du först tar bort den. Välj din favorit doft av luftfräschare eller eterisk olja och spraya den på din matta för att täcka upp eventuell återstående lukt som läsken tog upp. Spritz nog att maskera lukten och kolla sedan din matta om några timmar för att se om du fortfarande kan lukta urinen.
  • Leta efter luftfräschare som eliminerar lukt istället för att täcka dem eftersom de dödar luktframkallande bakterier.
  • Om du fortfarande luktar urin kan du behöva prova en starkare rengöringsmetod.
  • Metod 4 av 4:
    Spruta en enzymatisk renare
    1. Bild med titeln Get Dog Urine Luktar ut ur mattor Steg 14
    1. Torka så mycket av urinen som möjligt med pappershanddukar. Ställ ett lager av pappershanddukar över fläcken och tryck fast pappershandduken på mattan. Skrubba inte mattan eftersom det kan fungera urinen djupare in i dynan under. Håll dabbing mattan tills det är så torrt som du kan få det.
    • Enzymatiska städare fungerar bäst på färska fläckar.
    • Steg på pappershandduken för att applicera mer tryck och absorbera mer vätska.
  • Bild med titeln Få hund urin luktar ut ur mattor steg 15
    2. Spraya den enzymatiska rengöringen direkt på fläcken. Få en flaska kommersiell enzymatisk renare från din lokala stormarknad. Håll flaskan 3-4 i (7.6-10.2 cm) från fläcken och spruta den tills mattan är mättad helt.
  • Många djurbutiker bär enzymatiska rengöringsmedel som är speciellt gjorda för hund urin.
  • Bild med titeln Få hund urin lukt ut ur mattor Steg 16
    3. Låt städaren suga in i din matta och torka på egen hand. Titta på flaskan för att se hur länge den enzymatiska rengöraren tar till jobbet, vilket vanligtvis är upp till 24 timmar. Låt städaren suga och absorbera i mattan så att den helt kan eliminera lukten. När tiden som anges på förpackningen passerar, sniffar din matta för att se om det fortfarande är luktar.
  • Om mattan fortfarande luktar, kan du behöva Shampoo din matta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Väteperoxid kan ändra färgen på din matta. Testa lösningen på ett litet inkonsekvent område på din matta för att se om färgen ändras.

    Saker du behöver

    Rengöring med ättika och bakpulver

    • Destillerad vit vinäger
    • Vatten
    • Sprayflaska
    • Rengöringsduk
    • Bakpulver
    • Vakuum

    Applicera en väteperoxidpasta

    • Bunke
    • Väteperoxid
    • Flytande diskmedel
    • Bakpulver
    • Sked
    • Rengöringsduk
    • Pappershandduk

    Använda Club Soda

    • Club soda
    • Rengöringsduk
    • Pappershandduk
    • Luftfräschare

    Spruta en enzymatisk renare

    • Pappershandukar
    • Enzymatisk renare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande