Hur man svalnar ett rum

För att göra ett rum kylare, få luften att cirkulera genom att slå på ett tak eller låda fläkt och sedan tvinga den heta luften ut ur rummet genom att öppna ett fönster eller dörr. För mycket värme och fuktighet kan göra ett rum känns täppt och obekväma. Om du har ett luftkonditioneringssystem, kan du bara vrida det och vänta på att den ska svalna, men inte alla har en av dessa och kör det högt hela tiden under sommaren kan bli mycket dyrt. Lyckligtvis finns det några knep du kan använda för att kyla ner ett rum utan en AC, som kan vara lika enkelt som att öppna ett fönster eller slå på en fläkt.

Steg

Metod 1 av 3:
Reducera värmekällor
  1. Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 1
1. Stäng dina persienner / gardiner. Omkring 30 procent av oönskade värmen kommer från Windows. Stäng dina fönsterbeläggningar för att förhindra direkt solljus från uppvärmning av rummet. Om du inte redan har persienner eller gardiner i rummet, investera i vissa, speciellt om du har några söder- eller västläge. Genom att använda fönsterbeläggningar kan du minska inomhus temperaturer med upp till 20 grader.
  • Försök att hålla fönstret täckt från morgon till sen eftermiddag när solen är på toppen.
  • Om värme är ett bestående problem i rummet, överväga att köpa termiska isolerade blackout gardiner.
  • Också, om du installerar gardiner över en befintlig uppsättning fönsterbeläggningar som redan var där, glöm inte att stänga båda.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 2
    2. Stäng av alla onödiga värmeproducerande enheter, apparater och lampor. Varje enhet som är påstängd bidrar för närvarande till värmen i rummet. Koppla ur eller stäng av allt du inte använder. Datorer och tv-apparater, i synnerhet genererar mycket värme. Glödlampor är också stora värmegeneratorer. Om möjligt, vrid lamporna i rummet.
  • Det är inte alltid möjligt att visa ut alla ljus. Åtminstone, dimma dem så mycket du kan.
  • Överväg att ersätta dina glödlampor med kompakta lysrör, eller ännu bättre, ljusdioder som genererar mycket mindre värme. CFL och LED är mer miljövänliga, liksom.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 3
    3. Plocka upp röran. Högar av kläder och andra typer av rodnad absorberar värme och håll den fångad i rummet. Ju mindre rodnad du har i rummet, desto mer ledigt utrymme är det för värmen att sprida och ju snabbare det kommer att svalna. Många röran kan också begränsa luftflödet, vilket gör det att känna sig ännu varmare i rummet. Kasta några högar av kläder du har på golvet i din garderob och stäng dörren bakom dem.
  • Gör en snabb undersökning av den återstående röran och eliminera snabbt vad du kan.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 4
    4. Öppna ett fönster och stäng av andra rum i huset. Om det är varmare inuti rummet än det är ute, har väggarna förmodligen absorberat mycket värme från solljus hela dagen. Ta bort denna fångade värme och tryck den utomhus genom att öppna fönstren i rummet. Stäng av några mellanslag i det hus som du för närvarande inte använder, också. Detta hjälper till att svalna rummet du är snabbare.
  • När det svalnar lite, var noga med att stänga fönstren.
  • Metod 2 av 3:
    Cirkulera luften
    1. Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 5
    1. Slå på takfläkten och justera inställningarna. Takfläktar är mycket effektiva eftersom de flyttar luften runt rummet och skapar ett utkast. De drar också upp luften när de cirkulerar det, och sedan varmluften stiger, kommer det att hjälpa till att kyla rummet snabbare. Om takfläkten inte redan finns i rummet, vänd det omedelbart. Om din takfläkt har inställningar av lågt, medium och hög, sätt fläkten på högsta inställningen.
    • Kontrollera takfläktens blad för att se om de roterar moturs (om du tittar på dem nedan) - om de inte är, justera inställningarna.
    • Ställa in bladen för att rotera moturs och vrid fläkten på en högre hastighet väsentligt öka luftflödet.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 6
    2. Slå på några andra fans du har till ditt förfogande. Tabellfans, boxfans, oscillerande fläktar och monterade fans kommer alla att bidra till att bidra till luftcirkulationen i rummet och skapa en vindkylseffekt. En medelstor oscillerande fläkt placerad på ett skrivbord är mycket effektivt att snabbt flytta runt stillastående luft. Håll flera fans som är inställda i rummet under sommaren så att du kan slå på dem så fort du går in.
  • Slå på din badrumsventilationsfläkt också. Ventilationsfläkten kan hjälpa till att suga luft ut ur rummet, precis som det gör när du tar en ångdusch.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 7
    3. Placera ett isbricka framför en av fansen. Skapa en provisorisk luftkonditionering genom att fylla på en grunt panna, bricka eller blandningsskål med is och placera den framför en av fläktarna. Detta blir kallt, lite mistig luft som cirkulerar rummet mycket snabbt. Du kan också använda IcePacks eller, om du är ute av is, kan du effektivt improffera med något lika kallt, som en väska med frysta grönsaker.
  • Placera skålen i en liten vinkel, lutad upp, om fläkten inte verkar blåsa över isen effektivt.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 8
    4. Placera en boxfläkt i ett öppet fönster, vänd utåt. Fläkten drar varm luft ut ur rummet och överför det utanför. Det kommer också att ta med svalare luft. Sätt fläkten i fönstret som får den mest nyansen - det här kommer att ge den coolaste inloppsluften. Stäng alla andra fönster i närheten Tätt. Öppna några fönster på andra sidan ditt hus. Detta kommer att skapa ett husövergripande utkast och kyla ner saker snabbt.
  • Metod 3 av 3:
    Kontroll av värme
    1. Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 9
    1. Installera en fönsterluftskonditioneringsenhet eller få en bärbar. Ett av de bästa sätten att snabbt svalna ett rum är att installera ett fönster A / C-enhet. Detta kommer effektivt att svalna i rummet genom att arbeta för att bara skicka luften i det här utrymmet. Ett centralt luftkonditioneringssystem måste arbeta för att kyla ner hela huset, vilket tar mycket längre tid. Installera ett fönster A / C-enhet är lätt att göra, speciellt om du har ett sashfönster.
    • Om du inte vill störa med installationen eller du har fönster som inte är idealiska för det, överväga att köpa en bärbar luftkonditionering. Allt du behöver göra är att ansluta det - ingen installation behövs.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum steg 10
    2. Öppna fönstren på natten. Temperaturer faller vanligtvis på natten, även på sommaren. Dra nytta av den kallare luften genom att spricka några fönster på natten innan du går och lägger dig. Du kan utnyttja den här kylare nattluften genom att skapa en fläkt eller två över från ett fönster för att skapa en fin tvätta bris. Se till att du stänger fönstren tätt på morgonen för att undvika att låta varmluft. Stäng persiennerna eller gardinerna också.
  • Koppla ur hela elektroniken i rummet under natten, för att kyla ner området ännu mer.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 11
    3. Överväg att få en avfuktare om du bor i ett fuktigt klimat. Fuktighet kan göra värmen att känna sig ännu mer förtryckande. Om du bor i ett fuktigt område kanske du vill få en avfuktare. Dessa enheter drar i den fuktiga luften i ett rum och cirkulerar det runt speciella spolar innan de släpper tillbaka det i rummet. Du kan hämta en avfuktare vid någon hemförbättringsbutik.
  • Avfuktare är inte billiga, men de är vanligtvis bärbara, så du kan ta med det från rum till rum för att maximera användningen.
  • För bästa resultat, placera avfuktaren i mitten av rummet du försöker svalna.
  • Bild med titeln Kyl ner ett rum Steg 12
    4. Hantera dina fönsterbeläggningar. Om du använder fönstergardiner eller draperier, få medelfärgade med vit plaststöd för att effektivt blockera värme. Var noga med att hänga dem så nära fönstret som möjligt. Nyanser är också mycket effektiva för att hålla upp värme - var noga med att montera dessa så nära fönsterglaset som möjligt för att skapa ett förseglat utrymme för att fälla värme. Överväg att få reversibla nyanser som är vita på ena sidan och mörk på andra sidan.
  • På sommaren kan du placera den vita sidan ut för att återspegla solen och på vintern kan den mörka sidan vara placerad för att möta, vilket kommer att absorbera värme.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande