Hur man rengör och buffar en hästs hovar

Rengöring och buffning av en hästhovar för en hästshow är ett bra sätt att visa att du bryr dig och ta hand om din häst. Det gör också deras hovar ser väldigt trevligt ut!

Steg

  1. Bild med titeln ren och buff en häst
1. Få en peice sandpapper. Och få lite en hink med vatten.
  • Bild med titeln ren och buff en häst
    2. Sand av alla brutto saker från dina hästar Hovar med sandpapper. Du kan också få blocken för hästar att göra det, men de arbetar samma.
  • Bild med titeln ren och buff en häst
    3. Fyll din hink med vatten och suga hovet. Eller bara spraya hovet med en slang.
  • Tips

    Olja inte eller tillämpa dressing i ett par dagar före showen, eftersom det kan förhindra att den polska eller lacken sticker ordentligt.
  • Plocka ut hoven - det sparar en lerig röra senare! Skruva sedan den yttre hovväggen med en styv borste och varmt vatten. Du kanske inte gillar att använda tvål, eftersom det torkar hovet för mycket. Skruva inte inte för hårt (eller verkligen, röra med alls) den nya hovväxten på Coronet Band. Fokusera dina insatser på huvudhuvudväggen som redan är svår.
  • Använd den mycket mildaste av slipningsblocken. Få den finaste kornen du kan hitta. Sand upp och ner från coronet band till mark medan hov är fortfarande fuktig. Ta inte för mycket saker! Bara bli av med någon långvarig lera och lämna en fin damm av grit på ytan av hovväggen. Torka av det med en fuktig trasa.Låt hovet torka noggrant. Förstå det med en vit hov får du aldrig det helt vita. Det kommer alltid att se lite gult. Om du slipade ner till ny tillväxt gick du för långt med slipningen. Använd en bra hovkonditionering dagligen, för att du bara skadat hovväggen!
  • Var försiktig så att du inte sandar av de arkiv eller koronarbandet. Bara sand den smutsiga ytan från väggen om det behövs, och försök att runda av några åsar, sprickor eller gamla nagelhål för att göra dem mindre märkbara. Bli inte över.
  • Vissa raser visar att du har det svarta skopolska utseendet, i vilket fall använder svart skopolska. Du kanske gillar den flytande typen med svampapplikatorn. Den släcks efter några dagar av turnout. Åsikter varierar om att måla rand av en randig fot svart.
  • För USEF (United States Equestrian Foundation) Visar i Hunter Jumper, Eventing eller Dressage, vill du verkligen inte det svarta skopolska utseendet. Just nu standardinställningen på A krets verkar vara effol hov polska - den grön snäll.Stå din häst på betong eller en bit plywood för att applicera den, vänta sedan, gör hästen stå där tills hoven är torr. Om hästen blir damm, lera eller muck över hela Effol, är det spelet över och ett stort slöseri med tid och pengar.
  • Det finns också det snygga gamla tricket att använda saften av en lökskärning i hälften - du gnider bara över hela hovväggen och väntar igen tills den torkar. Gå med det alternativet på icke-betygsatta skolspel och mindre A visar, eftersom det är snabbare (du kan göra det vid porten!) och gör mindre skada. Spara slipning och effol för när du vill att din häst ska vara en 10 bland 10s.
  • Appaloosas får inte använda hov polska av vilken färg som helst, annat än klart, och även det är frowned på. Kontrollera med ditt rasregister för specifikationer och föreskrifter.
  • Hovolja brukar komma i en burk med en borste inbyggd i locket, som en jätte nagellack behållare. Ta borsten, med en stor mängd olja på den och kör den längs Coronet-bandet, vilket är vad som slingrar runt toppen av hovet. Försök att få det så högt som möjligt utan att få någon på pälsen av benet. Låt sedan överskott av oljan droppa ner och täcka resten av hoven på egen hand. Om det inte räcker, lägg mer på coronetbandet och låt det droppa ner. Låt sedan torka, och du är redo att gå!
  • Om du inte vill polera dina hästar hovar, gnugga i någon lanolinolja för att lägga till extra glans.
  • Före showen bör du trimma håret som möter hovet med en elektrisk rakhyvel så att håret faller i en rak linje. Du behöver inte trimma någon del av håret över några millimeter av sina hovar. Detta kommer att göra en mer väldefinierad linje vid applicering av hovpolska. Det kommer också att hålla håret att komma i den polska när du applicerar det och blir klumpigt.
  • Om du använder svart polsk, håll alkohol eller hov polsk remover till hands för misstag, speciellt om din häst är grå / vit!
  • Bli inte sparkad! Det gör ont.
  • Varningar

    Att arbeta med hästar är farligt!Du kan bli sparkad!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande