Hur man passar hängande ljus

Hängande ljusarmaturer, som hängljus, gör både funktionella och vackra tillägg till kök, matsal, sovrum och bortom. Att ta bort en gammal armatur och hänga en ny ersättning på samma plats är vanligtvis ett hanterbart DIY-jobb, eftersom det inte innebär att du kör nya ledningar eller installerar en ny elbox. Om du vill hänga en ny armatur på en ny plats, kan du göra layouten och fixturen själv, men det är tillrådligt att ringa i ett proffs för installationen.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta bort en gammal fixtur
  1. Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 1
1. Stäng av tillförseln till kretsen på den huvudsakliga elektriska panelen. Lita inte bara på att bläddra på lampbrytaren! Öppna dörren på ditt hems huvudsakliga elektriska panel, läs etiketterna för att hitta kretsen som matar ljusarmaturen och vrider brytaren till OFF-läget. För extra säkerhet, sätt en klibbig anteckning på paneldörren varning andra i hemmet inte för att vända brytaren tillbaka på.
  • Om din elektriska panel inte är välmärkd, gör ditt bästa gissning på vilken brytare att stänga av. Vänd i alla fall ljusbrytaren för att se till att ljusarmaturen inte kommer på.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 2
    2. Skapa en arbetsplattform ovanpå din stegladder. Skär en kvadrat av skrotplywood eller spånskivor så att dess längd och bredd är ungefär lika med den större av följande: diametern hos den gamla hängande ljusarmaturen du tar bort, om det är tillämpligt - eller, diametern på det nya hängande ljuset fixtur du installerar. Centrera plattformen på toppen av din stepladder och säkra den på plats, antingen med skruvar eller med bultar, brickor och nötter:
  • Skruvar. Pre-borr 3 eller fler hål genom plattformen och in i toppen av steglängden, kör sedan skruvarna i hålen. Detta fungerar bäst för trästegsladdare.
  • Bultar. Pre-borr 3 eller fler hål genom både plattformen och toppen av steglängden, eller utnyttja eventuella befintliga hål i toppen av stepladdern. Släpp bultar i hålen, lägg sedan till tvättmaskiner och muttrar till undersidan för att säkra bultarna (och plattformen) på plats. Detta fungerar bäst för plast eller metall.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 3
    3. Skruva av de dekorativa nötterna för att koppla bort fixturen. De flesta hängande ljusarmaturer har 2 dekorativa nötter för att hålla dem på plats, även om vissa kan ha 1, 3, etc. Stöd fixturen med en hand när du vrider muttrarna moturs för att lossa och ta bort dem. Låt fixturen komma fri från taket, men dra inte ner det mer än omkring 3-4 i (7.6-10.2 cm) -Remember att ledningarna fortfarande är anslutna!
  • I vissa fall kan fixturen hållas på plats med skruvar istället för nötter. Ta bara en skruvmejsel och ta bort skruvarna för att koppla bort fixturen från taket.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 4
    4. Bekräfta att ledningarna inte lever med en spännings tester. Håll spänningsbeviset nära varje elektrisk ledning som du ser. Eftersom du redan stängt av strömmen på huvudpanelen, bör du inte detektera någon spänning. I det här fallet är det säkert att fortsätta.
  • Om du upptäcker spänning, försök inte koppla bort ledningarna! Sätt fixturen tillbaka på plats och gå tillbaka till den elektriska panelen. Om du inte kan räkna ut vilken brytareomkopplare ansluts till ljusarmaturen, ring en elektriker.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 5
    5. Skruva av trådmuttrarna och dra ner fixturen. Dina hemledningar och ljusarmaturens ledningar kommer att anslutas med plastmuttrar. Vrid var och en av dessa moturs för att ta bort dem och koppla bort ledningarna. När alla ledningar är urkopplade, sänk armaturen ner till din arbetsplattform. Klättra nerför stegen och flytta fixturen ur vägen.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 6
    6. Kontrollera ledning och elektriska lådans tillstånd och kvalitet. Om ledningarna i elboxen i taket ser slitna, slitas eller sjöng, fortsätt inte med att hänga en ny fixtur. Ring i stället en licensierad elektriker för att komma och inspektera ditt hemledningar. På samma sätt, om metallrutan är lös eller skadad, ring i ett PRO.
  • En elektrisk låda som inte är säkert på plats kanske inte kan hålla vikten av en ny ljusarmatur, speciellt om den väger mer än den gamla fixturen. Om din nya armatur är väsentligt tyngre än den gamla, ring en elektriker även om rutan verkar vara säker.
  • Om du misstänker att ledningarna är mer än cirka 20 år gammal baserad på fixturens ålder, till exempel, överväga att ringa en elektriker bara för sinnesfrid.
  • Metod 2 av 3:
    Hänger en ny ersättare
    1. Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 7
    1. Identifiera de heta, neutrala och jordkablarna i lådan och den nya fixturen. Ställ in den nya ljusarmaturen på din arbetsplattform så att du enkelt kan se ledningarna. I U.S., Du bör se följande ledningar i både den elektriska rutan och den nya ljusarmaturen: en svartmantlad "varm" tråd - en vitmantlad "neutral" tråd- och en grön-mantlad eller naken koppar "mark" tråd. Om du inte är säker på vilken tråd som är, eller om du ser olika färger som du inte är säker på, kontakta en elektriker.
  • Bild med titeln passform hängande ljus Steg 8
    2. Strip mantel från ändarna av alla ledningar, efter behov, med trådstrippare. När du har identifierat varje trådpar (varm, neutral, mark), bekräfta att varje enskild tråd har omkring /4 i 1.9 cm) av nakna, ohöjt koppar i slutet. Om det behövs, ta av en del av manteln i slutet av en tråd med trådstrippare. Kläm kabeln mellan tänderna på stripparna, kläm fast käftarna stängda och skjut verktyget av änden av ledningen för att ta bort manteln.
  • Om det finns mer än 1 i (2.5 cm) av nakna koppar i slutet av någon mantlad tråd, använd käftarna på trådstripparen för att snubera den vid /4 i 1.9 cm).
  • Bild med titeln passform hängande ljus Steg 9
    3. Gå med i trådparet med trådmuttrar och tryck sedan på ledningen upp i lådan. Samla de obehandlade ändarna av de 2 svarta, varma ledningarna. Vrid ändarna tillsammans 3 gånger medurs med antingen fingrarna eller käftarna i dina trådstrippare. Skjut en trådmutter över anslutningen, var noga med att dölja hela den exponerade koppar. Vrid trådmuttern medurs minst 3 gånger, men inte bortom den punkt där det blir svårt att vrida. Upprepa processen med de andra trådpar. Tryck försiktigt på trådmuttrarna och eventuellt slack i de anslutna ledningarna upp i elboxen i taket.
  • Om du understryker trådmuttrarna kan de lossna och falla av. Om du har drar åt dem, kan tipsen på en eller båda ledningarna snäppa.
  • Använd alltid rätt trådmuttrar, inte elektriskt tejp!
  • Bild med titeln passform hängande ljus steg 10
    4. Säkra fixturen till monteringsfästet med de medföljande muttrarna. I de flesta fall kan du återanvända den befintliga monteringsfästet, vilket är den rektangulära baren med 2 utskjutande bultar som spänner över den elektriska rutan. Ställ upp paret av hål i den nya armaturens bas med bultarna, lyft basen upp mot taket, placera de dekorativa nötterna som följer med fixturen på de exponerade bulthuvudena och dra åt båda muttrarna ordentligt genom att vrida dem medurs.
  • I vissa fall kan bultarna på den gamla monteringsfästet inte ställa upp ordentligt. I det här fallet, ta bort den gamla monteringsfästet med hjälp av en skruvmejsel för att lossa de 2 skruvarna som håller den på plats. Installera monteringsfästet som följde med din nya ljusarmatur med skruvar.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 11
    5. Lägg till skuggan (om det behövs) och glödlampa, sätt sedan på strömmen för testning. Vänta med att slutföra dessa efterbehandlingsåtgärder tills ledningarna är ansluten och fixturen är ordentligt på plats. Om fixturen har en nyans som inte redan är ansluten, lägg den på enligt produktinstruktionerna. Se till att lampan du skruvas in i uttaget inte överstiger wattgränsen för fixturen - det här kommer tydligt att noteras på utsidan av uttaget, såväl som i produktguiden.
  • När installationen är klar, vrid brytaren på den huvudsakliga elektriska panelen och testa ditt nya hängande ljus. Om det tänds när du vrider ljusströmbrytaren, bra jobb! Om det inte gör det är ditt säkraste alternativ att ringa en elektriker.
  • Metod 3 av 3:
    Planerar en helt ny installation
    1. Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 12
    1. Plocka ut armaturer som kommer att hänga 30-36 i (76-91 cm) ovanför ett bord eller en räknare. Med andra ord, botten av den hängande ljusarmaturen - sannolikt antingen lampan själv eller skuggan - bör suspenderas 2.5-3 ft (76-91 cm) ovanför en räknare eller ett bord. Denna höjd ger god ljusdiffusion över ytan utan att skapa en obstruktion.
    • Gör lite snabb matte när du väljer hängande armaturer. Säg till exempel din köksdisk är 30 i (76 cm) högt och ditt kök har 8 ft eller 108 i (2.7 m) högt i tak. Det betyder att du har 78 i (2.0 m) utrymme mellan din bänkskiva och tak, vilket innebär att du bör välja en hängande ljusarmatur som är mellan 42 och 48 i (1.1 och 1.2 m) i längd.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 13
    2. Välj armaturer som hänger minst 7 ft (2.1 m) ovanför golvet i ett öppet område. Till skillnad från ett ljus som hänger över ett bord eller ett bänkskiva, måste du oroa dig för att ge tillräckligt med utrymme i ett öppet område så att en lång person inte stöter på huvudet! Börja med 7 ft (2.1 m) som ditt minsta clearance från golvet och justera det-för estetiska ändamål - för högre tak. Här är en praktisk guide:
  • Undvik lätta armaturer som hänger i ett öppet område om ditt tak är mindre än 8 ft (2.4 m) hög.
  • Ge 7 ft (2.1 m) av clearance för en 8 ft (2.4 m) tak, vilket innebär att fixturen ska vara 1 ft (30 cm) lång.
  • Öka clearance med 3 tum (7.6 cm) för varje ytterligare 1 ft (30 cm) takhöjd. En 9 ft (270 cm) tak ska ha 7.25 ft eller 87 i (2.2 m) av clearance, en 10 ft (3.0 m) Tak ska ha 7.5 ft eller 90 i (2.3 m) av clearance, och så vidare.
  • För tak 14 ft (4.3 m) och längre, dela takhöjden i hälften för att få det perfekta clearance. Med andra ord, en 16 ft (4.9 m) Tak ska ha en 8 ft (2.4 m) lång fixtur och 8 ft (2.4 m) av clearance.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 14
    3. Använd ett udda antal hängande armaturer, i de flesta fall, för visuell överklagande. Det här är inte en hård och snabb regel, men 3 eller 5 hängande ljus över ett kök ö eller matsal bord tenderar att se bättre ut än 2 eller 4. Med ett udda nummer kan du hänga ett ljus direkt över centrum av fokusområdet, med ytterligare hängande ljus (som önskat) lika flankerande mittljuset.
  • Det finns naturligtvis undantag. Till exempel, om du vill lägga hängande ljusarmaturer i ditt sovrum, kan det vara meningsfullt att använda 2-en enda armatur till varje sida av sängen.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 15
    4. Center fixtures över ett bord eller en disk med ett måttband och plumb bob. Om du vill hänga ett enda ljus över ditt matsalbord, använd till exempel ett måttband för att identifiera mitten av ditt bord och markera den platsen på bordet med en x gjord av tejp. Stå upp på en stege och dangle en plumb bob (en vägd pekare bunden till en sträng) från taket, hålla den ca 1 i (2.5 cm) ovanför bordsytan. När Plumb Bob är centrerad över X markerar du platsen på taket med en penna eller tejp.
  • Som ett annat exempel, säg att du vill hänga 3 hängande ljus över en 36 av 96 i (0.91 med 2.44 m) Kök Peninsula. Utrymme ut 3 Tape XS jämnt på bänkskivan, i det här fallet 24 i (61 cm) från varje kant på bänkskivan och 24 i (61 cm) från varandra. Använd plumb Bob för att överföra dessa platser till taket.
  • Bild med titeln Fit Hanging Lights Steg 16
    5. Hyr en elektriker till tråd och häng en lätt fixtur på en ny plats. Ja, det är möjligt för en DIYER att försiktigt och korrekt klippa ett hål i taket, kör elektriska ledningar, installera en elektrisk låda, gör alla anslutningar och häng ett ljus. Det sagt, om du inte är helt säker på din kunskap och förmågor, är det mycket säkrare att ha en kvalificerad elektriker gör jobbet för dig.
  • Beroende på var du bor kan det faktiskt vara olagligt att göra detta slag eller arbeta om du inte är en licensierad elektriker.
  • Att ersätta en befintlig fixtur är ett mer rimligt DIY-jobb, men det kräver fortfarande en hel del elektrisk kunskap och färdigheter. Använd den här tumregeln när det gäller hemligt arbete: Om du inte är säker på att du kan göra jobbet rätt, anställa någon som du vet kan göra det rätt.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Stege
    • Träplattform
    • Borra
    • Skruvmejsel
    • Skruvar
    • Trådstrippare
    • Trådmuttrar
    • Spännings tester
    • Måttband
    • Plumb bob
    • Maskeringstejp
    • Penna
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande