Hur man ändrar halogenlampor

Om din halogenlampa har slutat fungera, är det troligt att det ska bytas ut. När du ändrar en halogenlampa är det viktigt att du inte rör lampan direkt med fingrarna. Stäng av strömkällan innan du tar bort skyddshölje som håller glödlampan. Dra glödlampan ut ur fixturen och installera den nya genom att lindra spetsarna så att de passar inuti spåren. När din glödlampa är tryckt på plats, är du redo att slå på strömmen och njut av ditt nya ljus.

Steg

Del 1 av 3:
Stäng av strömmen och samla väsentliga
  1. Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 1
1. Stäng av strömkällan för att se till att du inte skadar dig själv. Stäng av strömmen om ditt ljus är anslutet via väggen, eller koppla ur ljuskällan om möjligt. Om du någonsin är i tvivel om huruvida ljuset är riktigt av eller inte, stäng av strömmen med hjälp av säkringsrutan för att vara säker.
  • Om du inte stänger av strömkällan kan du få elektrokuterad eller dåligt skadad på grund av den löpande el i glödlampan.
  • Leta efter säkringsboxen I ditt garage, källare eller garderob. Ibland kan de vara anslutna till ditt hus utomhus. Du kan stänga av huvudströmbrytaren i säkringsrutan, vilket blir den största omkopplaren. Du kan också klippa strömmen till det specifika rummet du arbetar med om din säkringslåda är märkt med varje rum.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 2
    2. Täck dina händer med handskar eller en trasa så att du inte rör lampan. Att röra en halogenlampa med dina nakna händer kan förstöra lampan eller göra den en kortare tid på grund av oljorna på fingrarna. Sätt på tunna tyghandskar eller täck din hand med en trasa så du är redo att byta glödlampan.
  • Se till att dina händer är torra innan du rör lampan, även om de kommer att täckas upp.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 3
    3. Använd en stabil stol eller stege för att ändra hårda lampor. Eftersom många halogenlampor är i taket eller höga ljusarmaturer, kan det vara nödvändigt att hitta något robust att sticka att nå glödlampan lättare. Använd en stiftstol eller stol som sparar dig tillräckligt för att du enkelt kan se och nå glödlampan.
  • Undvik att stå på dina tipptår för att nå glödlampan - du måste vara stabil och balanserad för att kunna ersätta det ordentligt.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 4
    4. Låt lampan sitta i minst 10 minuter att svalna innan du rör den. Halogenlampor kan bli väldigt heta när de är på. När lamporna stängs av, vänta ca 10 minuter för att lampan ska svalna innan du börjar ändra det.
  • Gör ett snabbt Touch-test för att se om glödlampan är cool nog efter 10 minuter har gått.
  • Om du ändrar din halogenlampor kräver att du klär lampan med en metallkörning, är det bäst att vänta 20 minuter för att metallen svalnar.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 5
    5. Byt ut halogenlampa med en glödlampa av samma typ. Det finns flera olika typer av halogenlampor, såsom en G4, G9, GU10, och så vidare. Se till att du har köpt rätt ersättning för din glödlampa och noterar den specifika typen såväl som din gamla watt. Om du inte är säker på vilken typ av halogenlampa du har, skruva av den från sin armatur och leta efter märkning som kommer att berätta exakt vilken typ det är.
  • Fästena är ofta markerade med klistermärken eller andra etiketter som berättar spänningen, wattage och specifik typ av halogenlampa som behövs.
  • Till exempel är G4- och G9 halogenlampor mycket små, medan GU10 och MR16 glödlampor är större och ofta i tak runt huset.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort halogenlampan
    1. Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 6
    1. Lossa glödlampan genom att vrida eller dra på höljet, om det behövs. Vissa halogenlampor kan dras ut direkt, medan andra hålls på plats med saker som ett klipp eller en yttre ring. Krama metallklämman tillsammans för att ta bort fixturen eller vrid den yttre ringen till vänster tills armaturen kommer ut.
    • Använd nåltång för att ta bort metallklämman, om så önskas.
    • Om du ser tre stötar åtskilda jämnt runt trimmen, greppa trimmen med hjälp av stötarna och vrid fixturen till vänster för att ta bort den.
    • Lägg undan eventuella klipp eller kapslingar som du tog bort så att du inte förlorar dem.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 7
    2. Ta med ledningen så att du kan se anslutningen. När du vrider eller drar på armaturens trim, bör glödlampan lossas från taket eller annan armatur, som återstår fäst vid taket med ledningarna. Dra lampan nära dig så att du kan se uttaget att lampan är ansluten till.
  • När du tittar på det uttag som är fäst vid ledningarna, se om glödlampan kommer att kräva vridning för att lossa den, eller om du bara kan dra det rakt ut.
  • Om din glödlampa behöver vridning, kommer uttaget att avrundas och stängas runt lampans ände. En glödlampa som bara behöver dras ut kommer inte att ha ett riktigt uttag runt det.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 8
    3. Dra halogenlampan rakt ut om det inte kräver vridning. Mindre typer av halogenlampor, som en G9 eller G4, kräver inte vridning för att ta bort dem. Ta bara över glödlampan med dina täckta fingrar eller ett verktyg och dra direkt utåt. Spinnarna kommer att lossna från skårorna och glödlampan kommer att avlägsnas helt.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 9
    4. Vrid glödlampan till vänster och dra ut det, om vridning krävs. Om du behöver vrida lampan för att lossa den, ser du att lampan är fastsatt av en rundad disk. Ta tag i lampan och vrid den i en rörelse till vänster. Detta bör släppa lampan. Dra lampan direkt utåt, och det kommer att bli helt lös.
  • Det är ofta nödvändigt att vrida lampan ut för större halogenlampor som en GU10 eller MR16.
  • De två prongarna kommer att lossna från runddisken när du vrider och drar utåt.
  • Del 3 av 3:
    Installera den nya glödlampan
    1. Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 10
    1. Ta bort den nya glödlampan från förpackningen med fingrarna fortfarande täckta. Eftersom du nu hanterar den helt nya glödlampan är det särskilt viktigt att komma ihåg att inte röra lampan med dina nakna fingrar. Ta den nya halogenlampan ur förpackningen, dubbelkontroll för att se till att det är rätt slag som passar den specifika fixturen.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 11
    2. Ställ upp de prongar som passar i spåren korrekt och tryck dem in. Din nya halogenlampa kommer att ha två spetsar precis som den gamla. Linda spetsarna så att de passar in i spåren av fixturen. Tryck inåt tills spåren är helt anslutna.
  • Spinnarna bör bara behöva ett ljustryck för att flytta in i spåren. Om du måste trycka hårt och de fortfarande inte går in, kontrollera om det finns något som en liten bit av metall som blockerar sin väg.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 12
    3. Vrid halogenlampan till höger för att låsa den på plats, om det behövs. Om du var tvungen att vrida din glödlampa till vänster för att ta bort den från ledningen och fixturen måste du vrida den till höger för att låsa den på plats när spetsarna är bifogade. Vrid det till höger tills det inte längre rör sig och återmonteras till ledningarna.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 13
    4. REATTACH Eventuellt skyddande täckning som du tog bort tidigare. Håll ljuset i fixturen med en hand och använd den andra handen för att återmontera eventuella beläggningar eller metallringar. Om den hade en metallring, tryck tillbaka ringen på plats runt lampan tills den klickar in. Om du skruvade trimmen runt ljuset för att ta bort det, tryck på trimmen så att den spolas mot fixturen och vrid den till höger för att återmontera den.
  • Använd tång för att återställa metalltråden om så önskas, vilket gör det lättare att trycka den runda metallringen på plats.
  • Bild med titeln Ändra halogenlampor Steg 14
    5. Slå på strömmen för att se om din nya glödlampa fungerar. När halogenlampan är helt installerad kan du ringa tillbaka i några ledningar som du tidigare kopplats ur. Slå på strömkällan och njut av ditt nyinstallerade halogenljus.
  • Tips

    Wrap den gamla halogenlampan i papper innan du sätter den i papperskorgen för att förhindra skador på grund av brutet glas.

    Varningar

    Undvik att röra halogenlampa med fingrarna eller det kan sluta fungera.
  • Slå av lamporna och strömkällan innan du börjar ändra glödlampan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande