Hur man rengör räcken

Handräcken kommer i kontakt med bakterier hela tiden, men sällan rengöras. De är ofta gjorda av material som trä eller smidesjärn, som inte bör utsättas för för mycket vatten. Men de kan rengöras om du är försiktig med att avlägsna eller begränsa exponering för fukt. Periodiskt bör du också överväga vaxning, lackering eller slipning av ytorna för att avlägsna brister.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av trähandräcken
  1. Bild med titeln Clean Handrails Steg 1
1. Gör en rengöringslösning med bakpulver och olja. Kombinera lika mycket mineral eller kokosnötolja med bakpulver. Blanda grundligt med en sked. Blandningen bör ha konsistensen av en pasta när du är klar.
  • Bild med titeln Clean Handrails Steg 2
    2. Applicera lösningen på en mikrofiberduk. Mikrofiberduk är idealisk för sanering av ytor. Applicera blandningen till en mikrofiberduk. Använd tillräckligt med lösning för att täcka en sektion av tyget. Tvätta av och återanvända efter behov när trasan blir alltför smutsigt.
  • Bild med titled Clean Handrails Steg 3
    3. Gnid räcken ner med mikrofiberduken och pastan. Gnugga med en cirkulär rörelse. Rengör tills ingen smuts kvarstår.
  • Bild med titeln Clean Handrails Steg 4
    4. Torka träet med en mikrofiberduk. Gnid ner räcken med en ny, ren, torr mikrofiberduk. Fortsätt tills det har plockat upp all fuktighet.
  • Bild med titeln Clean Handrails Steg 5
    5. Sandfelektioner i träet. Om du har några allvarliga grova fläckar eller fläckar i träet, överväga att använda en slipsvamp. Börja på toppen av skenan och sanda din väg ner, alltid gnugga parallellt med vinstens vinst.
  • En slipsvamp är flexibel så det kommer att överensstämma med formen på din järnväg. Ena sidan kommer att vara grov, så att du kan gnugga ytan och skrubba ut ofullkomligheter.
  • Bild med titeln Clean Handrails Steg 6
    6. Applicera lack. För att bevara träet, använd en tre-tums bred skumborste för att applicera en polyuretanlack till ytan. Dunk borsten i lacken och kör sedan borsten längs ytan, applicera ett ljusskikt. Applicera inte så mycket att lacken klumpar upp eller körs.
  • Bild med titeln Clean Handrails Steg 7
    7. Sandfelektioner i lack efter torkning. Efter ca 8 timmar bör polyuretanen torka. Använd 180-grit sandpapper för att lätt sanda räcken. Använd en torr trasa för att rengöra damm av järnväg.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring Smidesjärnsläckor
    1. Bild med titled Clean Handrails Steg 8
    1. Damm räcken. Börja med att torka räcken med en ren trasa för att plocka upp damm. Alternativt kan du bifoga och använda ett dammverktyg på ditt vakuum.
  • Bild med titled Clean Handrails Steg 9
    2. Sand utanför rost med stålull. Om någon rost har ackumulerats på smidesjärnet, gnugga problemfläckar med stålull. Skrubba ungefär tills all rost har blivit upptagen.
  • Bild med titeln Clean Handrails Steg 10
    3. Torka ner med en mjuk trasa och all-purpose cleaner. Använd en mild rengöringsmedel, antingen en all-purpose cleaner eller en kombination av bakpulver och vatten. Gnugga hela räcken.
  • För en bakpulver-soda lösning, blanda 4 matskedar bakpulver med en quart vatten.
  • Bild med titled Clean Handrails Steg 11
    4. Torka räcken med en mjuk trasa. Använd en ny, ren trasa för att torka ner räcken. Var noga med att hämta all fukt och tvål från ytan.
  • Bild med titled Clean Handrails Steg 12
    5. Applicera flytande bilvax. Använd en mjuk trasa för att sprida flytande bilvax över järnet. Detta skyddar det från elementen och hjälper till att förhindra bildandet av rost.
  • Del 3 av 3:
    Rengör automatiserade gummistäck
    1. Bild med titled Clean Handrails Steg 13
    1. Torka ner räcken med tyg och all-purpose cleaner. Använd en all-purpose cleaner för att gnugga alla delar av räcken. Var extra försiktig med att komma till det svårt att nå undersidan av järnväg.
  • Bild med titled Clean Handrails Steg 14
    2. Använd EHC Handrail Cleaner och Nylon Plast Scouring Pad för tuffa fläckar. För svårt att hämta upp fläckar, använd en plastskörkudde som är icke-slipande. Applicera EHC Handrail Cleaner till IT och Spot Rengör de hårda fläckarna.
  • Bild med titled Clean Handrails Steg 15
    3. Rotera räcken för att rengöra hela ytan. Om räcken inte rör sig, finns det delar som du inte kommer att kunna nå. Du måste rotera den för att nå alla delar av det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande