Hur man rengör glas utan streck

Oavsett hur mycket tid du spenderar sprutning och skrubbning av dina fönster, kan du sluta med streck som förstör deras utseende. Streck händer av flera skäl, men beror främst på tvålrengöringsmedel som inte avdunstar i en konsekvent kurs. Speglar och fönster behandlas med en anständig glasrengörare. Använd en specialrenare istället för bilens fönster och vindruta. Din skrubbningsteknik är också viktigt, så ta tid att torka glaset i ett zigzagmönster från topp till botten. När du görs korrekt, hamnar du med en klar vy istället för en massa fula streck på glaset.

Steg

Metod 1 av 2:
Behandla hushållsglas
  1. Bild med titled Clean Glass Without Streaks Steg 1
1. Välj en kvalitet inomhusrengörare med ammoniak för glaset. Det finns gott om glasrengöringsmedel, men några av dem är bättre att förebygga streck än andra. Om du planerar att använda en kommersiell produkt, prova en ammoniakbaserad renare. Ammoniak avdunstar snabbt, så det lämnar inte streck. Många billiga städare har massor av tvål och bör undvikas.
  • Om du inte kan hitta ammoniakbaserade glasrengöringsmedel, leta efter med isopropylalkohol istället. Isopropylalkohol har inte en hård lukt som ammoniak gör.
  • Både ammoniak och isopropylalkohol anses miljövänliga när de har spädats i vatten, som med glasrengöringsmedel.
  • 2. Blanda lika stora delar vatten och ättika för ett helt naturligt alternativ. Du kan enkelt göra en effektiv, miljövänlig renare från några hushålls ingredienser. Ett exempel är att blanda lika stora mängder vatten och vit vinäger. Du kan också ersätta några eller hela ättika med andra ingredienser, som isopropylalkohol eller citronsaft.
  • Om du inte har ättika, ersätt i lika stor mängd isopropylalkohol eller citronsaft istället. Om du väljer att blanda dem med ättika, försök att kombinera dem i lika stora mängder.
  • Till exempel, kombinera ca 1 kopp (240 ml) vatten med 1 kopp (240 ml) isopropylalkohol och 1 matsked (15 ml) vit vinäger. Detta kommer att göra en snabbtorkande renare som inte lämnar streck.
  • Vanligt vatten är inte tillräckligt för att rengöra glas utan att lämna streck. Blandning i tvål löser inte problemet, antingen.
  • 3. Spraya glaset mycket lätt med en rengöringslösning. De flesta kommersiella glasrengöringsmedel kommer i sprayflaskor, så, om du gjorde din egen renare, ladda den i en sprayflaska. Dimma ytan av glaset i en konsekvent beläggning av renaren. Börja överst och flytta över glaset i ett zigzagmönster tills du når botten.
  • Om du använder för mycket av städaren, kommer du att märka att det dricker. För att undvika streck, använd rengöringsprodukter sparsamt. Du kan alltid använda mer senare om det är nödvändigt.
  • 4. Skrubba glaset från sida till sida med en mikrofiberduk. Börja i ett hörn och arbeta mot motsatt. När du når glasets kant, flytta duken ner lite och arbeta tillbaka tvärtom. Fortsätt att göra detta tills du når botten för att lämna glaset rent och strejkfri.
  • Pappershanddukar är en av de största syndarna av streck. De tenderar också att lämna lint bakom, vilket gör dem ineffektiva för glasrengöring.
  • Om du letar efter ett alternativ till en trasa, försök använda en squeegee. Det är ett handhållen gummiblad gjord för att styra vätska på ett sätt som hindrar det från att strimla.
  • 5. Buffar eventuella återstående fläckar med en torr mikrofiberduk. Gå tillbaka för att ta en titt på glaset. Du kanske märker några fläckar som inte ser rena ut. Få en ren trasa och skrubba i en cirkel. Behandla varje plats en i taget för att ta bort då. Därefter, ta ett steg tillbaka igen för att beundra det rena, streckfria glaset.
  • Den återstående glasrengöraren som används kommer att torka på egen hand. Om du vill, kan du torka av den med en mikrofiberduk, men det är inte nödvändigt.
  • Om glaset fortfarande ser smutsigt ut, spraya det med mer av rengöringslösningen och torka ner det igen. Du kan märka förbättringar efter att ha gjort det ett par gånger.
  • 6. Eliminera små fläckar genom att behandla dem individuellt med isopropylalkohol. Dämpa en bomullsboll i en liten bit av isopropylalkoholen, använd den för att skrubba fläckarna. Det är bra att behandla problem som tandkräm, hårgel och klibbig rester. Men isopropyl torkar snabbt, så se till att du lägger till nog till bomullsbollen. Fortsätt dämpa den och skrubba fläcken tills du kan lyfta den från glaset.
  • För enkel användning, få en bomullsplatta. Bomullsplattor används ofta i hudvård, så de flesta återförsäljare med en personlig vårdsektion Stock dem. De är lite enklare att använda för skrubbning än bomullsbollar.
  • Du kan behöva tvätta hela glaset med en kommersiell eller hemlagad glasrengörare efteråt för att få det att se konsekvent.
  • Metod 2 av 2:
    Clearing Glass i din bil
    1. Bild med titeln Clean Glass Without Streaks Steg 7
    1. Välj en bilglasrengöringsprodukt som inte innehåller ammoniak. Bilglas är annorlunda än glaset i ditt hem. Ammoniakbaserade städare lämnar streck och kan till och med fläcka ditt fordon. Av denna anledning, använd glasrengöringsmedel specifikt för bilar. Läs anvisningarna på flaskan för att bestämma om städaren är säker för ditt fordon.
    • Handla för städare i Car Care Aisle på din lokala butik. Ett annat alternativ är att besöka en Auto Parts Store eller köpa produkter online.
  • 2. Kombinera vatten, isopropylalkohol och ättika för att göra din egen renare. Bilglasprodukter kan vara dyra, så spara lite pengar genom att blanda ett par miljövänliga hushålls ingredienser tillsammans. För en grundläggande renare, blanda lika stora mängder vatten och isopropylalkohol. Lägg till lite vit vinäger för lite extra kraft. Du kan ändra ingredienserna eller blanda dem i olika mängder om du vill.
  • Försök till exempel att blanda ca 1 kopp (240 ml) vatten, 2 matskedar (30 ml) vit vinäger och 1 kopp (240 ml) isopropylalkohol för en rengörare som är effektiv på alla slags skräp.
  • Ett annat alternativ är att göra en renare bestående av 70% vatten, 15% isopropylalkohol och 15% av ett glasfönsterrengöringsmedel. Fönsterrengöraren behöver inte vara specifikt för bilar sedan utspädning gör det säkrare.
  • Bild med titeln Clean Glass Without Streaks Steg 9
    3. Spraya rengöraren på yttre glas med en mistingflaska. Häll den anpassade blandningen, om du gjorde en, in i flaskan. Om du använder en butiksköpsprodukt kommer det sannolikt att komma i en sprayflaska. Börja högst upp, täck glaset i en lätt beläggning av städaren. Arbeta från sida till sida och topp till botten för att undvika streck.
  • Använd inte för mycket av rengöringslösningen eller annars kommer du att sluta med streck. Spraya en mild mängd så det droppar inte ner glaset.
  • 4. Torka av glaset med en mikrofiberduk. Arbeta från topp till botten först. Efter att ha rensat hela glaset på det här sättet, gå över det andra gången, den här gången flyttar från sida till sida. När du stöter på smuts eller envis skräp, applicera ett litet tryck medan du skrubbar det. Glaset ska se rent och strimma när du är klar.
  • Du kan behöva rengöra glaset ett par gånger för att rensa det. Byt ut tyget för en ren som den smutsiga och applicera mer av renare efter behov.
  • Ett annat alternativ är att använda en suggee. Squeegees är bra för att nå över vindrutor och har ofta svampar för att absorbera överskott av fuktighet.
  • 5. Torka glaset med en ren trasa efter att du har rengjort det. Se till att du använder en ren, torr mikrofiberduk. Torka varje fönster torr, byte till en ny tyg som den gamla blir mättad. Gå från topp till botten först och gå sedan över en andra gång från sida till sida. När du är klar har du inga problem med att titta igenom glaset medan du är bakom hjulet.
  • 6. Torka det inre glaset med en torr trasa och ingen renare. Ta bort så mycket skräp som möjligt från glaset innan du försöker rengöra det. Glaset har en tunn, skyddsfilm som kan skadas om du inte är försiktig med den. Skrubba den rengör från topp till botten för att eliminera synlig smuts och damm.
  • Se till att du använder en ren trasa, inte en du använde på det yttre glaset. Håll ett par extra handdukar praktiska för att hantera resten av ditt fordon effektivt.
  • 7. Avfetta glaset med en trasa dämpad i isopropylalkohol. Applicera isopropylalkoholen till en ren mikrofiberduk istället för glaset. Se till att trasan inte dricker alls innan du använder den. Sedan, gå tillbaka över hela glaset, torka det från topp till botten. Detta kommer att ta bort eventuella tuffa skräp, inklusive problem som olja från fingeravtryck.
  • Isopropylalkohol kan också användas på yttre fönster och vindrutor för spotbehandling. Eftersom det torkar så snabbt kommer det inte troligt att lämna streck bakom.
  • Bild med titeln Clean Glass Without Streaks Steg 14
    8. Spray Cleaner på en trasa om du städar inre glasytor. Den inre sidan av glaset är lite knepigt på grund av hörnen. Om du tillämpar för mycket fukt, kan det poola i fönstret hörn och bli svårt att ta bort. Undvik detta genom att dämpa en ren trasa och se till att den inte dricker. Torka sedan glaset till botten och sida till sida. Torka det på samma sätt när du är klar.
  • Efter rengöring och torkdörr, sänk dem med ca 1 tum (2.5 cm) För att slutföra rengöring av den övre sektionen. Den här delen är inte synlig om du inte sänker fönstren, så det är lätt att sakna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För det bästa resultatet, rent glas när solen inte skiner direkt på den. Solsken kan orsaka att renaren avdunstas innan du har slutat torka ner glaset.
  • Tidningar är bra för att absorbera vatten av glas om du inte har rena handdukar. De flesta tidningar använder ett vatten-säkert bläck som inte kör, men du kan testa det här genom att få tidningen våt och gnugga den på en testyta som skrotpapper.
  • Var medveten om din omgivning vid rengöring. Windows, till exempel, kan ha trä trim som kan skadas av den renare du använder, så låt inte städaren droppa på den.
  • Saker du behöver

    Behandla speglar och fönster

    • Mikrofiberdukar
    • Vatten
    • vit vinäger
    • Isopropylalkohol
    • Bomullbollar eller dynor
    • Glasrenare (tillval)

    Clearing Glass i din bil

    • Mikrofiberdukar
    • Vatten
    • Isopropylalkohol
    • Sprayflaska
    • Vit ättika (tillval)
    • Kommersiell bilglasrengörare (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande